16. februar 2009

Politisk vold er blusset op, skrev Berlingske Tidende og DR Online

Natten til søndag forrige uge angreb venstreradikale nogle højreradikale foran en 7-Eleven midt i Århus m. Berlingske Tidendes Karl Erik Stougaard vinkler helt i Lisbeth Knudsens ånd, og DR Online kan nøjes med at citere. Det er næsten skønlitterært, ikke mindst brugen af PET-rapporten.

 • 9/2-09 Berlingske Tidende – Politisk vold er blusset op.
 • 10/2-09 DR Online – Politisk vold i Århus blusset op.
 • Natten til søndag tørnede medlemmer af de højreradikale bevægelser Vederfølner og White Pride sammen med personer fra den antiracistiske bevægelse. Det skete under et tilsyneladende tilfældigt møde i en 7-Eleven forretning i det indre Århus…

  Gennem det seneste år har de ekstremistiske grupper i byen bekriget hinanden i en grad, som bekymrer myndighederne.

  Flere personer er blevet overfaldet, Enhedslistens kontor er blevet raseret, og i et par tilfælde har højreekstremister angrebet tilfældige indvandrere på gaden.

  Politiet har oprettet en særlig Task Force til at bekæmpe den politiske vold, og den målrettede indsats førte i 2008 til 43 sigtelser – 80 procent af dem mod personer fra det højreradikale miljø…

  Ifølge sociolog Rene Karpantschof, der som forsker i politiske kulturer ved Københavns Universitet har fulgt de ekstremistiske miljøer tæt, er myndighedernes bekymring velbegrundet.

  Dels forsøger grupperne at undertrykke hinandens holdninger med vold, hvilket i sig selv er et demokratisk problem:

  – Dels opererer de i et konfliktfelt, som samfundsmæssigt set er meget betændt. Man kan forestille sig, at et racistisk mord under tilstande som under tegningekrisen kan få en symbolværdi, der måske endog kan føre til social uro. Så der er i høj grad tale om en farlig konflikt, fastslår Rene Karpantschof.”

  Samme historie i en mere faktabaseret udlægning.

 • 9/2- 09 Lokalavisen Århus – “Dø nazi-svin” – politisk overfald i Århus’ natteliv.
 • “Det gik voldsomt for sig, da to medlemmer af den nationalistiske forening Vederfølner lørdag nat var i byen i Århus sammen med tre kammerater. De fem havde været i byen og ville på vejen hjem handle lidt ind i 7-Eleven på Immervad overfor Magasin. Her blev de efter eget udsagn spottet af omkring 25 autonome, som råbte “dø nazi-svin” og lignende efter de fem kammerater.

  En håndfuld af de autonome fulgte efter dem ind i butikken, fortsatte med at provokere og smadrede en ølflaske i baghovedet på en af de fem kammerater, en 35-årig mand, der ikke selv er medlem af Vederfølner…

  Ifølge formanden for Vederfølner fortsætter de autonome med at slå og sparke den 35-årige mand på kroppen og i hovedet, efter han er gået i gulvet som følge af flaskeoverfaldet, og der opstår et større slagsmål inde i butikken mellem de fem kammerater og den mindre gruppe af autonome.

  En af de fem med tilknytning til Vederfølner holder butiksdøren for at undgå, at den større gruppe af autonome kommer ind og deltager i slagsmålet i butikken. De autonome smadrer flere butiksvinduer udefra for at komme ind i butikken, inden politiet ankommer og ifølge Vederfølners formand Lars Grønbæk Larsen anholder seks af de autonome.

  To af dem fem kammerater, der blev overfaldet, tager på skadestuen, hvor der også er nogle af de autonome, som er kommet til skade. De ringer ifølge Lars Grønbæk Larsen til et autonomt tæskehold. Tæskeholdet ankommer til skadestuen kort efter, men de to kammerater har advaret politiet, der ankommer samtidig og afværger yderligere slagsmål…

  Den 35-årige mand, som fik en flaske i hovedet inde i 7-Eleven, har fået hjernerystelse og en fire centimeter flænge i baghovedet, mens et medlem af Vederfølner fik flækket et øjenbryn efter at være blevet ramt i hovedet af en dåse.

  “De autonome brugte også jernbeslag, og én af vores blev ramt af en halvpalle, så det var meget heldigt, det ikke gik værre…” siger Lars Grønbæk Larsen, formand for Vederfølner.”

  Apropos.

  “Der har i de senere år været stadig flere episoder med konfrontationer mellem personer og grupperinger fra henholdsvis det højre- og det venstreekstremistiske miljø. I de fleste tilfælde har der været tale om aktioner, herunder af voldelig karakter, fra det venstreekstremistiske miljø rettet mod de arrangementer (demonstrationer, møder mv.), som personer og grupperinger fra det højreekstremistiske miljø har afholdt. (s. 51; Årsberetningen 2006-2007; 86 s., pdf).

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6558/trackback

  7 Comments »

  1. Nu vi er ved den venstreekstremevold, denne historie har medierne heller ikke gidet interessere sig for:

   Erik Almqvist utsatt för mordförsök av vänsterextrema knivmän:

   http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/inrikes/2009/02/14/erik_almqvist_utsatt_for_mordforsok_av_v

   Kommentar by Ernst Larsen — 16. februar 2009 @ 15:50

  2. Kan røvhullerne fra den ekstreme højrefløj og røvhullerne fra den ekstreme venstrefløj, ikke blive lukket ind i en stor lade hvor der ligger knive en masse på gulvet og så først få lov til at komme ud, når de er klar til at blive det i en bodybag!

   Kommentar by Onion — 16. februar 2009 @ 17:29

  3. -> 3

   Problemet er, at der er så mange flere røvhuller fra den ekstreme venstrefløj. Faktisk, så ville store dele af journaliststanden være at finde i denne lade ser det ud til.

   Kommentar by Vantroende — 16. februar 2009 @ 18:44

  4. Det bliver spændende at se, om de autonome vil nøjes med at bruge sangermusklerne ved aftenens demonstration foran huset, hvor VU og nazisterne udveksler meninger.
   Jeg har mine tvivl.

   Kommentar by Menig 442 — 16. februar 2009 @ 20:27

  5. Hvilken ekstrem højrefløj taler vi om ?
   Det kan da ikke være nationalsocialisterne vi her taler om hører til på højrefløjen ?

   Ja de er Øøøøndige de kære skidderikker ala Karpentschof de ved skam godt hvem det er der udøver politiske voldsepisoder en mas, politisk sabotage samt politisk hærværk, og det er bestemt ikke liige de grupperinger den kære “ekspert” peger på, kig i istedet lidt på de dybrøde bavianer der næres af EHL og SF, men man kan vel ikke forlange at de uredelige medier pludselig skulle falde vennerne i ryggen, derfor opfinder man en flok forkølede racister fra en vis jysk klub og en flok lige så forkølede nazi plagiater fra Greve til landets største problem, hold kæft man burde græmmes hvis man som journalist kan være stolt af den gang virkeligheds fornægtende gang propaganda, men jeg forestiller mig at de Danskhadende røde bavianer istedet er stolte over manipulationerne.

   Kommentar by Whodares — 16. februar 2009 @ 20:59

  6. Ang. Apropos

   Det er da altid noget at PET i det mindste, udmærket er klar over hvad der foregår… sådan ca…

   Og tak for linket til PET-årsrapport. Must-læsning.

   Så mangler vi bare at der også er nogle journalister i MSM, der gider se lyset og skrive om det..

   MUAh muah muah… journalister og ,,se lyset,, … muah muah ha ha… – næh, der er flere penge i utopiaér.

   Kommentar by Solipsisyfos — 16. februar 2009 @ 23:59

  7. @4 menig 442

   Selvfølgelig nøjedes rødfascisterne med at stå og synge romantiske frihedssange nedenfor VU mødelokale i Århus.
   Nazisterne som VU holdt møde med er jo Koranfascisternes venner( Hitlers “Mein Kampf” er jo den mest læste bog i mellemøsten) og man smider da ikke med sten efter eller slår sine venners venner – vel?

   Kommentar by Bodil — 17. februar 2009 @ 08:45

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper