14. maj 2015

Politiet ransagede AFA-kollektivet Bumzen: To beboere begik hærværk mod folketingspolitiker-ejendom

I slutningen af oktober sidste år blev en ejendom i Tordenskjoldsgade, hvor flere folketingspolitikere fra provinsen overnatter, udsat for hærværk. I løbet af natten havde ukendte gerningsmænd knust ruder, og hærget facaden med politiske paroler såsom ‘Korrupte svin’, ‘No Peace’, ‘Boliger til Alle’, og diverse symboler henvisende til det autonome miljø. Enhedslistens Per Clausen manede efterfølgende til besindighed: “… større er den sag heller ikke”.

Tidligt tirsdag morgen ransagede politiet AFA-kollektivet Bumzen i Baldersgade, og anholdt en mand i relation til sagen. Sidst jeg tjekkede kollektivet, stødte jeg blandt andet på beboeren Tau Guldmann Kristensen, lokalgruppesekretær i Socialistisk Ungdomsfront, uofficiel ungdomsgren for Per Clausens Enhedslisten.

Detaljer om sagen hos venstreradikale Modkraft – Venstreradikalt kollektiv ransaget: En person anholdt for hærværk mod politiker-bolig.

“Ifølge politiet har man i forbindelse med ransagningen af Nørrebro-kollektivet fundet spraydåser og tøj, der sammen med dna-spor og videoovervågning fra gerningsstedet kan knytte den anholdte til hærværket. …

Der blev desuden fundet fem såkaldte totenslagere – slagvåben lavet af jern – i kollektivet, hvilket har udløst en sigtelse for overtrædelse af våbenloven mod den formodede hærværksmand, der er blevet løsladt igen.

Ifølge politikommissær hos Københavns Politi, Rene Hansen, er det politiets opfattelse, at fem-seks mennesker deltog i hærværket i Tordenskjoldsgade den 30. oktober sidste år.

Han oplyser, at politiet mener at have identificeret yderligere én af deltagerne i hærværket, men at vedkommende stadig er på fri fod.”

(‘Revolutionære Antifascister’ på Facebook, 12. maj 2015)

“Vi var ude at ransage, fordi vi har fundet frem til, at to af gerningsmændene skulle bo der. … to unge mænd i starten af 20erne” (Berlingske Nyhedsbureau, 12. maj 2015)

Oploadet Kl. 18:09 af Kim Møller — Direkte link13 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/66130/trackback

13 Comments »

 1. “overgreb” og “repression” kalder de det fordi en af deres tabervenner bliver stillet til ansvar for noget hærværk han selv har valgt at lave.. Hvor ynkeligt kan det blive.

  Kommentar by Per — 14. maj 2015 @ 18:47

 2. Nå, så har bumserne meget alternativt påkaldt sig politiets opmærksomhed, sådan ca. 20 år forsinket. Tillykke til dansk politi (sarkasme), og tak for, at et par af bumserne er trykket ud.

  Per Sovsen skal vel også ud af Folketinget, fordi Statsmedisteren trækker udskrivelsen af valg i langdrag?

  Kommentar by Henrik Petersen — 14. maj 2015 @ 18:53

 3. Per Clausen er en hykler, havde det været højrefløjs folk der havde udøvet hærværk mod hans trosfæller, så havde beskyldningerne om en voksende nazi organisation, og ramaskriget ingen ende taget … og hvis man vil have en bolig, så må man jo betale for det.

  Kommentar by Flaskeposten — 14. maj 2015 @ 19:31

 4. @ 3 Flaskeposten
  Spot on. Havde det været Per Clausens lejlighed, så havde det været et nynazistisk angreb.

  Kommentar by Robert R — 14. maj 2015 @ 20:07

 5. De gjorde det vel for at sætte fokus på boligmangel ?

  http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article5275496.ece

  Kommentar by wilty — 14. maj 2015 @ 20:17

 6. Flaskeposten:

  Da White Pride smadrede ruder i Enhedslistens lokaler for 5-7 år siden var det “et angreb på demokratiet”. Det er det åbenbart ikke, når angrebet går ud over ikke-kommunister…

  Kommentar by Henrik — 14. maj 2015 @ 20:48

 7. wilty — 14. maj 2015 @ 20:17, Jamen så må de enhedsliste idioter jo lade være med at dele boliger ud til folk fra hele verden, de spasser røve fra den yderste venstrefløj graver deres egen grav, fordi immigranterne får akut boligerne før dem selv…. virkelig smart politik at gøre sine egne hjemløse for at tildele boliger til folk man ikke kender.

  Kommentar by Flaskeposten — 14. maj 2015 @ 21:14

 8. Venstrefløjens politiske afvigere bliver sat i fængsel for hærværk og vold, mens højrefløjens bliver sat i fængsel for at være højrefløj. Begrebet “politisk fange” giver kun mening, når der er tale om samvittighedsforbrydelse såsom at sige sin uforbeholdne mening. Enhver idiot kan lave hærværk og dernæst påberåbe sig politisk forfølgelse.

  Kommentar by Arne Torp — 14. maj 2015 @ 22:09

 9. Hvis ikke det var saa tragisk ,kunne man rulle rundt af grin over deres udgydelser,de taler om tvang osv.hvor er det herligt at vaere “revolutionaer” i Danmark fuldstaendig ufarligt ingen risiko rigtigt “mandigt”

  Kommentar by Dunk — 15. maj 2015 @ 00:03

 10. “der er blevet løsladt igen”. Det forstår jeg ikke. Hærværk og rudeknusning mod folketingspolitikere er det ikke nok til varetægtsfængsel?
  Demokratiet afskaffer sig selv. Burde koste ½ års fængsel.

  Kommentar by A-mad — 15. maj 2015 @ 09:37

 11. Ja – de har det hårdt de små pus. -:)

  Jeg har lige læst inde på en side kaldet projektantifa en kort notits dateret den 6. maj om, at nogle kører en klagesag mod politiet for “uberettiget” tilbageholdelse ved en Pegida (For frihed) demonstration en mandag.

  Kommentar by T. H. — 15. maj 2015 @ 11:49

 12. OVERGREB MOD VORES HUSE

  Hvad var så hærværket mod en ejendom i Tordenskjoldsgade???

  OVERGREB MOD VORES HUSE

  hvordan mon de er kommet til det ejerskab?

  Kommentar by tavsen — 15. maj 2015 @ 12:03

 13. Mere sjov fra den artikel på modkraft, som Kim Møller linker til i blogindlægget:

  Politiet står idag i en lignende situation, hvor omkring 300.000 timers overarbejde presser dem, og de hver mandag må bruge uanede ressourcer til at holde modstanden mod Pegida nede. Politiet er trængt op i et hjørne og ser sig nødsaget til repression som deres eneste udvej.

  Så er det er altså årsagen til, at de bliver forulempet i “deres” hjem. :)

  Og at tænke sig – det kunne jo være, at disse anholdelser formindsker problemerne med gadechikane ved Pegida demonstrationer og derved mindsker belastningen af politiet.

  Og det kan man næsten med 100%’s garanti sige, at den tanke nok ikke er faldet dem ind. I det hele taget kan det at tænke være farligt, for det kan man få ondt i hovedet af. :)

  Kommentar by T. H. — 15. maj 2015 @ 13:03

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper