25. maj 2015

Sunni/shia-konflikt i folkeskolen: “Hvis de ikke tilhører samme gren af islam, vil de ikke lege sammen.”

De fleste er født i Danmark, men mentalt befinder de sig i Mellemøsten, i en tvist mellem to udgaver af samme problem: Sunni-Islam & Islamisk Stat eller shia-Islam & Hezbollah. Yderst interessant klumme af Naser Khader i BT – Nu er konflikten rykket tættere på.

Efter at det shia-muslimske Iran beordrede det shia-muslimske Hizbollah i Libanon til at gå ind i krigen i Syrien på den shia-muslimske Assads side med våbenhjælp via blandt andet den shia-muslimsk-dominerede irakiske regering, har sunni-muslimerne samlet sig. Den shia-muslimske alliance har nemlig provokeret flere sunni-muslimske lande med Saudi- Arabien og Egypten i spidsen til at indgå en alliance.

De shia- og sunni-muslimske fronter er med andre ord trukket skarpt op, og der flyder meget blod i Mellemøsten. Man er begyndt at tale om en 30-års krig mellem shia- og sunni-muslimer.

Denne shia- og sunni-konflikt kan også mærkes i Danmark. Fra mine kilder i det muslimske miljø hører jeg, at konflikten er ved at vise sig blandt danske muslimer på flere planer. En lærer fortalte mig for eksempel, at muslimske børn i skolerne spørger hinanden, om de er shia- eller sunni-muslimer. Hvis de ikke tilhører samme gren af islam, vil de ikke lege sammen.

Selvom det tilhører småtingsafdelingen, mener jeg, at det er tankevækkende. Jeg har ligeledes hørt, at nogle shia-muslimer ikke vil handle i sunni-forretninger – og omvendt. Men det mest bekymrende er nok, at bandemiljøet på Nørrebro i København også er ved at dele sig op i shia og sunni.

Rygter siger, at der er opstået et sunni-muslimsk tæskehold, som er ude efter shia-muslimer – og omvendt. Det er de, fordi nogle shia-muslimer er Assad-venlige i modsætning til sunni-muslimerne, som er Assad-fjendtlige.

I begyndelsen af denne uge blev den 19-årige Hamza Samsam dræbt af knivstik på Nørrebro. Selvom der ikke foreligger dokumentation for det, hævdes det, at han blev slået ihjel af en Assad- og Hizbollah-venlig bandegruppe, fordi han efter sigende har været i Syrien. Hamza Samsams storbror har med sikkerhed været i Syrien og kæmpet mod Assad. Jeg håber virkelig ikke, det er rigtigt, at Hamza Samsam blev dræbt som led i en shia/sunni-konflikt, for det ville være katastrofalt, hvis den konflikt virkelig kom her til landet.”

(‘Ahmed syri’ alias Ahmed Samsam, bror til dræbte Hamza Samsam; Foto: Syrienblog)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/66401/trackback

29 Comments »

 1. “…det ville være katastrofalt, hvis den konflikt virkelig kom her til landet.”

  De gør den med 100% sikkerhed, den er her allerede. Sig navnet Islam og katastrofen venter forude. Det er kun de kriminelle politikere, som ikke kan se skriften på væggen. Takker min skaber for, at jeg ikke er skolelærer mere,

  Kommentar by Machiavelli — 25. maj 2015 @ 06:49

 2. Havde jeg været blogejer, havde jeg nok smidt den bitre og mavesure PFEP ud for længst.

  Kommentar by Machiavelli — 25. maj 2015 @ 06:54

 3. Perspektiver for Europa de næste 30 år, er svimlende. Visse forskere har beskrevet det Mellemøsten er ude i, som en 30 årskrig http://tinyurl.com/ok3ewwd

  Krigen(e) er blandt meget andet en sunni-shia krig, og kun fantasien sætter grænser for omfanget og blodigheden.

  Går de rige sunni stater + Egypten løs på Iran, så har vi så godt som en krig i fuldt flor i Europa.

  Kommentar by Snaphanen — 25. maj 2015 @ 08:14

 4. Konflikterne i den muslimske verden kan ikke stoppes. Hverken dernede eller her.

  Derfor er den rigtige løsning at lade dem decimere hinanden.

  Kommentar by Sigwar — 25. maj 2015 @ 08:26

 5. “Mentalt befinder de sig i Mellemøsten”

  ja, og deres IQ er helt i bund. De står med et gevær og snakker et frygtelig sprog, men vi behøver ikke være bange. Zenia Stampe har sagt at om 20 år er de som os.
  Det glæder jeg mig til hvis jeg ikke har fået hovedet skåret af inden da.

  Kommentar by k.m. — 25. maj 2015 @ 08:35

 6. “Konflikterne i den muslimske verden kan ikke stoppes”. Nej! det kan de ikke, for hvordan skulle det ske? Vi bliver derfor nødt til at være hårde og som udgangspunkt sige: Ingen indvandrere til Europa. Islam er en fjende af Europa, og man lukker ikke fjenden inden for dørene frivilligt. gør politikerne det, er de befolkningens fjender.

  Kommentar by Machiavelli — 25. maj 2015 @ 08:55

 7. Meget enig med Sigwar og k.m.

  Lad dog de retarderede udrydde hinanden. Trods alt bedre end at de udrydder os.

  Om de udrydder hinanden i mellemøsten eller i Danmark er for mig ligegyldigt, udover at det er billigere for samfundet, når de udrydder/skadedyrsbekæmper hinanden i Danmark.

  De vil ikke blive savnet ud over af deres kolossale fætter-/kusinekreds.

  Kommentar by Henrik Petersen — 25. maj 2015 @ 08:56

 8. > k.m. 08:35

  Tror jeg gerne, Zenia Stampe har udtalt. Og lige dér bliver jeg alvorligt bekymret: Tænk på en flok muslimske kloner af Zenia Stampe. Skræmmende….

  Kommentar by Henrik Petersen — 25. maj 2015 @ 08:59

 9. Så Naser Khader mener, at det “tilhører småtingsafdelingen” at danske skolebørn diskriminerer hinanden på baggrund af religion?

  Kommentar by Ruby Tuesday — 25. maj 2015 @ 09:08

 10. Ha Ha! hold kæft hvor er det latterligt, men så`n er det, vores venstrefløjs fjolser billiger dette vanvid, om årtier vil vi skulle tage stilling til om vi holder med Shia eller Sunni muslimer. Om de så står og hakker hovederne af folk på rådhus pladsen ,så vil venstrefløjs fjolserne affeje problemerne med for lidt i kontanthjælp og dansk racisme. Islam er blot et symptom på den uhelbredelige cancer fra venstrefløjen, der underminerer og ødelægger hele Europa.

  Kommentar by Flaskeposten — 25. maj 2015 @ 10:16

 11. Den sekteriske vold er en helt normal del af den mellemøstlige samfund. I Danmark og i Vesten har vi i en vis udstrækning erstattet vold med andre konfliktsløsningsmidler – fx samtale og demokrati. Det har man ikke i Mallemøsten, for der er intet at hverken tale eller stemme om – der er kun een sandhed og een Gud, og det budskab kan kun udbredes og opretholdes med vold. Med de millioner og atter millioner af muslimer, der nu bor i Europa (og tallet er kraftigt stigende) er dette derfor også både vores nutid og fremtid. Det er (og bliver)kort sagt: Det Danmark du kender.

  Kommentar by Jesper — 25. maj 2015 @ 10:31

 12. Og de røde + de radikale vil decimere hjemmeværnet, det fandme uhyggeligt du !

  Kommentar by klaus j — 25. maj 2015 @ 10:34

 13. Der mangler konsekvens over for de islamiske kriminelle krigere i Danmark, de skal kun have en straf og den skal gælde for dem alle, udvisning af Danmark for bestandig, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 25. maj 2015 @ 10:42

 14. Steen Bocian (Danske Bank analytiker) siger her til morgen vi er ude af krisen. En anden opgørelse viser at Danmarks befolkning øges ved
  indvandreres højere fødselsrate.
  Sku’ vi så ikke lige se på om de 2. – 3.G indvandrere også har IQ til at føre velfærdsstaten videre?
  Det nytter ikke befolkningen vokser til 10 millioner hvis størstedelen er religiøse fanatikere som hader demokrati og frihed.

  Kommentar by k.m. — 25. maj 2015 @ 11:00

 15. @ k.m.

  Omkvædet lyder til stadighed, at vi (samfundet) har brug for indvandring, grundet vi lever længere, den såkaldte ældrebyrde (forbandet ord).
  Men hvad hjælper det at befolkningen vokser, når dem der er her, og dem som kommer, ikke har nogen form for kvalikationer. Vi kan nu engang ikke leve af kriminalitet samt plat og svindel. Det behøver man altså ikke være professor i økonomi for at kunne indse. Skal vi til at være en humanistisk stormagt, som naboerne hinsidan. De ligger vist som de har redt.
  med muslimer kommer man ikke langt, de er uden for pædagogisk rækkevidde.

  PUGNA PRO PATRIA

  Kommentar by der Adler — 25. maj 2015 @ 11:22

 16. Selvfølgeligt importerer man familie-, klan-, stamme- og religions-fejder i massevis, for når man slipper så mange ind fra primitive samfund, stiger chancerne jo også for at de møder en af familiens, klanens eller stammens gamle fjender heroppe.

  Måske handler nedenstående også om sådan noget:

  En 14-årig dreng fra Helsingør er blevet fløjet med helikopter til Rigshospitalet, hvor han søndag aften bliver opereret efter kinvstik, der har ramt leveren.

  Det sker efter, at han er blevet stukket ned af en anden dreng, der også er 14 år.
  […]
  Slagsmålet mellem de to drenge er fundet sted ii Vapnagård
  […]
  Begge drengene er fra lokalområdet, og ingen af dem er etnisk danske.

  Fra bt.dk/krimi/floejet-til-riget-i-helikopter-14-aarige-i-knivopgoer

  Det er næsten overflødigt at skrive den sidte linje. Men jeg er glad for at BT ikke fejer det ind under gulvtæppet.

  Kommentar by Hertz — 25. maj 2015 @ 11:40

 17. der Adler.

  Netop og der er jo ikke nogen ældrebyrde.

  Der bliver godt nok flere ældre, men uden indvandring ville der også være færre unge (så der er færre i den anden ende at forsørge = lav dependency ratio).

  Desuden har man i flere kalkulationer slet ikke indregnet de ældres opsparing samt det faktum at de ældre også betaler skat.

  For det tredje kommer væksten jo ikke fra skodarbejde, men fra påhitsomhed og investeringer, der giver øget produktivitet, hvilket er helt almindelig økonomisk viden. Utroligt at politikerne ikke har søgt at gøre mere på denne front og i stedet har satset på muslimimport.

  Der er ingen ældrebyrde, men en indvandrerbyrde.

  Kommentar by Sigwar — 25. maj 2015 @ 11:48

 18. Hvad godt bidrager Ahmed syri’ alias Ahmed Samsam til samfundet med. A spør bare ??

  For mig at se er vedkommende et af skadedyrene.
  Ring til kommunens skadedyrsbekæmpelse. !!

  Kommentar by Sindsro — 25. maj 2015 @ 12:06

 19. “for det ville være katastrofalt, hvis den konflikt virkelig kom her til landet”

  Det er katastrofalt, at islam er kommet her til landet.

  Kommentar by AFA — 25. maj 2015 @ 15:59

 20. Jeg tror også at konflikten allerede er her, og at den kun bliver værre, man kunne så hævde at vi kunne være ligeglade, men erfaringen fra mellemøsten viser men uhyggelig tydelighed at kristne og andre trosretninger f.eks yazidier bliver klemt.

  Kommentar by Robert R — 25. maj 2015 @ 16:34

 21. Bare rolig

  Måske er profilen ‘Ahmed syri’ alias Ahmed Samsam i virkeligheden en megaond, etnisk dansk højreekstremist, der udgiver sig for at være ‘den hadske muslim’, der vil udrydde beskidte alawi grise, hvad så end det er for noget.

  For det kan da ikke være en rigtig, hadsk muslim. Det er jo det, DR har lært os for vores egne licenspenge, og så må det jo være rigtigt.

  Kommentar by traveler — 25. maj 2015 @ 16:41

 22. muhammedanerne ska rejse eller foredrives. fuck de radikale

  Kommentar by andws — 25. maj 2015 @ 17:15

 23. Sådan er det jo, det ved enhver, der koncentrerer sig om det essentielle ved islam kontra vantro og ikke lader sig forvirre af f. eks. Jørgen Bæk Simonsens mangfoldige islam.
  Hvad kan vantro og såkaldte frafaldne muslimer, der får skåret halsen over bruge “moderat” islam til? Kun en af godhed sindsforvirret eller snot dum vantro fatter ikke, at holdbarheden af “moderat” islam har en udløbsdato. Sandsynligvis efter 80/20 % reglen, hvor kun 20 % er langtidsholdbar.

  Kommentar by Menig 442 — 25. maj 2015 @ 20:17

 24. Islams lys breder sig.

  Kommentar by F. Santoro — 25. maj 2015 @ 21:08

 25. Man kan med god grund tvivle på Mos eksistens, men noget essentielt er, at historien om Muhammed og hans ugerninger også er historien om datidens multikulturelle samfund på den arabiske halvø, der undertvinges islam.

  Vi kender ikke historien om, hvordan Saudi-Arabien og omegn blev 100 % fri for vantro eller for andre varianter af islam. Men de mentale eftervirkninger af en meget voldelig ‘implementering’ af islam kan formodentlig findes i de mærkelige lokale kulturfænomener, som hersker i området. F.eks. at uledsagede kvinder må forventes at blive voldtaget. Ligesom naturen efterlader spor fra naturkatastrofer, efterlades et regimes ekstremvold mentalt i den locale kultur.

  Man må derfor formode, at det islamiske voldsregime, som IS har gang i nu i Syrien-Irak er en gentagelse af, hvad der skete i sin tid på den arabiske halvø længere sydpå. Med den forskel, at det i dag mere eller mindre foregår for åben skærm pga. de liberale, kristne samfunds opfindelse af den moderne kommunikationsteknologi. Dvs at når IS en dag om 10 år har fjernet al anden kultur og religion i området, vil de ende i en kulturelt saudiarabisk sluttilstand.

  Ang. sunni/shia-konflikten ved selv 2.-3.-4. generationsaraberne, iranerne mv., at når deres to konkurrerende voldsregimer slås om magten, er der tale om en hverdag med enten at slå ihjel eller blive slået ihjel. Dette mærkelige ekstremvolds-fikserede sprog, som Ahmed Samsam og andre muslimer bruger på de sociale medier og i hverdagen, vidner om, at de slæber denne kulturs syge tilstand med rundt i verden.

  Sådan har det altid været for dem siden Muhammed, uanset hvor mange vestlige kloge hoveder, der prædiker, at mennesket er en slags kulturel tabula rasa styret alene af socioøkonomiske faktorer således, at lidt penge løser små konflikter og mange penge løser store konflikter. Sådan tømmes skatteborgernes lommer på troen på, at den danske velfærdstat med penge kan løse konsekvenserne af islams 1.400 års vold internt og mod alle mulige andre, der stod i vejen.

  Jeg er p.t. på rejse i et muslimsk land, og hotellet ligger klods op ad en moske. Det er sindssygt irriterende med de overhellige stratenrøveres evindelige kalden til bøn.

  Kommentar by traveler — 26. maj 2015 @ 05:03

 26. Shia eller sunni er ikke vigtigt. De ødelægger vores land og vores levebrødspolitikere har importeret dem.

  Kommentar by Nielsen — 26. maj 2015 @ 07:05

 27. Det ville da være super, hvis de startede en religionskrig i egne lande – vi skulle så bare balancere vores eventuelle støtte, så de hele tiden var lige stærke, indtil de havde udryddet hinanden.

  Med dem der uheldigvis allerede er kommet til Danmark, må vi arbejde med inklusion – for eksempel oprette skoler, hvor der er 50% sunnier og lige mange shiaer. Ligesådan med specialfængsler, hvor de kan inkludere hinanden.

  Helt ærligt, hvad er problemet?

  Kommentar by bastardo — 27. maj 2015 @ 16:44

 28. Indvandringsstop for ikke-vestlige personer(primært menap-personer)samt udmeldelse af EU og effektiv grænseovervågning. Det vil forbedre de danske borgeres tryghed og spare staten for mange omkostninger.

  Kommentar by F. Jensen — 28. maj 2015 @ 19:28

 29. “…det ville være katastrofalt, hvis den konflikt virkelig kom her til landet.”

  Hvorfor dog det? Måske det kunne få flere muslimer til at ryge i totterne på hinanden, hvilket igen ville medføre større modstand mod Islam. Lad endelig barbarerne få deres krig på dansk jord, og i resten af den vestlige verden.

  Kommentar by Kim A. — 29. maj 2015 @ 03:13

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper