10. februar 2009

Konfrontation eller eftergivenhed – valget i Israel afgøres nu

valggif 1valggif 2
Dagens hovedbegivenhed er naturligvis valget i Israel. Medierne taler bekymret om højrepopulisten Avidor Lieberman, men glemmer at hverken Kadima eller Ehud Baraks arbejderparti har leveret den primære vare: sikkerhed for den menige israeler.

Berlingske Tidende har oplistet kandidaternes holdning til de centrale sikkerhedspolitiske temaer. Her bemærker man sig, at den mest sandsynlige vinder Benjamin “Bibi” Netanyahu afviser at forhandle med terrororganisationen Hamas, samt afviser at give Golanhøjderne tilbage til Syrien (igen igen). Han har historien og fornuften på sin side. Libanon-affæren er kun 2½ år siden og Hamas’ erklærede ønske om at udslette Israel er ikke forsvundet trods foræringen af Gaza-striben ( hvilket “Bibi” også var imod).

Kadimas Tzipi Livni er derimod villig til at afgive Golanhøjderne og såmænd også til at lade den arabiske del af Jerusalem blive hovedstad i en evt. palæstinensisk stat. Hun er dog ikke parat til at lade de mange efterkommere af de oprindelige arabiske flygtninge komme ind i Israel (“vende tilbage” skriver Berlingske absurd nok).

Ehud Barak er ligeledes villig til at afgive Golanhøjderne, men er tilsyneladende også tosset nok til at se velvilligt på de mange efterkommeres mulighed for at bosætte sig i Israel.

Liebermans position ser lidt anderledes ud, men ligner mere Netanyahus end de andre.

Både Barak og “Bibi” har tidligere haft premierministerposten. Barak afløste i 1999 netop Netanyahu, som ellers havde givet israelerne en relativt fredelig periode.

Israels udenrigsministerium har en opgørelse over terrorangreb gennem årene. Af den kan man se at der var 4 angreb med 25 døde i høgen Netanyahus 3 årige periode, mens der var 9 angreb med 18 døde i duen Baraks knapt 2 årige periode. Sharons periode var fyldt med terror, mens de 3 år år med Olmert har givet 8 angreb med 30 døde.

Gad vide vælgerne kender til denne graf over befolkningsudviklingen hos palæ-araberne?

araberfertilitet

Der er poll-trends på Jerusalem Post

Mere..

Lasse Ellegaard på slap line i Information:

De sidste meningsmålinger (med det nuværende mandattal i parentes), før den israelske valglov lukkede af for dem i fredags, viser, at Likud står til 26-27 (12) pladser, Kadima til 23-25 (29), det ultra-racistiske Yisrael Beiteinu til 18-19 (11) og Arbejderpartiet til 15-16 (19).

opdate:

Exit-polls omkring midnat tyder på dødt løb mellem Kadima + arbejderpartiet og Likud + Yisrael Beiteinu. De religiøse partier burde så give Bibi regeringsmagten. Kadima får dog flest mandater. DR interviewede en kvinde, som stemte på Livni pga. kønnet. Europas dekadence har altså nået Israel.

Hvis man vil vide lidt om Leiberman, kan denne artikel fra 2007 anbefales (via Mikkel )

opdate 2:
Kilden til grafen over palæ-arabernes befolkningsudvikling: palestineremembered.com (med tak til Hodja)

Oploadet Kl. 20:45 af Kim Poulsen — Direkte link21 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6543/trackback

21 Comments »

 1. Israelere! Vælg Konfrontation.
  Ved eftergivenhed dør jeres land langsomt, på samme måde som når man
  forbløder. I Israel-anliggender overlader jeg ekspertisen til Johansen
  thi hun ved mere end mig om dette emne. :-)
  Ihvertfald må Golan ikke tilkomme Syrerne.

  Kommentar by HelgeD-H — 10. februar 2009 @ 21:50

 2. Hvis man vil se hvad der sker med Israel, når man lader tusinder af muslimer rejse ind, skal man tænke på Kosovo. Her formerede muslimerne sig til et flertal, hvorefter de stemte sharia ind. Forinden så vi den sædvanlige historie med racistisk terror mod den oprindelige befolkning, systematisk ødelæggelse af kirker, skoler og klostre, hvilket yderliger skubbede til gøgeunge effekten, idet de der kunne tænke og havde mulighed for at handle, flyttede “frivilligt” mens tid var.
  Argumenterer man for at palæstinensere ukritisk skal have lov til at slå sig ned i Israel, stiller man sig side om side med Hamas, Iran og andre, der har Israels udslettelse på agendaen.

  Kommentar by PeterK — 10. februar 2009 @ 22:38

 3. Jeg er én af lurkerne her. Jeg ville bare lige sige at det er forfriskende med lidt Poulsen. Er rart at se at Møller tør overlade sin side til en anden og resultatet er overhovedet ikke skuffende. Keep up the good work guys. Both of you. :)

  Kommentar by bridge dawn — 10. februar 2009 @ 23:48

 4. delvis OT: De formodninger mange havde om at Hamas under kamphandlingerne i Gaza benyttede lejligheden til massenedslagtning af dérboende politiske modstandere, og det der bare mindede om, viser sig at være fuldstændig rigtige, og det fordømmes nu af Amnesty International. Det giver i min bog et lille plus til Amnesty International (de har sandelig osse brug for det).

  Men det sjove er så lille historien er i massemedierne. Hvor er de store overskrifter? Hvorfor denne manglende proportionalitet i nedslagtningerne? Hvad med de stakkels enker og faderløse børn?

  Det er osse meget lidt vi har hørt til Mogens Lykketoft – han må da brænde for at komme i fjernsynet og korrigere sine tidligere udtalelser i lyset af Amnesty Internationals informationer. Eller hvad?

  Kommentar by Mallebrok — 11. februar 2009 @ 00:18

 5. Jeg fik linket til en forkert side… Se her istedet:
  http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2009/02/10/122742.htm?rss=true

  Kommentar by Mallebrok — 11. februar 2009 @ 00:26

 6. JA!

  Det ser ud til at det bliver Binyamin Netanyahu som, man håber og samtidig mest sandsynligt, bliver den nye president, stemmerne skal tælles fra IDF og oversøiske, fra IDF kan man tænke at majoriteten af stemmerne går til Likud.

  Hvis Netanyahu bliver president, ja, så bliver der gjort noget ved Iran – Caroline Glick’s column i Jerusalem Post kan anbefales for lidt baggrund.

  Israel’s fateful elections
  jpost.com/servlet/Satellite?cid=1233304705247&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

  israelnationalnews.com/News/News.aspx/129889
  One result that is not expected to change, however, is the clear majority of the nationalist/religious camp over the left-wing sector. The former won a clear victory with 65 Knesset mandates, compared to only 55 for Kadima-Labor-Meretz and the Arab parties.

  This fact gives Likud Chairman Binyamin Netanyahu a clear edge over Kadima leader Tzipi Livni in his ability to form a government. President Peres, who is entrusted with the task of choosing a Knesset candidate to form a government, is to meet in the coming days with the leaders of all the parties that will be part of the next Knesset, and will hear their recommendations.

  Although he is a former member of both Labor and Kadima, Peres is expected to realize that Livni has slim chances of actually forming a viable coalition to rule the country. She can do so only as head of a “national unity government” with the Likud and Labor, an unlikely scenario, or if both Avigdor Lieberman’s Yisrael Beiteinu party and Labor agree to join Kadima – similarly unlikely.

  israelnationalnews.com/News/News.aspx/129888

  Following is the current number of estimated MKs for each party following the counting of 99% of the available votes:

  Kadima 28
  Likud 27
  Yisrael Beiteinu (Israel Our Home) 14
  Labor 13
  Shas 11
  United Torah Judaism (UTJ) 5
  Ichud Leumi (National Union) 4
  Jewish Home 3
  Meretz 3
  Arab parties 12

  The votes of the armed forces usually tilt to the nationalist and religious parties, and are likely to create at least a tie and may even put Likud in the lead. The votes of diplomats overseas and soldiers changed the results in the last election by taking one Knesset seat away from Kadima. The number of Arab MKs also will likely be reduced after the soldiers’ ballots are counted.

  Kommentar by Rolf Krake — 11. februar 2009 @ 08:57

 7. Vedrørende grafen: Kilde? Den er illustrativ.

  Kommentar by Poul Højlund — 11. februar 2009 @ 09:28

 8. Det skal blive interessant at følge, hvorledes der dannes regering i Israel efter den mandatfordeling.

  Det ene afgørende spørgsmål er Israels sikkerhed. No defense no existence som det lyder i Israel.

  Det andet og måske vigtigste spørgsmål er, ønsker man fortsat, at Israel skal være en jødisk stat i fremtiden?
  Hvis ja, så skal der gøres politiske tiltag, som ikke er pæne. Demografien arbejder mod jøderne for hver dag der går, hvilket ovenstående kurve synligt illustrerer. Avlekraften er enorm blandt araberne.
  Her kan de ultra-ortodokse jøder godt være med, men de udgør kun 20 % af den jødiske befolkning. Desuden er det ikke ønskværdigt for det sekulære Israel, at de ortodokse kommer til at udgøre en for stor procentdel. Pingvinerne, som de kaldes i Israel, aftjener ikke værnepligt og bidrager ikke til Israels forsvar.

  Der er nogle modsatrettede problemestillinger. Det er ikke blot et spørgsmål om konfrontation contra eftergivenhed.

  Bibi ønsker ikke en tostatsløsning. Liebermann ønsker, at de arabiske byer, som ligger på grænsen til Vestbredden bliver indlemmet i en kommende palæstinensisk stat til gengæld for at jødiske byer, som ikke ligger inden for grænsedelingen af 1948, overgår til at blive jødisk jord.

  Jeg ønsker som Lieberman, Livni og arbejderpartiet en tostatsløsning. Alt andet bliver på længere sigt en underminering af den jødiske stat qua den eksplosive demografi blandt araberne.

  Ingen palæstinensere i diaspora skal kunne bosætte sig i Israel. De kan bosætte sig i den fremtidige palæstinensiske stat.

  Så er der spørgsmålet om de ca. 400.000 jødiske bosættere på Vestbrededen. Hvis grænsedragningen bliver som foreskrevet af Lieberman og følger sikkerhedsmuren, så resterer der stadigvæk 200.000 jøder på Vestbredden. Skal de tvangsflyttes ind i Israel, som det skete med de 10.000 jøder fra Gaza-striben?
  Jeg er tilbøjelig til at svare nej. Før der overhovedet var noget der hed islam, har der boet jøder i Judæa og Samaria. De har boet der hele tiden, men der er naturligvis kommet flere til.
  Hvis de ønsker at blive boende, så må de bo som et mindretal i en palæstinensisk stat ligesom de israelske arabere bor som mindretal i f. eks. Akko, Haifa, etc.

  Det store spørsmål er også Jerusalem. Her bor en kvart million arabere i det østlige Jerusalem. Hele Jerusalem er i dag så udbygget, at det østlige Jerusalem ikke bare ligger i forlængelse af Vestbredden, så det snildt kunne indlemmes. Der er jødiske byer hele vejen rundt om det østlige Jerusalem. Det kan jeg ikke umiddelbart se mig ud af.
  For en jødisk stat er det et stort problem, at så stor en del af hovedstaden er beboet af mennesker, hvis åbenlyse sympatier ligger for Jerusalem som palæstinensisk hovedstad.

  Så er der spørgsmålet om de strategisk vigtige Golan-højder. Tidlígere syrisk territorium indtil seksdages krigen i 1967. Har man været i Golan-højderne, så ved man hvorledes Israel ligger blotlagt nedenunder. Det tidligere syriske territorium lå helt ned til den østlige side af Genesareth sø.

  Mange af mine meningsmodstandere siger, at Israel bliver nødt til at forhandle fred med Syrien og tilbagelevere erobret jord.
  I det øjeblik vil det være imod Syriens interesser at huse top-lederne af Hamas, som i dag opholder sig i Damaskus. Ydermere vil Syrien, som delvist kontrollerer Hizbollah, kunne forhindre flere angreb fra disse islamiske fascister mod Israel. Det postuleres altså, at Syrien vil kunne holde Hizbollah i skak, og at Hamas vil blive kylet ud af Syrien.
  Jeg mener, at Golan-højderne skal annekteres af Israel.

  Kommentar by Johansen — 11. februar 2009 @ 11:02

 9. ->7 Poul Højlund:

  Ikke decideret pro-israelsk: http://www.palestineremembered.com/Acre/Palestine-Remembered/Story559.html

  Kommentar by Kim Poulsen — 11. februar 2009 @ 11:03

 10. Intet nyt under solen. Den danske venstrefløj (herunder journalisterne) har altid taget parti for diktatur og terror. Arabiske, muslimske terrorister har haft deres støtte siden flykapringerne startede i 70’erne. Israelerne, der fik tildelt et stykke ørken på størrelse med Jylland er hadeobjekter. Antisemitismen er der, trods forsøg på at kalde det noget andet.

  Den hjemlige Blekingegadebande blev af diverse venstrefløjs-pinger, fx professor Ole Krarup og Preben Vilhjelm anset for at være forfulgte uskyldigheder. Anklag offeret, forsvar gerningsmanden, det er parolen.

  Kommentar by Henrik — 11. februar 2009 @ 11:26

 11. Tak Kim P. for et godt link til, Yisrael Beiteinu, jeg har lige hørt et interv. med Yoni The Blogger, han kalder ham en mafia fyr, han har 8 kriminal sager kørende. Hans politik har jeg det rigtig godt med.

  Kommentar by Per N — 11. februar 2009 @ 11:51

 12. Sory Mikkel, takken skal gå til dig der have det oprendelige link.

  Kommentar by Per N — 11. februar 2009 @ 11:57

 13. Mafia— Lieberman, ikke Yisrael Beiteinu, som er partiet.
  Jeg fik også forklaret, at ingen militær personer må spørges i undersøgelser før valget er færdig, der ligger en stor stemme angivelse som ingen ved før slut.

  Kommentar by Per N — 11. februar 2009 @ 12:10

 14. Tak til Johansen for analysen.

  Kommentar by Rolf Krake — 11. februar 2009 @ 13:03

 15. Off Topic:

  Vi har jo som bekendt et tilsvarene demografisk problem.

  Indvandrerne udgør nu 9,1% af befolkningen – Skræmmene, næsten 10%.
  Og hvis man tager i betragtning at tallene nok er sminkede… Tæller de dem der er født her, men har navnene mustafa, fatima osv….

  jp.dk/indland/article1598509.ece

  Det er noget af det, man fra i dag kan læse i bogen “Danmark i tal 2009” fra Danmarks Statistik. Bogen er en samling af de mest populære statistikker om Danmark og danskerne, bl.a. flere om befolkningens udvikling gennem tiden.

  Ved nytår boede der 5,48 mio. mennesker i Danmark, og det er omkring dobbelt så mange som for hundrede år siden. Alene de sidste 37 år er vi blevet en halv million flere.

  Halvdelen af stigningen skyldes, at der er blevet født flere, end der er døde. Den anden halvdel kommer af, at der er flyttet flere ind i landet, end der er flyttet ud. I dag udgør indvandrerne og deres efterkommere 498.000 mennesker eller ca. 9,1 pct. af befolkningen.

  Mere i mindretal
  På trods af væksten er der blevet endnu længere mellem danskerne på verdensplan.

  I begyndelsen af 1900-tallet udgjorde vi 1,5 promille af verden, og siden er befolkningen herhjemme vokset. Men verdensbefolkningen er vokset endnu mere, og i dag tegner vi os for kun 0,8 promille af alle 6,7 mia. mennesker på Jorden.

  Kommentar by Rolf Krake — 11. februar 2009 @ 13:16

 16. Siger godt nok deres efterkommerer, men i disse tider tages alt med et gran salt.

  Kommentar by Rolf Krake — 11. februar 2009 @ 13:18

 17. Lasse Ellegaard skriver “ultra-racistick” !!!!!!!!!!
  Har fjolset nogensinde betagnes HAMAS som “ultra-racistisk” ???
  Næppe.
  Det ville nok heller ikke gøre sig godt hos Informations fossiler.
  Vorherrebevares.

  Kommentar by ramses-2 — 11. februar 2009 @ 13:57

 18. Tak for linket til artiklen om Avigdor Lieberman.
  Det var særdeles interessant læsning. Jeg var ikke klar over hans tidligere høje placering hos Likud. Jeg kender en del, som stemmer på ham. De er ikke af russisk herkomst.

  Kommentar by Johansen — 11. februar 2009 @ 16:32

 19. Angående arabernes utrolige formeringsevne – hvordan kan det økonomisk lade sig gøre ?

  Jeg er ikke klar over hvordan det ser ud med de israelske araberes beskæftigelsesprocent og ej heller hvordan det ser ud med dem herhjemme.

  Men som udgangspunkt vil jeg tro i hvert fald den hjemlig er ringe.

  Det vil så sige, at det er vores socialesystem der betaler for bl.a. den arabiske demografiske vækst kan lade sig gøre ?

  Den etniske dansker kan ikke klare at formere sig i samme antal som araberne, hvor 4- ? antal børn mere er reglen end undtagelsen.

  I de Palæstinensiske selvstyreområder er familier bestående af 2 forældre og 8 – 10 børn ganske almindelige.

  Her kunne vi f.eks. spørge EU om de årlige milliardstore donationer fra EU af euros til disse områder måske medvirker til denne mega vækst i den palæstinensiske befolkning.

  Havde EU og USA ikke gennem mange år hvert eneste år doneret milliarder af euros og dollars til de palæstinensiske konti gad jeg vide om den demografiske vækst i området overhovedet havde kunne blive så voldsom som den faktisk er.

  Vi kan med indførelsen af Euromed fra 2010 godt regne med at de arabisk/islamiske Middelhavsområder, hvorunder også Palæstinenserne hører, som omfatter 10 lande som hver især har kolossale demografisk vækst, vil benytte sig af deres ret til at søge ind i Europas lande.

  Skolemæssigt og uddannelsesmæssigt kommer de med ? .

  Så udsigten for europæerne er sandsynligvis, at vi ikke bare fortsat, sammen med USA, økonomisk skal sørge for disse lande, men at vi fremover også økonomisk, og på andre måder, skal sørge for de der rejser ind i Europa.

  Israels fremtid i forbindelse med den voldsomme demografiske vækst som israel-araberne præsterer er uhyggelig at tænke på.

  Men nogenlunde de samme udsigter har Europas smålande .

  Der findes ikke andre udveje end at forbyde indvandring hertil fra de arabisk/islamiske lande.

  Og den løsning går Eurokraterne aldrig med til.

  Så hellere lade de oprindelige befolkninger i Europa blive gjort til mindretal i deres egne lande.

  Vi ved, hvad dette vil få af konsekvenser for os.

  Kommentar by Vivi Andersen — 11. februar 2009 @ 20:12

 20. –> #8 @Johansen
  -HelgeD-H vil gerne sige mange tak for den redegørelse du har fremlagt
  som jeg efterlyste i kommentar #1.
  Jeg kan godt følge dig i alle de problemstillinger og dilemmaer
  den til enhver tid siddende regering i Knesset står overfor.
  Israels problematik kan endvidere blive, eller rettere sagt ER,
  europas oprindelige nationers befolkningers problem.
  Ingen ikke-muslim kunne i al den tid islam og muslimer har eksisteret
  kunnet tackle islam på fredelig vis. hvordan kan gutmenschen tro de kan nu ?
  #19 @Vivi Andersen
  Jeg har holdt igen med at give link-henvisning til Euro-Med aftalerne
  -dette svinske forræderi begået af europæiske politikere og topdogs
  mod europas oprindelige nationers befolkninger, fordi jeg har været bange for, at det bliver sværere at finde de væsentlige dokumenter herom. Ikke fordi jeg regner med at finde den “rygende pistol” i form af statsministres&udenrigsministres underskrifter herpå, men at man ikke kan se skoven for bare træer når link-henvisninger ved
  Google-søgninger udvandes ved at henvise til citater fra Uriasposten
  og snaphanen.dk.
  Jeg regner selv med at man kan si de væsentlige fra de uvæsentlige
  web-sider ved Google-søgning om Euro-Med. at tilføje begrebet: pdf .
  Du har vel selv samlet de væsentligste Web-sider om Euro-Med, som
  kommer nærmest den “rygende pistol” ?
  Euro-Med. fylder den dag i dag en stor del af mit tankesæt.
  Efter oliekrisen har ikke-muslimerne købt olien med “rabat”,
  men på et tidspunkt skal regningen betales fuldt -og det er konvertering.

  Kommentar by HelgeD-H — 11. februar 2009 @ 23:47

 21. Der var en artikel fornylig om arbejds procenten af indvandrere.

  For kvinder omkring 25% og mænd 35% er i arbejde.

  For et stykke tid siden, da reglerne for social hjælp blev ændret, husker ikke detaljerne, men invalide pensionister med indvandre baggrund tre doblede på mindre end et år.

  Kommentar by Rolf Krake — 12. februar 2009 @ 09:47

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper