27. februar 2009

P1 om Dannebrog: “lidt ulækkert og nationalistisk… jeg tror det er Dansk Folkepartis skyld”

Seneste udgave af Klubværelset havde Dannebrog og “kærlighed til fædrelandet” som emne, og faste P1-lyttere vil allerede her vide, at bolden hermed er lagt til rette for utilslørede angreb på den velfungerende nationalstat. Sociolog Peter Gundelach indledte, og lod så et par studerende formulere det politiske.

Herefter to meget afslørende interviews. En dansk Afghanistan-soldat fortæller, at politikerne burde bakke mere op om de udsendte soldater, og ikke tale om at trække tropperne ud hver gang en soldat dør i tjeneste. Journalisten følte sig tydeligvis personligt ramt, og leverede udsendelsens eneste eksempel på kritisk journalisk.

Det afsluttende interview var med en dansk-afghansk pige, som havde stiftet en forening for ‘nydanske’ piger med det erklærede formål at gøre en positiv forskel. Hun fortalte blandt andet, at foreningen ikke skulle gøre pigerne “dansk”, og pointerede lidt efter, at de skam godt kunne beholde deres “nationalitet”. Hendes forkætrede nye danskhed, var således alt andet. Journalisten opdagede ikke paradokset, og spurgte hvorfor rammen var Danmark og ikke “Europa eller Skandinavien”. Pigen har boet i Århus siden hun var tre.

(fra den officielle programomtale)

 • 17/2-09 Klubværelset, P1 – Danne bro og Dannebrog (af Ole Fugl, Rosa Huss, Ruth Storm).
 • Peter Gundelach, sociolog: I modsætning til hvad man skulle tro, så viser det sig faktisk, gennem alle disse undersøgelser vi har lavet, at de unge faktisk er mere stolte over at være dansker end de ældre generationer. Og hvad der er værre endnu, havde jeg nær sagt – de bliver mere og mere stolte med tiden over at være danskere. Så det er overraskende ik’ – det er ikke som man på en måde skulle tro, at globaliseringen slår stærkest igennem blandt de unge, og formentligt være mere tøvende overfor det danske. Men det er alligevel det modsatte vi finder, og vores forklaring på det, det er at de unge de rejser meget mere end de ældre generationer, og jo mere man kommer ud i verden, jo mere færdrelandskærlig bliver man – jo gladere bliver man måske for at være dansker.

  Rosa Huss, P1: Men Dannebrog udtrykker ikke længe uskyldig kærlighed til landet. Flaget er blevet politisk.

  Peter Grundelach: Ja, indenfor den sidste halve snes år, hvor diskussion omkring indvandrere er blusset op, der er flaget et stærkere politisk symbol i bestemte kredse af befolkningen. Der er nogen grupper, i hvert fald, i det danske samfund, som har brugt flaget til at markere, det at der er noget der er ægte dansk, i modsætning til det der ikke er dansk. Sådan at flaget bliver symbol på en grænsedragning, mellem det man kunne kalde de etniske danskere og indvandrerne. Og på den måde så bliver flaget også en slags markør af en politisk konflikt mellem os og dem, og dem der bruger flaget på den måde, de bruger det jo på en helt anden måde end vi har gjort det tidligere. Tidligere var det danske flag et rent fællesskabsfænomen, men når det bliver politiseret som det gør i nogne sammenhænge i dag, så betyder det også, at man ligesom skal tage stilling til for eller imod flaget. At flaget bliver udtryk for en politisk konflikt.

  Lars-Emil Nybo Nissen: Jeg hedder Lars-Emil Nybo Nissen, og jeg er 21 år gammel. Altså når jeg ser det, så er jeg begyndt at tænke Dansk Folkeparti, hver eneste gang jeg ser det, hver eneste gang jeg ser det i nogen som helst kontekst og sådan noget, så tænker jeg, at det er lidt ulækkert og nationalistisk, og sådan selvoptaget – jeg tror det er Dansk Folkepartis skyld. Det danske flag kommer til at symbolisere noget fremmedfjendsk og noget nationalistisk, højrenationalistisk, for mig.

  Catrine Rodalgaard: Jeg hedder Catrine Rodalgaard – jeg er 26 år. Egentligt for mig der er det ikke så meget det nationalistiske i Dannebrog, som jeg ser, når jeg ser det flag… Derfor gør det mig næsten ked af det, at man kan få lov til at bruge det i politik.

  Peter Gundelach: Altså, jeg håber ikke den uskyldige brug af flaget er truet… Min fornemmelse er, blandt folk jeg kender, eller folk jeg taler med, at der er en del mennesker, der efterhånden siger, at de ikke vil finde sig i, at det her skal være politiseret. De vil meget hellere have, at vi har det der uskyldige almene bredt favnende brug af flaget, sådan at flaget ikke bliver et symbol på en konflikt, men derimod bare et samlende symbol.

  […]

  Kim Thygesen, soldat: … men det er ligeså meget medierne og politikernes skyld. Politikerne har jo lige så snart, at der desværre har været tab, så har de været utrolige hurtige til at melde ud – ‘nej, nej, det er også for galt at vi er i det land, der burde vi slet ikke være’… Så er det der en’s faglige stolthed kommer på tværs. Nu har sendt os afsted, så skal i ikke bare sende os hjem igen fordi det er lidt hårdt. Og der må man også se på hvad det er for et signal det sender udadtil, fordi hvis du siger til unge, at ‘Jamen, hvis det er lidt hårdt på arbejde, så må du stoppe med at arbejde sådan’ – eller hvis det er lidt hårdt når du studerer, så må du finde noget andet at lave.

  Ruth Storm, P1: – Jov, men man må sige, at udsendelse til Afghanistan jo ikke er et almindeligt studie eller et almindeligt job i Danmark, vel. Det er jo en ekstrem situation.

  […]

  Ruth Storm: Hvis man oprindeligt er fra Afghanistan, men er opvokset i Århus, har man så noget forhold til ‘der er et yndigt land’. Rosa Faizzad er 23 år, og stifter af foreningen Funk eller FUNK!, Foreningen for Unge Nydanske Kvinder. En forening, hvis formål er at samle nydanske kvinder på tværs af nationale og religiøse skel, at vise sig som en resurse for det danske samfund…

  Ole Fugl, P1: Kan man sige, at det på en måde, er en måde at skabe en ny dansk identitet på for udenlandske piger?

  Rosa Faizzad: Jamen, helt klart…

  [… 85 sekunder senere … ]

  Rosa Faizzad: Vi kan gå hen og fortælle de her piger, at husk – der er ikke nogen der har sagt, at vi tager din identitet fra dig, at du nu skal være dansk. Du kan sagtens beholde din nationalitet, din tro, men samtidig få et rigtigt godt liv her i Danmark…

  Ole Fugl: Rammen for Funk er jo det danske samfund. Hvorfor er det ikke Europa eller Skandinavien?

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6592/trackback

  30 Comments »

  1. Det er til at græmmes over, at DR i dag er ligeså utroværdig, som den var under krigen, grundet den tyske censur.
   Vi skal have valgfrihed mellem vore kanaler, og kan DR ikke lave andet end propaganda, så må vi have andre og modsat rettede propaganga kanaler oprettet imod dem.
   Om de befinder sig i Danmark eller udenfor vore grænser er underordnet.
   Vi har stadig KB,MB og LB bølgerne at modtage på.
   Det, som her er refereret, er lige til en illegal likvidering.

   falkeøje

   Kommentar by falkeøje — 27. februar 2009 @ 14:19

  2. Det forbavser mig – til stadighed – hvor let folk giver afkald på deres kulturarv..

   Den naive Lars-Emil Nybo Nissen, der siger at Dannebrog er ulækkert, må jo næsten være familie af elsebeth gerner nielsen, eller ihvertfald være ekstrem radigal…hun havde jo også kvalme når hun så Dannebroget vejre over kolonihaverne..

   Hvor kommer det kulturelle selvhad dog fra? – er det fra 68´er generationen der er blevet pussy-whipped?

   Er det en dårlig sædkvalitet for år tilbage som har spredt sig som ringe i vandet?

   S U K…

   Kommentar by Onion — 27. februar 2009 @ 14:21

  3. Den eneste fornuftige i den samling er den danske soldat!

   Angående Dannebrog, så venter jeg faktisk der på et tidspunkt vil blive stillet krav om dets afskaffelse….. af hensyn til den voksende muslimske andel af befolkningen.

   Begrundelsen vil blive, at korset virker krænkende, anstødelig og fornærmende på muslimerne.

   Indtil videre er det kun de Radikale og nogle unge, der surfer på en form for Radikal trend, der vredes over deres fødelands, gamle flag.

   Men så snart demografien har arbejdet en tid for islams, danske rettroende vil kravet om afskaffelsen komme – og så ved jeg ikke hvad Danerne, den oprindelige folkestamme i Danmark, har tænkt sig at gøre.

   Jeg finder det ikke spor for tidligt at tage dette med ind i vores overvejelser.

   Kommentar by Vivi Andersen — 27. februar 2009 @ 14:35

  4. Så varer det nok ikke længe før det bliver forbudt at flage med det nationale flag, lige som vi ser det i UK.

   Kommentar by RettenTilSelvforsvar — 27. februar 2009 @ 14:53

  5. 1.Whodares

   Øh, det der med den illegale likvidering er forhåbentligt ikke noget du mener ?

   For så vil du ikke være bedre end de Inshallah-fatalister vi dagligt hører fra og som kører deres leve-og handlemåder ud fra krigsmanualen Koranen.

   Men du har fuldstændig ret i det med DR !

   Det er vildt uforskammet at Danerne tvinges til at financiere denne institution og dens opdragelse af os.

   Jeg tror de fleste af os trækker på skuldrerne og sætter os for at se Krøniken, Livvagterne osv..

   Ikke at dette betyder, der ikke eksisterer en irritation over at vi på udemokratisk vis tvinges til at holde liv i denne institution.

   Men vi er altså ikke videre oprørske af natur og der skal virkelig meget til før vi er trukket op til reaktioner.

   Det er på en måde ganske sympatisk.

   Hellere denne lidt kølige måde at reagerer på end den emotionelt styrede vi oplever så rigeligt af, og som ofte medfører fysisk vold, skyderi m.m., hos folk fra de varme lande.

   Kommentar by Vivi Andersen — 27. februar 2009 @ 14:56

  6. LORTELAND!

   GIV OS DANMARK TILBAGE!

   Luk det sindsyge landsforrædderiske propaganda apparat!

   Når ballonen går op, så er Falkeøje’s indskydelse en nødvendig og hæderlig handling, vi er mange der har fået nok, alt for mange, som det kører kan det kun gå galt.

   Flammen og Citronen – De genopstår.

   Kommentar by Rolf Krake — 27. februar 2009 @ 15:14

  7. Jamen det er da utroligt vi skal betale til institution ! . De er efterhånden så langt ude at selv de må kunne se det .

   Kommentar by Mosemanden — 27. februar 2009 @ 15:29

  8. Fotografiet viser en gade med mange tilskuere, mange marcherende soldater og mange Dannebrog. Overskriften til artiklen er “Honnør for danske helte”

   Wauw, det var store ord. En mere omfattende artikkel uddyber:

   “Noget er forandret i Danmark.

   Det mener Søren Gade, forsvarsminister, der i dag var gæst til en parade for 600 danske soldater hjemvendt fra Afghanistan.

   Her fulgte ministeren soldaterne gennem gågaden, hvor der var mødt en masse mennesker frem for at hilse på soldaterne.

   ”Og så begyndte folk pludseligt at klappe. Det var en helt ud af kroppen oplevelse for mig. Hvis jeg havde sagt for fem-seks år siden, at folk ville klappe af danske soldater til en parade, så ville man tro, at jeg var fuld. Det var virkelig en rørende oplevelse,” siger Søren Gade til jp.dk.”

   http://jp.dk/arkiv/?id=1615695&eceExpr=gade%20søren“%20/>&eceArchive=o

   Kommentar by Mette — 27. februar 2009 @ 16:25

  9. artikel

   Kommentar by Mette — 27. februar 2009 @ 16:25

  10. Whodares
   Under krigen rankede vi os, når en stikker var blevet skudt på åben gade, og vi godtede os, når en værnemagerfabrik røg i luften med et ordentligt brag.
   Vi var helt overstadige, når RAF bombede Gestapos hovekvarterer, for vi vidste, at hver enkelt handling, hvert enkelt skud bragte os nærmere den avslutning, som vi alle så inderligt ønskede.

   Derfor kan jeg slet ikke følge din tankerække, når du harcelerer over, at jeg bringer likvideringer på banen igen.
   De var et særdeles virksomt våben i hænderne på modstandsbevægelsen.
   Modparten var hunderæd for, hvad der kunne ske dem.
   Kommer det atter i brug, så er politiets stilling vigtig at få fastslået, og dommerstandens med.
   Det skal i så fald konstateres med nogle “prøvelikvideringer” af politifolk, inden modstandsbevægelsen kan være rimeligt sikker.

   falkeøje

   Kommentar by falkeøje — 27. februar 2009 @ 16:31

  11. Jeg synes at det er relevant her i tråden at fortælle noget, som jeg allerede har fortalt om på Snaphanen.

   For nyligt fortalte en ældre dame (en tysk indvandrer som har boet i Danmark i mange år) mig om nogle af sine grelle oplevelser i Tyskland op til og under 2. verdenskrig. Hun fortalte bl.a. at hun da hun gik i tysk folkeskole, oplevede at få skæld ud hvis hun (og de andre elever) ikke sagde heil hitler hver gang hun (og de andre) hilste på nogen – det være sig lærere, købmanden, familiemedlemmer, andre børn etc. De måtte ikke mere sige f.eks. guten tag eller guten abend. Samme dame har også fortalt mig at hun under 2. verdenskrig oplevede at være på flere børne- og ungdomslejre – som ca. 5 millioner andre børn og unge også fik tilbud om – hvor det i julen blev forbudt at synge gamle tyske julesange/salmer. I stedet for blev børnene tvunget til at synge nazi sange og der var striks kønsadskillelse over alt hvor børnene befandt sig. Mens den ældre dame gik i tysk folkeskole fik hun og de andre børn også udleveret postkort med nazistisk propaganda på, som hun og de andre børn skulle gå ud og sælge og siden skulle de så aflevere pengene til folkeskolelæreren. Desuden fortalte hun at det i børne- og ungdoms lejrene blev forbudt at hejse det tyske flag. Det var kun tilladt at hejse det nazistiske hagekors flag. Den ældre dame er, når hun fortæller om groteske og grufulde oplevelser fra dengang, stadigvæk påvirket af de oplevelser hun har haft som barn og helt ung i det totalitære Tyskland.

   Det skulle nødigt blive sådan, at vi i Danmark ikke mere kan få lov til f.eks. at synge julesange eller give hånd når vi hilser eller vise vores flag i vores have eller ved festlige lejligheder, vel da.

   Kommentar by Janne — 27. februar 2009 @ 16:47

  12. Fjenden står ved byportene og redepisserne er i gang med at rive portene ned….

   Kommentar by Nosferatu — 27. februar 2009 @ 17:35

  13. “Peter Gundelach, sociolog: I modsætning til hvad man skulle tro, så viser det sig faktisk, gennem alle disse undersøgelser vi har lavet, at de unge faktisk er mere stolte over at være dansker end de ældre generationer. Og hvad der er værre endnu, havde jeg nær sagt – de bliver mere og mere stolte med tiden over at være danskere. Så det er overraskende ik’ – det er ikke som man på en måde skulle tro, at globaliseringen slår stærkest igennem blandt de unge, og formentligt være mere tøvende overfor det danske. Men det er alligevel det modsatte vi finder, og vores forklaring på det, det er at de unge de rejser meget mere end de ældre generationer, og jo mere man kommer ud i verden, jo mere færdrelandskærlig bliver man – jo gladere bliver man måske for at være dansker.”

   En forklaring på de unges tankegang kunne også være noget andet end rejser i udlandet. De oplever måske også samvær eller sammenstød med jævnaldrende fra udlandet – i Danmark.

   Kommentar by BE — 27. februar 2009 @ 18:03

  14. -> BE

   “En forklaring på de unges tankegang kunne også være noget andet end rejser i udlandet. De oplever måske også samvær eller sammenstød med jævnaldrende fra udlandet – i Danmark.”

   Nok ikke helt ukorrekt, men jeg hælder mere til… ‘Mennesket – Nation – Verden’ – i den række følge.

   “Eventuelle forsøg på at erkende nomos og dets betydning for individ og samfund relaterer sig naturligvis til diskussionen vedrørende vægtningen af natur og kultur – henholdsvis physis (det naturgivne, det medfødte almenmenneskelige, arv) og nomos (vedtægt, norm, det kulturgivne, miljø) – i forbindelse med forståelsen af menneskets adfærd. Menneskets adfærd er naturligvis til en vis grad bestemt af medfødte / naturgivne almenmenneskelige adfærdsmønstre (vore reflekser og instinkter), men afgørende er det ligeledes, at individer oplæres og dannes til at opfatte, forstå, tænke og færdes indenfor en given kultur. Kulturen kan ikke reduceres til at være adfærd udelukkende byggende på naturgivne stimulus-responsforhold, men er meningsfyldt adfærd, båret af specifikke forestillinger, værdier, tro, symboler, verdenssyn etc. Menneskelige handlinger er dele af et kulturelt symbolsk meningsfyldt system. Mennesket spiser nok for at overleve, men spisningen (hvor, hvornår, hvad, hvorfor, med hvem, hvordan) er en kulturelt meningsfyldt handling, hvilket også gælder tilfredstillelsen af andre drifter og behov (forplantning, selvopretholdelse, opnåelse af tryghed etc.). Via opdragelse og socialisering præger det kulturgivne således individets personlighed, selvforståelse, adfærd og identitet – og danner dermed et umiddelbart grundlag for fællesskab og social samhandlen.”

   http://www.nomos-dk.dk/lidt_om_nomos.htm

   Kommentar by Kim Møller — 27. februar 2009 @ 18:12

  15. “Ruth Storm: Hvis man oprindeligt er fra Afghanistan, men er opvokset i Århus, har man så noget forhold til ‘der er et yndigt land’. Rosa Faizzad er 23 år, og stifter af foreningen Funk eller FUNK!, Foreningen for Unge Nydanske Kvinder. En forening, hvis formål er at samle nydanske kvinder på tværs af nationale og religiøse skel, at vise sig som en resurse for det danske samfund…”

   Det er jo dybt skizofrent. Hvordan kan man stifte en forening med navnet “Foreningen for Unge Nydanske Kvinder” – og samtidig snakke om at afvise dansk identitet og bevare ikke-dansk nationalitet?

   Foreningen kan med denne formulerede formålserklæring, afstandtagen og holdning netop ikke være for “nydanske” kvinder. Det er en ommer….

   Kommentar by BE — 27. februar 2009 @ 18:27

  16. Hvis alle de meldinger som doomsday-økonomer strør om sig med, så er vi ikke i nærheden af bunden mht. krisen.

   De unge mennesker kan godt se frem til at skulle beskæftige sig med lidt mere jordnære ting end at bekymre sig om deres gutfeelings vedrørende Dannebrog.

   PIGS+I-landene er bankerot og England balancerer på kanten.
   Snakken om at det tyske lokomotiv ville være istand til at holde krisen stangen og sørge for euro’ens overlevelse er ved at forstumme.

   EU er ved at gå neden om og hjem da de ikke har nogen plan B i forhold til en krise af den størrelsesorden som vi ser nu.

   Jeg håber vi kommer så langt ud over kanten, at lortet braser og alle curling-ungerne lærer medaljens bagside at kende…det bliver ikke morsomt at bo i byerne.
   Hvor skal maden komme fra når først alt er stjålet i supermarkederne…det byøkologiske projekt ved Skt. Hans Torv kan sgutte avle gulerødder nok til hele Kbh.

   Som Peter Garrett synger i “Truganini”…Let it burn!

   Kommentar by Michael Sjøberg — 27. februar 2009 @ 19:48

  17. http://www.youtube.com/watch?v=2m3oYeVYdvg&feature=PlayList&p=DA6F6D477DF39599&playnext=1&index=16

   Den sang rykker!

   Kommentar by Michael Sjøberg — 27. februar 2009 @ 19:49

  18. 15.BE

   Åh hvad, stifteren er 23 år og sandsynligvis muslim.

   Den kombination fortæller om en, qua opvæksten, barnlig, voksen.

   Muslimer af hunkøn opholder sig længe i det tuttenuttede.

   Også selvom de bliver tidligt gift og får børn.

   Kommentar by Vivi Andersen — 27. februar 2009 @ 19:53

  19. Vores kære venner i Sverige har lånt så mange milliarder ud til Øst-europa, at deres banksystem står overfor en kæmpe knockout…gad vide om det kommer til at have nogen indflydelse på de importerede bistandsklienter?

   Kommentar by Michael Sjøberg — 27. februar 2009 @ 19:54

  20. @Kim Møller – #14
   “Nok ikke helt ukorrekt, men jeg hælder mere til… ‘Mennesket – Nation – Verden’ – i den række følge.”

   Takker for linket.

   Den kære sociolog fatter tilsyneladende ikke, at den “kulturudveksling” som “globaliseringen” fører med sig, ikke uden videre resulterer i en global multikultur med gensidig fascination af forskellighederne – og med fryd og gammen og “det gode liv”.

   Virkeligheden passer efterhånden ikke til hans teori. Der opstår tilsyneladende ikke uden videre “et nyt menneske”.

   Du har tidligere linket til en artikel – fra Information var det vist – omhandlende gymnasieelever, hvor “kendskab ikke nødvendigvis medfører venskab”. Hvor man ikke nødvendigvis kommer til at værdsætte mødet med noget anderledes – og hvor man kan forestille sig, at den kulturelle selvfølelse og selvforståelse på den måde vækkes og bliver mere bevidst.

   Det var sådan set bare det, jeg havde i tanken mht. hvad der sker blandt de unge mennesker.

   Kommentar by BE — 27. februar 2009 @ 21:24

  21. 19.Michael Sjøberg.

   De tanker har jeg også gjort mig i forbindelse med Danmark.

   Man kunne vel forvente at antallet af Berigere der ønsker at slå sig ned her i Danmark falder, når det går op for dem i deres hjemlande, at de Vestlige krybber nu kun er halvfyldte ?

   Men sålænge EU fortsætter med at øse milliarder ud over f.eks. de arabisk/islamiske Middelhavslande skal vi nok ikke forvente at de får den opfattelse at der er smalhals i Europa.

   Eurokraterne fortsætter med deres given penge ud til disse områder som om intet er sket og at vi stadiger befinder os på den økonomiske top.

   Jeg aner ikke om vi selv kan slå en spuns i det hjemlige indvandrings hul – eller om dette er forbudt gennem EU-regler og love.

   Men når den økonomiske krise strammer til – hvorfra skal pengene så skaffes til at dække de stadigt stigende omkostninger der er forbundet med at modtage flygtninge/indvandrere ?

   Kommentar by Vivi Andersen — 27. februar 2009 @ 22:13

  22. -> Michael Sjøberg

   Du har ganske ret. Hvad vi gennemlever lige nu, og vi har vel næppe fantasi til at forestille os, hvordan det bliver og hvordan det ender, er den store reboot af verdens politiske og socio-økonomiske tilstand. Adskillige kriser konvergerer, og har brygget den perfekte storm sammen: Kreditkrisen, der udløste det hele, peak-oil-krisen, den demografiske krise (enten hastig aldring, og det gælder ikke bare den udviklede verden), vandkrisen, klimaændringer(naturlige og menneskeskabte), jordødelæggelse plus et par kriser til, jeg sikkert har glemt.
   Når rebooten er gennemført, og maskinen er oppe at køre igen (hvis den da kommer det), ser verden totalt anderledes ud, end den gør nu. Men det varer da mange år… Nej, det gør det ikke. Vi lever i en tid, da verdenshistorien accellerer med uforståelig hast, og da vi lever i det globaliserede paradis, hvor alt er forbundet med hinanden i realtid, braser hele korthuset, hele det globale pyramidespil sammen på en gang – overalt!
   Seriøst – hvor længe gider vi giver efter og imødekomme latterlige muslimske særkrav, når arbejdsløsheden ryger gennem loftet, de offentlige finanser bryder sammen og med dem den offentlige service? Seriøst, folks! Når arbejdsløsheden inden årets udgang har passeret 150.000 (persoligt tror jeg, at 200.000 er mere realistisk) og der ingen ende er i sigte, EU bryder sammen som følge af Euro-zonens indbyggede modsætninger og Østeuropas implosion, hvor meget tror indvandring og hvor mange familiesammenføringer af folk, der ikke kan forsørge sig selv, tror I så, vore panikslagne politikere (selv en S-SF-R-EH-regering) vil acceptere?
   Så hvad har vi at falde tilbage på, hvis samfundet skal hænge sammen i år, til næste år og de kommende år? Kun det, der bevisligt fungerer, nationalstaten. Så alle flaghaderne vil komme til at æææælske dannebrog. Også de “nydanske”. For i det rebootede samfund spiller du med, eller også… Well, held og lykke!

   Kommentar by polinos — 27. februar 2009 @ 23:09

  23. PS – undskyld diverse slåfejl og forglemmelser, det gik lidt hastigt, og jeg fik ikke læst korrektur. Håber, teksten alligevel er forståelig.

   Kommentar by polinos — 27. februar 2009 @ 23:18

  24. Det er også nemt for DR at køre gandaen.

   Dels er studerende jo hjernevaskede mennesker, det ved alle der har studeret længe nok. Der er ikke tid til passende sokratisk reflektion. Så selvom de studerende er vores fremtid og som sådan dødsens farlige, så er de alligevel ikke rigtigt klar over hvad de selv siger.

   21 år… muah muah… med al respekt.

   Og så er der sociologen. Netop et levende bevis på et menneske som stoppede i den selvrefleksive udvikling og blev en dejlig malkeko for socialismens ensretning og totalitære styre.

   Især er det værd at bide mærke i den mere og mere selvfølgelige omsiggriben af pseudovidenskab og gætterier, som betragtes som sandheder…

   Peter Gundelach:
   ,,og vores forklaring på det, det er at de unge de rejser meget mere end de ældre generationer, og jo mere man kommer ud i verden, jo mere færdrelandskærlig bliver man – jo gladere bliver man måske for at være dansker.,,

   Dette er netop tricket. Man er videnskabsmand og bruger sin kaffesnak som bevisførelse, uden at skelne til at det er ren ønsketænkning og kolbøttelogik.

   Der er nemlig lige så mange mennesker der kommer hjem og tænker, øv, hvor er vi dårlige til at udnytte vores muligheder.. f.eks.

   så hans ,,Måske,, bliver til indirekte fakta.

   Dette fænomen af pseudovidenskabelig se og hør-tankegang, er netop benægtelses-værktøjet til at frasige sig at se virkeligheden i øjnene, nemlig at Danmark er ved at blive islamiseret fra alle sider og at næsten alle hjernerne er flygtet ud af landet, så idioterne kan komme til orde.

   jeg tør ikke skrive det. Tampen er kabt.

   Men der er ingen skam i at kæmpe til det sidste. Al ære og hæder til de danske soldater i Afghanistan. Om få år kommer vi til at kæmpe de samme kampe i egne gader. Prepare to qualify!

   Kommentar by Solipsisyfos — 28. februar 2009 @ 00:27

  25. En lille sang fra den tid, hvor de venstreekstreme endnu ikke var begyndt, at tilkendegive deres foragt for fædreland, egen kultur og Dannebrog:

   Savage Rose – Stjerneskud (Når lysene tændes i Parken)
   http://www.youtube.com/watch?v=Kvz12iZLla8&feature=related

   Forbannede løgnagtige hyklere!!!

   Kommentar by Poul-Erik Jørgensen — 28. februar 2009 @ 01:10

  26. Kære Janne (16.47, 27. februar)

   Tak for din historie. Det kunne næsten have været min mor, som – på trods af grusomme historier fra ww2 (hun var 10 år, da krigen startede), har bevaret sin optimisme og sin livstro.

   Blandt andet fordi en dansk organisation hjalp hende og andre unge tyskere efter krigen til en meningsfuld sameksistens. Hun kom på dansk højskole og blev dansk gift først i 1950’erne. Rest is history.

   Min pointe er, at selv om hun kom fra det tidligere Østpreussen, tager hun afstand fra de – heldigvis uddøende – ‘hjemstavnsforeninger’ mv.

   Hvilket igen siger mig, at indvandrere fra vestlige og østasiatiske lande i almindelighed integrerer sig udmærket, uden at behøve hjælp fra selvbestaltede ‘indvandrerkonsulenter’.

   Problemer med indvandring skyldes desværre stort set udelukkende muslimske indvandrere, som insisterer på at bevare deres ca. 1400 år gamle levevis.

   Hvilket især er forbløffende, når man som 3-årig fra Afghanistan flytter til Danmark. At man så ikke, 20 år efter, har nået en dansk identitet, er da forbavsende.

   mvh HP

   Kommentar by hp — 28. februar 2009 @ 04:51

  27. Ps og OT samt meget retorisk:

   Er der nogen, der har hørt om ‘indvandrerkonsulenter’ for kinesiske, amerikanske, etniske europæere eller andre indvandrere uden muslimsk baggrund??

   mvh HP

   Kommentar by hp — 28. februar 2009 @ 05:19

  28. #5 “Øh, det der med den illegale likvidering er forhåbentligt ikke noget du mener ?”

   Kære Vivi, det er altid en stor fornøjelse at læse det du (og andre) skriver, men hånden på hjertet. Tror du selv det hjælper ?

   Kommentar by M16 — 28. februar 2009 @ 08:22

  29. Vivi
   I dag så jeg en notits i dagspressen om, at frihedskampen muligvis vil blive indledt af rockerne.
   Tænker man nærmere over det, så er det indlysende, for danskerne er lullet ind i en tryghedskappe gennem mange år, og de smider den ikke, før situationen kommer så tæt på deres egen hverdag, at de kan tænke sig at gå i aktion.
   Blandt rockerne finder man en mentalitet, der der er vant til at befinde sig på kanten af det ordinære samfund.
   Det er måske et eksempel fra den kant, der skal til at rive sløret fra øjnene på den sløve velfærdsdansker, inden han kan se, hvad det er for et rod de dybt naive og lalleglade politikere har skabt gennem de seneste år.

   falkeøje

   Kommentar by falkeøje — 28. februar 2009 @ 12:09

  30. Når man ikke selv har opholdt sig udenfor sit hjemland i en længere periode som den danske soldat eller jeg, har man naturligvis svært ved at forstå hvordan ens nationale følelse kan forstærkes.

   Det kan godt være at jeg er opvokset i Danmark, men jeg har levet på Afghanskvis til en vis grad, fordi mine forældre ikke har ønsket at jeg skulle glemme hvor jeg kommer fra, mit sprog og kultur – og det er jeg dybt taknemmelig for idag.

   Jeg er sikker på at enhver af jer vil gøre alt for at beholde jeres – eller jeres børns danskhed, hvis I flygtede til et andet land, som eksempelvis Afghanistan eller et andet muslimsk land, der er så anderledes end Danmark eller det land hvor man selv kommer fra, og det er også helt naturligt og forståeligt. Tag Danskerne i USA som et eksempel. De vil aldrig kalde sig for Amerikanere.

   Bare fordi man bor i et andet land, er det jo ikke ensbetydende med at man skal glemme hvor man kommer fra, og især ikke når man som min familie er flygtet, og dermed været nødt til at forlade alt pga. krigen og intet andet.

   Kommentar by Rosa Faizzad — 8. marts 2009 @ 00:52

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper