5. juni 2015

Grundlovsfest i det fynske: “Nu lyser løv i lunde, grønt ligger Danmarks land imellem blanke sunde…”

Hele 1250 var tidligere i dag forsamlet på det idyliske Lykkesholm Slot i det midtfynske til den årlige Dansk Folkeparti-Grundlovsfest. Jeg var med som gæst for 3. gang, og vejret var helt igennem fantastisk. Lydsiden var acceptabel med Tina Siel, men blev lidt ringere henimod slutningen da partiformand Kristian Thulesen-Dahl gav den som rapper.

“Nu lyser løv i lunde,

grønt ligger Danmarks land

imellem blanke sunde,

et skjold med sølverrand;

frugtblomsters hvide pletter

det rige, grønne felt,

mens højt de lyse nætter

slår ud sit sommertelt.”

(Kristian Thulesen-Dahl, Lykkesholm Slot, Grundlovsdag, 2015)

Oploadet Kl. 17:34 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/66716/trackback

10 Comments »

 1. Hvor mange kunne melodien til “Nu Lyser Løv I lunde” ? Det er ikke en sang, man hører tit. Men rart, at man ikke havde valgt “Danmark, Nu Blunder Den Lyse Nat”, bare fordi den efterhånden er den eneste, man kan regne så nogenlunde med, at folk kan …

  Så Thulesen Dahl er umusikalsk … Det var ikke godt!

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 5. juni 2015 @ 17:46

 2. Jeg ville ønske at jeg kendte den danske sangskat bedre, men den danske sommer har vist sig fra sin bedste side idag. For 30 år siden vandt Danmark 4-2 over Sovjetunionen – en dag jeg husker tydeligt. Dengang Danmark var Danmark med verdens bedste samfund og havnearbejdere, socialdemokrater og borgerlige, der med skiftende forståelse omend tit dybt uenige arbejdede for det Danmark du kendte. Hvor om alting er, er patos skiftet – Socialdemokratiet med Nyrup har forrådt vort land. Indvandringen er ikke længere til at stoppe. Vi er ikke i dag fælles men imod. Jeg er netop flygtet fra et område overtaget af indvandrere – det er forfærdeligt. Tørklæder, arabisk, bander, fremmedhed overalt. Det blir det Danmrk du kommer til at kende. Glæd dig ikke til at møde det – men vær glad hvis du som jeg har ressourser til at flygte fra det. (Måske du kan få asyl).

  Kommentar by Jesper — 5. juni 2015 @ 19:24

 3. Linkede tidligere til den bedste tekstede grundlvstale. Den kan høres på radio24syv/millionærklubben

  Kommentar by Nielsen — 5. juni 2015 @ 19:42

 4. @ #2 Jesper

  En fantastisk introduktion til Den Danske Sangskat er Danmarks Radios Pigekor under Tage Mortensen – en dirigent, der besad ånd, og som derfor formåede at lade koret synge al sin egen, meget danske, ånd ud på en sjældent skøn måde. I 1994 (var det vist) udgav Danmarks Radio en serie på 4 cd’er kaldet Årstidens Danske Sange. Den er værd at få tag i. Ellers orienter dig efter ‘Tage Mortensen’. – Der er masser af de store kor, der også tager “Sangskatten” op, men de drukner tit åndfuldheden og det sarte i teknik og effekter. Ligesom de nye dirigenter har forsøgt at gøre det med Danmarks Radios Pigekor i vor tid, desværre ikke uden held.

  I øvrigt: Det Danmark, du beskriver, og som ikke er det, du kendte, er det Danmark, de opvoksende generationer kender. De kan ikke huske Danmark Før, og de har ikke en stærk, dansk identitet. Men de har mange tabuer, og de tør ikke elske noget, og ikke risikere noget for noget. Disse stakkels kulturelle eunukkers eneste bud på en konfliktløsning er: “Sig det til en voksen”.

  Vi ER Danmark Før. Når vi er væk, findes hverken Danmark eller mindet om Danmark tilbage.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 5. juni 2015 @ 20:41

 5. P. S. “Nu Lyser Løv I Lunde” findes også i den nævnte samling – så du kan nå at lære melodien til næste år :)

  Kommentar by Morten - - - — 5. juni 2015 @ 20:47

 6. Afslutningsvis river Adnan Advic mikrofonen af, mens hans flere gange siger ‘I helvede med grundloven’
  http://politik.tv2.dk/valg2015/2015-06-05-dramatisk-interview-hvorfor-bor-du-i-danmark

  Kommentar by tavsen — 5. juni 2015 @ 20:53

 7. Flere af den slags interviews i TV til de røde madammer og de forvildede sjæle, der stemmer på dem

  Kommentar by Josef K — 5. juni 2015 @ 21:24

 8. Rigtig fin tale af tulle, i Ørbæk. :)

  ————————————————————
  Men kære venner. Prøv så lige at høre dette svin.
  http://xxxxpolitik.tv2.xxxxdk/valg2015/2015-06-05-dramatisk-interview-hvorfor-bor-du-i-danmark

  Han skulle da bare ud af Danmark. tænk: sådan en festorginal der er importeret.

  Fjern de 8 x’er

  Kommentar by Sindsro — 5. juni 2015 @ 22:46

 9. Jamen det kan da være at ‘da gangster rapper Lil-Dahl’ kan fortælle mig hvorfor almindelige danskere pludselig skal straffes for at gå med deres kniv samtidig med, at eftersøgte muslimske mordere kan kører rundt med skabladte våben – DET HÆNGER FANDEME IKKE SAMMEN.
  4 more years til Helle Ho og hendes fidibus Henrik SSass Larsen.

  Kommentar by Fritz — 5. juni 2015 @ 23:51

 10. Jeg hader rap! Thuesen eller ej!

  Kommentar by Robert R — 6. juni 2015 @ 00:22

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper