21. marts 2009

“Det er blevet en sand sport for nogle danskere at svine deres eget land og… landsmænd til.”

Sygeplejerske Lis Bunch fra Ærøskøbing kom for skade at høre P1. Det blev der en kronik ud af. Fra lørdagens Jyllandsposten – Hadets sprøjetelakerer .

“Jeg havde netop pisket mig selv op til at læse Carsten Jensens prisbelønnede roman, ”Vi de druknede,” da jeg lydmæssigt stødte på forfatteren i DR P1’s ugentlige program ”Kulturkontoret,” hvor han, sammen med tre andre gæster, var inviteret til at give sit besyv med.

Ugens tema handlede om Danmark på verdenskortet; havde ”småstaten” overhovedet været i stand til at sætte rød – hvide knappenåle på det globale kort, eller var den lille nation at sammenligne med et overstimuleret, selvoptaget Damp-barn.

De tre øvrige gæster var Lise Vejse Klint, arkitekt, Trevor Davies, teatermand og festivalarrangør samt Henk van der Liet, prof. dr. i mangt og meget.

Ingen af de senest nævnte havde noget specielt godt at sige om Danmark, men det gode, de ikke havde at sige, fremførte de på en civiliseret måde, i modsætning til Carsten Jensen der fuldstændigt overgik sig selv i verbal gyllespredning, og der skal ellers en del til…

Carsten Jensen, havde sammen med sin datter været et smut i USA, hvor man var stødt på en hel usædvanlig venlig taxichauffør, vist nok af pakistansk oprindelse, som var blevet meget stille, da Jensen og datter beskæmmet indrømmede, hvor de kom fra.

Havde Carsten Jensen da slet ikke noget godt at sige om det lille lorteland? Jo, da Kastrup Lufthavn var herlig, endda herligere end de fleste andre lufthavne i den vide verden; på den måde blev man gjort bekendt med, at en verdensmand her talte uden smålig skelen til CO2-udslip; men ak, hvad udsætter man så ikke denne verdensborger for, når han vender tilbage til Danmark?

Jeg siger dem mine damer og herrer, en stank af råddenskab fra en pølsevogn rammer ham som et slag midt i ansigtet; denne ækle pølsevogn bliver jo symbol på Danmarks ansigt ud ad til, lod han lytterne forstå…

Det virker ærligt talt temmelig paradoksalt, at en mand, som i den grad vender sig mod hadefuld tale, sprøjtelakerer æteren med ukvemsytringer…

Det er blevet en sand sport for nogle danskere at svine deres eget land og egne landsmænd til. Kakkelbordsdanskere, kolonihavedanskere og nu pølsevognsdanskere.”

 • 13/3-09 Kulturkontoret, P1 – Danmark i verdenklasse.
 • Oploadet Kl. 22:43 af Kim Møller — Direkte link7 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6667/trackback

  7 Comments »

  1. Jeg kan huske en bekendt jeg engang havde, som havde været i sauna med Carsten Jensen. Iflg. ham havde Jensen den største … schlong han nogensinde havde set. Forklarer det mon hvorfor han er så stort et pikhoved?

   Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 22. marts 2009 @ 03:16

  2. Ordet lorteland forekommer over 50 gange på din blog.

   http://www.google.com/search?hl=en&as_q=lorteland&as_epq=&as_oq=&as_eq=&num=10&lr=&as_filetype=&ft=i&as_sitesearch=uriasposten.net&as_qdr=all&as_rights=&as_occt=any&cr=&as_nlo=&as_nhi=&safe=images

   Vores stolte medborgere beskrives hyppigt som ryggesløse Chamberlain-typer, og vores smukke Danmark svines til som et socialistisk, kommunistisk, islamisk paradis.

   “Det er blevet en sand sport for nogle danskere at svine deres eget land og… landsmænd til.”

   ..og Uriasposten dansker-hadende kommentatorspor fører Superligaen.

   Kommentar by WilliamJansen — 22. marts 2009 @ 11:29

  3. Når du nu ikke kan lide lugten willll… hvorfor skrider du så ikke bare?
   Du vil ikke blive savnet…

   Kommentar by Mike Olsen..(Onion).. — 22. marts 2009 @ 12:18

  4. @ Mike:

   Det er ikke et spørgsmål om ikke at kunne lide lugten. Det er et spørgsmål om at her finder jeg holdninger der er interessante at debattere.

   Jeg er en dansker som synes Danmark er et fint land og danskerne er et fint folk, og derfor er det interessant for mig at debattere med rabiate oikofober som kalder Danmark et lorte-land. Og dem finder jeg nu engang i Uiaspostens kommentatorspor, og derfor blander jeg mig i debatten her.

   Du er velkommen til at stille yderligere afklarende spørgsmål.

   Kommentar by WilliamJansen — 22. marts 2009 @ 13:19

  5. @ Lars Findsen På Crack

   Det var vel bare fordi han så let bliver ophidset :-S :-)

   Kommentar by Mallebrok — 22. marts 2009 @ 15:15

  6. @Mike Olsen..(Onion)..

   Det er ikke sandt – han vil nemlig blive savnet af mig. Hvis du ikke kan lide “lugten” af William, så…

   @WilliamJansen

   Der er vist en del “uriasser”, som ikke er vildt begejstrede for, at du giver dit besyv med her på siden. Jeg sætter imidlertid pris på, at du færdes herinde og kommenterer tingene, set fra en anden vinkel.

   Pointen med Uriasposten er jo netop at give det sande billede af virkeligheden, da massemedierne ikke altid er i stand til det. Derfor er det rart, at du bidrager med nogle flere nuancer til debatten.

   Jeg er selv tidligere halalhippie, men stemmer nu DF. Hvis jeg kun havde set tingene fra samme vinkel som dem, jeg var politisk enig med, så havde jeg nok været SF-vælger i dag. Hvis vi “uriasser” derfor ikke lytter til dig, så er vi jo ikke anderledes end “pølsevognshaderne”.

   Nå, men lad os så få lidt konstruktiv debat. Er man ligefrem rabiat oikofob, fordi man kritiserer det land, som de politisk korrekte har gjort Danmark til?

   Kommentar by Demokrat — 23. marts 2009 @ 01:40

  7. @ Demokrat: Er man ligefrem rabiat oikofob, fordi man kritiserer det land, som de politisk korrekte har gjort Danmark til?

   WJ: Nej. Rabiat er under alle omstændigheder for stærkt et ord.

   Saglig kritik er ikke rabiat oikofobi. At kalde Damark et lorteland, og svine danskerne til er oikofobi.

   Der er noget ‘picture of Dorian Grey’ over mange nationalister. De er forelsket i deres eget billede af Danmark og Danmarks potentiale, men de gennemhagler den skinbarlige virkelighed som Danmark er.

   Danmark er et land som er blevet formet over et årtusinde af mange forskellige inflydelser, og en af dem er ‘de politisk korrekte’. Dem der sviner Danmark til pga. de politisk korrektes indflydelse er hverken mere eller mindre oikofobe end dem der sviner Danmark til pga. Dansk Folkepartis indflydelse.

   At kalde Danmark et lorteland er oikofobi uanset hvad du mener er årsagen til at Danmark er en lort.

   Kommentar by WilliamJansen — 23. marts 2009 @ 12:59

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper