31. januar 2009

“… som at se en 1.g.er til Operation Dagsværk med islandsk sweater og skinnende øjne.”

Lars Hvidberg i dagens Berlingske Tidende – Obama til grin.

“Clinton var en småfed skørtejæger; Bush var en klovn fuld af fumlende sprogbøffer; Gore var en humorforladt robot. De amerikanske komikere fik hurtigt fat i de forrige præsidenter og præsidentkandidater. Men Barack Obama mangler stadig – han er af teflon, pletløs. Indtil videre.

Og det er et problem. Ikke bare for de amerikanske komikere, men for hele samfundet. I Vesten har vi ikke bare ret, men pligt til at gøre grin med vores herskere. Det er ikke en vrængende fjært, men demokratiets højeste udtryk, når vi tegner Fogh som hulemand eller Bush som cowboy. Glem alt om medbestemmelse – det er, når vi rækker tunge, at vi får magten ned på et folkeligt niveau. Præsidenterne bestemmer ganske vist, men de skal ikke tro, at de er noget.

Derfor er det så bekymrende, at Barack Obama endnu undgår karikaturens hvasse pen og latterliggørelsens syrebad… fra den lokale Starbucks er det egentlig nemt nok at se, hvad der er latterligt ved Obama. Måske er det mit kyniske, europæiske perspektiv. Måske er det bare pessimisten, der taler. Men ærligt talt, come on … den mand er bare for meget. Obama er en påtrængende skolemester, der beder dig om at lave dine lektier og holde dig fra stoffer. Han er typen, der siger »Tænk nu på de små børn i Afrika« – og mener det. Han er typen, der har så store tanker om sig selv, at han laver sit slagord, »Yes we can« om til latin – »Vero Possumus«…

Det er som at se en 1.g.er til Operation Dagsværk med islandsk sweater og skinnende øjne – en dag bliver hun klogere og desillusioneret som alle os andre. Problemet er bare, at Obama ikke er 16 og vokset op i en beskyttet kernefamilie i Nordsjælland. Han er 47, har rejst i hele verden, og burde virkelig vide bedre.”

Oploadet Kl. 11:39 af Kim Møller — Direkte link27 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6516/trackback

27 Comments »

 1. I vesten har vi ganske rigtigt ret til at gøre grin med vores herskere. Vi har ingen pligt til det. Hvis man for fanden ikke kan finde på en vittighed, så lader man være.

  Giv nu karikaturene lidt tid. Lad Obama regere længe nok til at demonstrere tydelige tendenser, så skal humoren nok komme.

  Må jeg iøvrigt foreslå at folk bruger denne tråd på at byde ind med deres egne Obama-vittigheder, deres egen idéer til segmenter på The Daily Show, deres egne humoristiske vinkler på manden.

  Kommentar by WilliamJansen — 31. januar 2009 @ 11:51

 2. Obama er jo lidt som virkelighedens svar på Mickey Mouse…Og det er bare ikke så pokkers sjov. Men jeg er ellers enig.

  Kommentar by K. Jensen — 31. januar 2009 @ 12:52

 3. Jeg kan ikke gøre for det, men ser jeg OH..bama, så ser jeg Peter Pedal. De ligner hinanden så meget at selv en erklæret multikulti-kulturist, radikal foran Sandholmlejren skrålende pensioneret ugift skolelærerinde også må “se” Peter Pedal, når hun kigger i OH…bamaskrapbogen derhjemme. Så jeg har alligevel noget tilfælles med den erklærede multikulti-kulturist, radikal foran Sandholmlejren skrålende pensioneret ugift skolelærerinde! Det ville jeg ellers have forsvoret!

  Kommentar by morlille — 31. januar 2009 @ 12:59

 4. Barack Hussein Obama er alle små journalisters våde drøm -ikke én eneste sølle journalist har jeg set eller hørt ytre ét eneste lille sølle kritisk eller negativt ord om.
  Når Barack Hussein Obama ryger ud i alvorlige vanskeligheder vil han blive beskyttet fra den yderste tåspids til det yderste af sine krusede lokker af en samlet presse der i ham Jesu genkomst. Og taberne vil blive sandheden og den almindelige borger. De såkaldte journalister – demokratiets 4. magt som de selvfede ynder at kalde sig – har under den amerikanske valgkamp kastet enhver form for anstændighed og troværdighed over bord.

  Kommentar by Limewoody — 31. januar 2009 @ 13:42

 5. Det vil da også være ren racisme at gøre grin med OhBambi.

  Noget andet er, at det bliver hverdag også for ham. Han står over for næsten uløselige problemer. De fleste efter Clintons boligpolitik, der har bevirket, at hver tiende amerikaner dag ikke kan betale sine afdrag på huset, og oven det regner alle OB’s vælgere med, at også de skal have hus og velfærd i alle afskygninger.

  Dette skal kombineres med, at USA som europa har flyttet industriproduktionen til Kina, og derfor er nødt til at finde penge i en stadigt svindende produktion til indkøb af fladskærme og biler. Det hænger selvfølgelig ikke sammen.

  Oven i de utallige indenlandske problemer kommer så problemerne med ulandene. Primært de krigeriske islamiske lande, hvor OB skal betale for at føre indenrigskrig mod barbariske stammer.

  Så min fornemmelse er, at der ikke kommer karikaturer af OB. Der vil vokse en konstant vrede, som vi udefra vil se som vilde strejker og opstande. Han skal være glad, hvis han slipper levende fra det.

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Børge — 31. januar 2009 @ 13:53

 6. William Jansen:
  Må jeg iøvrigt foreslå at folk bruger denne tråd på at byde ind med deres egne Obama-vittigheder, deres egen idéer til segmenter på The Daily Show, deres egne humoristiske vinkler på manden.

  Obama = en yngre Jimmi Carter med chokoladeovertræk!

  Kommentar by Front De Boeuf — 31. januar 2009 @ 14:38

 7. Hvem er mester for billedet? Det er allerede en god vittighed, tak!

  Kommentar by Crass Børsting — 31. januar 2009 @ 14:48

 8. Jeg er ikke meget for at indrømme det, men William har ret ;)
  Hussein Obama skal bare har lidt mere tid, så skal karikaturene nok komme. De er allerede derude.

  Q, Why did Barack Obama cross the road?
  A. To help the other side.

  Kommentar by RettenTilSelvforsvar — 31. januar 2009 @ 15:38

 9. Nå, men her er da endnu en obamajoke:

  Q. Why is Barack Obama so thin and scrawny?
  A. If he were any heavier he wouldn’t be able to walk on water.

  Hallelujah! ;o)

  Kommentar by Vitriola — 31. januar 2009 @ 16:15

 10. Ligner han ( billedet ) ikke ham fra Don Martin`s “MAD” ?

  Kommentar by Santor — 31. januar 2009 @ 17:09

 11. […] Hvidberg har en glimrende kommentar i Berlingske (via herr Møller), som angriber hans naive frelserattitude og efterlyser noget satire, der kan pille manden lidt […]

  Pingback by Polemiken » Blog Archive » Obamas anden større fejl — 31. januar 2009 @ 18:05

 12. -> 10

  “Ligner han ( billedet ) ikke ham fra Don Martin`s “MAD” ?”

  Nope. Han ligner onkel Kurt, 25 år hos DSB, sidst set på campingplads lidt syd for Århus :-)

  Kommentar by Kim Møller — 31. januar 2009 @ 18:26

 13. @10:

  Alfred E. Neumann

  Kommentar by LWB — 31. januar 2009 @ 18:36

 14. Så over på LGF at OHHHHHHHHHH bamse allerede havde tabt omkring 15 procentpoint i aproval ratings den første uge, med den fart ender han laver end Bush inden året er omme.

  Men selvfølgelig hjælper det næppe at lukke gitmo når min. 10% af de løsladte er tilbage på pinden i Al Q (og de andre er næppe hellere gode samfundsstøtter), ligesom han stadig slæber rundt på lidt for mange underlige venner.

  Men om ikke andet har han da vist en nye vej, Ole Sohn har lige sagt idag at den revolusinære kamp skal ud af SF programmet, fordi de gerne vil være sådan lidt mere Obmabiske……. så enten omvender han socialister, eller han er socialist (eller også fatter venstrefløjen ikke at deres samfundsform ville blive skudt ved grænsen til USA som kommunisme)

  Kommentar by Broholm (ordblind) — 31. januar 2009 @ 18:45

 15. Præsidenten må da være gået ud af sit gode skind. :o)

  Kommentar by Janne — 31. januar 2009 @ 19:03

 16. Det er da ikke Hussein Obama på billedet. Hele det politiske parnas og den samlede verdenspresse er jo vilde med at han er neger, og at der nu er kommet en sort i Det Hvide Hus (de har bekvemt glemt Colin Powell og Condoleezza Rice).

  Det er da ikke en neger på billedet, det ligner mest en amerikansk bedsteborger der er ude med Vagttårnet, og jo der er også en vis lighed med Alfred E Neumann. What me worry?

  Når man sidder på toppen af en piedestal, er er kun en vej – ned.

  Kommentar by PeterK — 31. januar 2009 @ 20:01

 17. Han skal tegnes som en OREO “Black outside, white inside” jvf. billedet

  Kommentar by Lumsk — 31. januar 2009 @ 20:24

 18. Politiken var de første der tegnede Muhammed, og endnu engang er det Politiken – og Politiken alene – som tør:

  http://politiken.dk/wm/article638010.ece

  Hvis vi så bare kan få Fatih Alev og Abdul Wahid-Pedersen med på den, så vhavde vi da taget et par skridt i den rigtige retning.

  Kommentar by WilliamJansen — 1. februar 2009 @ 00:09

 19. 18

  William Jansen

  Ja, minaretavisen Politiken er søreme modig med at tegne. For kort tid siden gik det ud over israelere og på den tegning du linker til går det ud over en kvinde.

  Kommentar by Janne — 1. februar 2009 @ 08:31

 20. >5 -som altid godt indlæg af Børge.

  Selvfølgelig kan man ikke gøre nar af Obambi. Han er valgt på anti-racisme kortet og alle karikaturer af ham, vil øjblikkeligt minde om karikaturerne af jøderne på Hitlers plakater. Og alle karikaturerne af sorte i US.

  Derfor er Obambi ramt af sin egen succes-boomerang. Nemlig at i hysterisk angst for at være politisk ukorrekt, så fjerner befolkningen sig fra ham, ved IKKE at lave karikaturer af ham.

  En anden pointe, er at ingen tør røre ham, fordi alle håber han på en eller anden måde er en troldmand, som hvis han bare får fred og ro, så tryller han alle sorgerne væk… og 1 mio. mia. dollars frem.

  Man nægter at se i øjnene, at det værste der kan ske, er en præsident som ikke kan gøre en skid ved problemerne. Og det er måske netop hvad vi har fået…

  Jeg synes han ligner en storsmilende udsultet hattesælger med store plastik-kærlige bambi-øjne, der går fra hus til hus i New hampshire, lover smukke hoveder og..

  ,,-i kan da få denne turbo 9,9XPOOFF kombi-støvsuger med, hvis i køber 3 hatte,,..very cheap!

  -og på næste billede, så bliver hatte, støvsugere, kamme, plastikblomster og guldbarer og regnskove, -til sand fra sahara..- mellem fingrene på den ligblege, måbende, halvfede, middelklasse-socialist.

  Og sandet bliver til en million små Al-qaeda terrorister, der myldrer rundt mellem hans ben som hærmyrer… Obambi er forduftet..

  He he… racisme, my ass.

  Kommentar by Solipsisyfos — 1. februar 2009 @ 08:49

 21. @ Janne: Tegningen tager pis på sharia-love, og lang-skæggede muslimske mænd som tager disse love til efterretning. Ikke kvinder.

  http://politiken.dk/wm/article638010.ece

  Men det er jo ikke første gang at Islam-kritikere der kan identificeres som venstre-orienterede bliver dukket herinde. Tænk hvis noget af den energi blev overført til folks egne Islam-kritiske blogs.

  Kommentar by WilliamJansen — 1. februar 2009 @ 10:47

 22. Besynderlig analyse.
  Værdighed forbudt.
  synd.

  Kommentar by pk — 1. februar 2009 @ 10:55

 23. Tænk hvis Obama Hussein Barack selv tror han er i stand til at udvirke hvad ingen før ham har kunnet ?

  Jeg mener, hans selvtillid hvad angår dialog med den arabisk/islamiske verden er tilsyneladende meget stor.

  Chancen for at han bliver taget i r…. præcist som alle andre før ham er blevet det, når de har lagt deres tiltro til dialog med den islamiske verden, er til stede.

  For dialog med den del af verden foregår på islams præmisser og KUN på dens præmisser !

  Hvis han virkelig tror på sine evner, fordi han har haft en del af sin opvækst i et islamisk land og en part af hans familie er muslimer…..gør det ham måske til et relativt nemt byttedyr for de rettroende?

  Det kan vise sig at Jimmy Carters resultater var beskedne i forhold til dem Obama kommer til at præsterer – fordi Obama udviste Hybris i forhold til den islamiske verden .

  Kommentar by Vivi Andersen — 1. februar 2009 @ 17:24

 24. 21

  William Jansen

  Det er ikke modigt af en minaretavis som Politiken at vise flere mænd, der gruser eller stener en niqab klædt og halvt nedgravet kvinde. Du skal se trykningen af tegningen i en større kontekst – dvs. sammen med en del andre minaret-holdninger som Politiken hen ad vejen har ført til torvs.

  Kommentar by Janne — 1. februar 2009 @ 17:28

 25. Han virker lidt tynd i det. Arnold Schwarznegger sagde, at han var en svækling, som trængte til at styrketræne.
  Han har da en lidt belærende skolemesterholdning, men jeg håber ærligt talt ikke, at han begår store fejltagelser, som Rush Limbaugh håber på.
  Det kunne bl.a. være, at Iran får held til at snøre ham og udvikle A-våben, som de bruger mod Israel, eller at Rusland går grassat.
  Det skal vi vel ikke just håbe på.
  Men ellers håber jeg da på, at karikaturtegnerne og komikerne også får held til at gøre kærligt grin med ham.

  Kommentar by Hanzi — 1. februar 2009 @ 18:02

 26. >23 og 25

  Ha ha… man kan håbe på at Obambi, er så meget muslim, at han genkender en ægte islamo-svindler, når han møder een. Takes one to know one. Måske kan det blive en force for Obambi… på den anden side, er det lidet sansynligt, overnaiv godtroenhed er jo netop socialisternes fineste varemærke, de sender jo også bare regningen til os andre og kalder det ,,folkets røst,,…

  Og Arnold er for sjov. ,,Han trænger til at styrketræne!,, Arnold for prez! -because we are worth it. Jeg tilgiver Arnie alt, superheroes are for ever!.

  Kommentar by Solipsisyfos — 1. februar 2009 @ 22:20

 27. […] Artiklen omtales nu på Uriasposten og […]

  Pingback by Whitebergs noter » Blog Archive » Obama er til grin — 30. maj 2010 @ 18:19

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper