5. april 2015

Klaus Rifbjerg (1931-2015): “For mig eksisterer der principielt ingen grænser…”

Forfatteren Klaus Rifbjerg døde i går, og set herfra står det politiske eftermæle ikke til at redde. Den Kroniske Uskyld var pligtlæsning i folkeskolen, men meget vand er løbet i åen siden hen, og han var noget nær personificeringen af kulturradikalismens dannelsesmæssige arrogance. Projektet lykkedes på mange måder. Rifbjerg kom på finansloven, normerne faldt, og sigende for projektet, så endte Rifbjerg selv som forstenet venstreorienteret. “Det ligger ligesom i kortene, at Enhedslisten må være mit parti”, fortalte han Adam Holm i et længere interview på DR2 sidste år.

Jeg nåede ikke at blogge udsendelsen, men fik dog sakset enkelte citater. Samtalen omhandlede blandt andet fænomenet Yahya Hassan. En mand der ifølge Rifbjerg burde være ’stolt over at være muslim’, og det var i virkeligheden ‘ikke så vigtigt’, at han var født i Danmark. Væsentligt for forståelsen af Rifbjerg, er at han ikke kun havde et had til Danmark, men også et had til kulturbærende danskere, ikke mindst den del af folket der stemte DF.

Konkret blev han i medierne citeret for det synspunkt, at “… der er 2000 begavede mennesker i Danmark – og resten er dumme. Politisk dumme, menneskeligt dumme.” Han talte sikkert sig selv blandt de begavede, selvom han halvdelen af året residerede i en lun bjergdal lidt nord for Malaga i Spanien. For danskernes regning. Umådeligt dumt.

Herunder tre citater der fortæller hvorfor Klaus Rifbjerg var et menneske af i går.

“Og det er ganske vist, at kan vi ikke hamle op med invasionen, er det såmænd nok fordi, vi ikke er bedre værd. Vi burde med entusiasme tage imod tilskudet på et tidspunkt, hvor vi – ærlig talt – ikke har så forfærdelig meget at byde på selv.” (Politiken 24. april l988)

Jeg vil overhovedet ikke sætte nogen grænse overhovedet (for hvor mange flygtninge og indvandrere, vi kan tage imod, red.)… ikke bare integration men samgifteri – blanding af racer – er racens overlevelse….Er der noget smukkere end mulatter? Der kommer fantastisk flotte fyre buldrende fra Tyrkiet og Pakistan og alle mulige andre steder fra, og sikke nogle herlige børn, der kunne komme ud af det…” (Aktuelt, 14. december 1991)

“Se dog de fanstastiske og flotte mennesker, der kommer ud af blandingsforhold i f.eks. de tidligere franske kolonier i Nordafrika. Tilførsel af nyt blod er et sundhedstegn. Hvis vi kun dyrkede hinanden, havnede vi i indavl og incest med en farlig degeneration med deformiteter som hareskår, misvækst, skæve hoveder og korte arme til følge… For mig eksisterer der principielt ingen grænser… det har gennem historien vist sig, at de fremmede stille og roligt har assimileret sig…” (Jyllands-Posten, 11. januar 1994)

(Scene fra filmatiseringen af Klaus Rifbjergs Den Kroniske Uskyld, 1985; Youtube)

Apropos. Hans Rustad om kulturradikale Carsten Jensen på Document.no

En av de infantile oppfinnelsene til 68’erne var troen på at forfattere var gode politiske veivisere. De var kloke – menn – nesten alltid menn. Men forfattere har sjelden greie på politikk. Carsten Jensen har det ikke. Han fremfører sitt budskap med alvor og suffianse, men det er vrøvl. Danmark har vært i front, fordi det etter systemskiftet i 2001 lovet aldri mer å stå for samarbeidspolitikk som den som ble drevet under okkupasjonen. Danmark ble et lite Israel i nord. Når islamismen erklærer krig må det bli konfrontasjon hvis man vil forsvare demokratiet. Det er selvsagt utålelig for venstrefløyen som kun leser ondskap inn i en slik fasthet. Der Danmark kolliderer med den muslimske verden, enten det er hjemme eller ute, gjør Jensen seg til forsvarer av deres selvfølelse. – Hvis folk i den tredje verden møter en danske er det som regel et F16-fly som slipper bomber i hodet på dem. Det har vi holdt på med lenge. Sier Jensen.

Det er ham som har valgt side.

Det er ikke noe nytt at forfattere blir overløpere. Det var de overfor kommunismen og det var de overfor fascismen. Nå er de det overfor islamismen.

Oploadet Kl. 11:48 af Kim Møller — Direkte link72 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/65194/trackback

72 Comments »

 1. Ligesom jeg savner Tøger Seidenfaden, vil jeg komme til at savne Klaus Rifbjerg – begge for deres krystalklare eksponering af det grænseløse vanvid der hersker på venstrefløjen.
  Man kunne altid regne med præcis beskrivelse af det snæversyn og had til anderledestænkende, der hersker blandt de kultur-radikale. Hvor en skimlet Carsten Jensen som en anden vindbøjtel skifter mening fra tid til anden, og ind imellem siger noget fornuftigt, fejlede de to førnævnte herre aldrig i deres utopiske og virkelighedsfjerne verdenssyn – tak for det!
  Ære være deres minde.
  (dette er er ikke ironisk ment – det er godt kan kende sine politiske modstandere)

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 5. april 2015 @ 12:04

 2. Nu vil jeg bruge islamerings bowlammemesteren anna MÆÆÆ Allahslevs nysprog og kommentere denne begivenhed at samfundsfjenden lille klaus Rifbjergentilsig er død, denne begivenhed vil nok ikke samle så mange mennesker med fakler som da anna Mæææ brægende betragtede nedskydningen af en vantro og en jøde som en begivenhed.
  Men en begivenhed er det da.

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 5. april 2015 @ 12:12

 3. Så er vi fri for ham.

  Kommentar by Flaskeposten — 5. april 2015 @ 12:15

 4. Som Rifbjerg siger det;
  Man kan jo ikke passere Strandvejen uden risiko for at blive kørt over af en cyklist.

  http://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCAQFjAA&url=http%3A%2F%2Frudersdal.lokalavisen.dk%2Fklaus-rifbjerg-jeg-har-fortalt-den-samme-historie-i-50-aar-%2F20141111%2Fartikler%2F711119024%2F&ei=YRohVenNIMSysQGfkYLwCw&usg=AFQjCNEk2T1-SsijEHt3TApfezbs2cyzeA&bvm=bv.89947451,d.bGg

  Kommentar by Peter Buch — 5. april 2015 @ 12:24

 5. “2000 begavede mennesker i Danmark”

  Ja de resterede var tvunget til at læse Klaus Rifbjerg og Suzanne Brøgger i folkeskolen, og blev derfor dumme…

  Kommentar by Dave — 5. april 2015 @ 12:36

 6. Klaus Rifbjerg var som kulturradikal arrig på danskerne som et folk i almindelighed og dansk nationalfølelse i særdeleshed.

  Men samtidig dyrkede han en stor kærlighed til Spanien og spansk kultur. Så havde han været spanier, ville han af kulturradikale være kaldt en grim spansk nationalist.

  Men hvorfor elskede hans Spanien ligesåmeget som han hadede Danmark? Der er tale om et psykologisk brist, som blev ophøjet til noget, der skulle være interessant.

  Kommentar by traveler — 5. april 2015 @ 12:40

 7. Han taler om indavl viser han absolut intet forstår om Europa eller de kulturer som skal have “lebenraum” for hans ideologi.

  Indarvel er typisk relateret til dette af gifte sig med en fætter/kusine i 1.generation. de efterfølende slægtsled skulle være harmløse.

  Her er Rifbjergs problem som udstiller ham som en dyb hadefuld nar. Europa er faktisk en resultat af nogle regler for gifte mål hvor man ikke måtte gifte sig med nærmeste familie. Ideen kommer fra Augustin som i år 400 mente, at man kunne gøre samfundet større ved, at gifte sig ud af familien men en “fremmed” -som dog havde samme etnicitet. Kirken laver gifte regler for dette og forbyder giftemål med nær familie i 4.slægtsled. Det var ikke mod indavl mod klansocialiter eller amoralsk familisme. Processen gør samfundet større og folk tvinges til, at blive familiære med hinanden. Dette føder et civil samfund, retstaten med forfatninger for individer, individualismen er også et resultat af denne frigørelse af nær familie mod et større samfund.

  De kulture som Rifbjerg hævder skal modvirke dansk og europæisk indavl har ikke været igennem samme proces. Det er klan socialiter/familier. Man gifter sig tæt i nær familie med fætter/kusine, grand, grand-grand fætter eller klan. Der er iflg. sociologisk undersøgelser af den muslimske verden intet civilsamfund der. Folk associere sig ikke med hinanden fordi socialiteten er familien/klanen. Det er af samme grund de gifter sig i arrangeret ægteskab.Man gifter sig ikke med fremmed. Er en kvinde sammen med ikke-klan skal hun med et arabisk ordsprog :”vaske skammen bort med hendes blod”

  Jeg har ingen yderligere kommentarer til Klaus Rifbjergs indsigter og raceteorier for en nyt samfund.

  Kommentar by Thorsted — 5. april 2015 @ 12:54

 8. Jeg har gennem mange år spekuleret over, om ‘det store æggehoved’ ville nå gennem puberteten, inden han døde.
  Det gjorde han så ikke….

  Kommentar by fidibus — 5. april 2015 @ 13:05

 9. Det er sjovt med Hr Rifbjergs aversion mod indavl, at han elskede indvandrere fra Tyrkiet og Pakistan.

  Disse har nogle skyhøje tal for fætter-kusine ægteskaber!

  Kommentar by Dinesen — 5. april 2015 @ 13:05

 10. Ja utrolig dumme udtalelser, men det var sikkert for at provokere – tror jeg. Jeg savner ham ikke.

  Kommentar by Machiavelli — 5. april 2015 @ 13:16

 11. Rifbjergs eftermæle..?

  Sådan går det når man tror man er klog – og pludselig finder ud af man er dum. Så bliver man naturligvis bitter og slår omkring sig…

  Kommentar by Peter Andersen — 5. april 2015 @ 13:52

 12. Er Klaus Rifbjerg død?….hov,solen skinner…..

  Kommentar by - by Proxy - — 5. april 2015 @ 13:59

 13. God til skriftlig dansk, men noget korttænkt.

  Kommentar by Nils — 5. april 2015 @ 14:19

 14. 1 down, 2 to go.

  Kommentar by bastardo — 5. april 2015 @ 14:37

 15. Fantastisk citat af Hans Rustad.

  At Rifbjerg gjorde sig klog på indavl, viser hvor arrogant uvidende han var. Fakta interesserer ikke de kulturradikale. De muslimske samfund holder vist rekorden her. 70 % af pakistanske ægteskaber er mellem fætter og kusine. Og muslimske indvandrere er kraftigt overrepræsenterede mht. medfødte deformiteter – på grund af indavl…

  En arrogant, afdanket, højrøvet, overvurderet, selvovervurderende, usympatisk forfatter er død. Han levede som en parasit af de danske skatteyderes penge.

  Et tab for familien, ikke for Danmark…

  Kommentar by Jern Henrik — 5. april 2015 @ 14:39

 16. Rifbjerg troede ikke på grænser, men måtte dog erkende, at der er grænser for liv. Må han hvile i fred. Han skrev nogle skønne digte. Ufatteligt at de engang var provokerende. Rifbjergs provokationer er skrevet og sagt i en fredelig tid. Vi lever desværre nu i en ufredelig tid, hvor provokatører risikerer at miste livet ved at kritisere/lave sjov med religion/islam. Rifbjerg levede i en utrolig forkælet og magelig tid. En tid der er forbi. Og han formåede desværre ikke at unde andre samme rum til provokationer, som han selv har haft. I den forstand er Rifbjerg en nærig og usolidarisk person. Han er lille. Han undte kun sig selv forkælelse og rum, og han undte ikke andre at larme som sig selv. Lille (Rif)bjerg.

  Kommentar by Liva — 5. april 2015 @ 14:39

 17. Fræk, brovtende, selvpromoverende, uvidende om eller ligeglad med kendsgerninger. Sådan var den Rifbjerg, offentligheden blev præsenteret for.

  Talentfuld? Ja, men det var Harald Bergstedt, Olga Eggers, Hans Kirk og Hans Scherfig også.

  Alle fem kan nu dreje på evighedens grillspyd i landsforrædernes helvede.

  Kommentar by Crass Børsting — 5. april 2015 @ 14:40

 18. Det kunne være sjovt at vide hvor mange penge Rifbjerg har fået
  i statsstøtte eller kunstnerstøtte gennem årene. Det er de færreste der kan leve af deres forfatterskab, så noget må der være kommet uden om skriveriet.
  Det er ikke smart at hade Danmark og sige vi er dumme, og så fede den af et sted nede sydpå med dejlig klima og måske penge i skattely.

  Kommentar by k.m. — 5. april 2015 @ 14:41

 19. Apropos overløbere, så kan det stærkt anbefales at læse Tage Skou-Hansens to-binds roman “Det runde bord”, som handler om en dansk overløber, der dør i kampen for det tredje rige, og om hvordan hans efterladte venner bliver ved med at tænke over og snakke om, hvorfor han gjorde det.

  Kommentar by Liva — 5. april 2015 @ 14:50

 20. jyllands-posten.dk/kultur/litteratur/ECE7603781/Von-Trier-Med-Rifbjerg-er-kulturradikalismen-død/

  Kulturradikalisme har været fødselshjælper for den islamisering, som Danmark/Vesten er udsat for nu.

  Kommentar by Liva — 5. april 2015 @ 14:59

 21. http://www.bt.dk/nyheder/de-sociale-medier-koger-kendte-hylder-klaus-rifbjerg

  Er det de 2000 “begavede” der hylder Rifbjerg på facebook ?

  Kommentar by k.m. — 5. april 2015 @ 15:31

 22. Han var i hvert fald optimist, når han mente, at der var hele 2.000 ‘begavede’ i DK…

  Kommentar by Dhimmi — 5. april 2015 @ 15:39

 23. @18-k.m
  Klaus Rifbjerg bibliotekspenge:
  år Beløb Rang
  2014 514.380,00 kr. (15)
  2013 516.132,10 kr. (13)
  2012 510.985,47 kr. (13)
  2011 504.528,92 kr. (11)
  2010 512.535,55 kr. (10)
  2009 505.504,63 kr. (9)
  2008 501.229,54 kr. (7)
  2007 495.263,44 kr. (6)
  2006 482.556,52 kr. (6)
  2005 477.434,05 kr. (6)
  2004 473.848,26 kr. (5)
  2003 441.701,45 kr. (8)
  2002 501.821,88 kr. (8)
  2001 490.307,76 kr. (8)
  2000 479.574,00 kr. (9)
  1999 458.988,40 kr. (7)
  1998 573.704,49 kr. (10)

  Kommentar by ny kommentator — 5. april 2015 @ 16:01

 24. DU kan evt. supplere dækningen af Rifbjergs politiske virke med:

  1) hans smædedigt om Solsjenitsyn
  http://medderesegneord.blogspot.dk/2009/07/klaus-rifbjerg-om-solsjenitsyn-1974.html

  Det siger vel en del om manden og hans anstændighed.

  2) hans syn på borgerkrigen i Jugoslavien, hvor han var i mod enhver militær indgriben. Det var kynisme af den værste slags.

  3) Hans provinsielle had til Danmark der altid skulle fremføres med en naragtig begejstring for det fremmede (de stolte og flotte pakistanere der åbenbart har bidraget med så meget i modsætning til danskerne) kan nok uddybes. Evt. med fokus på hans racistiske ideer.

  Der er næppe mange andre der så ofte som Rifbjerg har argumenteret for indvandringen med decideret racistisk argumentation. Han har i adskillige interviews gjort sig til talsmand for at der vil fremkomme bedre mennesker ved denne raceblanding – og altså i modsætning til de degenererede typer der ellers vil bo i europa. Argumentationen han ofte har fremført er racisme i sin oprindelige betydning.

  Kommentar by Superman — 5. april 2015 @ 16:05

 25. “Han talte sikkert sig selv blandt de begavede, selvom han halvdelen af året residerede i en lun bjergdal lidt nord for Malaga i Spanien. For danskernes regning. Umådeligt dumt.”

  Og når han ikke var i Spanien boede han i Skodsborg, vel nok noget af det tætteste man kommer på en Kystbane-socialist…

  Kommentar by Johnson — 5. april 2015 @ 16:09

 26. #23
  Han har virkelig haft grund til at hade Danmark. Han har jo knap nok haft salt til et æg.

  Kommentar by k.m. — 5. april 2015 @ 16:10

 27. Som de fleste på det såkaldte kulturelle parnas, uvederheftig, selvsmagende skriverkarle, håner eget folk og tror de er så vigtige. Tænk på forræderen Carsten Ulfeldt Jensen, Otto Gelsted, Barbara Gress, Tage Skou-Hansen, Suzanne Brøgger, alle skåret over samme læst.

  Et udpluk af Carsten Ulfeldt Jensen´s svinestreger:

  ”Jeg var i Frankrig ved nytårstid, da landet skiftede til den nye europæiske møntfod. Jeg åbnede min pung og så på de danske kroner, der lå mellem de nye euroer. Jeg regnede med, at de lå og rødmede af skam. Det gjorde de ikke. I stedet gjorde de noget andet. De stank. Normalt siger man, at penge ikke lugter, men disse mit fædrelands mønter gjorde altså. De stank af sur komælk, fordærvet flæsk og Pia Kjærsgaards harske parfumer. De stank af gammelmodig nationalisme, hykleri og virkelighedsfornægtelse.
  (Carsten Jensen, forfatter, Politiken 6.1.2002).

  ”Mit navn er Bertel Haarder.”
  ”Jeg er Bertel Haarder, minister for udstødelse en mageløs skabning af støv og hykleri, et menneske med morgenangst, men jeg er ingen svækling, jeg er god til det med blod, jeg kan hugge hovedet af en høne og aflive killinger, og at føre krig på isflager er det bedste jeg ved. Jeg er Bertel Haarder, jeg har flertallet bag mig, og jeg har et budskab.”
  (Carsten Jensen, forfatter, Politiken december 2003 og ”Ud og Se” (DSB), marts 2010 s.23).

  ”Dette er historien om en mand, som af traumatiske barndomsoplevelser bliver hærdet til at administrere en sadistisk flygtningepolitik beregnet på at nedbryde menneskers selvfølelse og stolthed og sætte ringeagten for andre i system.”
  (Carsten Jensen, forfatter, om integrationsminister Bertel Haarder).

  ”Rundt om i den tredje verden finder man de såkaldte failed nations, lande uden nogen sammenhængskraft, der er gledet ned i socialt og økonomisk kaos. På det psykologiske og idealogiske plan er Danmark sådan en sammenbrudt nation.”
  (Carsten Jensen, forfatter i bogen ”Livet i Camp Eden.”

  ”Går Pia Kjærsgaard i seng med marokkanere? Kan hun smage på en mands sæd, hvad han har drukket dagen før? Foretrækker hun at bruge kirketiden til gruppesex frem for at drage til Seem og høre pastor Søren Krarup prædike? På alle disse tre spørgsmål kan vi svare nej, også selv om vi ikke kender noget til Pia Kjærgaards privatliv. Hendes surt sammensnerpede mund er svar nok. I valget mellem fellatio og Søren vil lederen af Dansk Folkeparti altid foretrække pilgrimsrejsen til Seem.”
  (Carsten Jensen, forfatter, Politiken kultur sektion, 19.5.2002).

  ”-et skrigende fugleskræmsel, ”-en mumlende posedame” og ”-dronning af skraldespand.”
  (Carsten Jensen, forfatter, sagt om Pia Kjærsgaard, den såkaldte åndsaristokrat Carsten Jensen, der som afdøde Tøger Seidenfaden har klaget over tonen i debatten). Se ”Gensyn med ondskabens ikon”, s. 40-41).

  ”Men Pia Kjærgaards træer har rødder i de underjordiske lag, hvor hadet og frygten gensidigt nærer hinanden, og det er frugtbar jord i disse usikre år. Pia Kjærsgaard og hendes skimlede sekt af klamme kældermennesker,” og ”Dansk Folkepartis selvoppustende pruttepude Søren Krarup.”
  (Carsten Jensen, (Forfatter), Politiken 17.9.2011, og Jyllands-Posten, ”Indblik”, 23.11.2014 s.20).

  ”Søndagen vil være ødelagt for Søren Krarup, der i disse dage skoggerler over de syriske flygtninges lidelser. Hans datter, ytringsfrihedsaktivisten og medlem af DRs bestyrelse Katrine Winkel Holm, er allerede nu, mens dette læses, på telefonen med en svovlsø af fyringstrusler til alle ansvarlige programredaktører. Alene det burde skaffe Ole Bornedal et ridderkors.”
  (Carsten Jensen, (såkaldt forfatter), Berlingske Tidende 14.10.2014, 1.sektion ”Kultur” s.20, i anledning af filmen ”1864” start 12.10.2014).

  PUGNA PRO PATRIA

  Kommentar by der Adler — 5. april 2015 @ 16:46

 28. Kære Kim,
  Din beskrivelse af Klaus Rifbjerg er formidabel. For mange år siden arvede jeg fra min afdøde bror en komplet samling førsteudgaver af Rifbjergs værker. Jer forsøgte at sælge dem i et antikvariat i København. Jeg kunne få 1 kr. stykket. Alle røg ud til storskrald.
  Mvh, Ole

  Kommentar by Ole Madsen — 5. april 2015 @ 17:01

 29. #26
  :-) Den lidende, sultende kunstner der ofrede sig for almenheden og sit fædreland… I sin kamp for ” FREEDOM, EQUALITY, FRATERNITY”…. NOT :-)

  Kommentar by ny kommentator — 5. april 2015 @ 17:05

 30. Tak for de gode kommentarer.

  Kommentar by Machiavelli — 5. april 2015 @ 17:12

 31. Margrethe Monika Mølgaard Rasmussen : Tak til Klaus for alle de mange skildringer af det moderne menneske i opbrud og tak for at havde været en markant stemme i kultur og værdidebatten.

  (Fra Maria Hellebergs væg )

  Kommentar by Spinner — 5. april 2015 @ 17:12

 32. Endnu et sørgeligt eksempel på, at det ikke nytter noget at være velformuleret og fuld af selvtillid, når man savner dømmekraft, selvindsigt og sund fornuft. Hvil i fred, gamle fjols.

  Kommentar by Ruby Tuesday — 5. april 2015 @ 17:20

 33. Det var ærgeligt… at han nåede at leve så længe. Magen til led karl og redepisser skal man lede længe efter.

  Kommentar by Danskeren — 5. april 2015 @ 17:33

 34. Du har ret eftermælet kan ikke redes, han var den personificerede kulturradikale, arrogant uden noget at have sin arrogance i. Hans bemærkning om at der kun var 2000 begavede mennesker i Danmark var et udtryk for had til det land og de mennesker som betalte for hans livsførelse. Han bed den hånd som fodrede ham og han slap godt fra det, det piner mig faktisk.
  Jeg er sikker på at Rifbjerg henregnede sig selv til de 2000 begavede. Jeg er derimod ikke så sikker, de citater, som er nævnt i overstående artikel, virker alt andet lige temmelig enfoldige og ubegavede.
  Tilbage er så en håndfuld bestående af bla. Carsten Jensen og David Trads og ærlig talt så er de så langt fra i nærheden af de 2000 begavede. Begge har kun deres uforskammethed og dårlige smag at bidrage med!

  Kommentar by Robert R — 5. april 2015 @ 17:47

 35. Magnus Heunicker fortæller på FB, at Rifbjerg ikke turde møde Ulla Dahlerup på direkte TV. Godt nok ikke med den begrundelse og Heunicke erklærer sig på bedste stuerene måde for enig (i Rifbjergs begrundelse)

  Kommentar by Hans Und — 5. april 2015 @ 17:51

 36. Ole Madsen — 5. april 2015 @ 17:01

  Den pris fortæller, at der er flere end 2000 begavede mennesker i Danmark.

  Undrede mig tit over, om bibliotekerne var forpligtigede til at købe hans ligegyldige masseproduktioner?

  Og om de nogensinde blev udlånt?

  Kvantitet har altid været i højsædet hos kultureliten.

  Kommentar by tavsen — 5. april 2015 @ 17:55

 37. Rifbjerg har formodentlig skrevet et par gode bøger, dog jeg har kun læst en af dem.

  M.h.t. mandens politiske holdninger vidste ikke han dog ikke, hvad han talte om.

  Det er irriterende at kulturpersonligheder, der ikke har viden om samfundsforhold, får en så stor platform til at hælde mundlort ud.

  Kommentar by Dinesen — 5. april 2015 @ 17:56

 38. Dejligt at slippe af med det fede læs lort, jeg håber at der følger mange flere med af hans slags, og helst hurtigt.

  Kommentar by Fritz — 5. april 2015 @ 18:25

 39. Den gamle indbildske ronkedor vil overhovedet ikke blive savnet!

  Kommentar by Torben F. — 5. april 2015 @ 18:30

 40. Citat fra Matador.Så døde svinet da (eller sådan noget). Rifbjergs litterære bræk var vældig overvurderet – dog ikke af ham selv!!Vi blev tvunget til at læse hans udgydelser i gymnasiet – ja selv en aften på det kgl. teater spildte jeg på hans makværk.
  Danmark var for lille for ham – vi var for dumme for geniet – men vores penge ville han gerne have.Amen

  Kommentar by katrine danebod — 5. april 2015 @ 18:39

 41. Medierne behandler ham som om han er krigshelt eller opfinder af vaccinen mod polio.

  For mig var han bare endnu en fra underholdnings branchen; der havde den dårlige vane at udnytte sin berømmelse til at fremme egne politiske ideer.

  Kommentar by Jens Jensen — 5. april 2015 @ 18:52

 42. Sproget her i kommentarerne, og i artiklen, kunne have været grundlæg for en fin fortsættelse i Victor Klemperers lingvistiske forskning.

  Mon forfatterne her ved, hvordan de afslører sig selv ? Eller ved de ikke, hvad de gør ? Så forgiver deres G’D dem måske.

  Shalom

  Kommentar by Shalom — 5. april 2015 @ 18:59

 43. Sholom
  Jeg finder, at Rifbjergs sprog afslører ham. Det er faktisk også dette mange kommentarer forholder sig til.At sproget skulle skabe en virkelighed som du med Victor Klemperer hævder er lidt af en forsættelsen af socialkonstruktivismen. Hvad mener du om de ting Rifbjerg har sagt; Er det i orden, at hævde der kun er 2000.begavet i Danmark eller Danskerne lider af indavl og referere til grupper som iflg medicinsk litteratur og sociologisk litteratur faktisk er indavlet. At du referere til Victor Klemperer fortæller du er en fortsættelse af Rifbjerg. Danskerne må være nogle krypto -nazistisk indavlet lort.

  Kommentar by Thorsted — 5. april 2015 @ 19:26

 44. @Shalom

  Det er ret morsomt at du henviser til Klemperer efter et blogindlæg der omtaler Rifbjergs bidrag til samfundsdebatten.

  Er ironien gået tabt for dig?

  PS. Du burde nok være noget mere forbeholden over for en mand der eksplicit dyrkede racebiologiske ideer – særligt dit “navn” taget i betragtning.

  Kommentar by Superman — 5. april 2015 @ 19:56

 45. Hvor skal han lægges i jorden? Hvis han altså skal jordfæstes. Vel ikke i det land han hadede. Kunne han ikke istedet blive begravet i Marokko, hvor Rifbjergene ligger?

  Kommentar by Sigwar — 5. april 2015 @ 20:00

 46. Klaus Rifbjerg har kunnet sige hvad som helst og slippe afsted med det, alene på baggrund af hans forfatterskab. Ingen journalister har kunnet tillade sig at stille kritiske spørgsmål, eller kritisere det han har sagt. Lidt ligesom med dronningen – her går journalisterne også på listefødder.

  Venstrefløjen har færre og færre af den slags personer tilbage. De uddør lige så langsomt. Snart slipper vi også for de mange aflagte DR journalister/forfattere, som George Metz for eksempel.

  Hvem er de nye koryfæer på venstrefløjen? Det kan næppe være Zenia Stampe. DR har vist heller ikke så mange journalistiske talenter at byde på.

  Kommentar by Asger Nielsen — 5. april 2015 @ 20:09

 47. Thorsted. Din mangel på sprogtalent burde afholde dig fra netop at udtale sig om indavl.

  Meget i Holger Danskes ånd at tale grimt om en netop afdød. Flot – tabere.

  Taberblog for fremmedhadere.

  Kommentar by Alberto Tumpe — 5. april 2015 @ 20:59

 48. #28 Godt, ellers havde du jo været værnemager ;-)

  Kommentar by Bjovulf — 5. april 2015 @ 21:37

 49. Rifbjerg var landsskadelig, uden selv at vide det, så helt klog var han så ikke.
  Nu er det jo heldigvis slut.
  Så man må sige at der tynder ud af de dumme, men satan stå i det: Der kommer jo flere til.

  Kommentar by Sindsro — 5. april 2015 @ 21:46

 50. Jamen, er der så stadig kun 2000 begavede mennesker i DK? ;o)

  Sikke dog et uvidende, selvgodt og frelst fjols! – endeløse godhed, bedrevidenhed uden substans og humanistisk gloriepudseri på andre mindre heldigt stillede danskeres dyrekøbte bekostning.

  Hvem fanden andre end netop de danskere, som KR og resten af hans slæng i årevis har vist så åbenlyst, at de foragter så inderligt, ville overhovedet have gidet at købe endsige læse hans latterlige bøger?

  Han var næpppe blevet en kendt forfatter ret mange andre steder end i lige netop Danmark – det glemmer man lige at tænke over midt i alle hyldesttalerne fra de altid bedrevidende kulturradigale og deres logrende halehæng på den frelste venstrefløj. Det er sgu Kejserens nye Klæder om igen, bare i en en ny indpakning ;-)

  Kommentar by Bjovulf — 5. april 2015 @ 21:48

 51. Kommentarerne afspejler god dansk humor :-) Det er bare for fedt! Sidder og griner højt.

  Jeg må tilstå, at jeg blev overrasket, da jeg hørte, han var død. Det troede jeg, han havde været i flere år.

  Kommentar by Dhimmi — 5. april 2015 @ 21:59

 52. http://politiken.dk/kultur/ECE474575/kunstnere-i-oproer-over-forslag-om-at-fjerne-livslang-ydelse/
  Klaus Rifbjerg, forfatter:
  »Statens Kunstfonds livsvarige ydelse er en hædersgave, ligesom det var en hædersgave at komme på finansloven i sin tid. Derfor skal man tage imod og kan oven i købet gøre det med god samvittighed, fordi ydelsens størrelse er afstemt i forhold til, hvad man ellers tjener. Jeg f.eks. får i snit 1.000 kroner om måneden før skat (som i mit tilfælde er 60 procent). Det bliver ikke til en god middag på en bedre restaurant, som den muntre venstremand antyder, til gengæld giver det en stolthed over at være hæderen værdig, som øges med flere hundrede procent ved tanken om, at mange, mange af mine kollegaer ved ydelsen får en måde at overleve på, de ellers ikke ville have haft«.

  »Enhver ved, at VKO hellere end noget andet ikke bare vil have kunststøtten afskaffet, men helst kunsten, derfor synes jeg, at man skal kæmpe af al magt for at bevare de privilegier, som findes, og ikke give slip på noget som helst, før de kommer og tager det hele. Og ved du hvad, en beskeden middag på en beskeden restaurant er også noget, man kunne jo tage sin kone med, så vi sammen kunne grine af den misundelige venstremand, der helt klart ikke aner, hvad han taler om, eller hvad kunstnere og kunst er. Tror du nogensinde, A. Fogh Rasmussen har læst en rigtig bog eller set et billede, der for alvor sagde ham noget og måske var med til at gøre hans liv rigere? Det tror jeg ikke«

  Kommentar by Geert — 5. april 2015 @ 22:00

 53. Shalom/Alberto Tumpe
  Du kan defamere folk. Du svarer på intet. Du ved i øvrigt intet min indavl. Jeg har en dansk mor og en italiensk far.. Men folk fra 3.verden har intet, at gøre i Europa. De kan intet og det er derfor sådanne mennesker som dig elsker dem. Det er et destruktiv had-by-proxy mod Europa som ligger bag “kærligheden” til 3.verdens indvandring. Det hele er færdigt indenfor 10.år:
  http://www.thelocal.fr/20130125/too-many-foreigners-in-france-french-say

  Kommentar by Thorsted — 5. april 2015 @ 22:11

 54. 24. stk 2) hvor du skriver: “hans syn på borgerkrigen i Jugoslavien, hvor han var i mod enhver militær indgriben. Det var kynisme af den værste slags.” Superman.

  Det kan jeg ikke få til at passe nogen stede. Supermann. !!

  Jeg vil mene at Rifbjerg ønskede en militær indgriben i eks Jugoslavien, istedet for i mod den. Fordi:
  Han ønskede at hjælpe Muslimerne der. Lige som Klinton og hans Udenrigsminister Medaline Allbright dengang gjorde. Han har jo alle dage været Rød i enden.

  Vi så alle takken for det: Nemlig: WTC sank i grus.

  Kommentar by Sindsro — 5. april 2015 @ 22:11

 55. #42 Har du nogensinde overvejet at begynde at tænke SELV? ;-)

  KR har sgu da aldrig lagt fingrene imellem selv, når han omtalte folk, der bare tillod sig at have en anden mening end ham og alle hans frelste kulturradigale og venstreflippede venner, eller som vovede at skrive bøger, hvis indhold han ikke brød sig om.

  Det er da flot, at du har fået kæmpet dig igennem Victor Klemperers skrifter – eller var det måske den danske bog om ham? ;o) ( som var det rene vås ogn en spænden VK for en politisk vogn ) – , men hvad fanden har din name dropping egentlig med sagen at gøre? Vi lader os ikke dupere af den.

  Det er såmænd din egen fløj af bedrevidende og gloriepudsende PK-tosser og verdensfrelsere på andres bekostning, der er nutidens fascister og meningstyranner – I har bare ikke nået at opdage det endnu …

  Kommentar by Bjovulf — 5. april 2015 @ 22:16

 56. Var det ikke Klaus Rifbjerg der gik under navnet: Den røde Pimpernel. ?

  Kommentar by Sindsro — 5. april 2015 @ 22:18

 57. Ja og nu sværmer spyfluerne om lorten…

  Kommentar by Black Watch — 5. april 2015 @ 22:24

 58. #47 Nej, vi er faktisk IKKE fremmedhadere – men ser absolut ingen grund til at smadre landet og vores kultur ved at importere krævende, vanskelige, voldelige, uintegrerbare og fanatiske ballademagere og religiøse tosser, som hader og foragter stort set alt ved vores værdier, normer, omgangsformer, kultur, love og demokrati samt ligestillingen mellem kønnene, jøder og bøsser mv. – og endog mener sig berettiget til at medtage og videreføre deres konflikter og krige i vore gader.

  Hvis vi har brug for indvandring, så tag dog for h. nogle civiliserede, fredelige, veluddannede og vestligt orienterede mennesker, der ikke vil have nogle problemer med danske og vestlige værdier etc., men tage imod chancen med kyshånd – og ikke har noget imod at integrere sig og indgå på lige fod med alle andre danskere uden endeløse særkrav og en tilstand af permanent fornærmethed ved den allermindste årsag.

  Kommentar by Bjovulf — 5. april 2015 @ 22:29

 59. ” at importere krævende, vanskelige, voldelige, uintegrerbare og fanatiske ballademagere og religiøse tosser i enorme og på sigt ukontrollérbare mængder … ” , skulle der have stået ;-)

  Kommentar by Bjovulf — 5. april 2015 @ 22:31

 60. Politiken har tilsyneladende en gratis sms-service, hvor man kan modtage nyheder. Jeg er ikke selv tilmeldt denne service, men jeg har læst kommentarer om, at det her kom ud som “Breaking News”.

  Kommentar by BE — 5. april 2015 @ 22:37

 61. Ærgerligt at han døde. Jeg havde håbet at han, i lighed med Zenia Stampe og resten af godheds segmentet, ville leve længe nok til selv at bevidne til det ragnarok de skabte.

  Kommentar by Santor — 5. april 2015 @ 22:50

 62. 61. De der dør under ragnerokket, kan fortælle Den Røde Baron hvad hans forkvaklede tankegang førte til.

  Husk: Det ender således: Hverken Gud, Allah (Satan) findes ikke i Danmark, der vil kun forefindes danskere, når ragnarokket er til ende bragt.

  Kommentar by Sindsro — 5. april 2015 @ 23:47

 63. Santor og Sindsro,

  Om så Pisbjerg og Stampe soen stod på skafottet, så ville de argumentere for at alt er Pia og Bush’s skyld.

  Kommentar by Fritz — 6. april 2015 @ 00:01

 64. Lad os få mere indavl i Europa. Det kan kun gå godt:

  https://www.facebook.com/pages/Diversity-is-our-Misfortune/521154804672539

  Kommentar by Sigwar — 6. april 2015 @ 08:19

 65. Ja, saa er der kun 1999 begavede personer tilbage i Danmark……..eller?

  Kommentar by Neuhammer — 6. april 2015 @ 08:31

 66. Til Supermann. 24. stk 2).

  Ca 50 sekunder inde i den sædvanlige højtlæsning/gentagelse for dværge kan man høre de bosniske fodboldfans sige “Ubij, ubij Židove!” eller “Dræb, dræb jøderne”

  https://youtu.be/_juwsPbrXD0

  Det var sandelig godt at Vesten greb ind overfor Serbien og støttede de kommende antisemitter …

  Kommentar by Sindsro — 6. april 2015 @ 09:01

 67. Jyllands-Posten Offentliggjort 17. januar 2003 03:00
  Rifbjergs pladder
  G. Bredlund, Belsager 108, 2670 Greve

  »Vi behøver ikke på nogen måde være bekymrede for de fremmede,« siger Klaus Rifbjerg i “Citatet” for noget tid siden, »fordi vi går på lokum på samme måde som dem.«

  Sikke noget venstreorienteret, pladderhumanistisk vrøvl – men jeg kan da godt forestille mig, at sådan en dumsmart bemærkning vækker begejstring i visse studentikose kredse, for han er jo en af vore store.
  Vi er ikke ens, fordi vi går på lokum på samme måde, men vi er meget uens, fordi vi har tusindårige forskellige kulturer, religioner, opvækst og livsanskuelse bag os.
  Se på verden omkring os eller se på historien, alle de rædselsscenarier skyldes menneskenes forskelligheder.
  Den venstreorienterede utopi om, at vi alle skal være lige og ens, er noget vrøvl – meget a la kommunismen, Rifbjerg, smuk i teorien, men skidt i praksis.

  Kommentar by Nissen — 6. april 2015 @ 11:37

 68. “2000 begavede mennesker…”, var det antallet af medlemmer i Det radikale Venstre?

  Kommentar by Nissen — 6. april 2015 @ 11:38

 69. Rifbjerg har sagt at alt skal rumme et element af oprør. Jeg tager ham på ordet, når det gælder islam.

  Kommentar by Liva — 6. april 2015 @ 13:13

 70. Peter Heinen : Han reagerede altid, og accepterede aldrig dumhed, populisme, racisme og nationalisme, derfor var han diverse usympaters hadefigur no.1, fx. en fru K.’s. Vi vil savne ham her i Rørvig.

  Kommentar by Spinner — 6. april 2015 @ 19:57

 71. Der var en som spurgte til hans begravelse. Familien har kontaktet Rørvig kirke, om at få hans urne ned der. Selvom han ikke har været medlem af folkekirken i mange år.
  Hvis moral er godt, må dobbeltmoral være dobbelt så godt.

  Kommentar by Per Jørgensen — 8. april 2015 @ 20:28

 72. Hvor små er ikke dere danske nasjonalister og nasjonalromantikere – og det som verre er. Og for et flott borgerskap dere har å slå om dere med. Godt for dere at dere har noen “kulturradikale” å denge løs på.

  Kommentar by Gunnar Winther — 11. april 2015 @ 14:26

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper