19. februar 2009

SF mod (kritikere af) religiøse mørkemænd

I sidste uge pointerede Karen Jespersen, at det ikke gav mening at Københavns Kommune samarbejdede med Abdul Wahid Pedersen om et anti-radikaliseringsprojekt, hvad har medført hård kritik fra især SF. I ved – partiet med formanden der på landsmødet i 2006 proklamerede, at religiøse mørkemænd “ville få kamp til stregen”, og for nøjagtigt et år siden idag, under større medieståhej gentog, at hvis islamister “virkelig ønsker Kalifatet og Sharia indført, så er de simpelt hen kommet til det forkerte land. De har intet at gøre i Danmark…”.

Kritikken af Karen Jespersen er således svært at forstå, ikke mindst når den kommer fra den i 2007-valgte Özlem Cekic, der sidste år i en bizar sag anklagede Den Danske Forening for et trusselsbrev, uden samtidig at fortælle, at hun selv er blevet udsat for hetz af en islamistisk bekendt. Enten er SF en del af løsningen, eller også er SF en del af problemet – man kan ikke helgardere.

Tilbage til Abdul Wahid Pedersen der blev interviewet til tirsdagens Jyllandsposten – »Jeg kan ikke ændre på, at stening er en del af islam« (kræver login).

“Abdul Wahid Pedersen, hvad er egentlig dit syn på stening?

»Sharia er det regelsæt, der omgiver islam, som handler om, hvad man spiser, hvordan man beder osv. Jeg opfatter islam som et hele, hvor man ikke kan vælge og vrage mellem de enkelte dele, fordi man så sætter sig over Gud. Når jeg bliver spurgt om stening, bliver jeg nødt til at bekræfte, at der findes stening i islam. Jeg er jo ingen løgnhals. Jeg anerkender, at det eksisterer, og jeg kan ikke ændre på, at stening er en del af det islamiske strafferetssystem. Det bliver til, at jeg “går ind for stening”. Selvfølgelig er jeg ikke begejstret for stening, men det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt jeg “går ikke ind for stening eller ej”. At gå ind for, giver jo opfattelsen af, at det er noget, som man finder tiltalende og vil sigte efter at få indført.«

Så stening er ikke en strafform, som du mener, at man bør indføre?

»Det er allerede indført andre steder i verden, og det har jeg jo ingen indflydelse på. Det vil selvfølgeligt aldrig blive indført i Danmark, men jeg kan kun forholde mig til ting, som jeg kan ændre på, og jeg kan ikke ændre på, at stening findes i f.eks. Afghanistan.«

Men du kan vel sige, hvad du mener om, at det eksisterer i islam?

»Jeg bryder mig ikke om stening, og jeg synes, at det er en meget voldsom form for afstraffelse. Men det er en strafform, der er indstiftet af Gud som et vink med en vognstang om, at vi skal holde os fra hinandens ægtefæller. Og så er det absurd at blive ved med at spørge om, hvad jeg eller andre muslimer mener om det. Hvis jeg tog afstand fra stening, ville jeg melde mig ud af islam.«

Andre muslimer har dog offentligt sagt, at de tager afstand fra stening. Hvorfor kan du så ikke gøre det samme?

»De må selv om, hvad de siger, det vil jeg ikke blande mig i. Jeg har taget et valg, jeg har valgt islam, og for mig er islam en hel pakke.«”

Asger Aamund kommenterede i Berlingske Tidende – Tro for sig og tyranni for sig (18/2-09).

“Løsningen er ikke dialog med antidemokratiske politiske bevægelser, der prøver at vinde fodfæste i de vestlige demokratier gemt bag troens beskyttende og beskyttede skjold. Hvilket kompromis skal denne dialog så føre til? Hvor ligger midterpositionen mellem tyranni og frihed? Løsningen ligger ikke i demokratiets elastiske tilbagetog, der ender med lige nøjagtig det kompromis, som islamiske politikere ønsker: »Jeg respekterer dine tabuer, hvis du respekterer mine«. Det er en dårlig handel for os. For demokratiet har ingen tabuer. Islamisk politik har ikke andet.

Mere.

 • 21/8-08 Politiken – Folketingsmedlem modtager trusselsbrev (absurd vinkel).
 • 9/2-09 Jyllandsposten – Karen Jespersen angriber København.
 • “Jeg har slet ikke noget grundlag for at mene, at Abdul Wahid Pedersen og Zubair Butt Hussain er ekstremister.” (Jakob Hougaard, S).

 • 17/2-09 TV2 Online – SF til Fogh: Fyr Karen Jespersen.
 • 27/2-09 Jyllandsposten – SF’er skulle presses ud af politik.
 • “Den ekstremistiske, islamistiske organisation Hizb ut-Tahrir forsøgte i 2005 at presse SF’eren Özlem Cekic til at forlade politik…

  Det blev til to møder mellem de to gamle klassekammerater:

  »Jeg forsøgte at tale om gamle dage, men han ville kun diskutere politik og islam. Og det blev efterhånden klart for mig, at han havde rabiate religiøse holdninger. Demokrati var ikke den rette vej, homoseksuelle skulle dræbes, og kvinderne skulle blive i hjemmet. Det begyndte at blive ubehageligt, og jeg følte mig presset. Flere gange sagde han til mig, at jeg skulle trække mig fra politik; ellers ville jeg ende i helvede.«”

  Oploadet Kl. 13:58 af Kim Møller — Direkte link25 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6569/trackback

  25 Comments »

  1. Er der nogen, der har læst Abdul Wahid Pedersens selvbiografi (Islam på jysk (måske er der tale om en trykfejl fra Politikens side (ja, Politikens Forlag har selvfølgelig udgivet bogen), bogen skulle nok – med de seneste dages udtalelser fra diverse imamer – have heddet Islam på tysk, for tyskerne har jo, som imamerne fortæller, løsningen på problemerne).

   Islam på jysk må være rig på enten vævende tale eller ekstremisme.

   Kommentar by intel — 19. februar 2009 @ 15:21

  2. Cekic har jo ret. Ministeren har vigtige opgaver, som hun bør prioritere. Og kampen mod ekstremisme er ikke hendes resort-område. Cekic kritiserer ikke kritikken, og forsvarer ikke imamen, så jeg kan ikke se problemet.

   Kritikken behøver ikke være fraværende (hvilket Cekic jo heller ikke beder om), men Jespersen har et vigtigt område som kræver 100% fokus. Hvis Bertel Haarder ikke ønsker at kritisere København Kommunes anti-radikaliserings-arbejde ud fra fine fornemmelser, så skal Fogh bare fyre ham øjeblikkeligt, og smide Karen Jespersen ind i Undervisningsministeriet.

   Kommentar by WilliamJansen — 19. februar 2009 @ 15:21

  3. Det er jo SF og islamfascisternes grund regel nr.1, fyld folk med løgn løgn og atter løgn, så kan man til sidst få indført både kommunisme og stening af småpiger og koner.

   Kommentar by Fritz — 19. februar 2009 @ 15:39

  4. 1. Karen Jespersen er Socialminister, og Københavns kommunes lefleri for en racistisk ideologi i en indsats der påpvirker især social-indsatsen, gør at hun har en grund til at blande sig.
   2.Der findes nok ikke andre politikere i regeringen der véd mere om islam end Karen J. og det alene er grundlag nok til at hun spiller sig selv på banen.
   3. Birthe Rønn Hornbæk burde være den der tager dette op, men damen er jo dybt inkompetent og en af de værste islam-apologeter tilogmed – ergo må andre så løfte den bryde da BRH jo tydeligvis ikke magter det eller ønsker det. Hvis BRH havde nogensomhelst kompetence, havd hun sagt til Karen J. ” Det er sgu rigtigt – jeg tager mig af sagen fra nu af, ud fra et integrations-mæssig betragtning.”
   4. Karen J. er også inkluderet i begrebet ytringsfrihed som så mange andre. Hvis statminister fruen ikke har mundkruv på mht. at udtale sig om noget hun ikke har en skid forstand på, nemlig økonomien & finanskrisen, så er der ingen grund til at kritisere Karen J. for at ytre sig om noget som hun HAR forstand på.
   5. Cekic er i dén grad lige så hyklerisk som hele SF – både mht. groteske beskyldninger af højre fløjen og også lefleri for islamofacisme….godt siger de at de vil bekæmpe mørkemændene, men når det kommer til stykket, når der skal handles, så er det stadig det gamle SF der reagerer til fordel for islam.

   Karen J. har ret i denne sag, fra start til slut. Den er ikke længere.

   Kommentar by Vantroende — 19. februar 2009 @ 15:44

  5. @ Fritz:

   Det er lodret løgn at Islam skulle være lige så uskyldigt som SF. Islam er ikke demokratisk af natur, Islam anerkender ikke kvinderettigheder og homorettigheder.

   Din bagatellisering er smagløs, og vidner om at du ikke har fattet problemet.

   Kommentar by WilliamJansen — 19. februar 2009 @ 16:04

  6. Og så spiller Villy Løwndal ‘hård negl’ igen. Han vil nu rive “jævne rockerborgene med jorden” som et svar på den tiltagende bandekrig:

   http://jp.dk/indland/article1607506.ece

   Selvfølgelig ikke et ord om hvor han vil bruge ‘jernnæven’ i forhold til indvandrer-banderne, men et realistisk gæt vil være at han ønsker at oprette flere ‘ungdoms-klubber’ og andre ‘tilbud’ til disse unge mennesker, som er kommet på afveje.

   Kommentar by JensH — 19. februar 2009 @ 16:14

  7. Så har das Frau diliTANTE Knudsen igen-igen-igen haft fat i slette penslen og udslettet og udryddet Jalving fra sit socialistiske propaganda dameblad.
   Dette skyldtes Jalvings afsløring af den selvbestaltede imam Wanvid Pedersen som iSLAMISK ekstremist. Dette var for meget for den talentløse ensretnings forvridnings skribent das Frau libermuslim Knudsen.
   Nu står kun komiske Uffi Ellermandslingens blog tilbage, med den komiske tekst, at Wanvid Pedersen er en flink moderat muslim!!!!!og Karen Jespersen er en ekstremist?? på linje med den “farlige” martyr Wilders, der efter koldbøtten Ellermandslingen opfattelse vil løbe rundt i Englands gader og stræder og kaste med sten, påsætte brande, forudlempe politi, ambulance- og brandfolk og i det hele taget lave ballade!!!
   Ytringsfriheden eksistere desværre ikke mere på Berlinske, eftersom Das Frau selvfed Knudsen og komiske Ellermandslingen, mener at ytringsfriheden skal vige for voldelige trusler og adfærd. Underligt!

   Kommentar by li — 19. februar 2009 @ 16:26

  8. “Hvis jeg tog afstand fra stening, ville jeg melde mig ud af islam.”

   Vi ser frem til Pedersens snarlige udmeldelse. Hvor mon man finder ham?

   Kommentar by Anna Lyttiger — 19. februar 2009 @ 16:35

  9. @ Anna, du skriver: “Hvis jeg tog afstand fra stening, ville jeg melde mig ud af islam.” Vi ser frem til Pedersens snarlige udmeldelse. Hvor mon man finder ham?

   WJ: Pedersen tager tit afstand fra stening, men hans afstandtagen er altid i en helt begrænset situation. Han er modstander af stening i Danmark i 2009, og det så højt op han kan svinge sig. Han har endnu ikke taget afstand fra stening til hver en tid i hver et samfund. Forvent ikke en udmeldelse foreløbigt.

   Kommentar by WilliamJansen — 19. februar 2009 @ 17:25

  10. @6. JensH

   En interessant sag at følge. Vil han spille med musklerne overfor rockerne, og så behandle muslimerne ligesom i sommer, da han råbte og bandede, og meningsmålingerne tordnede i vejret, for derefter ikke at foretage sig en sk..? Derved vil han afsløre sig som den hykleriske populistiske undermåler han sandsynligvis er.

   Kommentar by PeterK — 19. februar 2009 @ 18:46

  11. SF kan godt finde ud af at boykotte Israel, men SK kan ikke finde ud af at boykotte religiøse mørkemænd. Heller ikke dem der findes i København. Godt Karen Jespersen blander sig i forholdene i København. Det virker som om politikere dér ikke helt kan finde ud af at skille politik og religion ad mere.

   Kommentar by Janne — 19. februar 2009 @ 18:57

  12. SK = SF

   Kommentar by Janne — 19. februar 2009 @ 18:57

  13. 6

   JensH

   Jamen, så skal indvandrerbanderne jo bare lave noget mere ballade i de københavnske gader og så skal SF nok hjælpe med at få rockerborge ud af byen? Det lyder nærmest som en opfordring fra SF, gør det ikke?

   Kommentar by Janne — 19. februar 2009 @ 19:00

  14. -> #10 PeterK

   “En interessant sag at følge. Vil han spille med musklerne overfor rockerne, og så behandle muslimerne ligesom i sommer”

   På vej hjem fra arbejde havde jeg tæbdt for bilradioen, og selvfølgelig skulle DR’s Radioavisen igen-igen promovere Villy Løwndals nye ‘no nonense’-attityde, og idioten hylede op om at rockerborge i beboelseskvarterer øjeblikkelig skulle lukkes, hvorefter fjolset faldt ned som et lam og begyndte at rable om ’social indsats’ for at forhindre ‘de unge’ i at melde sig ind i bander. Der er intet nyt under solen fra den kant!!!

   Kommentar by JensH — 19. februar 2009 @ 19:02

  15. -> #13 Janne

   “Det lyder nærmest som en opfordring fra SF, gør det ikke?”

   Jo, det gør det. Fjolset vender jo fuldstændig tingene på hovedet. Når han ønsker dem ud af byen er det fordi de udgør et mål for indvandrer-banderne, men i stedet for at gå efter de potentielle ’skytter’, så går han efter dem der bliver skudt på. Det svarer til, at mennesker der er i fare for at blive udsat for hjemmerøverier skal flytte ud af deres boliger, da det er for farligt for de andre beboere i kvarteret at have dem boende der. Typisk venstrefløjs-logik.

   Kommentar by JensH — 19. februar 2009 @ 19:34

  16. Åh Willy bliver du for helvede aldrig træt af din selvfede opfattelse af sig selv, læs for satan i helvede hvad Fritz skriver før du leger flueknepper.

   Han siger plain and simple såmænd bare at kommunister,ekstremsocialister er lige så løgnagtige og lige skadelige som islam det er der vist intet forkert i, ej heller i påstanden om at SF med deres naive tåbepolitik i grunden styrer lige imod sharia accept og stening af småpiger.

   Jeg tror sgu nærmere det er dig der ikke fatter alverden !

   Kommentar by Whodares — 19. februar 2009 @ 19:44

  17. 15

   JensH

   Eller som tenniskampen i Malmø der må afholdes for lukkede døre fordi der er løbet trusler ind mod israelske deltagere. Eller når to jøder opfordres til at rejse væk fra Danmark fordi de er blevet beskudt – i Danmark. Eller når en folkeskoleleder opfordrer jødiske forældre til at finde en anden folkeskole til deres børn fordi der er anti-israelske holdninger blandt børnene på skolen.

   Det er ikke venstrefløjs-logik. Det er mangel på logik.

   Kommentar by Janne — 19. februar 2009 @ 19:45

  18. For ikke længe siden bed jeg mærke i, at SF var nu EU tilhænger.
   Årsagen var ganske enkel; det var gået op for SF, at EU ønskede en stor og uhindret muslimsk indvandring.
   Og det samme gør SF. Om det er godt for Danmark rager SF,erne
   en papand.
   Tænk! Vi får en dag stening her i landet, fordi der sandelig findes folk, som er anstændige.

   Kommentar by pk — 19. februar 2009 @ 19:45

  19. For du må sgu være den eneste der ser en bagatellisering i de par linjer !

   Kommentar by Whodares — 19. februar 2009 @ 19:45

  20. “Abdul Wahid Pedersen kalder stening for »en afskyelig straf«, og han ønsker ikke stening praktiseret hverken herhjemme eller ude i verden. Men han vil ikke tage afstand fra stening, som den eksisterer i shariatraditionen, fordi han ikke mener at kunne »botanisere« i islam. Det er denne teologiske spidsfindighed, der aktualiserer den katolske kannibalisme. Kristne indtager som bekendt Kristi blod og legeme, hver gang de går til alters. Og hvor dette noget besynderlige ritual i protestantismen forstås symbolsk, så insisterer katolikkerne på, at det bogstavelig talt er Jesu blod og legeme, der er tale om. Skal de tvinges til at tage afstand fra denne teoretiske kannibalisme, for at undgå at blive stemplet som ekstremister?”
   “Det afgørende er, at Wahid Pedersen hverken støtter eller praktiserer stening – ligesom katolikkerne alle dogmer til trods heller ikke støtter eller praktiserer kannibalisme. Desværre viser Foghs støtte til den islambesatte Karen Jespersen, at intolerance over for muslimer på det nærmeste er blevet en del af det grundlag, Danmark regeres på. ts” —- Uddrag fra nedenstående link.

   http://blog.politiken.dk/lederpladsen/2009/02/18/katolske-kannibaler-religioesitet-er-ikke-ekstremisme/

   Sådan en gang sludder og fordrejet Erasmus Montanus ‘logik’ benytter Seidenfaden i dagens Politikens leder. Venligst forklar en tungnem, hvad han mener, hvis det er muligt.

   Kommentar by synopsis-olsen — 19. februar 2009 @ 19:46

  21. JensH

   Rockerne er ikke halal nok, skal du se. ;o) De drikker øl og dyrker … og lytter til hornmusik. Det går snart ikke mere i halal København.

   Kommentar by Janne — 19. februar 2009 @ 20:06

  22. “Desværre viser Foghs støtte til den islambesatte Karen Jespersen…”

   Det er ikke Karen Jespersen der vil samarbejde med imamer. Det er oppositionen i København, der vil det, så hvis der er nogen der er islambesatte, så må det da være Ritt & SF og Enhedslisten.

   Kommentar by Janne — 19. februar 2009 @ 20:09

  23. -> #22 Janne

   “så hvis der er nogen der er islambesatte, så må det da være Ritt & SF og Enhedslisten”

   Klart, de vil jo gerne beholde flertallet på Rådhuset, og det kan venstrefløjen ikke idag uden de muslimske stemmer. Simple as that.

   Kommentar by JensH — 20. februar 2009 @ 10:42

  24. DR om bandekriminalitet:

   Debat: Hvordan mener du man kan stoppe bande-uro?

   Har du et forslag til hvordan uroen kan stoppes, så skriv i kommentarfeltet herunder.

   http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2009/02/20/094122.htm

   Men man kan ikke se hvad folk skriver. Fin debat og åbenhed. Hvornår mon vi ser resultatet af de forslag, og mon de er redigeret til den tid :-)

   Kommentar by LWB — 20. februar 2009 @ 10:47

  25. “hvis islamister “virkelig ønsker Kalifatet og Sharia indført, så er de simpelt hen kommet til det forkerte land. De har intet at gøre i Danmark…”.

   Hvis man skulle tage Søvndal på ordet, hvorfor samarbejder hans parti, Socialistisk Folkeparti så med en islamisk mørkemand i København?
   Stenings-Pedersen har jo selv proklameret til et offentligt møde i KB-hallen i 1998, at når muslimerne kommer i flertal i Danmark, så bliver sharialovgivningen indført.

   Hvor vil SF mon deportere stenings-Pedersen og andre ligesindede hen?

   Kommentar by Johansen — 20. februar 2009 @ 10:53

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper