20. marts 2009

Om rockerhooligans og fascistoide antifascister

Medierne dækker bandekrigen intenst, men den kritiske journalistik anvendes næsten udelukkende på rockerne. At Blågårdsbandens leder har tilknytning til Hizb-ut-Tahrir og er kendt for at hade danskere, er ikke en væsentlig historie. Omvendt er luppen konstant på rockerne, typisk i et forsøg på at kæde AK81 sammen med racistiske grupperinger på højrefløjen. TVavisens ‘afsløring’ fredag aften, var at et navngivet medlem af hooligangruppen Blue Army (Lyngby) var medlem af HA, samt at rockere og hooligans “færdes sammen i lokalmiljøet og på lokale værtshuse” i Århus og Aalborg.

Århusianere vil vide, at Aarhus Tattoo Center har butik i Jægergårdsgade, tæt på flere fodboldværtshuse. Det ville næsten være mere overraskende hvis der ikke var personsammenfald.

Der tales og skrives meget om højreekstremisme i Århus, men det er bestemt ikke fordi venstreekstremismen er usynlig. I søndags sad jeg i 9’eren tæt på et par autonome fyre på 17-18 år i fuld udrustning. I løbet af få minutter opsatte de (diskret) fire klistermærker med rødfascistiske slagord. Set i forhold til højreekstremister som officielt undsiger vold, er det tankevækkende så utilsløret den yderste venstrefløj dyrker den politiske vold – uden at skabe overskrifter.

Socialistisk UngdomsFronts knyttede næve er velkendte, og hævede næver er et ofte anvendt symbol. På et af de mange anti-WP klistermærker kan man se en liggende WP’er blive sparket, og en gruppe der kalder sig Militante Anti Fascister har ligefrem et slagvåben i sit logo.

Et gennemgående tema er “Ingen nazister i vores gader”. Det er gadens parlament der taler, lidt ligesom da DSU og DKU angreb åbne konservative møder i starten af 30’erne. Igår tog jeg et foto af nedenviste klistermærke opsat i bybus.

Jyske Antifascister & trepilsbevægelsen.

“I 1933 blev Børge Jacobsen formand i København. Han havde en fortid i »de Aandeligt hjemløses klub« på DSUs yderste venstrefløj med blandt andre senere finansminister Henry Grünbaum. Fascismen skulle nu bekæmpes med egne midler, og en bevægelse opstod i DSU omkring den russiske professor Tschachotin. Kredsen, der blandt andre bestod af Arne Vikkelsøe-Jensen, formand for Socialdemokratiske Studerende, og en tidligere formand for DSU i Randers, den senere så berømte statsminister Jens Otto Krag, tog inspiration fra den militante tyske organisation Eiserne Front, et modstykke til det nazistiske Sturm Abteilung.

DSU havde allerede indført uniformering, men importerede også en række symboler, der nøje modsvarede fascisternes, blandt andet et tegn som bestod af tre pile i stedet for et hagekors… (fra Totalmagten ved Arbejderklassen af David Pontoppidan og Christian Houlberg Skov)

Opdate. Billeder taget forskellige steder i Århus, forrige uge.

Apropos.

 • 18/3-09 Aarhus.dk – Hårde straffe for nazistisk graffiti.
 • 20/3-09 DR Online – Hooligans er også rockere.
 • Oploadet Kl. 23:39 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6665/trackback

  19 Comments »

  1. Militante Antifascister ??

   Siger det ikke lidt om, at det i hvert fald ikke er en strikkeklub ? Yderste venstre- og yderste højrefløje kæmper vist om at være de meste hjernedøde.

   Eftersom yderste højre ikke går ind for vold, vil jeg give min stemme til førstepladsen blandt de mest hjernedøde til venstrefløjen.

   Kommentar by Janutte — 21. marts 2009 @ 00:37

  2. De højreorienterede grupper er langt de vigtigeste, hvis man skal tro de etablerede medier. At nogle autonome militante laver lidt ballade på Nørrebro f.eks i forbindelse med rydning af et vist hus, er da interessant for medierne, men her er historien at det blot er “unge” som stod for optøjerne.

   Kommentar by Altermedia -Danmark — 21. marts 2009 @ 00:59

  3. Århus midtby flyder med alskens klistermærker fra “Jyske Antifascister” og lignende grupper. For ikke at tale om deres grafitti der også er her,der og allevegne.

   I går så jeg et særligt hæsligt et med teksten “knus de pæredanske!” på Vesterbro torv.

   Kommentar by Spitfire — 21. marts 2009 @ 11:37

  4. Anti hvad-for-noget? fascister…

   Kommentar by Mallebrok — 21. marts 2009 @ 13:44

  5. Sjovt nok sagde ham fjolset fra blekingegadebanden, jo netop at man bliver blind af sin idologi, og dermed acceptere man flere og flere skiver af den moralske salami bliver skåret af, for målet er vigtigere end midlet.
   Men mon ikke man ville kunne finde de første 100 til en “anti”facistisk demo, der ville tilslutte sig grove facistiske metoder, så længe man bare kæmper for sagen?????

   Kunne man mon lave en undersøgelse af de forskellige yderfløje i DK, som medierne så kunne bruge bagefter, så de ikke bare fremlægger Allan agtig argumentation. Et par bud til undersøgelsen kunne være.
   1: hvem begår mest racistisk og hatecrime kriminalitet i DK ( man skal også tælle kriminalitet med hvor perler står bag)
   2: Hvem begår mest politisk motiveret vold og hærværk i DK. (se rundt i din by, hvor mange voldsforherligende grafitig stykker og plakater hænger der der?)
   3: Hvem griber til vold, for at fremhæve deres synspunkter? (stakkels KBH, der er jo flere store møder i år = SS smadre alt)
   4: Hvem annerkender ikke deres politiske modstandere og forsøger at nægte dem adgang til det offentlige rum ?

   Bare de 4 spørgsmål, ville afsløre at DDR konstant fylder danskerne med løgn, men hvad skal man gøre, VKO er jo ikke bedre end kommunisterne, alle smider jo bare flere og flere penge i lortet og flere og flere røde fjolser udgyr deres galde forklædt som eksperter eller journalister.

   Kommentar by Broholm (ordblind) — 21. marts 2009 @ 14:21

  6. Pontoppidan og Skovs artikel bliver nu endnu engang hevet frem som lødig historieskrivning.

   Artiklen er blevet afsløret som det rene bras, så det vil jeg ikke bruge tid på, jeg vil blot konstatere, at jeg meget hellere ville have været en del af trepile-bevægelsen end af KU´s heilende stormtropper.

   Trepilebevægelsen symboliserede nemlig kampen mod demokratiets fjender – monarkismen, kommunismen og fascismen.

   MEN DET VED I UVIDENDE ASENER JO IKKE EN SKID OM!!!!!!!!

   Kommentar by RasmusE — 21. marts 2009 @ 14:27

  7. Hej RasmusE.

   Når vi nu er så uvidende, kan du så ikke pleeeassse bruge 2 minutter af din sparsomme tid til at oplyse os om hvorfor artiklen er “afsløret” (for at blive i DR terminologien) som det rene bras. Pleeeaassse RasmusE.

   Kommentar by Kristoffer — 21. marts 2009 @ 15:01

  8. Rasmus
   Det kan da godt være det er hvad det står for, men hvorfor vil du støtte en bevægelse der bruger facismens værktøj for at bekæmpe noget??? Er venstrefacismen ok, så længe den angriber al anden facisme?????

   Kommentar by Broholm (ordblind) — 21. marts 2009 @ 15:03

  9. “Artiklen er blevet afsløret som det rene bras…”

   Fulgte selv debatten i WA, men genkender ikke din (socialdemokratiske) udlægning. Vil du opridse din kritik, konkret i forhold til det citerede.

   “… jeg vil blot konstatere, at jeg meget hellere ville have været en del af trepile-bevægelsen end af KU´s heilende stormtropper. Trepilebevægelsen symboliserede nemlig kampen mod demokratiets fjender – monarkismen, kommunismen og fascismen.

   MEN DET VED I UVIDENDE ASENER JO IKKE EN SKID OM!!!!!!!!”

   Der er flere udlægninger af de tre pile, eks. mod ‘kapitalisme, fascisme og reaktion’ (borgerligt forsvar). De tre pile der peger nedad mod kapitalisterne, facisterne og de reaktionære borgerlige, var udtænkt af Andrei Tschachotin, der agiterede for et samarbejde med mellem Socialdemokraterne og Kommunisterne. Det blev skudt i sænk, og DSU splittedes i to dele – sociale demokrater og Alarmgruppen, hvis blad var prydet af trepile.

   Efter en fælles ‘antifascistisk enhedsdemonstration’ mellem Alarmgruppen og kommunisterne i 1935 valgte Socialdemokraterne at ekskludere 40 medlemmer. To måneder senere dannedes der iøvrigt et ‘beskyttelsesforbund’ mellem de to foreninger. Senere forsøgte lokalafdelinger (Alarmgruppen) med foreninger såsom ‘Anti-Fascistisk Kampforbund’, men tilsidst var der kun kommunister tilbage.

   Hvorfor så vred?

   Forrige debat: http://www.uriasposten.net/?p=4178

   Kommentar by Kim Møller — 21. marts 2009 @ 15:07

  10. Alt andet lige – er det ikke selvtægt, de forvirrede unge idioter render rundt og laver? Og er selvtægt ikke strafbart?

   Kommentar by Anna Lyttiger — 21. marts 2009 @ 15:07

  11. Kommunister og nazister havde også regelmæssigt gadeslagsmål i Weimar-tiden i Tyskland. Det endte for mange kommunisters vedkommende med at de skiftede side, for forskellen var ikke så stor, når det kom til stykket.

   Kommentar by Henrik R Clausen — 21. marts 2009 @ 16:49

  12. Flere grumsede budskaber fra en venstrefløj som får samme til at fremstå både grusom og afstumpet:

   “Knus de pæredanske” …. Ikke særligt humant menneskesyn.

   Og så er der tegnet en person der sparker til en gris.

   Ikke just det mest dyrevenlige udsagn.

   Kommentar by Janne — 21. marts 2009 @ 17:08

  13. Jeg brød mig ikke om de herrers indlæg, fordi det fremstillede DSU som ligestillet med KU. Mens faktum dog var, at DSU´s store flertal stod på demokratiets side, mens KU´s flertal beundrede Hitler-Tysklands fascisme.

   Jeg tror (og håber, for vide det kan vi jo aldrig), at jeg ville have holdt mig væk fra grupperinger som trepile-bevægelsen, der udelukkende ville radikalisere det politiske miljø yderligere.

   Jeg synes i øvrigt, at hele diskussionen, som den blev startet i Weekendavisen og altså fortsat her, er en udløber af Godwins lov, http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_law. Det samme gør sig i mine øjne gældende for den halvstuderede røvers, Jonah Goldberg, bog.

   mvh

   Kommentar by RasmusE — 21. marts 2009 @ 18:18

  14. -> 13 RasmusE

   “Jeg brød mig ikke om de herrers indlæg, fordi det fremstillede DSU som ligestillet med KU.”

   Det er kort sagt irrelevant i forhold til det citerede afsnit, der giver oplysninger jeg har fået bekræftet helt ned i detaljen fra anden hånd.

   “… Mens faktum dog var, at DSU´s store flertal stod på demokratiets side, mens KU´s flertal beundrede Hitler-Tysklands fascisme.”

   Det første skal du nok have ret i, men det sidste må stå for egen regning. Faktum er at da Alarmgruppen blev opløst (200 mand), gik 70 tilbage til DSU – i høj grad et Københavner-fænomen, og næppe helt perifært i de år. Lederen af Alarmgruppen på Vesterbro Harry Petersen gik tilbage til socialdemokraterne i 1937.

   Socialdemokraterne havde det generelt nemmere end de konservative, da dele af deres venstrefløj skiftede til kommunisterne i kølvandet på det russiske revolution. Afstemningsresultatet fra den skelsættende DSU-kongres i 1934 er desværre ikke kendt.

   Det kan ikke undre at højrefløjen også blev påvirket af totalitarismens vinde, men uniformeringen kom efter DSU’ blå-uniformerede Ordensværn (og de brune DKU’ers ditto), og KU-Stormtropperne var i høj grad en reaktion på de angreb de blev udsat for fra venstrefløjens side (DSU/DKU). Stormtropperne var oprindeligt et ‘mødeværn’, der skulle sikre at også konservative kunne udøve deres demokratiske ret.

   Kommentar by Kim Møller — 21. marts 2009 @ 19:04

  15. RasmusE:

   DSU startede deres stormtropper (kaldet “ordensværn”) op i 1931, formentlig i december. I august 1932 forøvede to hundrede “blåbluser” = socialdemokratiske stormtropper mødeterror mod Det Konservative Folkepartis forsøg på at afholde noget så simpelt som åbne møder i Københavns-området. Det kom til masseslagsmål, der tvang partiet til at aflyse evt. fremtidige åbne møder, hvilket nok har været DSU´ernes mål – der skulle være folketingsvalg senere på året, og som god socialdemokrat vil man jo helst ikke have andre partier til at konkurrere om vælgernes gunst.

   Det var som mødeværn til forsvar mod sådan socialdemokratisk og kommunistisk mødeterror, at KU måneden efter skabte sit eget korps af samme tilsnit som det socialdemokratiske og kommunistiske – altså over et halvt år efter socialdemokraterne skabte deres.

   Da venstrefløjen havde opnået sit mål – lukning af åbne konservative møder – og da der pludselig stod 400 KU´ere klar i ST-korpset til at give venstrefløjen igen hvis de forsøgte sig med yderligere intimidering, så holdt overfaldene fra venstre flanke lidt igen den kommende tid.

   I stedet øgede socialdemokratiske og kommunistiske stormtropper intensiteten i angrebene på hinanden, hvilket kulminerede 9. november, da der under socialdemokratisk-kommunistiske gadekampe i Adelgade i København blev dræbt en 20-årig DSU´er. Samme dag havde KU og DSU aftalt en borgfred, hvor man lovede ikke at sabotere hinandens valgkamps-aktiviteter (der var folketingsvalg ugen efter).

   Der er gjort meget ud at hetzen mod KU og dets Storm Tropper (ST-korpset), men jeg har problemer med at se hvorfor.

   1) Ét kritikpunkt er, at ST-korpset blev uniformeret, og dermed var ondt. Problemet er, at DSU´s stormtropper havde været det længe før ST-folkene, uden at Socialdemokratiet havde større problemer med det. Som nævnt optrådte socialdemokraterne uniformeret fra allersenest august 1932. Da ST-folk 9 måneder senere trak i uniform 9. april 1933 gik der siger og skriver to dage, før den socialdemokratiske regering fremsatte et lovforslag mod uniformering, og det blev vedtaget dagen efter.

   På daværende tidspunkt var de socialdemokratiske stormtropper forøvrigt 1.000 mand stærke.

   2) ST´erne er blevet kritiseret for til tider at have provokeret ved at trække i uniform også herefter, men det lader også til at have været et problem for DSU´s “ordensværn”, der vel ikke helt uden grund, at DSU i april 1934 ser sig nødsaget til at vedtage en resolution der forbyder uniformeringen af “ordensværnene” – altså et helt år efter at der er en lov mod samme. Det hører man bare aldrig om.

   3) ST´erne er blevet kritiseret for deres valg af hilsen, da den skulle være “nazistisk” og dermed tilknyttet et morderisk diktatur – den kaldes gerne “heilen”. Folk der bræger med på den historie overser bare gerne, at STs hilsen netop ikke er nazistisk – feks amerikanerne brugte den feks under aflæggelse af flag-eden, og den anvendes den dag idag stadig i samme situation i Mexico og Taiwan.

   Hvortil selvfølgelig kommer, at DSU´ernes strakte arm med knyttet næve med lige så god ret kan siges at være overtaget fra det kommunistiske diktatur i Sovjetunionen, men det er vel bare et tilfælde? Ligesom at en del af de socialdemokratiske stormtropsafdelinger var opkaldt efter kommunister, der havde forsøgt sig med at styrte lovligt valgte regeringer, feks Vesterbro-kolonnen Rosa Luxemburg (involveret i revolutionsrøret i Tyskland 1919) og Indre By-kolonnen Kolomann Wallisch (med i det kommunistiske diktatur i Ungarn samme år).

   4) Endelig er ST´erne blevet kritiseret for deres navn – navnet Storm Tropper skulle minde betænkeligt meget om Sturm Abteilung (“Storm Afdeling”), de tyske nazisters gadekrigere.

   Dertil kan man jo påpege, at de socialdemokratiske “Ordensværn”s navn ligger tilsvarende tæt op ad navnet for samme tyske nazisters Schutz Staffel (“Værne-Enhed”), senere bedre kendt som SS.

   Henrik

   aktisk dukkede ubehaget ved uniformering først op, da ST-folkene begyndte på det. De første ST-folk optrådte i deres uniform

   Kommentar by Henrik — 21. marts 2009 @ 20:34

  16. nu er det jo bare meget sjovt at der tit er sammenhæng mellem AK-81 og racistiske grupper på højrefløjen af mindre bemidlede danskere…
   Igen igen igen en latterlig og ubrugelig artikel fra URIASPOSTEN..

   gad vide hvornår i stopper propagandaen?

   Kommentar by opsang til alle fuckhovederne — 21. marts 2009 @ 20:47

  17. @ RasmusE

   “…mens KU´s flertal beundrede Hitler-Tysklands fascisme….”

   Det er så decideret forkert. KU gik i skrårem under een formand, som var vældigt glad for uniformer og marcher og Mussolini, men ikke Hitlers nationale socialisme.

   Kom igen, lille ven.

   Desuden var DSU uniformeret, blandt andet med skrårem, længe før KU.

   Men lad ikke facts komme i vejen for dit infantile piveri. Ganske som “antifascisterne” ikke lader sig stoppe fra målet med anvendelse af fascistiske metoder.

   Kommentar by DaLi — 21. marts 2009 @ 21:08

  18. DR er jo nødt til at vinkle virkeligheden, sådan at den kommer til at passe til deres TV-seriers forløjede verdensbillede, så som “Livvagterne”.

   Kommentar by ThomasL — 22. marts 2009 @ 02:44

  19. “… nu er det jo bare meget sjovt at der tit er sammenhæng mellem AK-81 og racistiske grupper på højrefløjen af mindre bemidlede danskere …”

   Og det er der ikke mellem SUF og voldelige venstrefascister ?

   Taber. Nej, virkelig. Taber. En taber er een, der blandt andet trods 11 års skolegang ikke kan læse en meget overskueligt skrevet artikel i sin fulde længde og forstå indholdet.

   Kommentar by DaLi — 22. marts 2009 @ 10:48

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper