21. marts 2009

Tina Magaard 2.0

Det tog et par år, men Tina Magaard er nu assimileret rent akademisk. Fra Berlingske Tidende – Muslimske kvinder kontrollerer hinanden.

“Den religiøse mobning og den indbyrdes sociale kontrol blandt unge muslimske kvinder på danske uddannelsessteder synes udbredt. De muslimske drenge er også særdeles aktive i kontrollen, fremgår det af en ny såkaldt kvalitativ undersøgelse, lavet for Velfærdsministeriet, om at være muslimsk kvinde i Danmark…

Ligestillingsafdelingen under Velfærdsministeriet har fået ph.d. Tina Magaard fra Teologisk Institut ved Aarhus Universitet til at lave grundige interview af 34 muslimske piger og kvinder samt 11 ikke-muslimske, kvindelige uddannelsesvejledere på uddannelsessteder med muslimske studerende. Formålet har været at kortlægge, hvordan muslimske kvinder selv oplever problemer om ligestilling mellem kønnene, både når det gælder uddannelse, indgåelse af ægteskab, leveregler, straf m.v.

Tina Magaard understreger, at undersøgelse på 220 sider ikke giver noget fuldt dækkende billede af virkeligheden, og hun advarer derfor politikerne mod at bruge kvindernes og lærernes udsagn som skyts til politiske skærmydsler og en unuanceret debat.

– I rapporten kan begge fløje sikkert finde noget, de kan slå hinanden i hovedet med. Jeg har fokuseret på at lade kvinderne og vejlederne selv komme til orde, og uden at jeg kommer med løsningsforslag, siger Tina Magaard.”

Oploadet Kl. 23:28 af Kim Møller — Direkte link9 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6669/trackback

9 Comments »

 1. She’s lost control again (… har lige set biopicfilmen om Joy Division).

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 22. marts 2009 @ 01:59

 2. Hun har nu ret i, at der er utroligt megen slåen hinanden oven i hovedet i denne debat, som forsker er hendes opgave at nå frem til det faktuelle, som nok er hvad hun mener med nuancer.

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 22. marts 2009 @ 04:05

 3. Hun prøver vel blot at udglatte den evt. politiske modvilje på venstrefløjen, som hendes rapport kan give. Det er nok meget strategisk fornuftigt. Rapportens indhold taler jo for sig selv. Udsagnet “advarer derfor politikerne mod … unuanceret debat” er ikke et citat, men avisens fortolkning – avisens politiske fernis på sagen.

  Kommentar by Casper | Borgerlig bums — 22. marts 2009 @ 05:11

 4. Tina Magaard?

  Var det ikke hende, der engang havde modet til at levere en redelig islamkritik?

  Hun gør sig klar til at arbejde under en rød regering.

  Kommentar by Snail — 22. marts 2009 @ 07:11

 5. Jeg mener det er helt forfejlet at hænge Tina Magaard ud med betegnelsen version 2.0. (på grundlag af et par sætninger).
  Lad os koncentrere os om indholdet i denne undersøgelse og glæde os over at den er lavet. Den giver os et indblik i hvad islam er i hverdagens Danmark. Hvis vi kan gøre vores til at disse forhold bliver bedre belyst, har vi gjort noget for at livet bliver lettere for muslimske kvinder og mænd her i landet. Der er ingen anden udvej, og apologeterne svigtet aldeles denne opgave.

  Kommentar by Niels P. — 22. marts 2009 @ 12:19

 6. http://www.lige.dk/files/PDF/at_vaere_muslimsk_kvinde_i_dk.pdf

  Kommentar by BE — 22. marts 2009 @ 14:18

 7. “…hun advarer derfor politikerne mod at bruge kvindernes og lærernes udsagn som skyts til politiske skærmydsler og en unuanceret debat.”

  Hvornår er det blevet en akademikers opgave at agere opdrager (mor og far) overfor vores politikere?

  Kommentar by Janne — 22. marts 2009 @ 18:32

 8. 5

  Niels P.

  Det har du da helt ret i. Det er godt at der er kommet en sådan rapport. Jeg håber at der snarligst kommer flere. Det er nødvendigt med dokumentation. Men hvis så forskere vil nøjes med det og lade mor-rollen blive hjemme.

  Kommentar by Janne — 22. marts 2009 @ 18:36

 9. Min opfattelse af Tina Magaard er, at hendes forskning er præget af redelighed.
  Jeg har blot savnet hendes tilstedeværelse i det offentlige rum de sidste par år.
  Jeg håber, hun snart igen vil markere sin holdning på baggrund af en kæmpe forskningsindsats tidligere.

  Kommentar by Purellif — 22. marts 2009 @ 19:56

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper