2. februar 2009

“Kærligheden placerer Sara i sit livs sværeste valg, for Teis er ikke et af Jehovas Vidner.”

Snaphanen har historien om professor Timothy Garton Ash, der kom for skade at sige et par sandheder om Muhammed, og efterfølgende forsøger at få destrueret eventuelle videooptagelser. Den slags appeasement er vi da gudskelov forskånet for herhjemme. Her går prisvindende filminstruktører direkte efter Jehovas Vidner og sønderjysk intolerance, ligesom landets borgerlige forfatter modigt tematiserer den stigende vold blandt danske unge.

(To Verdener, Niels Arden Oplev)

“Kan man vælge mellem familie og kærlighed? Sara og hendes familie er Jehovas Vidner og har altid fulgt deres tros bud til punkt og prikke… Men pludselig slår lynet ned i hende, da hun forelsker sig i den lidt ældre Teis. Kærligheden placerer Sara i sit livs sværeste valg, for Teis er ikke et af Jehovas Vidner. I hemmelighed mødes de to, og mens kærligheden blomstrer, må Sara kæmpe en indre kamp med sin samvittighed, tro og lidenskaber. Inden længe er hun tvunget til at vælge imellem to verdener. Instruktøren og manuskriptforfatteren Niels Arden Oplev, der i 2006 lavede den succesrige og fremragende film ”Drømmen”, har med ”To verdener” atter lavet en fin film om ungt oprør mod autoriteterne. Filmen bygger på en virkelig historie… Efterfølgende talte Oplev og Bille også med andre frafaldne og udstødte ”Vidner” for at indkredse historien og miljøet så præcist som muligt.” (To Verdener – Et undervisningsmateriale, pdf 12 sider)

Ingrid Dreyer, 48 år, arkitekt og enlig mor, må tage sit liv op til revision, da hendes 15-årige søn Jonas er blevet anholdt for overfaldet på en indvandrerdreng. I et tilbageblik på sin barndom og ungdom, står det efterhånden klart, at hun er på vej til at gentage sin mors og mormors mønster.” (Fire Dage i Marts, Jens Christian Grøndahl)

Oploadet Kl. 18:04 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6523/trackback

19 Comments »

 1. Jehovas Vidner??? En dansk dreng der dømmes for overfald på en perle?
  Man har rigtig fundet farveladen frem, skal jeg love for.

  Kommentar by Anna Lyttiger — 2. februar 2009 @ 18:19

 2. Det hedder overspringshandlinger.
  Det man er nødt til at gøre, er forbundet med så stor frygt eller ubehag, at man foretager sig noget ufarligt i stedet for. Ses udpræget hos dresserede dyr, journalister, politikere og børn. Rækkefølgen er måske tilfældig.

  Kommentar by PeterK — 2. februar 2009 @ 18:40

 3. “…hendes 15-årige søn Jonas er blevet anholdt for overfaldet på en indvandrerdreng.” Haha, tak for et godt grin. Det er pure vanvid.

  Kommentar by Enkefru Madsen — 2. februar 2009 @ 19:52

 4. Den er vist beregnet til se og hør læsere eller billedbladet ect.
  Jeg har tåre i øjnene, men ikke af historien men at de ikke tør lave en film om døds kult klanen, der er masser at gode eks. derfra.
  Det er det sædvanelige, jeg regner med at de har fået skattekroner til filmen, pøj og skam for disse ryggeløse individer.

  Kommentar by Per N — 2. februar 2009 @ 20:18

 5. Gad vide hvor mange Jehovas Vidner som er blevet slået ihjel efter at have valgt en ateist. Min veninde og eks-jehova blev lever i al fald i bedste velgående.

  Kommentar by RettenTilSelvforsvar — 2. februar 2009 @ 21:19

 6. Det var dog en fascinerende film- og litteraturkritik, vi her er vidne til. Det er da vist første gang kunstnere ikke får kritik for den konkrete film, men for den film de IKKE har lavet.

  Så når man har en god historie med udgangspunkt i Jehovas Vidner, så er det fordi man ikke tør lave en film om Islam? Det er godt lige til et 12-tal i konspiratorie-klassen.

  Kommentar by Johnny — 2. februar 2009 @ 21:28

 7. ->6

  Nøgleordet du misser er ‘tendensen’. Tendensen er at emnevalget i tv har det med, du ved, at gå uden om elefanten i rummet: Den virkelige trusselskultur. Eftergivenhed i tolerancens navn. Det voksende voldspotentiale som afspejles i bl. a. antijødiske demonstrationer verden over. ‘Æresdrab’ på muslimske kvinder der har trådt ved siden af. Grimme, voldelige ting der sker hver eneste dag i Fredens Religions navn..

  I stedet får tv-seerne fantasier som V for Vendetta, amerikansk tv-drama om en kristen fundamentalist der begår æresdrab, Livvagterne. Og nu dette.

  Hjalp det lidt på forståelsen?

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 2. februar 2009 @ 21:36

 8. 6 Johnny:
  Er du sikker på, at du ikke er lidt dum og bevist om hvad der bliver snakket om, men du synes åbenbart at en film med Jehova er rigtig godt set om problemer med religioner her til lands, gør dig selv en tjeneste at forsvinde indtil at du har fået hår på brystet og kan komme op med noget mere kløgtigt.

  Kommentar by Per N — 2. februar 2009 @ 22:23

 9. Kære Filminstitut

  Med det fremsendte udkast til plot, håber jeg at kunne komme i betragtning ved næste rundhåndede uddeling af filmstøtte…

  – alternativt:

  Kære DR Drama

  Med det fremsendte udkast til plot, håber jeg at kunne komme i betragtning som manuskriptforfatter, når familien Danmark skal underholdes søndag aften…

  Arbejdstitel: Magnetskoler

  Persongalleri:

  – etnisk dansk familie: far, mor og to børn i den skolemodne alder bosiddende på først på Amager.
  – patriarkens politiske observans: nazist (alternativt DF)

  – den politiske klasse (C, R, A , V og SF)
  – gode intentioner
  – med børn i lilleskole (afhængig af bopæl eventuelt i den lokale folkeskole)

  – journalister (rollemodeller)
  – med børn i den lokale folkeskole
  – bosiddende i Hellerup

  Plot: den nazistiske familiefar vælger ikke den lokale folkeskole til sine børn og unddrager sig dermed deres rolle i integrationsindsatsen, på trods af de talrige initiativer som strømmer fra den politiske klasse. Initiativer der skal motiverer den øvrige del af befolkningen til at vælge folkeskolen. Kort efter den etnisk danske patriark har indmeldt sine børn i privatskole, forfærdes familien af det dårlige selskab deres børn er blevet en del af – børnene har inspireret af deres patriarks holdninger tilsluttet sig en bande som overfalder uskyldige nydanskere, driver momssvindel og inddrages i handel med euforiserende stoffer. Af hensyn til børnene vælger moren at lade sig skille og indmelder poderne i den lokale magnetskole, hvorefter børnene blomstre op, efter en blid og kærlig introduktion i velrenoverede lokaler, med besjælede lærerkræfter og velstimulerede og velbalancerede klassekammerater med sunde interesser og en vital kulturel ballast af anden oprindelse end dansk.

  Med velmenende hilsen fra
  – en manuskriptforfatter med fremtid

  Kommentar by Fogh og Kaos — 3. februar 2009 @ 01:29

 10. Gør Jer den ulejlighed at læse undervisningsmaterialet til skoleklasser. Utroligt omfattende og med masser af ? til samtaler og debat. Her bliver Jehovas Vidner virkelig trukket gennem hele spidsordsregistret.
  Stakkels det barn af J.V. der sidder i klassen og skal overvære en sådan seance. Vedkommende vil straks ophøre med at være med i optøjer, demonstrationer og andet uvæsen som mange andre unge deltager i, af frygt for endnu mere forhånelse. (Ironi)
  Mon et lignende omfattede undervisningsmateriale ville indeholde samme omfattende spørgeskema, hvis det drejede sig om en religion der med mange midler, ofte ufredelige, absolut ikke vil finde sig i krænkelser og en lignende debat?
  Næppe! Derfor er det et hult ‘angreb’ mod ellers yderst fredelige mennesker. Dermed ikke sagt at der ikke skal stilles ??, men overvej lige omfanget af problemet i forhold til andre.
  I øvrigt en særdeles fremragende film, med rigtig gode præstationer. Afbalanceret og med kun få faktuelle fejl!

  Kommentar by synopsis-olsen — 3. februar 2009 @ 08:47

 11. Hvad er det interessante egentligt i den film?
  Sara har jo altid som Jehovas Vidne kendt konsekvenserne af følelsesmæssige relationer til ikke-vidner.
  Hvis følelserne for Teis er stærke nok, er den rigtige beslutning med alle dens konsekvenser let nok at træffe for Sara.
  Jævnaldrende og yngre kvinder i en anden religion får ikke mulighed for selv at træffe beslutninger overhovedet.

  Kommentar by Purellif — 3. februar 2009 @ 09:11

 12. “…hendes 15-årige søn Jonas er blevet anholdt for overfaldet på en indvandrerdreng…….og nu tilbageholder Politiet Jonas af frygt for hans sikkerhed, da hele klanen er ude efter hævn over Jonas.”

  Kommentar by JensH — 3. februar 2009 @ 09:44

 13. OT,

  En syg kronik i Politikken af den redepisser, BASHY QURASHY, der smædede Danmark, man væmmes med kvalme af det ækle hykleri.

  Dansk Folkeparti, Naser og jeg
  politiken.dk/debat/kroniker/article639557.ece

  Kommentar by Rolf Krake — 3. februar 2009 @ 11:13

 14. Principielt er der ikke noget i vejen med en film om de problematiske sider af Jehovas Vidner. Og denne film var ganske udmærket, nuanceret og menneskelig.

  Men selvfølgelig har Kim og flertallet af de ærede debattører aldeles ret i, at filmen om de problematiske sider af Islam mangler. Der er stof nok at tage af, men vores friske og provokerende unge filmkunstnere vil nok ligesom hellere bruge statsmillionerne til noget andet.

  Morale: Det er nemmest at pisse i medvind.

  Kommentar by Crass Børsting — 3. februar 2009 @ 11:17

 15. Danmarks Radios og resten af det danske kulturparnas(sers) menneskejagt på kristne, og samtidige leflen for formynderiske og menneskeforagtende samfundsinstitutioner er skandaløs.
  Igen og igen har man bl.a. i DR drevet klapjagt på en kristen bevægelse, Evangelist-bevægelsen.
  De frikirkelige bevægelser i Danmark er en fantastisk “sub-kultur”, som bogstaveligt talt har samlet i hundredevis af totalt opgivne sociale tilfælde op fra rendestenen.
  Samtidigt lefler man i tide og tide for officielle statsformyndere og besserwissere, som den danske kvaksalver-psykiatri, der afsætter for enorme summer psykofarmaka til værgeløse danskere, og årligt invaliderer og dræber tusindevis af uskyldige; tvangsfjernede børn, institutionsbørn, anbragte unge, ældre på plejehjem o.s.v. o.s.v, der som livslange narkomaner holder gang i denne behandlingsindustri.

  Kommentar by Hanzi — 3. februar 2009 @ 12:16

 16. Jeg er absolut ikke tilhænger af jehovas vidner. Hele menageriet er mildest talt træls og er mig inderligt imod!

  Det er bare ikke jehovas vidner der kræver at piger skal have religiøse uniform på så snart de forlader hjemmet og at de ikke må bade med andre eller give hånd til det andet køn og det er heller ikke jehovas vidner der kræver at folkeskoler og børneinstitutioner indfører fordomsfuld og intolerant halal mad og forbyder grisekød. Det er heller ikke jehovas vidner der har smidt grønlændere ud af Gellerup. Det er heller ikke jehovas vidner der heiler mens de råber hadsk mod jøder i gaderne i Danmark og det er heller ikke jehovas vidner der har skudt mod jøder i et dansk indkøbscenter. Det er heller ikke jehovas vidner forældre som af flere folkeskoleledere anbefales at finde andre skoler til deres børn. Det er heller ikke jehovas vidner der kræver at butikker og offentlige danske institutioner fjerner symboler på dansk kultur og normer. Det er heller ikke jehovas vidner der kræver religiøse fester for offentlige midler på rådhuse. Det er heller ikke jehovas vidner der kræver integrationsråd og økonomisk tilskud og særhensyn til jeg ved ikke hvad. Det er heller ikke jehovas vidner der kræver bederum i offentlige institutioner. Det er heller ikke jehovas vidner der kræver at kvindelige dommere, politibetjente, sygeplejersker, skolelærere, læger og socialarbejdere osv. skal have hijab på, på arbejde og det er heller ikke jehovas vidner der nægter at lade piger cykle og dyrke motion og få sollys nok. Det er heller ikke jehovas vidner der kræver kønsapartheid i klubber betalt af det offentlige.

  Kommentar by Janne — 3. februar 2009 @ 15:34

 17. Ak ja propagandaen, manipulationen, folkeopdragelsen kører videre for fuld skrue, sort bliver hvidt og ned bliver op rødt bliver blåt imens alle siger jamen her går det jo godt.

  Jeg væmmes !

  Kommentar by Whodares — 3. februar 2009 @ 19:36

 18. 13. Rolf Krake

  Hold da fast hvor den mand er uudholdelig i al sin selvgodhed.

  Samtidig er han også latterlig fordi han netop er så selvforelsket at han slet ikke kan skjule dette.

  Hvad har han i grunden bidraget til samfundet med ?

  Altså foruden sin selvbestaltede stilling som “talerør” for lige så uudholdelige indvandrere med samme ideologi i bagagen.

  Kommentar by Vivi Andersen — 3. februar 2009 @ 23:02

 19. THE NEW PRESIDENT:
  WATCH TOWER:
  D.1-8-2010:AUGUST:
  ==================
  PRESIDENT:
  MR.KENT SPAANN:
  ===============
  ADDRESS:
  COLUMBIA-HEIGHTS:25:
  BROOKLYN:
  11201-2483:
  ===========
  NEW YORK:
  U S A
  ======
  PHONE DIRECT: 001-212-9287-406:
  U S A
  ======
  PHONE DIRECT: 001-718-560-5000:
  U S A
  ======
  Yours Sincerely:
  President:
  Mr.Kent Spaann:
  ===============
  U S A
  KL:24:00:

  Kommentar by WATCH TOWER — 30. juni 2010 @ 06:10

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper