17. februar 2009

Racistiske nazi-torturerende skinhead-folkepartister…

En af de landsdækkende historier i sidste uge, var historien om brasilianske Paula Oliveira, der angiveligt abortede efter at være blevet overfaldet af tre skinheads, og skåret adskillige steder på kroppen. Jeg læste historien på DR tekst-tv, og tænkte med det samme på Mittweida-sagen sidste år.

Lørdag kunne jeg så læse i BT, at en Mærsk-ansat løj om nazi-overfald. Øverst på siden (s. 19, 14/2-09) gives tre eksempler på andre løgnagtige overfald, Mittweida er ikke inkluderet, men derimod en historie fra Frankrig om en ‘ung tuneser’ der i 2002 “blev beskyldt for at have tævet flere buskontrollører… I virkeligheden var det omvendt.”.

“Paula Oliviera, der arbejder for Mærsk i Zurich, har via sin advokat fortalt, at hun i mandags blev overfaldet foran en togstation i Zurich af at tre skinheads, hvoraf den ene havde et nazisymbol tatoveret i panden. Hun fortalte, at de gennembanket hende i en sådan grad, at hun mistede de tvillinger, som hun bar i sin livmoder. Men det er altså løgn, da hun ikke var gravid.

Herudover har hun påstået, at de skar hende med en kniv omkring hundrede gange over alt på kroppen. Billeder af hendes hud efter overfaldet viser, at bogstaverne SVP – forkortelsen for Schweizisk Folkeparti – er snittet ind i hendes hud.

Men politiet siger nu, at der hersker tvivl om, hvorvidt det var overfaldsmænd eller hende selv der snittede i hendes krop.”

Med afbrudt graviditet og associationer til et demokratisk højreparti lød det hele lidt for søgt, men den røg ikke desto mindre rundt via Ritzaus Bureau, og nåede således også DR og TV2. Jeg så ikke historien dementeret på DR, og et hurtigt tjek på infomedia giver 11 artikler – heraf to vage dementier. Det viser proportionerne.

Mere.

 • 13/2-09 Borgerlig Bums – Kvinde måske overfaldet af demokratiske nazister.
 • 13/2-09 Spydpigen – Falske oplysninger spredes .
 • 13/2-09 Balder – … ingen Wilders på forsiden, men et tvivlsomt ’skinheadoverfald’.
 • 13/2-09 Avisen.dk – Gravid brasiliansk kvinde skamferet (debat).
 • Opdate.

 • 19/2-09 Ekstra Bladet – ‘Nazi-offer’ havde snittet i sig selv.
 • “Det var løgn og bedrag, da en brasiliansk kvinde i sidste uge hævdede, at hun var blevet mishandlet af nynazister i Schweiz.

  Den 26-årige Paula Oliveira har ifølge en schweizisk anklager erkendt, at hun selv havde fabrikeret mishandlingen og løjet om, at hun efterfølgende havde bortaborteret sine tvillinger.”

  Oploadet Kl. 18:17 af Kim Møller — Direkte link23 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6566/trackback

  23 Comments »

  1. Historien kører stadig på TV2s tekst TV. Den oprindelige og altså løgnagtige historie er IKKE fjernet, selvom oplysningen om at der rejses tvivl om dens sandhedsværdi også ligger (langt nede i listen)

   De er lige så løgnagtige som DR..

   Jeg så iøvrigt også en overskrift med “Danske kvinder raser”. Ja, det gør de jo hæ hæ men det gik på en undersøgelse der viste at hvis man var kvinde og SF’er så var der en større sandsynlighed for at man opfattede politiet som racistisk.. at tænke sig

   Undersøgelsen viste at henved 20% opfattede politiet som implicit racistisk… 80% opfatter altså IKKE politiet som racistisk.. men det var ikke lige den vinkel man anlagde.

   Linse og licenslus

   Kommentar by Per H — 17. februar 2009 @ 20:21

  2. Det er sjovt som de historier går igen og alle sammen med de samme ingredienser. Hjælpeløst offer og en valgt “sag” som offeret VED får meget medieopmærksomhed. De bliver jo aldrig overfaldet af “bare en anden kvinde” – nej, det er yderliggående og gerne en stor mængde.

   Efterfølgende har det vist sig, at alle ofrene er kvinder, kvinder med store psykiske problemer og lavt selvværd og sagerne er det pure opspind.
   – Havde deres mødre dog bare ammet dem og givet dem lidt opmærksomhed, så var de falske voldtægter og overfald næsten ikke-eksisterende..

   Kommentar by Onion — 17. februar 2009 @ 21:04

  3. Jeg siger bare :

   gud fri og bevar mig for at komme i hænderne på de danske medier.

   Kommentar by Vivi Andersen — 17. februar 2009 @ 21:15

  4. Lad os heller ikke glemme tilfældet med hende der påstod, at hun var blevet overfaldet af Obama-støtter. Hun havde så ridset et spejlvendt B, fordi hun havde kigget i et spejl… Ja, disse ukløgtige opmærksomhedssøgende tosser findes ‘in all shapes and forms’.

   Interessant er det dog hvilken vinkel medierne lægger for dagen. Historien med hende der påstod at hun var blevet overfaldet af en Obama-støtte blev netop, at det var en falsk historie.

   Kommentar by Jakob — 17. februar 2009 @ 21:16

  5. Allahn har skrevet om det på Agger’s “Modkraft”, og jeg har flere gange været inde for at bede dem om at korrigere historien med henblik på fakta, som allerede var kendt for en uge siden.

   I går stod Allahn’s historie der stadig (har ikke tjekket siden), men selvfølgelig er det jo en god løgnehistorie, som kan bruges til at beklikke DF (SIC!) med.

   Skide være med at det er løgn, bare det er spændende, som i’en sæjjer i Westjylland.

   Kommentar by Anna Lyttiger — 17. februar 2009 @ 22:32

  6. PS:
   Jeg har i al beskedenhed også
   lidt om sagen her.

   Kommentar by Anna Lyttiger — 17. februar 2009 @ 22:34

  7. @ Jakob, du skriver: Historien med hende der påstod at hun var blevet overfaldet af en Obama-støtte blev netop, at det var en falsk historie.

   WJ: Hvilket alle andre end John McCain og Sarah Palin vist fattede med det samme. De ringede til selv-cutteren og gav hendes deres uforbeholdne støtte.

   Forskellen er at her er der i det mindste ikke politikere som kaster sig over sagen, og sørger for at den får en ekstra tur i pressemøllen. Alle andre end medierne synes at have håndteret Schweiz-sagen ansvarligt.

   Kommentar by WilliamJansen — 17. februar 2009 @ 22:55

  8. Hvor må det dog være frustrerende at være hæmoride farvet journalist i danmark, hver gang de får en historie hvor de kan svine nazisterne eller højrefløjen til, så viser det sig at være løgn det hele, men så kan de jo gøre ligesom DDR lave deres løgne historier selv, føj for satan sådan nogle røde narrehatte.

   Kommentar by Fritz — 17. februar 2009 @ 23:42

  9. Niveauet på specielt Avisen.dk er til at græde over !!

   Prøv at læse kommentarene, de viser med al ønskelig tydelighed hvem det er der forsøger at befordre løgnene, blot for at sværte andre debattør med nazi-beskyldninger.

   I kommentarene er der endda en psykolog, psykiater eller er han bare gestaltterapeut ? (Stig Winther Petersen), der uden blusel tilsidesætter en professionelle retsmediciners opfattelse af sagen. Oven i købet kommer han med slet skjulte beskyldninger om bestikkelse mod retsmedicineren.

   Kommentar by Santor — 17. februar 2009 @ 23:56

  10. @Fritz
   Jeg vil meget gerne være med til at svine nazisterne til. Men løgnehistorier når man ikke langt med i længden. Og målet er jo ikke så meget et par sølle nazister.

   Kommentar by Jakob — 18. februar 2009 @ 03:31

  11. “Nu arbejder vi jo ikke i sandhedsbranchen som sådan. Vi arbejder i informationsbranchen.” Jeppe Nybroe, tidligere DR. Det er jo tydeligvis paradigmet i DR, med eller uden Jeppe Nybroe. Han blev vel heller ikke fyret for at have forbrudt sig mod dette, snarere for at blive opdaget.

   Kommentar by monse — 18. februar 2009 @ 03:58

  12. Der er mange af den slags tilfælde. Som da den svenske Anna Lindh blev dræbt, fik man lynhurtigt anholdt en mand, der havde mediernes ønskede profil.

   Det var mærkeligt, at hendes veninde ikke kunne give en beskrivelse af gerningsmanden. Vel sagtens fordi den var politisk ukorrekt :-D

   http://www.dr.dk/nyheder/htm/baggrund/tema2003/mordet%20paa%20anna%20lindh/

   Kommentar by tavsen — 18. februar 2009 @ 07:54

  13. Medierne, og specielt TV’s nyhedsudsendelser, er forlængst flyttet fra nyhedsbranchen til underholdningsbranchen. Journalisterne er skiftet fra at være nyhedformidlere, til at være forfattere. Den stålsatte bundhæderlige reporter der trods alle genvordigheder og fælder følger historien til ende og til sidsts i sidste sekund får nyheden på forsiden, findes kun i gamle film. Som det rigtigt siges, man straffes ikke for at skrive en løgn, men for at det bliver opdaget.

   De rigtigt journalister sidder ude på bloggene rundt omkring. Blogosfæren – hvis de vil vide mere.

   Kommentar by PeterK — 18. februar 2009 @ 10:13

  14. Da jeg så dette billede:

   http://multimedia.ekstrabladet.dk/eb/archive/00410/efter_410909m.jpg

   Så var sagen afgjort…et spejlvendt “s”

   Kommentar by Michael Sjøberg — 18. februar 2009 @ 12:09

  15. # 14

   Udemærket set Michael. Det er tydeligt at hun har forsøgt at “redde” S’et hvorfor den øverste del af bogstavet er en firkant. Derudover ser jeg også indikationer på at tegnene er selvpåførte ved, at bogstaverne på begge lår starter med at være store (lige store..) og derefter bliver mindre jo længere hun kommer ned ad lårene (og alså længere væk fra torso). Også sjovt at bemærke, at de skrå snit på inder- og ydrelår påføres fra baglår til frem på låret og skråt imod torsoen… det er meget mere besværlig selv at snitte i modsat retning… alså selvpåført (formentligt).

   Kommentar by Under Cover — 18. februar 2009 @ 13:17

  16. -> 15.

   Det mest bemærkelsesværdige er, at intet er ridset ind, hvor hun ikke selv har kunnet gøre det.

   Dernæst præcisionen i “dybden” af ridseriet. Hun må have ligget aldeles stille, for at det har kunnet lade sig gøre.

   Selvfølgelig har hun selv gjort det.

   Mvh. Børge.

   Kommentar by Børge — 18. februar 2009 @ 17:33

  17. Ok, her er lidt “karlekammer hygge”. Prøv at google Paula Oliveira under billeder, det er blidt andre Brasillianske rollemodeller der kommer frem, bla. kvindelige fodbolddommere.
   Sorry, jeg kunne ikke lade være :)

   Kommentar by PB — 18. februar 2009 @ 18:57

  18. Under alle omstændigheder skal sandheden nok komme for en dag. Hvis – hvis – det er selvpåført af et forstyrret fruentimmer, skal politiet nok finde ud af det. Hver gang der er noget i medierne om falske anmeldelser tager jeg mig til hovedet over at nogen kan være så dum at tro at deres forklaringer vil være vandtætte over for de drevne efterforskere hos politiet.

   Dette ligner et klassisk borderlinetilfælde.

   Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 18. februar 2009 @ 22:12

  19. Ifølge Ekstra-Bladet har kvinden nu indrømmet at sagen er opspind:
   http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1128685.ece
   “Den 26-årige Paula Oliveira har ifølge en schweizisk anklager erkendt, at hun selv havde fabrikeret mishandlingen og løjet om, at hun efterfølgende havde aborteret sine tvillinger… En retsmediciner kaldte sagen for et ’skoleeksempel på selvlemlæstelse’.”

   Kommentar by Anonym — 19. februar 2009 @ 20:21

  20. Ifølge Ekstra-Bladet har kvinden nu indrømmet at sagen er opspind:
   http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1128685.ece
   “Den 26-årige Paula Oliveira har ifølge en schweizisk anklager erkendt, at hun selv havde fabrikeret mishandlingen og løjet om, at hun efterfølgende havde aborteret sine tvillinger… En retsmediciner kaldte sagen for et ’skoleeksempel på selvlemlæstelse’.”

   Kommentar by NIels P. — 19. februar 2009 @ 20:22

  21. “En retsmediciner kaldte sagen for et ’skoleeksempel på selvlemlæstelse’.”

   Heh, jeg lægmand var altså et døgn tidligere ude med det samme, jfr. sidste linje i #18.

   Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 20. februar 2009 @ 00:58

  22. #11

   Journalister ynder at se sig selv som den 4. statsmagt – samfundets vagthunde, men i virkeligheden er de bare en flok pengegriske ludere.

   Kommentar by Tolder — 20. februar 2009 @ 18:44

  23. Jeg har ikke tilsidesat en retsmediciners vurdering, blot gjort opmærksom på, at han selv sagde, at han kunne se, at hun selv havde gjort det med et øjekast, altså uden en grundig undersøgelse!

   Kommentar by Stig Winther Petersen — 8. marts 2009 @ 04:29

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper