23. maj 2015

Om EDL-møde i Århus, 2012: “Aktivisterne i hooligan-looket stormer løs. Betjente i civil stopper dem.”

“Højreradikalt parti klar til selvtægt under Folkemødet”, fortalte Jyllands-Posten for et par dage siden. Overskriften var direkte foranlediget af spørgsmålet: “Er I klar til at forsvare jer selv med vold, hvis I bliver angrebet?”, og Frit Danmarks positive svar – at gruppen var villige til at ‘forsvare’ sig selv i en given situation. Radikaliserede muslimer myrder vantro, radikaliserede venstreorienterede kaster med brandbomber, højreradikale er villige til at forsvare sig selv hvis de bliver angrebet. Man græmmes over de dobbelte standarder.

Et næsten parodisk eksempel på tankegangen, kan man læse i Europas radikale højrefløj (Forlaget Solidaritet, 2014), der i en lektørudtalelse af marxisten Per Månson vurderes egnet som grundbog for “studerende på mellem- og videregående uddannelser”, blandt andet fordi den er ’skræmmende veldokumenteret’. Bogen, der er skrevet af sociologen Martin Langebach og freelancejournalisten Andreas Speit, udkom på tysk i 2013. Sidstnævnte har været skribent for et selverklæret antifascistisk tidsskrift, udgivet af et ‘redaktionskollektiv’ tilknyttet Deutsche Kommunistische Partei. Speits forfatterkollega var i øvrigt Andreas Röpke, som P1 skønmalede i 2013.

Bogen er en gennemgang af højreradikale bevægelser i Europa anno 2012, og et af kapitlerne hedder ‘Danmark, Finland, Norge og Sverige’. Med udgangspunkt i European Defence Leagues møde i Århus samme år, trækkes tråde til nazistiske drab, Anders Behring Breivik og tilfældig kriminalitet. Når Tommy Robinson tager til demonstration med en t-shirt påtrykt ‘EDL hates Nazis’, så er det en form for reformeret nazisme. Flere sider dedikeres i samme kapitel til en analyse af Dansk Folkeparti, der ifølge post doc Susi Meret, som et led i strategiske ‘normalitetsbestræbelser’ forsøger at ‘undgå direkte racisme’. Regeringspartierne har siden 2001-valget været med til at ‘legitimere’ partiet.

Det ville være for omfattende at gå i dybden med kapitlets 20 sider, så her blot et citat, der bekræfter min indledende pointe. Højreradikale er folk der ikke frivilligt lader sig tæske af venstreorienterede…

“På demonstrationen i Mølleparken opstår der uro blandt de fanesvingende deltagere. Der er dukket moddemonstranter op, som allerede en time inden den store ‘anti-jihad’ demonstration har samlet sig foran rådhuset, som kun ligger ti minutters gang fra Mølleparken. Op mod 5000 demonstranter har fulgt opråbet fra den bredt sammensatte demonstration under parolen ‘For et mangfoldigt Århus’. Nogle af de protesterende er nu ankommet til parken. Der flyver enkelte flasker og sten. Tilhængerne af EDL og DDL synes kun at have ventet på protesten: Aktivisterne i hooligan-looket stormer løs. Betjente i civil stopper dem. Alligevel lykkes det for de højreradikale at slå løs på moddemonstranterne. Politiet skrider ind og anholder en person. (s. 56f)

(Orell Füssli Verlag, 2013 – Forlaget Solidaritet, 2014)

Citater.

“‘Det halve London er i hænderne på islamister’, mener en 50-årig, som ikke vil fortælle hvilken tysk by han kommer fra. Hooligan-looket er det mest fremtrædende under den tre timer lange demonstration. Man ser det især hos de muskelpumpede tilhængere af EDL og DDL, som er iført hættetrøjer, handsker, træningsbukser og sportssko – nogle er helt maskerede.” (s. 46)

“Senere på demonstrationen taler Lars Grønbæk Larsen, leder af Vederfølner, om faren ved islamiseringen af Europa. Grønbæk Larsen har en lang tradition i det højreradikale miljø. I 2009 opstillede han til lokalvalget for Vederfølner. Før det var han aktiv i Dansk Front. På ladet af vognet optræder han bevidst moderat…” (s. 47)

“I Mølleparken lytter demonstrationsdeltagerne alvorligt til alle talerne. Gentagelserne keder dem ikke. De føler ikke kun at de har ret, men også, at de er kaldet. Åbenlyse troskrigere mod formodede troskrigere, kunne man tænke, når koranen bliver fremvist fanatisk advarende og israelske flag svinges energisk. Utrætteligt holder en taler for den tyske gruppe megafonen for den næste taler. Med over tyve deltagere er Ronny Alte fra Norwegian Defence League kommet til Århus. Én nordmand bliver bevidst ikke nævnt denne dag: Anders Behring Breivik.” (s. 52)

“Denne velstandschauvinisme, fremfører han, er en ‘vigtig del af de højreradikale partiers politiske budskab.'” (Prof. Tor Bjørklund om norske FRP; s. 56)

“Partierne på den radikale højrefløj, som i disse lande har etableret sig i ‘midten’ af samfundet, efterlader ikke meget plads til højre for dem.” (s. 61)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/66363/trackback

14 Comments »

 1. Det kunne være interessant med en kortlægning af hvad de højt uddannede antifascister lærer på gymnasier og universiteter.
  Indoktrineringen foregår jo tydeligvis i stor stil.
  Hvem er de lærere og netværker de?
  Hvor mange er der og hvilke uddannelsesinstitutioner er de værste?
  Det er også tydeligt at det er et system der føder sig selv ved at mange af antifascisterne efter endt uddannelse får stillinger på institutionerne.

  Kommentar by Frank Hagmann — 23. maj 2015 @ 06:54

 2. Jeg synes den er gal med uddannelsessystemet fra vuggestue til universitet, for så vidt man kan kalde spædbørnspleje for uddannelse. Alle disse pæddagoger, lærere, adjunkter, lektorerr og professorer er som regel at finde på venstrefløjen og den tilhører venstre, lalllende alliance og (desværre) konservative nogen gange lidt for slet skjult. Diskussionen mellem Morten Dreyer og Polka Charlie taler sit tydelige sprog om DF. Humanisme og langdistanceempati er de gennem livet offentligt forsørgede indoktrineringsspecialisters mantraer.
  Så længe uddannelsessystemet er skatteyderfinancieret, vil den ubehagelige tendens være meget svær at komme til livs. Hvis vi selv skulle betale for vores uddannelser, ville flere af os nok vælge det bullshit fra, der kommer fra eksempelvis Jørgen Bræk Simonsen. Et fuldt brugerbetalt udannelsessystem, ville spare os alle for en hel del tomgangssnak, fra især medlemmerne af Journalistisk Venstreparti.

  Kommentar by Nielsen — 23. maj 2015 @ 09:06

 3. Lidt pernittengryn. Det er vel looket og ikke lokket i overskrift mv.

  Kommentar by River — 23. maj 2015 @ 09:10

 4. Flot. Autonome “ankommer”, EDL-folk “stormer”, og sten og flasker “flyver” – vi ved ikke helt hvem der kaster dem. Eller….jo, det gør vi sådan set godt. De gør forfatterne også. De har bare ikke lyst til at skolebørnene får det at vide.

  Kommentar by Henrik — 23. maj 2015 @ 09:25

 5. Venstrefløjens stereotype fremstilling af højrefløjen og en lille smule latterlig. Ifølge dem består højrefløjen at hooligantyper, netundertrøje, skaldet, muskelpumpet, ølmave og tatoveringer! Måske kunne man tænke sig at det var bare en lille smule mere nuanceret.

  Kommentar by Robert R — 23. maj 2015 @ 09:34

 6. Hermed rettet. Takker.

  Kommentar by Kim Møller — 23. maj 2015 @ 10:57

 7. Argumentationsformen med ikke selv at sige noget, men alene bruge kræfterne på at tilsvine anderledes tænkende – de nhar de da vist lært af Statsministeren?

  Kommentar by bastardo — 23. maj 2015 @ 11:26

 8. “Argumentationsformen med ikke selv at sige noget, men alene bruge kræfterne på at tilsvine anderledes tænkende – de nhar de da vist lært af Statsministeren?”

  Det er netop Frankfurterskolens “Kritiske Teori” som man kan se i aktion der. Ren destruktivitet, som formand Maos “Kulturrevolution” og Talebans sprængning af gamle kunstværker.

  Kommentar by Balder — 23. maj 2015 @ 20:22

 9. “Er I klar til at forsvare jer selv med vold, hvis I bliver angrebet?”

  Kan man forsvare sig selv mod et angreb med andet end “vold”..?

  Kommentar by Michael Jensen — 23. maj 2015 @ 22:16

 10. Michael Jensen — 23. maj 2015 @ 22:16

  Spørgsmålet er vel stillet så tåbeligt, at selvtægt bliver det endegyldige forfærdelige.

  Eller regner de med, at man skal forsvare sig med at række tunge?

  Kommentar by tavsen — 23. maj 2015 @ 23:07

 11. Selvforsvar er ikke selvtægt. Enhver har ret til at forsvare sig mod voldelige overfald.

  Hvor svært kan det være?

  Kommentar by Jern Henrik — 23. maj 2015 @ 23:28

 12. Eller som skuespilleren Richard Gere så fint har sagt det engang: Fight terrorisme with love…..

  Kommentar by Michael Jensen — 23. maj 2015 @ 23:41

 13. Ifølge den herskende definition er det normalt/midterpolitisk at lade 1 mio. muslimer årligt rejse ind og bosætte sig i Europa og ekstremt at gå ind for samme trafik, blot modsatte vej. Jeg afventer stadig et rationelt svar på denne kategorisering…

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 24. maj 2015 @ 00:05

 14. >8 Balder O.T.
  Jeg ved ikke om du læste:
  http://www.uriasposten.net/archives/66042#comment-3757760

  Kommentar by Nielsen — 24. maj 2015 @ 02:58

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper