7. marts 2009

Frihedskæmpende FARC, og Stalin der af historikere ‘har fået skylden’

I Harddisken kunne man i onsdags høre et interview med David Kirkpatrick, der i øjeblikket ved at skrive en bog om Facebook-fænomenet. Han fortalte om en columbiansk gruppe mod FARC-terrorister der lynhurtigt fik 12 mio. medlemmer. P1’s Henrik Føhns kunne så i den refererende oversættelse kalde samme for en “Guerilla”-bevægelse.

Det er ikke mere end et par uger siden FARC tog ansvaret for mord på columbianske indianere, men når Urban fredag fortæller om retsagen mod venstreradikale Fighters+Lovers, så lyder overskriften “Terrorisme eller frihedskamp”.

Politiken har en lignende perle – Historiker: Kreml beskytter Stalin.

“Stalin har af historikere fået skylden for millioner af menneskers død i arbejdslejre, ved tvangskollektiviseringer og terror.”

Oploadet Kl. 04:41 af Kim Møller — Direkte link20 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6621/trackback

20 Comments »

 1. Tja, bom bom… Jeg ved ikke om Politiken mener noget med det. Det er jo bare journalistisk forsigtighed, en service som Politiken ganske vist aldrig yder sine fjender på højrefløjen. Men til sammenligning:

  “Hitler har af historikere fået skylden for millioner af menneskers død i arbejdslejre, ved krig, henrettelser og terror.”

  Det lyder lidt fladt, ikke sandt?

  Kommentar by Casper | Borgerlig bums — 7. marts 2009 @ 05:33

 2. “Stalin har fået skylden”. Hold da kæft, så kommer man sgu da ikke længere ud..

  Kommentar by Morten — 7. marts 2009 @ 08:31

 3. Det er godt nok off topic, men har lyst til at bidrage med dette lille eventyr:

  Et iransk brydeeventyr fortalt af Politiken

  Først fortæller Politiken den positive historie om en dansk kvinde, der bryder iranernes forbud mod kvinder ved et brydearrangement:
  “Dansker bryder kvindeforbud i Iran

  Kvinder har ingen adgang til internationalt brydestævne i Iran, men arrangørerne bøjede sig for dansk kvinde.
  Af Rasmus Bech, Qom”

  http://politiken.dk/sport/article659307.ece

  Et par timer senere må samme journalist fortælle denne nedslående historie:

  “Dansk kvinde udvist fra iransk brydehal

  Medarbejder i Danmarks Brydeforbund fik ikke lov til at se landsmand i aktion ved brydestævne i den hellige by Qom.
  Af Rasmus Bech, Qom”

  http://politiken.dk/sport/article659433.ece

  Et par dage senere kan vi læse, at den danske brydekvinde Jane Sunesen er blevet forsøgt voldtaget til trods for, at hun opholdt sig alene og tilsløret på sit hotelværelse:

  “Dansk bryde-kvinde forulempet på hotel i Iran

  Hoteltjener arresteret for at trænge ind på hotelværelse hos en kvindelig medarbejder i Danmarks Brydeforbund
  Af Rasmus Bech, Iran”

  http://politiken.dk/sport/article661326.ece

  Heldigvis ender det hele godt (Politiken 06.03.2009 (ikke online)):

  “Så godt som det kunne blive

  Stor dansk glæde over det sportslige venskabsprojekt i Iran. Trods den krænkelse, som Danmarks Brydeforbunds kvindelige medarbejder var udsat for, og som sender en tjener i fængsel.

  Af RASMUS BECH, IRAN

  (…)

  Og når formand Allan Bo Jakobsen – som i den internationale brydeverden skyder brystet frem og kalder sig »president« – kan smile med en bredde som en standardudgave af et persisk tæppe fra basaren, så skyldes det glæden over den modtagelse, han, bryderne og især venskabsprojektet har fået. Det venskabsprojekt, som skal få Muhammedkrisens toppede bølger til at lægge sig.
  »Vi er blevet mødt med meget stor respekt i Iran. Og vi har brugt iranernes nationalsport til at åbne nogle lukkede døre«, lyder det fra formand Jakobsen. »Og jeg vil da ikke lægge skjul på, at vi i brydeforbundet er stolte over at have været med til at kunne føde et sådant venskabsprojekt«. Stoltheden lyser også fra Christian Ankerstjerne fra Sport Event Danmark. »Venskabsbudskabet er kommet ud til iranerne.
  Der er blevet skabt kontakt mellem personer, der ellers aldrig ville have mødt hinanden«, siger Christian Ankerstjerne…”
  _

  Politikens journalist Rasmus Bech har gemt den kedelige episode med voldtægtsforsøget mod brydeforbundets Jane Sunesen langt nede i artiklen:

  “Eneste plet på projektet blev sat under opholdet i byen Qom, der er det religiøse centrum i den islamiske republik. Dér blev den kvindelige kommunikationsmedarbejder ved Danmarks Brydeforbund, Jane Sunesen, bortvist fra både træningshallen og selve det internationale stævne, fordi hun er – kvinde.
  Men værre gik det, da Jane Sunesen på den anden stævnedag måtte blive alene tilbage på den danske delegations hotel i Qom. Her oplevede hun, at en tjener trængte ind på hendes værelse, rev det påbudte tørklæde af hende og væltede den danske kvinde om på sengen. Det udviklede sig til tumult, og tjeneren forsvandt fra værelset.
  Han er senere blevet anholdt, og det iranske politi har meddelt den danske delegation, at tjeneren kan se frem til en fængselsdom på op til 12 måneder. Desuden er hoteldirektøren, der ikke ønskede at hjælpe kommunikationsmedarbejderen og danskerne, blevet fyret.”
  _

  Men voldtægtsforsøget mod Jane Sunesen får heldigvis ikke lov til at ødelægge den gode stemning. Hverken i Politikens artikel eller hos brydeforbundets formand Allan Bo Jakobsen:

  “De gode relationer til den iranske brydeverden, som ikke mindst er kommet til udtryk i Esfahan, hvor danskerne træner sammen med Irans topbrydere, overskygger imidlertid den kedelige episode i Qom, mener den danske formand.
  »Bortset fra krænkelsen af vor medarbejder har alt været en succes. I disse dage – og inden truppen rejser videre til det internationale stævne i Egypten – får vore brydere en fantastisk træning. Vi har sagt tak med en invitation til iranerne til at deltage i vores VM-træningslejr i Herning, i øvrigt sammen med det norske landshold«, siger Allan Bo Jakobsen.”

  Kommentar by ISBN — 7. marts 2009 @ 10:47

 4. OT

  Det var fantastisk at se Morten Messersmidt i DRs Deadline igår. Det handlede selvfølgelig om den tilskuerløse tenniskamp i Sverige og det var en sand opvisning i venstrefløjens totale sindssyge.

  Morten sad overfor en eller anden kvinde fra SF og hun benægtede kategorisk at der var nogen sammenhæng til Islam i problemstillingen. Og Morten skrællede hende fuldstændigt indtil der kun var det snerpede hadefulde kæbeløftede stirre-blik tilbage på den lille sindssyge pige, som har levet hele sit liv på en løgn.

  Nøddeskallen af Socialismesygen. Smukt udstillet.

  Til Morten vil jeg bare sige: Godt spillet. Hun blev banket af banen, 6-2, 6-1, 6-0.

  Kommentar by Solipsisyfos — 7. marts 2009 @ 13:44

 5. Der er åbenbart både problemer med islamister og venstrefascister, når det drejer sig om brydning og tennis.

  Og Israels fodboldlandshold er i øvrigt tvunget til at spille i den europæiske kvalifikationsturnering, selvom holdet geografisk set hører hjemme i den asiatiske.

  Kommentar by ISBN — 7. marts 2009 @ 13:51

 6. Det latinamerikanske spansktalende land Colombia – opkaldt efter Christoffer Columbus (spansk: Cristóbal Colón) f. 1451 i Genova (nuv. Italien) d. 21.5. 1506 – staves vel stort set på alle europæiske sprog kun med to (2) “o”er, og det gælder også ord afledt deraf. Områder i U.S.A. ligeledes opkaldt efter CC kaldes Columbia (C. River; District of C.), med bogstavet “u”. U.S.A. (og N./S./Latinamerika) blev dog opkaldt efter Amerigo Vespucci (ca. 1454-1512), født i Firenze, nuv. Italien, selvom nogle ville opkalde U.S.A. efter CC.

  Kommentar by barfbag — 7. marts 2009 @ 13:58

 7. Høhø… “blame-game”!?

  Så kunne vi måske få en historikers placering af ansvaret for Muslamernes aggresive tendenser… Bumbum :)

  Har det mon noget, at gøre med en pædofil ørken-bandits fremturen, overgreb og drab på alle der ikke underkaster sig Islam!?

  Kommentar by Ab initio — 7. marts 2009 @ 14:00

 8. 3 ISBN:
  Som tidliger bryder, græsk-romersk bryder, er det sørgeligt at se konsekvensen af… vi blander ikke sport og politik sammen.. bræk.

  Det criket landhold der blev mejet ned i Parkistan burde få alle til at se at, jo der er al muglig grund til at blande det sammen, den anden holdning er antikveret og har ikke hold i denne verden.

  Kommentar by Per N — 7. marts 2009 @ 14:25

 9. @4

  Må jeg have lov til at korrigere…6-0 6-0 6-0 :mrgreen:

  Bestyrelsesformandinden for Dansk Totalfornægtelse A/S rendte ind i nederlaget allerede da hun entrede studiet.

  Men ringen er sluttet…nu er venstrefløjen blevet sengekammerater med nazi’erne.

  Kommentar by Michael Sjøberg — 7. marts 2009 @ 14:55

 10. >4.
  Morten Messerschmidt og SFeren Trine Pertou Mach (“Perker-Marxist”), bestyrelsesformand for Mellemfolkeligt Samvirke, beskæftiger sig med dialog med mellemøstlige muslimer; blev nægtet adgang til hendes egen netside, kunne kun linke til kvinfos ekspertdatabase:
  http://www.kvinfo.dk/side/634/action/2/vis/2605/

  Kommentar by barfbag — 7. marts 2009 @ 15:06

 11. Trine Pertou Mach er i øvrigt gift med Simon Andersen (tidligere Nyhedsavisen, nu på B.T.). Måske er det derfor, Trine Pertou Mach har så let adgang til medierne?

  Kommentar by ISBN — 7. marts 2009 @ 15:19

 12. Er det ikke klogekanalen DR2’s (Deadline kl. 22.30) Nynne Bjerre Christensen som er gift med Simon Andersen, før Nyhedsavisen, nu BT?

  Kommentar by barfbag — 7. marts 2009 @ 15:52

 13. @12

  Nej, jeg mener, at det er Trine Pertou Mach, der er gift med Simon Andersen.

  Kommentar by ISBN — 7. marts 2009 @ 17:54

 14. Har lige set denne video. 46 min. in side viden om om hvad der venter fremtidens jøder og kristne. (Brigitte Gabriel, Engelsk, ikke tekstet)
  http://video.google.com/videoplay?docid=-3928169851397891989
  For fanden, hvor bliver man rasende på DR og “Boykot Israel” kællinigen i Malmø-indslaget i TV-avisen.

  Kommentar by Menig 442 — 7. marts 2009 @ 21:02

 15. OT !

  Hvordan tranformerer man videos fra YouTube til Google (kan ikke få YouTube til ar virke

  Ærgrer mig meget over ikke at have set indslaget med Messerschmidt og SF´eren !

  Han er forøvrigt alt for god at sende til Bruxelles .

  Kommentar by Vivi Andersen — 7. marts 2009 @ 22:28

 16. Tak til Menig 442 i # 14 for link til Brigitte Gabriel

  Der er jo nok visse sandheder i videoen. At alle arabernes sandheder er undertrykkelse og selvmord, hvis de siger sandheden.

  Men lalleglade venstresnoede tror på manipulationerne og propagandaen, jo der var jo nok en årsag til at de blev lalleglade til at begynde med :-)

  De har en vis hang til at blive manipulerede og tro på løgne. Det er bare deres lod her i tilværelsen – at tro på løgne og at BLIVE manipulerede —– lige som araberne.

  Kommentar by Janutte — 7. marts 2009 @ 23:09

 17. Jeg ku godt li at Trine Machværk troede på at demostrationerne ville være rolige. Hvornår har venstrefløjens demonstrationer sidste foregået fredeligt?

  Når jeg hører om Sverige kommer jeg til at tænke på denne sang. Håber at nogle svenskerne tænker det samme.

  Jag blev fångad i ett mörker
  Jag såg inget ljus fast allt runt omkring stod i brand
  I lågornas sken fanns mitt hopp och min tro
  Som virvlade bort och försvann
  Så ge mig min styrka
  Ge mig kraft att försvara mitt land
  Ge mig en väg att gå
  Jag ser yxan i krigarens hand

  Vill ni att jag vänder om
  Och slåss för den jag är
  Men aldrig sviker jag mitt land
  När vindarna viskar mitt namn

  Kommentar by Been there - done that — 7. marts 2009 @ 23:26

 18. Er der nogen der har et link til førnævnte udsendelse med morten messerschmidt og trine pertou. kan ikke finde det på dr´s side

  Kommentar by jan — 8. marts 2009 @ 10:23

 19. Vi tager til Iran med et hold sportsfolk, og der er en kvinde med, og der er kun én der bliver voldtaget. Det er da ikke så slemt..

  Bemærk i øvrigt det interessante: Hun var iført hijab og hele pivetøjet, hun overholdt koranen sura 33 vers 59 til punkt og prikke. Men det er ikke nok, der ikke nok at indordne sig islams regler, man skal være muslim for at man “ikke forulempes”.

  Begreberne skal ikke gradbøjes ret meget, før vi har et tilfælde af racistisk vold.

  Kommentar by PeterK — 8. marts 2009 @ 18:05

 20. @PeterK

  Racistisk vold? Fordi hun satte sig til modværge?

  Kommentar by 174-3 — 13. marts 2009 @ 13:56

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper