8. februar 2009

Michael Hviid Jacobsen: Egoismen gør os voldelige

Det multikulturelle samfund skrider langsomt fremad, og det kan aflæses direkte i kriminalstatistikken. 24 timer satte i onsdagens udgave fokus på overfald på vagtlæger, og sociolog Michael Hviid Jacobsen kørte rutinen. Fra » Vi fokuserer meget på at få vores ret«.

“Danskernes forventninger til, hvad velfærdsstaten – herunder lægevagten – skal kunne tilbyde, er steget markant. Det fortæller sociolog Michael Hviid Jacobsen fra Aalborg Universitet, der netop skal til at lave en undersøgelse af vold mod læger…

»Vi er ikke længere klienter, der med kyshånd modtager, hvad det offentlige kan tilbyde. Nu er vi egoistiske forbrugere, der er meget fokuserede på at få vores ret og en særlig service,« forklarer han. Når vi betaler skat, forventer vi nemlig at få noget for pengene.

»Vi føler, at vi har nogle rettigheder. Og hvis den lokale aftenkonsultation så er nedlagt, som det er sket mange steder, samtidig med, at barnet skriger med høj feber, er der sandsynlighed for, at man begynder at tale med næverne,« siger Michael Hviid Jacobsen.”

Vi kender alle problematikken. Huset brænder, og brandkorpset kommer under fuld udrykning. Det føltes som en evighed, og i ren frustration går vi til angreb på brandmændene. Mit bullshit-o-meter giver kraftige udslag.

Fra arkivet.

 • 22/1-08 Uriasposten – “Derfor er unges vold og trusler mod offentlige tjenestemænd steget…”.
 • Oploadet Kl. 01:24 af Kim Møller — Direkte link22 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6537/trackback

  22 Comments »

  1. The Virtue of Selfishness.

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 8. februar 2009 @ 03:25

  2. Akkeja – gid man var parkeringsvagt.

   Kommentar by Fanden ta det — 8. februar 2009 @ 04:28

  3. Danskernes brede accept af og enighed i at der bruges enorme summer på diverse projekter – navnlig inden for de tre store områder sundhed, undervisning samt det sociale område illustreret fint ved indsat klip om blandt andet sygeplejersker, lærere og socialrådgivere- er således hvor udgangspunktet for langt vold bedre kunne søges, når frustrede individer begår voldelige handlinger, efter min opfattelse.

   Kommentar by Peter Buch — 8. februar 2009 @ 07:19

  4. I bund og grund er det ikke nødvendigvis så forkert det han siger, men problemet er jo mere hvorfor det er blevet sådan – og her vil han næppe kaste sig ud i reelle forklaringer.
   (bemærk: jeg er naturligvis på det rene med at vi ret klart kan definere hvilke grupper i samfundet der primært udøver vold mod brandmænd, sygeplejerske ect.)

   Men hvorfor forklarer sociologen os ikke baggrunden for udviklingen. Her er et par mulige forklaringer;
   1) velfærdsstatens umyndiggørelse af borgerne gennem årtier
   2) populistiske politikeres fokus på at dele rettigheder ud uden pligter
   3) Multikulturen – dvs. normer hos indvandrere
   4) Indvandringens signaler – at man ved at sætte sig i en flyver 10000 km, kan rejse hertil, og så kræve rettigheder uden nogensinde at have bidraget til fællesskabet, eller blot sågar at være ønsket her. No wonder, at mange andre mennesker føler en svigtende forpligtelse overfor fællesskabet
   5) Det vedvarende og hadske angreb på det nationale fællesskab spm udgår fra mange meningsdannere – i praksis er det et frontalt opgør med fællesskabet, og medfører perverteret version af individualisme hvor selv det frivillige fællesskab udsættes for opløsning

   Men, nej, mon ikke sociologen vil forklare det med nedskæringer i velfærden – så kan han få en ren cirkelslutning og argumentere for behovet for en rød regering.

   Kommentar by Superman — 8. februar 2009 @ 09:42

  5. Sygeplejersker, brandmænd, socialrådgivere og skolelærere ved udmærket godt, at problemerne overvejende har muslimsk baggrund. For brandmændene formentlig 100 procent.

   De fleste avislæsere ved det også. Bullshit-o-meteret er højt oppe i det røde felt. Gad vidst, om sociologen og journalisten narrer sig selv og hinanden til at tro på en artikel som denne?

   Kommentar by Crass Børsting — 8. februar 2009 @ 09:58

  6. Michael Hviid Jacobsen er vist ikke helt ærlig.

   Kommentar by ISBN — 8. februar 2009 @ 11:09

  7. Ikke i sig selv forkert, men at gøre det til fokus uden at nævne det muslimske problem, er vist uhæderlig journalistik.

   Kommentar by Kim Poulsen — 8. februar 2009 @ 11:15

  8. Hvis sociolog Michael Hviid Jacobsen har ret i sin teori om må det jo være de af os, der betaler mest i skat, der udøver mest vold mod vagtlægerne. Det usandsynlige kan selvfølgelig ske, at den undersøgelse han nu skal igang med at lave, viser noget andet. Jeg er dog helt tryg ved, at et kapacitet som han under alle omstændigheder vil finde de argumenter, der beviser hans teori.

   Kommentar by monse — 8. februar 2009 @ 11:18

  9. Bullshit-O-Meteret slår i den grad kraftige udslag.

   Pernille Mainz og Pia Sletved, politiserene bullshit kreatører, de er værd at huske, de har bevist opdigtet historien for at fjerne fokussen fra de virkelige problemer, nemlig Rødfascismen’s stemmekvæg.

   Alle indvandrer forbrydelser skal overføres til urbefolkningen.

   Sociolog Michael Hviid Jacobsen, professionel apologet der bruger sin skattepenge betalte uddannelse med modsat fortegn, at pervertere sit fag gennem misbrug til selv at skabe et fiktivt problem.

   Man kan forestille sig hvordan en læge eller sygerplejer/ske må føle når de læser den fuldstændige misvisene, hjånene, virkelighedsfjerne og nærmest opdigtede artikel i 24 Timer

   Sygeplejepersonalet på bla Rigshospitalet har jo inde for det sidste slået alarm over volden, fra især indvandrer bander der truer dem, går frit ind og terroriserer personalet, personalet ønsker at læse alle indgange, tager deres navneskilt af, taper det over eller tør kun bruge fornavn, voldelige medløberer fra patienter under skyderierne i Kbh osv.

   De prøver at overføre problemet til urbefolkningen, man væmmes….

   Her er hvad Sygepersonalet selv siger om problemet:

   Massiv kritik. En ny undersøgelse blandt sygeplejersker viser, at ni ud af ti sygeplejersker mener, at patienter med indvandrerbaggrund er en belastning for plejepersonalet….

   De er tidsrøvere, ressourcekrævende, aggressive og larmende. De forstår ikke dansk. De reagerer anderledes på smerte. Og de breder deres bedetæpper ud over det hele.

   Der bliver ikke lagt fingre imellem, når et stort flertal af de danske sygeplejersker skal beskrive indvandrerpatienter.

   En ny undersøgelse, som Sygeplejersken har foretaget i samarbejde med analysebureauet Catinét, viser, at mødet med indvandrerpatienter ofte giver problemer.

   Catinét har i samarbejde med Sygeplejersken spurgt 746 sygeplejersker om deres oplevelser af mødet med den etniske patient. Og svarene, som sygeplejerskerne også har haft mulighed for at uddybe skriftligt og anonymt, er meget entydige.

   Sprogbarrierer, oplevelsen af kønsdiskriminering og forskellig sygdomsopfattelse giver sygeplejerskerne problemer med at pleje patienterne.

   Over halvdelen af de sygeplejersker, der har deltaget i undersøgelsen, svarer “ja” til, at de inden for det seneste år har haft problemer med at pleje indvandrerpatienter. Det drejer sig især om de sygeplejersker, der har en daglig kontakt.

   Undersøgelsen peger på de pårørende og den manglende respekt for hospitalets rutiner som nogle af årsagerne til problemerne. De sproglige vanskeligheder fylder også meget. Andre taler om en reel kulturkløft.

   […]

   En sygeplejerske skriver:

   “Patienten og de pårørende ønskede djævleuddrivelse af præst/vismand. Og der var pårørende, som ønskede at tage vare på plejen under indlæggelse.”

   Flere gør desuden opmærksom på, at indvandrerpatienter ofte lader være med at følge sundhedspersonalets anvisninger, men opsøger læger i hjemlandet.

   “De har mistillid til det danske system. I stedet konsulterer de læger i hjemlandet, som giver andre diagnoser og udskriver anden medicin,” forklarer en af sygeplejerskerne.

   Hver fjerde sygeplejerske siger, at det er urealistiske forventninger om behandlingens effekt, som er årsagen til problemerne. Og lidt mere end hver fjerde påpeger, at patienten ikke fulgte eller respekterede hospitalets rutiner.

   Mere:
   sygeplejersken.dk/sygeplejersken/default.asp?intArticleID=13504

   Set i lyset af dette, kan man ikke andet end antage at den artikel skrevet i 24 Timer er bestilt politisk arbejde, løgn og manipulation.

   Kommentar by Rolf Krake — 8. februar 2009 @ 11:23

  10. Klassisk rød propaganda:

   Et problem som stort set udelukkende kommer fra deres stemmekvæg omformuleres og tilskrives som en effekt af “forbrugssamfundet” og (den borgerlige, selvsagt) egoisme.

   Løsningen er envidere færre “nedskæringer”.

   Analysen, kilderne og metoden spares vi læsere for. Vi kan ikke håndtere at blive oplyst om mere og andet end den røde konklusion.

   Kommentar by DaLi — 8. februar 2009 @ 11:38

  11. “Når vi betaler skat, forventer vi nemlig at få noget for pengene.”

   De danskere er da nogle underlige nogen. Hvorfor accepterer de ikke bare, at pengene ryger lige lukt i Godhedsindustriens bugnende kasse ?

   Noget andet er, at politikerne skulle opfinde nogle paragraffer, hvorefter overfald og chikane mod offentligt ansatte kan straffes på behørig vis.

   Kommentar by Janutte — 8. februar 2009 @ 13:24

  12. Michael Hviid Jacobsen et al kan lave alle de undersøgelser og skrive alle de rapporter de vil – det vil ikke forandre virkeligheden een tomme!

   Og det forholder sig med virkeligheden her som i alle andre tilfælde, at den indhenter selv de mest hårdnakked benægtere.

   Samtidig VED befolkningen ganske udemærket hvad sagen drejer sig om.

   Og det Michael H.Jacobsen et al får ud af deres anstrengelser er at fremstille dem selv som bevidste løgnere.

   Jo mere venstrefløjen anstrenger sig for at omskrive virkeligheden jo mere patetiske fremstiller de sig selv – helt frivilligt!

   Kommentar by Vivi Andersen — 8. februar 2009 @ 13:50

  13. Huset brænder og i frustration over tidsrummet mellem anmeldelse og brandmændenes ankomst, går “vi” til angreb på brandmændene.
   Jeg har ved brand set, hvordan man udnytter ventetiden ved at forsøge at redde, hvad reddes kan.
   Der er vist mange, der vil have sig frabedt, at være omfattet af dette lille “vi”.

   Kommentar by Menig 442 — 8. februar 2009 @ 17:14

  14. > 10 DaLi
   “Analysen, kilderne og metoden spares vi læsere for. Vi kan ikke håndtere at blive oplyst om mere og andet end den røde konklusion.”

   Nemlig.

   Der står i selve artiklen på 24timer, at Michael Hviid Jacobsen skal igang med at lave en undersøgelse af vold mod læger. Dvs. han har altså ikke lavet undersøgelsen endnu, kun konklusionen.

   Jeg er dog ret sikker på, at sådan en kapacitet som Michael Hviid Jacobsen vil vide at presentere resultaterne på en sådan måde, at de støtter hans konklusion, uanset hvad disse resultater iøvrigt måtte vise.

   Kommentar by monse — 8. februar 2009 @ 18:11

  15. @ 4 – Superman

   Må jeg tilføje:

   6) Den anti-autoritære og til tider direkte respektløse holdning i det danske samfund, som, på godt og skidt, er kommet efter ungdomsoprøret og det efterfølgende fragmenterede samfund. Det gælder i øvrigt også det offentlige Danmarks holdning til borgeren, som heller ikke altid er præget af respekt f.eks. når borgeren anmelder forbrydelser til politiet eller forsøger at rekvirere ambulancehjælp.

   Kommentar by Henrik — 8. februar 2009 @ 18:12

  16. I GUDER!

   1. Det er ikke egoistisk at ville have noget for de penge man betaler i skat. Det er en ret! Hvis jeg skal betale til det offentlige, har jeg også krav på, at få en rimelig del i ydelserne. Egoismen ligger hos de som ikke modtager og modtager, men ikke ønsker at give igen.

   2. Der er ingen skatteydere som kaster sten efter brændfolk. Jeg tør godt vædde på, at vores brændmændforskrækkede kulturberigere ikke betaler skat

   Kommentar by RettenTilSelvforsvar — 8. februar 2009 @ 18:17

  17. Rettelse: Der skulle naturligvis have stået “som modtager og modtager”

   Kommentar by RettenTilSelvforsvar — 8. februar 2009 @ 18:20

  18. For 14 dage siden snakkede jeg med en ven som er læge. Ifølge ham er det stort set KUN indvandrere (muslimer) som giver problemer af den art. Han havde ikke oplevet vold, men masser af krævende, pivet og afvigende adfærd. Mødre som ringer efter em ambulance fordi den lille søn har fået en splint i foden, osv. Vore mellemøstlige medborgere giver anledning til masser af overflødige udgifter i sundhedsvæsenet, ud over at hæmme trivsel og tryghed og skabe irritation for de ansatte. Man giver jo den bedst mulige behandling til alle og søger at behandle alle lige, men plager patienten nok, så bliver man nødt til at give efter.

   Kommentar by Casper | Borgerlig bums — 9. februar 2009 @ 03:12

  19. Perlerne er jo ikke de enste skyldige i denne sag, selv om deres bidrag til perlekæden er temmelig synlig.

   Årsagen til problemerne finder jeg ligger i de to ideologier : socialisme og liberalisme – hvor enhver kan skabe sig tosset uden væsentlige konsekvenser. For de liberale er det deres ret, for socialisterne er det systemets skyld hvis det går galt.

   Iøvrigt kan man se på ovenstående debattører, at de fleste også godt ved hvor skoen trykker.

   Det helt store problem er fraværet af gode gamle velafprøvede borgerlige værdier i dansk politik, men i stedet kæmper hele den pseudo-borgerlige fløj med at være de mest liberale. Problemet er bare, at langt de færreste kan håndtere friheden.

   Kommentar by tolder — 9. februar 2009 @ 10:29

  20. Hvis du kender en læge, jordemoder eller sygeplejerske, så få dem til at fortælle om hvordan en tyrkisk eller muslimsk fødsel foregår. Der er dokumenterede tilfælde på at mandlige gynækologer er bleved voldeligt overfaldet af ægtemanden, fordi en uren absolut ikke måtte berøre hans kone. Desværre er jeg ikke læge, for jeg ville have kørt madammen med tilhørende 10-15 kloge koner ud på gangen, hvor de selv kunne ordne resten, hvorefter det tilkaldte politi kunnetage sig af den voldelige ægtemand. Men han har jo jo traumer på grund af hans bedstefars deltagelse i 6-dages krigen i 1967.

   Kommentar by PeterK — 9. februar 2009 @ 22:51

  21. 19 Tolder.

   Her vil jeg godt have lov at hænge på, det er nemlig de to i for udprægede grad der ender skidt, og da især nu da begge ideologier ser EUrabia som det hellige selv, så forsvandt modspillet, og der er åbnet for vanvids slusen !

   Kommentar by Whodares — 10. februar 2009 @ 02:20

  22. @21

   Eujetunionen – jeg ved ikke rigtig om det er et pseudo-nazistisk-, et kommunistisk, et liberalt, et fransk-imperialistisk eller et radigalt multukultur/islamistisk- elller et socialdemokratisk projekt…..

   Det store skisma er nemlig, at alle påberåber sig æren – hvilket overvejende må bekymre ægte anstændige mennesker !

   @PeterK

   “Men han har jo jo traumer på grund af hans bedstefars deltagelse i 6-dages krigen i 1967.”

   Sjovt nok er de aldrig for syge til at rejse hjem eller til at føre kampen videre i de danske gader ?!?!

   Kommentar by Tolder — 10. februar 2009 @ 17:01

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper