4. marts 2009

Nicolai Sennels: “… den muslimske kultur har en meget høj accept af aggression.”

Kronik i tirsdagens Jyllandsposten af Nicolai Sennels – De skadelige integrationsmyter.

Den første myte er, at der ikke er forskel på indvandrere. Men selvfølgelig er der det: Mennesker fra forskellige kulturer har brug for forskellige former for støtte, når de er i problemer. Der er verdner til forskel på, hvad f.eks. en japaner, en somalier og en amerikaner har brug for, hvis de har det svært eller laver problemer. Vi er nødt til at udvise kulturel følsomhed overfor de kulturelle forskelle, vores indvandrere kommer med.

Mine egne terapeutiske erfaringer med unge muslimer er, at de har ekstremt svært ved at forstå traditionel dansk pædagogik og behandling. Danske unge er i langt højere grad opdraget til at “snakke om tingene” og reflektere over, hvordan man har det indeni. Muslimer er derimod vokset op i en kultur med tydelige ydre autoriteter (primært fædre, traditioner og islam), hvor hammeren falder hårdt og første gang, man bryder med familiens forventninger. De er opvokset i faste rammer, og dansk pædagog-snik-snak kommer til kort over for denne målgruppe.

Den anden myte er, at indvandrerkriminalitet skyldes sociale problemer, og at indvandreres kulturelle baggrund ikke spiller nogen rolle i denne sammenhæng. Heller ikke her stemmer fordommene overens med virkeligheden: Konklusionen på hundredvis af psykologiske samtaler med muslimske indvandrere er, at den muslimske kultur har en meget høj accept af aggression.

Mens et ukontrolleret vredesudbrud er den hurtigste måde at tabe ansigt på i den danske kultur, forholder det sig omvendt i den muslimske kultur. Villigheden til at hævne sig anses i den muslimske kultur som et tegn på styrke, og vrede er klart mere socialt accepteret i muslimske kredse. Aggressiv adfærd er her et socialt redskab, som man bruger til at opnå respekt (ikke kun frygt) og status med…

Det faktum, at muslimske indvandrere og efterkommere begår to til tre gange så meget voldskriminalitet som etniske danskere, er også delvist et udslag af denne faktor. Så jo: Indvandreres kultur er en vigtig medspiller, når det drejer sig om indvandrerkriminalitet.

Den tredje myte er, at religiøs ekstremisme kun findes i snævre kredse. Her tager man grueligt fejl. Næsten samtlige af de muslimer, jeg har haft i terapi, tager deres religiøse ophav ganske alvorligt. På trods af, at størstedelen af dem ikke følger Koranens bud, er deres muslimske identitet overordentlig stærk. Muhammed-tegningerne, forsøget på at indføre mere demokrati i den muslimske verden og myndighedernes pres på indvandreres integration i det danske samfund har skabt en stærk følelse af opposition til vestlige værdier… meget religiøsitet giver meget status…

Den fjerde myte er, at kulturelle og religiøse faktorer ikke har betydning for indvandrernes ofte dårlige sociale og økonomiske situation. Teorien har været, at indvandrere grundet faktorer, de ikke selv har indflydelse på, er fattige, og at det er denne fattigdom, som er årsag til asocial adfærd. Sammenhængen mellem fattigdom og sociale problemer står fast, men tingene er slet ikke så sort-hvide, som f.eks. hovedstadens socialborgmester Mikkel Warming (Enhedslisten) påstår. For hvad kommer først: Hønen eller ægget? Får man sociale problemer af at være fattig, eller bliver man fattig af at lave sociale problemer?

Som JP kunne berette 19/12 sidste år, så optager indvandrere og efterkommere fra muslimske lande de otte øverste pladser på listen over kriminelles oprindelseslande – efter man har taget højde for alder og socioøkonomiske faktorer. Tal som disse stiller Warming og hans ligesindede til skamme.

Men hvad er det ved den muslimske kultur, der gør, at mennesker med denne baggrund klarer sig så dårligt økonomisk? Efter hundredvis af psykologsamtaler med muslimer om livet i deres familier her i Danmark er det blevet klart, at den vigtigste årsag til fattigdom i disse kredse er, at man ikke vægter uddannelse højt nok.

Indvandrerforældre kunne støtte deres børns skolegang og videre uddannelse langt mere aktivt. Desuden er det både min egen og mange kollegers erfaring, at muslimske indvandrerbørns ovennævnte manglende forståelse for dansk pædagogik på skoler og uddannelser også er en alvorlig hindring for deres videre karriere… Det faktum, at op mod hver fjerde muslimske efterkommer mellem 20-29 år plettede sin straffeattest sidste år, gør ikke jobmulighederne bedre. Laver man sociale problemer, og tilpasser man ikke sig selv og sine børn til samfundets sociale krav, bliver man fattig. Ikke omvendt.

De mange integrationsmyter er desværre en alvorlig hindring for det sociale arbejde på området.”

Oploadet Kl. 04:37 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6612/trackback

17 Comments »

 1. Fantastisk pionerarbejde af Nicolai Sennels.

  Kommentar by ISBN — 4. marts 2009 @ 09:52

 2. Dejlig, uhildet analyse, baseret på erfaring og statistik. Fordomme kalder han kulturradikalismen. Det er jo netop sådan at kulturradikale er de mest fordomsfulde af alle. Det er man nødt til at være for at kunne bevare sit selvbillede.

  Kommentar by Joiker — 4. marts 2009 @ 10:39

 3. Det er rystende læsning.

  Ligeså rystende er det, at Churchill skrev i samme baner for 50 år siden eller før, nobelpristageren Naipur sagde noget i samme baner for 5 år siden – og dagens politisk korrekte har aldrig villet forstå.

  Uffe Ellemann skulle bindes til en stol, så han han ikke kunne stoppe fingrene i ørerne, og have læst kronikken op.

  Kommentar by GB — 4. marts 2009 @ 10:45

 4. Glædeligt at Sennels bog og budskab nu vinder gehør i brede kredse. Sennels får nu en fortjent oprejsning efter Københavns Kommunes helt urimelige behandling af en kommunal ansat, der forsøger at udvise rettidig omhu: her Sennel. At der hører aggressivitet med i islam kan alle selv få kendskab til ved at læse i koranen. I den bog prises religiøs aggressivitet og apartheid og afstandstagen til den helt store guldmedalje. Særligt mod ikke-troende og anderledes troende og i det hele taget mod kultur og tænkning der vover at kritisere islams menneske- og samfundssyn.

  Kommentar by Janne — 4. marts 2009 @ 10:45

 5. Det er umådelig trist at politikerne ikke lægger øre til Nicolai Sennels, Kirsten Damgaard, Carsten Ringsmose m.fl..

  Men lige så lidt de gør det lige så lidt har de givetvis sat sig ind i ideologien Islams tekster.

  Hvad angår Islams historie forventer jeg heller ikke de brugt tid på den – og den kunne bl.a. have fortalt dem, hvordan Islam har erobret vantro lande og opført sig overfor disses befolkninger.

  Når man vælger at opføre sig som en ignorant og handle ud fra egne kreative opfattelser skal det da gå galt, specielt i forbindelse med en ideologi som Islam og dens Rettroende.

  Hvem kommer til at betale prisen ?

  Det gør vores børn, børnebørn og deres efterkommere.

  Dette er så sørgeligt, fordi det ikke behøvede at blive sådan hvis VI, der har valgt de politikere vi har, og politikerne havde reageret med rettidig omhu.

  Kommentar by Vivi Andersen — 4. marts 2009 @ 10:53

 6. […] Blandt kriminelle muslimer og har en tilknyttet blog. Kronikken i JP kan jeg også lige linke til, via Uriasposten. Balder-blog har fanget hans debat mod Lise Engholm fra […]

  Pingback by Polemiken » Blog Archive » Anbefalinger — 4. marts 2009 @ 11:34

 7. Det jeg finder interessant ved Sennels kronik er ikke så meget oplistningen af integrationsmyterne, dem har vi jo været bevidste om i efterhånden lang tid. Nej, det interessante er forklaringsmodellen for hvordan muslimer opnår social accept og status blandt andre muslimer.

  I årevis har naivister og multikulturisterne tudet os ørene fulde at muslimer blot ønsker at leve et godt liv præcis som alle os ikke-muslimer. Nu kan vi med Sennels forklaringsmodel i bagagen svare tilbage…….ja, det er grundlæggende rigtigt; ligesom vesterlændinge mfl. ønsker også muslimer at opnå social anerkendelse og status i egne rækker. Måden de opnår denne anerkendelse og status er desværre bare gennem aggression, anvendt vold og rigid praktisering af Islamiske dogmer fordi præcis dén adfærd giver adgang til den ønskede anerkendelse og status. Muslimernes sociale belønningssystem er simpelthen konstrueret sådan at aggression, vold og bogstavtro fortolkning/praktisering af religiøse dogmer bliver attråværdig social adfærd.

  Sennels forklaringsmodel er i en tennisanalogi et rent vinderslag, en servereturnering placeret knaldhårdt dybt i banen uden chance for modspilleren.

  Kommentar by Hugin — 4. marts 2009 @ 12:03

 8. Sennels er specialisten, der ved hvad det drejer sig om. Sober kronik.
  Derfor blev han fyret.
  Janne mener at det nu vinder gehør “i brede kredse”. Janne, tænk dig nu godt om. Sennels bliver ignoreret og marginaliseret. Det var jo ikke DE RIGTIGE MENINGER !!!!!!
  Så passer det ganske enkelt ikke. Så ignoreres det eller også fremtryller SF-Kanalen DDR lige en venstreorienteret “ekspert”, som kan modbevise alt.

  Kommentar by ramses-2 — 4. marts 2009 @ 12:35

 9. @7 Hugin:
  Godt brølt, der rammer du sandelig hovedet på sømmet!.

  Hvis man som barn har gået i klasse med nogle børn af muslimsk herkomst er man heller ikke i tvivl om hvad der er deres regler og normer for social opførsel. Sennels har 109% ret.

  Kommentar by Baronsylte — 4. marts 2009 @ 15:11

 10. 7.Hugin

  “Du kan tage muslimen ud af Islam, men ikke Islam ud af muslimen”…..eller hvordan det nu blev formuleret af een og anden jeg ikke husker hvem var.

  Det handler om habitus og mere præcist, den mentale del af denne.

  Ca. 1500 års mentale bearbejdning går ikke uantastet hen over efterfølgerne til de første muslimer, de der så gerne vil anskues som en specielt race, nemlig Araberne.

  Måske de også er det, altså en helt speciel art af menneskeheden, som ikke har meget andet tilfælles med resten af denne klodes mennesker end at også de biologisk tilhører gruppen Homo Sapiens.

  I alle forhold- bortset fra de biologiske – udskiller de sig fra alle andre mennesker.

  De er nemlig af Allah placeret her på planeten for at herske over menneskeheden.

  Og derfor har Allah gjort dem til denne klodes 1. klasses mennesker.

  I egen opfattelse er de derfor Klodens og de Infideles Herskere.

  Og hvad der er vores, altså de infideles, det være sig land, områder, velstand osv. tilhører ifølge Allah hans muslimer.

  De er de Rene, derfor vil de også benævnes som Muslimer/Muslim, idet dette betyder Rene/Ren… og det er en fornærmelse af benævne dem Muhammedanere, idet dette fratager dem at blive benævnt som Rene/Ren.

  Tror nogen at så mange års indarbejdning af en sådan mentalitet ikke har effekt på nutidige muslimer – også selvom de har bosat sig i Vantro lande ?

  De der indvandrede til de Vestlige lande, og deres efterkommere fordi de fortsat bliver i Vesten, lover Allah ekstra belønning i det hinsides for at udøve den Jihad han har bedt dem om at føre til enhver tid, indtil den hele Klode er under hans love og regler.

  Nazisterne, de overlevende, var til at afprogrammere, afnazificere, men dette lod sig sikkert også gøre fordi inficeringen ikke havde stået på i mere end ca. 30 år.

  I tilfældet med Allahs muslimer taler vi om generation efter generation som gennem ca. 1500 år har hørt og indlært det samme !

  Og det er virkelig DET SAMME de har indlært .

  Kan de nuværende generationer, der er bosiddende i Vesten, mentalt gøres til amerikanere,tyskere, danskere, svenskere, englænder osv.?

  Hvor lægger de mon deres loyalitet i tilfælde af oprør/krig …hos Ummaen eller hos værtslandet ?

  Kommentar by Vivi Andersen — 4. marts 2009 @ 15:40

 11. Det er flot. Og at han tør.
  Dette er jo ren genkendelse af vores egne observationer. Bekræftelser og logik. Brikker der falder på plads, der gør klar til handling.

  Dertil kan tilføjes at Mikkel Warming er et iskoldt menneske, har mødt ham, og det eneste han kan er et retorisk Goebbels-talent. Andre mennesker er han ligeglad med. At mele sin egen kage, er hans eneste mål. En sand socialist.

  Få ham væk ved næste valg og aldrig mere Warming nogen steder.

  Kommentar by Solipsisyfos — 4. marts 2009 @ 17:14

 12. Vivi # 10

  Der er muslimer i de amerikanske væbnede styrker. Mon ikke de har loyaliteten mod USA ?

  Jeg kender to mulige muslimer, jeg ved det ikke, for det er en privat sag. Den ene en gut fra Jordan, er uddannet i Texas, gift med en amerikaner. Han virker ret vesterlandsk. Den anden en ung dame fra Istabul. Hun virker også meget vesterlandsk. Nul tørklud men smart tøj.

  Jeg tror, at det amerikanske samfund er bedre til sluse indvandrere ind. USA skummer også fløden ved at tage de bedst uddannede, og det er dem, der er lettest at indsluse.

  Kommentar by Janutte — 5. marts 2009 @ 00:59

 13. Nicolai Sennels har blot sat ord på, hvad de fleste af os uden for de venstresnoedes rækker vidste i forvejen.

  De venstresnoede vidste overhovedet ikke, hvad de gik ind til, da de satte indvandringsindustrien i fulde omdrejninger. De laller bare stadig derudaf og lukker øjnene for kulkløfterne.

  Og det er synd for alle dem, det går ud over. Fra skatteborgerne til indvandrerne selv og deres efterkommere, der er havnet det forkerte sted, hvor de ikke kan finde sig til rette.

  Men heldigvis er det jo ikke alle indvandrere, det går skidt for.

  Kommentar by Janutte — 5. marts 2009 @ 01:29

 14. 8

  ramses

  Jeg synes ikke at Sennels bliver ignoreret. Slet ikke. Det er det han har skrevet også alt for skelsættende og øjenåbnende til at blive. Og han henter sin viden fra praksis – han har viden så at sige fra byldens midte – haft hænderne, sit hoved og sit metodeapparat nede i faktisk problemer – og hans viden er således ikke blot udsprunget fra forskning i primær- og sekundærlitteratur og fra undersøgelsesresultater lavet på et universitet. Det betyder en del.

  Kommentar by Janne — 5. marts 2009 @ 10:42

 15. Vedr. Sennels bog:

  “Bandekrig og kultur”

  h t t p://jp.dk/indland/indland_politik/article1622901.ece

  Kommentar by Janne — 5. marts 2009 @ 11:58

 16. @ Janutte #12
  Der er muslimer i de amerikanske væbnede styrker. Mon ikke de har loyaliteten mod USA ?

  Spørger du eller gætter du? Har du undersøgt sagen? (Ja, jeg har været efter dig før ;-) men prøv en gang imellem at bruge lidt tid på at researche, det kan være meget givende.)

  Du skriver at du kender maksimalt to muslimer personligt. Er det sådan at når du gætter på muslimers loyalitet generelt, så baserer du dine antagelser på dit kendskab til disse to?

  Kommentar by Mallebrok — 5. marts 2009 @ 18:30

 17. Mallebrok

  Det med at undersøge religionstilhør i USA er meget mangelfuldt, idet der ikke laves statistikker over det. Jeg har bare læst artikler om det. Militæret fylder ret meget her i området med tre store militærinstallationer i et ellers ret lille og landligt samfund. De har endda egen TV kanal. Og gymnasiet, der ligger her i nærheden tilbyder militærtimer med march og hele molevitten.

  Men det er ikke alle muslimer, der er gode muslimer. Ham, der myrdede disse to, var en konvertit til islam.

  http://www.odmp.org/officer/15903-corporal-dyke-(a.-j.)-coursen

  Konvertitten trisser i dag rundt på dødsgangen.

  Jeg har kendt flere muslimer, end de to mulige, jeg deler omgangskreds med nu. Jeg har trods alt boet i Danmark nogle år. Vores datter havde da mange gange muslimske veninder fra skolen med hjem.

  Vores købmand henne på hjørnet var muslim. Vi blev en gang inviteret til middag hjemme hos ham og konen privat. Den ældste søn blev officer i hæren, datteren rejste til England for at studere psykologi og yngste søn gik stadig i gymnasiet, da vi forlod fædrelandet.

  Mon danske officerer er muslimer først og officerer som nr. 2 ? Jeg kan da foreslå et par andre jobs, hvor man skal være mindre nationalistisk indrettede :-)

  Ellers vil jeg benytte lejligheden til at minde om NATO. Da USA blev angrebet 911, var det også et angreb på Danmark. Det glemmer fredslarmerne tit. Hvorfor er vi i Afghanistan spørger de ærkedumt.

  Kommentar by Janutte — 6. marts 2009 @ 01:06

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper