26. maj 2015

Hørt i dokumentar om Det Armenske Folkemord (P1, 2009): ‘En nation. Et folk. Et sprog. En religion.’

P1 genudsender i disse dage en fremragende radio-dokumentar i tre dele fra 2009 om Det Armenske Folkemord. Udsendelserne er tilrettelagt af røde Helle Schøler Kjær, der hellere vil tale nationalisme end Islam, men fred være med det – der er historier der ikke kan fortælles politisk korrekt, og i sidste ende gør det ingen synderlig forskel. Hvis multikultur skaber en splittelse, der kan initiere borgerkrig/folkedrab, så må man tage det til efterretning politisk.

Andet afsnit har overskriften Anatolien flyder med lig, og inkluderer flere beretninger der minder om Islamisk Stats agere i Syrien 100 år senere. Første afsnit bærer titlen Udryddelserne begynder, og giver blandt andet historien om den danske gesandt Carl Ellis Wandel (som den senere Oskar Schindler) ansatte armeniere, så de undgik deportation, også kaldet ‘dødsmarchen’. Herunder lidt om de formelle rammer, og den interessante detalje, at selv den pro-vestlige sekulære Kemal Ataturk, direkte undsagde multikultur: ‘En nation. Et folk. Et sprog. En religion.’

Helle Schøler Kjær, P1: I foråret 1915 blev beslutningen taget. Armenierne skulle ud af Tyrkiet, og de fleste skulle myrdes. I løbet af de næste knap to år, blev op mod 1,5 millioner armeniere slået ihjel.

[…]

Helle Schøler Kjær: … det var først efter nederlaget på Balkan, da størstedelen af de kristne havde løsrevet sig fra riget, at de nationalistiske kræfter blandt Ungtyrkerne for alvor fik magten. Nu gjaldt det et Tyrkiet for tyrkere, og det gjaldt intet mindre end fædrelandets overlevelse.

Taner Akçam, historiker: Based on their nationalistic thinking and their turkified ideology, they understood, that a nationstate based on muslim religion, and based on a sort of tyrkish nationalism, can only survive, if they reduced the numbers of christians in that country.

Helle Schøler Kjær: På grund af deres nationalistiske ideer, mente de kun at en tyrkisk-muslimsk nation kunne overleve, hvis antallet af kristne i landet blev mindre. Det var ikke folkemord i begyndelsen … målet var at skabe et homogent samfund baseret på religion…

[…]

Helle Schøler Kjær: Ungtyrkerne så som nævnt folkemordet som en måde at blive en nationalistisk stat, og det lykkedes dem at undgå den endelige deling af landet. I 1923 udråbte Kemal Ataturk den tyrkiske republik, der bygger på forestillingen om ‘En nation. Et folk. Et sprog. En religion.’ Og blandt de tyrkiske nationalister ses det armenske folkemord stadigvæk som en nødvendig handling, til forsvar for fædrelandet.

(Artikel fra New York Times, 29. september 1915, s. 18 via ermenisoykirimi.net)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/66416/trackback

13 Comments »

 1. Ingen tvivl om det var folkemord, men den slags skete mange steder efter WWI, da landkortene blev tegnet om efter storstaternes opløsning efter nationalitet og ikke mindst lokal national militær formåen.
  Europa før WWI var en ulmende krudttønde af nationaliteter holdt sammen af diverse kejserhuse.
  Grækenland prøvede på ved krig at snuppe en del af Tyrkiet – og kom galt afsted.
  Armeniere havde kæmpet på russisk side og været med til at tilføje tyrkerne et kraftigt nederlag.
  Polen 1918-21 oprettede sig selv og tog områder i Ukraine og Hviderusland samt det tyske Posen og en del af Schlesien.
  Kommunister i Rusland fortsatte folkeforflytninger og massehenrettelser 1920 – 1939, blandt andet af muslimer, hvor kampene først sluttede omkring 1930.
  I 1938 blev omkring 300.00 polakker i Hviderusland forflyttet/likvideret osv.
  Efter 1945 gentoges diverse etniske udrensninger og grænseændringer med tilsvarende nedslagtninger og deportationer.
  Hvad der foregår i Mellemøsten i dag er af samme karakter – menneskets natur ændrer sig ikke, blot fordi diverse vrider hænder.
  Af samme årsag er det vanvittigt, at EU politikere tillader den uhæmmede indvandring af totalt uintegrerbare, der på et tidspunkt vil kræve egne områder. Det er kun et spørgsmål om tid, før Europa er balkaniseret og man vil se tilsvarende massenedslagtninger, idet der ikke er andre løsninger, da man næppe på fredelig vis kan udvise 50 eller flere millioner til oprindelseslande.

  Kommentar by T. Snorrason — 26. maj 2015 @ 05:17

 2. Enig! Tak for fremragende kommentarer T. Snorrason Ja det er utroligt at de svagtbegavede politikere ikke kan se faren ved koloniseringen af Europa. Derfor bliver europæerne snart nødt til at rejse en modstandsbevægelse for at stoppe Islamiseringen. Og jeg mener det alvorligt. Desværre er pressen lig med systemet og 2/3 af befolkningen tænker ikke. Morale: freden i Europa er forbi.

  Kommentar by Machiavelli — 26. maj 2015 @ 05:55

 3. Er truslen eller trykket stort kan millioner flytte, eller flyttes, hvilket de mindst 12 millioner tyske der kom fra Østeuropa til vest 1944- 1948 er et eksempel på. At dengang, de så for de flestes vedkommende kom til lande der skulle genopbygges og medbragt ideologi ikke for det store flertal var hæmmende for indgåen i deres nye samfund er selvfølgelig også af betydning.
  Men at ti og hundredetusinde kan flyttes på få år ses aktuelt i Sverige, Tyskland, og Storbritannien.

  Kommentar by Peter Buch — 26. maj 2015 @ 07:23

 4. @!T Snorrason
  Et trist, men sandt indlæg.

  Kommentar by Robert R — 26. maj 2015 @ 07:32

 5. Ak ja, havde det dog bare været armenierne, der havde udryddet istanpulerne i stedet for, så havde vi undværet en masse tyrkere her til lands.

  Kommentar by Nielsen — 26. maj 2015 @ 10:05

 6. Helle Schøler Kjær er på min liste over røde pampere, der er ansat i DR, fordi de røde kun ansætter røde. Deres cosa nostra.

  Derfor hører jeg helst ikke de røde DR-pampere, for ikke at være med til at legitimere deres pamperi. Hvis man ikke ved hvad en ‘pamper’ er, skal man blot tænke på tamponerne fra ‘Pampers’, der suger alt lortet…

  Ikke overraskende, at “røde Helle Schøler Kjær, (der) hellere vil tale nationalisme end Islam”. Men de røde riller forhindrer at man kan se sandheden – man kan kun se rødt.

  Sandheden er, at de kristne armeniere og de kristne grækere, som i mange hundrede år havde haft en dominerende kultur og tilstedeværelse i lilleasien, blev udryddet og fordrevet af den erobrende religion islam.

  Paven, der prædikede i Haga Sophia og var overhoved for de østlige kristne i mere end 1500 år, svarede til Paven, der prædikede i Peterskirken i Rom og var overhoved for de vestlige kristne.

  Haga Sophia er i dag symbolet på udryddelsen af kristne og kristen tro i lilleasien og mellemøsten, der tidligere var både den kristne og den græske kulturs højborge.

  Efter Alexander den Stores død i 323 f.Kr. blev hans rige delt mellem hans generaler, ptolemæerne, makedonsk-egyptisk kongedynasti 304 f.Kr.-30 f.Kr. Det blev grdl. af en af Alexander den Stores generaler, Ptolemaios 1. Soter. Slægten uddøde med Kleopatra.

  Det blev grundlaget for det græsk-romerske Egypten (332 f.Kr.- 642 e.Kr.). Perioden kendetegnes ved, at det administrative sprog var græsk, selvom landet i det meste af perioden var under romersk herredømme; brugen af græsk fortsatte i over 100 år efter den arabiske erobring. Størstedelen af befolkningen var analfabeter og fortsatte givetvis med at tale egyptisk (ikke arabisk!) efter Alexander den Stores erobring, men der udviklede sig snart en elite, der tillagde sig græsk sprog og kultur. Der opstod en blandingskultur, og de egyptiske guder blev identificeret med de græske.
  Senere blev mellemøsten højborg for de kristne menigheder i hele verden.

  De blev fjernet af islam, som tvangskonverterede befolkningerne eller halshuggede dem og indførte deres eget sprog, arabisk, vha forkyndelsen af koranen på deres eget sprog.

  I centraleuropa var muslimerne tæt på at erobre Wien i 1683. .

  Tidligere, efter at de havde erobret den iberiske halvø, blev muslimerne mirakuløst standset af frankernes Karl Martell ved Slaget ved Poitiers,732. Det tog endnu to generationer før frankerne havde drevet alle de arabiske garnisoner over Pyrenæerne.

  Slaget standsede islams fremrykning fra den Den Iberiske Halvø mod nord i Vesteuropa. Mange historikere regner slaget for et vendepunkt i verdenshistorien, da det markerede afslutningen på den islamiske ekspansion i Vesteuropa

  http://da.wikipedia.org/wiki/Hagia_Sophia
  http://da.wikipedia.org/wiki/Slaget_ved_Poitiers
  http://www.denstoredanske.dk/Geografi_og_historie/Mellem%C3%B8sten/Egypten/Egypten_i_oldtiden/Egypten_i_oldtiden_%28Historie%29/Egypten_i_oldtiden_%28Historie_-_Det_gr%C3%A6sk-romerske_Egypten_%28332_f.Kr.-_642_e.Kr.%29%29
  http://www.denstoredanske.dk/Geografi_og_historie/Mellem%C3%B8sten/Egypten/ptolem%C3%A6erne

  Kommentar by A-mad — 26. maj 2015 @ 10:30

 7. ekspansion i Vesteuropa blev imidlertid genoptaget med den muslimske masseindvandring, der så småt begyndte i 1980-erne, men nu har fået karakter af islamisk erobring og som derfor kræver islamiske love indført i de erobrede lande. Forklaringen på bl.a terroren mod kritikere af islam og tegnere af profeten. Det skyldes, at Europa nu har fået status som islams retmæssige ejendom.

  Kommentar by A-mad — 26. maj 2015 @ 10:43

 8. Reconquistaen?
  Karl Martell 732
  Isabella 1492
  General Franco 1939
  Geert Wilders 2025?

  Kommentar by A-mad — 26. maj 2015 @ 10:56

 9. @7: “muslimske masseindvandring, der så småt begyndte i 1980-erne”

  Nej den begyndte i 1970-erne med den arabisk iværksatte “oliekrise” som startskud.

  Kommentar by AN — 26. maj 2015 @ 11:20

 10. Charmerende folkeslag, de tyrker. Skal vi ikke lukke dem ind i det gode selskab i EU? Nej, vel!

  Kommentar by Hertz — 26. maj 2015 @ 16:15

 11. Hvorfor skal de muslimske folkemordere fra tyrkiet have særrettigheder i danmark(siden 1972)? Hvorfor skal de muslimske folkemordere fra tyrkiet have adgang til gratis dansk sygehusvæsen samt alt andet, så snart de træder ind i danmark? Og hvorfor fanden betaler danmark og EUSSR adskillige milliarder hver eneste fucking år til de muslimske folkemordere fra tyrkiet – HVORFOR LORTEDANMARK.

  Kommentar by Fritz — 26. maj 2015 @ 17:40

 12. Til den røde muslimske feltmadras Helle Schøler Kjær vil jeg lige tilføje, at muslimerne den dag idag skyder og myrder armeniere.

  Kommentar by Fritz — 26. maj 2015 @ 20:15

 13. > 1 Snorrason: “Det er kun et spørgsmål om tid, før Europa er balkaniseret og man vil se tilsvarende massenedslagtninger, ”
  Jeg frygter, at det blive os, dvs oprindelige europæere, der blive masseslagtet. Det er muligt at vi går rundt og føler os mere civiliserede og kultiverede end de Mellemøstlige og Nordafrikanske ofte analfabetiske lykke-jæger-indvandrerer, men de har noget, som vi ikke har: troen på deres egen retfærdighed og viljen til at gennemtrumfe deres krav: “… ellers … ved du nok!” Vi etniske europæere har misten troen og viljen. Derfor et det os, historiebøgerne vil vride symbolske hænder over, når de i en ikke så fjern fremtid beskriver det europæiske folkemord.

  Kommentar by monse — 26. maj 2015 @ 22:09

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper