19. maj 2015

DR bruger terrorsympatiserende IT-studerende og voldsdømt AFA-leder som kilde til Facebook-historie

Her til morgen kunn DR Nyheder afsløre, at ‘Højreradikale er falske muslimer på Facebook’, og historien blev lynhurtigt en del af dagens mediale baggrundstapet. Dokumentationen var usædvanlig tynd. Et par IT-studerende har fundet “flere ting, der indikerer” at nogle Islam-grupper er falske, og konkluderer at disse “med al sandsynlighed er falske”. DR Nyheder kontakter så Researchkollektivet Redox, der bekræfter at højreekstremister har falske profiler. Ingen navne er nævnt, men alligevel kædes falske profiler sammen med højrefløjen.

Den ene IT-studerende bag undersøgelsen blev interviewet til DR2 Morgen. Johan Farkas er manden bag gruppen Politisk Engagerede Terrorister (P.E.T), der fra 2009 til 2012 var fast inventar på den venstreradikale musikscene. P.E.T. var først og fremmest politiske aktivister. En af de første arrangementer var eksempelvis et støttearrangement for terrorsigtede FARC-støttere i ‘Fighters + Lovers’, der naturligvis fandt sted på AFA-højborgen Dortheavej 61.

(Johan Farkas, IT-studerende, venstreradikal aktivist og kilde til DR-historie; Uriasposten)

(P.E.T. og coveret fra deres ‘Ingen fucking pansere’, inkl. numrene ‘Skyd efter bjarne’, ‘Police funeral’)

Da Politiets Efterretningstjeneste marts året efter indledte den store AFA/Redox-sag, var en af de fængslede gruppens leder Andreas Rasmussen, som DR Nyheder nu bruger som kilde til en tynd historie om falske profiler på Facebook. Han endte blandt andet med en voldsdom, men havde en terrorsigtelse hængede over hovedet, da Johan Farkas & de øvrige musikere i P.E.T. optrådte gratis på Antifascistisk Aktions ‘Urban conflict’-scene på Roskilde Festivalen juli 2010. “Når uret bliver til ret bliver modstand til en pligt”, stod der blandt andet på en banner, der inkludere det klassiske to-banner-logo og tre brosten.

At bede Andreas Rasmussen kommentere på en sådan sag er forkert på flere niveauer. Under den omtalte retssag kom det eksempelvis frem, at han på sin computer havde en ’social engineering’-mappe med fiktive identiteter.

Her lidt fra artiklen – Højreradikale er falske muslimer på Facebook: Vi overtager Danmark!.

“- Når jeg går gennem Københavns gader efter fredagsbønnen, griner jeg hele tiden med mine muslimske brødre, når vi ser vantro hjemløse, mens vi får kontanthjælp og knepper danske luderkvinder i vores lejligheder. Allahu Akbar!

Sådan skriver Facebook-profilen ‘Islam – Fredens Religion’ på sin side. Over og under opslaget står der udtalelser som ‘Vi overtager Danmark’ og ‘Bare vent, det vil snart blive muslimernes land’.

Umiddelbart skulle man tro, at personen bag siden er rabiat muslim, men det er ikke tilfældet. Og det samme gælder en række andre Facebook-sider, som kommer med lignende ytringer. Det forklarer Johan Dam Farkas og Jannick Schou, som begge er forskningsassistenter og specialestuderende på IT-Universitetet i København. De er i gang med et forskningsprojekt, der undersøger, hvordan radikale grupper agerer på de sociale medier. …

De har blandt andet undersøgt to Facebook-sider, der på overfladen ytrer sig ekstremt islamistisk, ‘Islam – Fredens Religion’ og ‘Fredelige muslimer’. Deres forskning viser, at disse Facebook-sider med al sandsynlighed er falske.

DR Nyheders Databaseredaktion har også undersøgt de falske sider. I begge tilfælde er det etniske danskere, som fra deres personlige profiler debatterer aktivt og i stærke vendinger mod muslimer og islam, som ser ud til at stå bag siderne. Fra deres egne Facebook-profiler er de blandt andet aktive i højreradikale fora som ‘Danskernes Parti’, ‘Partiet SIAD Stop Islamisering af Danmark’ og ‘Nej til moskeer – oprigtig’.

De kandidatstuderende henviser til, at der er flere eksempler fra udlandet, men at man også ser tendensen herhjemme blandt netop højreekstremister.

– I dansk øjemed er vi indtil videre kun faldet over højreekstremister, som udgiver sig for at være islamister. De forsøger at bygge en form for stråmands-argument op hos deres modstander, så de selv kan skyde det ned, siger Johan Dam Farkas.

[…]

Researchgruppe Redox, som hører hjemme på den yderste venstrefløj, og som beskæftiger sig med at overvåge, hvad der sker på den yderste højrefløj, siger til DR Nyheder, at de kender til de falske profiler.

– I det seneste halve år vil jeg mene, at vi har set en håndfuld tilfælde, siger Andreas Rasmussen, som er journalist hos Redox.

– De laver nogle falske profiler, der ved første øjekast syner af, at de er oprettet af islamistiske grupper eller enkeltpersoner med nogle budskaber, som lyder meget voldsomme i mange danskeres ører, siger han. Ifølge Redox er formålet med profilerne at sætte muslimer i et dårligt lys.

– Deres formål er at skabe en yderligere splittelse mellem ‘muslimer’ og ‘danskere’ og at få almindelige danskere til at tro, at der findes en eller anden muslimsk konspiration om at overtage Danmark og på den måde puste til et latent fremmedhad.

[…]

De kandidatstuderende på IT Universitetet peger på, at der er flere ting, der indikerer, om en Facebook-side er falsk. Blandt andet at de ofte skifter navn, bruger den samme grafik, sletter kraftigt i kommentarer og at de somme tider kommer til at dele indhold af højrenationalistisk karakter. De to specialestuderende fremlægger alle deres forskningsresultater senere på året. …

DR Nyheders databaseredaktion er nået frem til ganske få personer, der ser ud til at stå bag flere falske sider. Samme mønster ser researchkollektivet Redox. De peger dog på, at det er svært at sige, hvem de få personer er.

– Det er svært at sige præcist, hvem der står bag i og med, at enhver kan oprette en falsk profil på Facebook. …, siger Andreas Rasmussen.”

(Andreas Rasmussen, voldsdømt venstreradikal, kilde til DR-historie; Uriasposten)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/66280/trackback

28 Comments »

 1. Når man har set på den, er det eneste man kan sige med sandsynlighed: Den er ikke ægte.

  Men…….enhver kuffar kunne have lavet den, og DR har intet, der ligner et bevis for nogenting

  Kommentar by Josef K — 19. maj 2015 @ 14:38

 2. Vidste straks jeg så den på DR, at den skyder Kim ned inden aften. Kildekritik dyrker man af gode grunde ikke for tvangslicensmidler.
  Det kunne jo ødelægge mangen en god historie!

  Kommentar by Jakob — 19. maj 2015 @ 14:40

 3. En håndfuld, altså fem. En af dem kender vi så fra omtale her på stedet.

  Well well. Hvorfor overhovedet lave false flag når muhammdanerne klare det så fint selv med real flag?

  Kommentar by Hans Und — 19. maj 2015 @ 14:42

 4. Selv om Redox er kendt for at operere under falske profiler, så tror jeg ikke det er dem, der har lavet de påstået falske antiislamsider. Gerningsmændene skal nok snarere findes omkring P77-kredsen.

  Kommentar by Martin Kasler — 19. maj 2015 @ 14:47

 5. Hørte indslaget i P1 Morgen, og det var godt nok en tynd kop te. Intet konkret. Desuden er det underlødigt at bruge Redox som sandhedsvidne. Som Hans Und påpeger, så giver det ikke mening at opfinde noget, som findes i rå mængder på Facebook.

  Har For Frihed fået lidt for meget opmærksomhed i København, så der lige skulle “gives igen” fra dem med de rigtige meninger, dagen efter?

  Kommentar by Hr. Naturli' — 19. maj 2015 @ 15:10

 6. Så glad for at jeg fik afmeldt min licens for et halvt år siden. Jeg håber naturligvis også at i andre her har gjort det samme

  Kommentar by Daniel — 19. maj 2015 @ 15:17

 7. De røde har også falske profiler. Shansen var jo venner med Breivik.

  Og P77 havde ” Bjarke” profilen der piskede en hadefuld stemning op.
  Kim´s hemmelige adresse blev lagt ud . Adressen blev lagt ud
  i en anden persons navn.

  Men det er måske lige meget……..

  Kommentar by Spinner — 19. maj 2015 @ 15:44

 8. I radioen fik den glade speaker også udnævnt SIAD til et parti.

  At der findes falske facebooksider, falske likes, autogenererede facebooksider, autogenererede likes, købte likes, o.s.v. er en stor ikke-nyhed, og at DR ikke checker afsenderen af budskabet (eller det gjorde man måske netop) og siger ordet redox højt, er da dybt pinligt for DR.

  Hvis man havde kunnet pege på hvem der lavede hvilke facebooksider, ville det være interessant og ikke se for godt ud for mange islamelskende typer.

  Kommentar by mb — 19. maj 2015 @ 15:45

 9. mb, det kunne være interessant at vide, hvem der tog initiativ til DRs smædekampagne. Blev DRs journalister kontaktet af f.eks. Redox, og tog imod tilbuddet om “en god historie” med kyshånd?

  Kommentar by Hr. Naturli' — 19. maj 2015 @ 15:47

 10. DhimmiRadioen vil bruge din døde mormor, som “ekspert” hvis det kan gavne deres promovation af islam.

  Kommentar by Nielsen — 19. maj 2015 @ 16:02

 11. Der er selvfølgelig også muligheden for false false flag.

  Her der så igen et par muligheder: Man har en eller anden, der er villig til, at spille højreorienteret og lade sig afdække. Eller man har, som Jens Olaf Jersild gjorde det i sit betalte “Grøn jakke” indslag, fundet nogen “på kanten” der kan bringes til at spille den ønskede rolle.

  Kommentar by Hans Und — 19. maj 2015 @ 16:07

 12. Men det er ikke helt løgn. Jeg var med i en gruppe, hvor administratoren selv fortalte mig i en pm at den mest rabiate muslimske debattør var en sock puppet. Jeg meldte mig ud, selvfølgelig. Det er tåbeligt ud over alle grænser, og undergraver enhver reel kritik.

  Kommentar by Ruby Tuesday — 19. maj 2015 @ 16:08

 13. Evihedsstudenter som sandhedsvidner? Intet er for ubegavet til at blive udsendt af DDR.
  Så asylfiset fra Toftlund i går, hvor den kvindelige leder af fitnesscenteret torturerede de indkaldte kulturberigere med hvad, der var den rette opførsel i centret. De vil skide hende et stykke.

  Kommentar by Menig 442 — 19. maj 2015 @ 16:32

 14. *BREAKING NEWS* *BREAKING NEWS* *BREAKING NEWS*

  To falske facebooksider oprettet!

  Kommentar by Johnson — 19. maj 2015 @ 17:23

 15. Det DR du kender.

  Kommentar by Olé — 19. maj 2015 @ 19:09

 16. Nu også i BT :

  http://www.bt.dk/danmark/danske-hoejreradikale-skjuler-sig-som-falske-muslimer-paa-facebook

  Kommentar by Spinner — 19. maj 2015 @ 19:51

 17. DDR har fået kolde fødder og slettet REDOX i artikelteksten.

  Kommentar by Træt — 19. maj 2015 @ 19:54

 18. Ja. Der står nu:

  Artiklen er ændret, så det nu fremstår tydeligere, at det er to rabiate Facebook-profiler, som DR Nyheders Databaseredaktion har påvist er falske. Desuden er det nu beskrevet, hvordan Databaseredaktionen fandt frem til, at det er personer med tilknytning til det højreradikale miljø, der står bag.

  Kommentar by Spinner — 19. maj 2015 @ 20:04

 19. Jeg bliver ikke det mindste overrasket hvis DR snart begynder at bruge Carl Plum som en af deres “eksperter”,og sikkert i dyrevelfærd.
  Jeg er glad for at jeg ikke betaler til DR,og heller ikke har TV.

  Kommentar by - by Proxy - — 19. maj 2015 @ 20:59

 20. http://www.dksamling.dk

  Dansk samling vil stoppe al indvandring fra ikke vestlige lande. Det er det vi har brug for, og de har brug for din vælgererklæring!

  Kommentar by Dinesen — 19. maj 2015 @ 21:24

 21. Jeg har længe haft mistanke om at “muslimer” der opfører sig dårligt i virkeligheden er racistiske danskere der har malet sig i ansigtet med bruncreme og tillagt sig en araber-accent.

  Mvh
  Johan Dam Foliehat

  Kommentar by NulTolerance — 19. maj 2015 @ 21:55

 22. Haha

  Kommentar by Johnson — 19. maj 2015 @ 22:48

 23. træt/spinner: https://www.180grader.dk/Islam-og-indvandring/mod-revisionisme-google-cache-guide-mm

  Kommentar by again — 19. maj 2015 @ 23:44

 24. Det vigtigste, som vi har lært af denne sag er, at fremover vil enhver psykopatudmelding fra en tilhænger af Fredens Religion, i virkeligheden være en false flag operation fra de onde højreradikale. Muslimer er jo gode og rare mennesker, mens den rene ondskab findes blandt anonyme, heterosexuelle, danske mænd.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 19. maj 2015 @ 23:47

 25. Højbjerg-skadedyret har “eksperten” i studiet kl 10. Licenskronerfinancierede 24-7 ser på hvad imamerne kan bruges til i fængslerne, ifølge reklamen for lortekællingens program, som de lukkede ud umiddelbart før timeløgnene kl 9.

  Kommentar by Nielsen — 20. maj 2015 @ 09:41

 26. Jeg ser frem til at de også afslører “Kaldet til islam” som falsk.

  I det hele taget ville artiklen kun kunne betragtes som færdigskrevet hvis den foretog en sammenligning mellem falske islam-sider og de ægte. Hvordan scorer de hver for sig på en “rabiathedsskala”? Hvor meget mere betryggende læsning er de ægte sider? Hvad diskuterer man egentlig på de dansksprogede muslimske debatfora?

  Afslørende jounalistik uden krydstjek med virkeligheden afslører kun journalistens manglende engagement i eget fag…

  Kommentar by M — 20. maj 2015 @ 09:54

 27. Johan Farkas har lige været i P4, og undveg selvfølgelig spørgsmålet, om der også fandtes falske profiler på venstrefløjen

  i starten af anden time, ca. 11:08

  http://www.dr.dk/radio/live/kh4

  Kommentar by tavsen — 20. maj 2015 @ 11:22

 28. BREAKING NEWS: Syrienkrigere viser sig nu også at være falske, i virkeligheden er det højreekstremister i ørkenkostumer, der forøger at sætte de fredelige muslimer i dårligt lys.

  Kommentar by NulTolerance — 20. maj 2015 @ 15:03

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper