20. juni 2015

Lektor Mark Ørsten: Begge fløje synes at medierne er fjendtlige, kritikken bruges ‘til politisk kampagne’

Det er nok for tidligt endnu, men når røgen har lagt sig, burde der komme et tungt spidsborgerligt angreb på licenstanken og diverse mediestøtte- ordninger. Her tænker jeg ikke på forskning i enkelte mediers dækning over en given periode, men færre skattekroner til dem alle. Danske skatteydere skal selv bestemme hvilke medier de vil støtte, det er ganske enkelt ikke en statslig opgave.

Angreb er det bedste forsvar, og borgerlige Jyllands-Posten holder gerne mikrofonen for lektor Mark Ørsten (Roskilde Universitetscenter), Lasse Jensen (tidl. DKP) og Kurt Strand (tidl. VS-associerede Socialistisk Dagblad) – Mediernes valgdækning under historisk voldsom beskydning (kræver login).

“Kritikken af de danske mediers valgdækning har været massiv de seneste uger. … Ifølge klummeskribent og mediekommentator Lasse Jensen er mediekritikken blevet skærpet under denne valgkamp. …

‘Når det er så snævert, bliver kampen mere desperat. Og så gælder alle kneb,’ forklarer han og understreger, at der ikke er videnskabelig evidens for, at medierne skulle have en slagside til rød eller blå blok. …

‘TV 2 og DR1 er de eneste medier, der ikke har en defineret målgruppe, hvilket også kan være forklaringen på, at personer med politiske interesser særligt angriber tv-stationerne,’ siger han. …

I januar udgav Kulturstyrelsen en rapport om mediernes udvikling, hvor mediebrugere og politikere blev spurgt til kvaliteten af nyhedsjournalistikken i Danmark. Mens den almindelige medieforbruger hverken mente, at kvaliteten i nyhedsmedierne var blevet bedre eller dårligere, mente over halvdelen af danske politikere, at kvaliteten var faldende.

Medieforsker ved RUC Mark Ørsten, der var med til at udarbejde rapporten, mener, at dette også er forklaringen på den øgede mediekritik.

De blå politikere mener, at medierne er røde, mens de røde politikere mener det modsatte. Generelt mener politikere uanset partifarve, at medierne er fjendtlige,’ siger Mark Ørsten og fortsætter:

‘Derfor ser vi også politikerne fremhæve alle de eksempler, der bekræfter deres egne forestillinger. Dermed bliver mediekritikken også brugt til politisk kampagne.'”

Mediedanmark ifølge venstrefløjen.

“De traditionelle omnibusaviser kan ikke længere slå sig op på at være omnibus. Derfor ser vi f.eks. Berlingske og Jyllands-Posten markere sig meget skarpere på deres borgerlige profil. (Kurt Strand, medlem af Cavlingkomitéen 1998-2013)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/67146/trackback

38 Comments »

 1. “… understreger, at der ikke er videnskabelig evidens for, at medierne skulle have en slagside til rød eller blå blok. …”

  Vil det sige, at utilfredsheden er ligeligt fordelt i det politiske spektrum? Har DR virkelig sendt programmer, der har fået venstrefløjsere til at overveje at droppe licensen?

  Det tror jeg ikke på.

  Kommentar by BE — 20. juni 2015 @ 20:31

 2. Forbyd skat.

  Kommentar by Nielsen — 20. juni 2015 @ 20:34

 3. Kim Møller og andre:

  Der er link til Den Danske Forening på din blog. Hvad synes I, om denne forening?

  Jeg har læst artikler fra bladet, og kan se, de meget tidligt så en masse problemer, som pressen ikke dækkede.
  Og at Krarup og Langballe var med i den. Samtidig mener de, at massivt antal repatrieringer skal finde sted. Det virker voldsomt og forkert i mine øjne.

  TV STOP, som jeg har indtryk er en Mini Enhedslisten Tv station, har lavet en særdeles kritisk dokumentar om Den Danske Forening.

  Jeg ved godt, det ikke er en objektiv skildring fra venstrefløjen men hvad med nazi-beskyldningerne?

  Er det fuldstændig hevet ud af luften?
  Ikke at foreningen er nazistisk, det er der ingen tvivl- det er den bestemt ikke! Men det at de har tilladt nogle nazister som medlemmer, det undrer mig vældig meget.

  Her er TV stops film
  https://www.youtube.com/watch?v=lxV-LIN9FSY

  hvad tænker I?

  Kommentar by Dinesen — 20. juni 2015 @ 21:03

 4. Hvad er forskillen på DKP, VS, SAP og KP? Jeg er ung så jeg oplevede ikke den tid med de partier

  Kommentar by Daniel — 20. juni 2015 @ 21:38

 5. Du mangler Fælles Kurs, Daniel ;)

  Og nogle jeg har glemt.

  Kommentar by Spinner — 20. juni 2015 @ 21:59

 6. Læste at Fælles Kurs gik i et taktisk samarbejde med Glistrup i 1990 https://da.wikipedia.org/wiki/F%C3%A6lles_Kurs men var Fælles Kurs så venstreradikalt som det andre fire partier jeg nævnte?

  Kommentar by Daniel — 20. juni 2015 @ 22:06

 7. Befolkningen som sådan kan godt se forskel men en medieforsker kan ikke. Mon ikke det er på tide at redefinere begrebet “forsker”?

  Kommentar by Santor — 20. juni 2015 @ 22:07

 8. Jeg sad bare og ventede på ‘forskernes’ konklusion:

  Det er den slemme, slemme borgerlige presses skyld, at Danskerne stemte på de forkerte mennesker.

  Kommentar by bastardo — 20. juni 2015 @ 22:09

 9. -Daniel-

  Fælles Kurs VAR venstreradikalt. De ville gerne arbejde sammen med VS
  husker jeg. Nogle medlemmer med DKP.

  Det siger lidt.

  Kommentar by Spinner — 20. juni 2015 @ 22:35

 10. Gad vide, om de såkaldte eksperter selv tror på det lort de lukker ud…??? Husk at framelde din licens…

  Kommentar by ny kommentator — 20. juni 2015 @ 22:38

 11. > Daniel 21:38

  Der var ikke megen forskel, bortset fra at nogle tilbad Sovjet, nogle tilbad MaoKina, enkelte Pol Pot og så var der lige Savage Rose, der elskede kommunistAlbanien.
  DKU, DKP’s ungdomsfraktion, holdt dog de bedste fester. De andre var bare bogstaver.

  Ups, glemte lige Gotfred Appels KAK, som havde base i Århus men senere brød ud og blev til – ja – Blekingegadebanden.

  Det var den korte version af bogstavfanatikerne på venstrefløjen, resten kan du selv finde.

  Alle væk, ingen savnede. Bortset fra, at Enhedslisten stadig huserer, forhåbenlig med lige så lille indflydelse som Radikale.

  For så vidt angår Fælleskurs er det korrekt, at Preben Møller Hansen og Mugge http://jyllands-posten.dk/politik/ECE4573424/S%C3%B8manden+og+F%C3%A6lles+Kurs+partiformanden+Preben+M%C3%B8ller+Hansen+havde+vanskeligt+ved+at+indordne+sig+under+Folketingets+regler/
  indledte et strategisk samarbejde.

  Preben Møller Hansen endte faktisk på den yderst islamkritiske højrefløj med sin restaurant, Den Danske Kro tror jeg den hed, på Nørre Farimagsgade. Hvor man kunne få frikadeller og flæskesteg osv. Og der var danske flag ved indgangen…

  Kommentar by Henrik Petersen — 20. juni 2015 @ 22:45

 12. Preben Møller Hansen (Fælles Kurs Klubben) var enig med Glistrup i muhammedanerspørgsmålet. Klubben var hans “malkeko” Han drev restauration efter hans tid som sømand.
  >Dinesen
  Den Danske Forening har intet med nazister eller andre totalitære at gøre, og har aldrig haft det.

  Kommentar by Niielsen — 20. juni 2015 @ 22:52

 13. DR går i offensiven med svinerkampagne mod de nye folketingsmedlemmer fra DF.
  http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/Valg2015/Artikler/2015/06/20/132741.htm

  Kommentar by Marius — 20. juni 2015 @ 22:53

 14. Preben Møller Hansen (Fælles Kurs Klubben) var enig med Glistrup i muhammedanerspørgsmålet. Klubben var hans “malkeko” Han drev restauration efter hans tid som sømand.
  >Dinesen
  Den Danske Forening har intet med nazister eller andre totalitære at gøre, og har aldrig haft det.

  Kommentar by Nielsen — 20. juni 2015 @ 22:53

 15. Alle medie- og kommunikationsforskere fra RUC (og der er en del) er pr. definition helt objektive og upartiske. Regn trygt med at de formidler sandheden om rød og blå dækning i pressen. Det samme gælder hvis man ringer og spørger DR. Jeg ved ikke hvordan ironi skinner igennem her, men jeg ved positivt, at alle de ræve røde journalister på fx “den borgerlige avis” Berlingske var i oprør over valgresultatet. Vi kan stadig regne lidt med JP. Men glem alt andet i den retning.

  Kommentar by Jesper — 20. juni 2015 @ 22:54

 16. er der nogen, der vil svare på, det jeg skrev?

  Kommentar by Dinesen — 20. juni 2015 @ 23:00

 17. Men der er skred i tingene, så bare rolig! Flere og flere stikker bekendelser ud mellem sidebenene. Nu går det lige fra dronningen til i går på TV2 News hvor Siegfried Matlok (hvis i kan huske ham) blev interviewet om den yderst kritiske dækning af det danske valg i Tyskland. Meningen var selvfølgelig, at han her skulle istemme, at danskerne er nogle store racister, og at udlandet selvfølgelig fordømmer det danske valg og at danskerne er simpe primitive fremmedhadere: MEN det gjorde han sgu ikke – og man kunne se, at værterne blev lange i ansigtet! Se i politisk forstand var det også et ubetaleligt øjeblik.

  Kommentar by Jesper — 20. juni 2015 @ 23:05

 18. – Nielsen, jeg husker selvfølgelig Fælleskurs med videre. Men må jeg spørge om du har en henvisning eller kilde til hans delte opfattelse med Mogens Glistrup?

  Kommentar by Jesper — 20. juni 2015 @ 23:22

 19. >15 Dinesen
  Jeg svarede i 13
  >17 Jesper
  Det er noget jeg har fået fortalt. Men jeg har også set et youtube-klip med begge, der tydeligt viser PMH’s mening om fremmede. Prøv at lede på googlecensurens you tube.

  Kommentar by Nielsen — 20. juni 2015 @ 23:40

 20. @Nielsen

  tak for svar. Det regnede jeg bestemt heller ikke med. Men jeg kan ikke finde op og ned i de beskyldninger, der er blevet rejst om nogle nazister, der har været medlemmer. Ifølge Mikkel Thorup, en forsker som har en baggrund i Rød Ungdom havde de Johni Hansen som medlem i flere år.
  Synes det er mærkeligt eller bare sjusk fra deres side. For de skriver da vældig mange gode analyser såvidt jeg har set.

  Kommentar by Dinesen — 20. juni 2015 @ 23:45

 21. Hmm. Husker Fælles Kurs fra dengang og PMH (og ikke for det gode). dog kan jeg ikke huske meget om deres politiske budskaber i detaljer (var meget ung dengang) – ud over at de lå langt ude på venstrefløjen. Udfra det jeg har set ultrakort på Youtube lyder han dog som DF i dag – bare for 30 år siden. Det bekymrer mig imidlertid, hvis folk allerede for 30 år siden artikulerede problemerne så klart som det er tilfældet her.

  Kommentar by Jesper — 20. juni 2015 @ 23:56

 22. >20 Jesper
  Folk der stillede sig op mod systemet, blev tiet ihjel, eller som i Sct. Glistrups tilfælde; justitsmyrdet.

  Kommentar by Nielsen — 21. juni 2015 @ 00:03

 23. ->Dinesen — 20. juni 2015 @ 21:03. Du spørger “hvad tænker I?”
  Jeg husker, at jeg i en travl periode af mit liv ikke orkede at sætte mig ind i, hvad den Danske Forening egentlig stod for. Jeg var vred over den mediehetz og de infame beskyldninger, der var mod den og de stenkastende og køllesvingende venstrefløjstyper, der terroriserede, deres møder.

  Jeg lagde mærke til, at flere fra modstandsbevægelsen var med i den danske forening og professor Ole Hasselbalch kendte jeg som en meget seriøs jurist i Dansk Arbejdsgiverforening og som den førende ekspert i arbejdsmarkeds aftale jura. En person der ikke gik på den første og den bedste bøhmand.

  Jeg var helt på det rene med at nazibeskyldningerne mod dem var det sædvanlige venstreorienterede svineri. Det kan godt have været en tidligere nazist med til deres møder, det kunne de jo ikke forhindre, da det var offentlige møder.
  Der var også tidligere stalinister, kommunister og nazister i SF (Gert Petersen f.eks)

  Jeg kunne godt se at de havde grund til deres bekymring over den fremadskriden muslimske invasion.

  Jeg kan huske, at jeg overvejede at deltage i deres møder i Hillerød, men jeg fandt desværre aldrig tid til det.

  I dag skammer jeg mig over, at jeg ikke fandt tid til at ‘melde mig under fanerne’ (vits) dengang. De var modige, dengang det virkelig kostede noget.

  Kommentar by A-mad — 21. juni 2015 @ 00:08

 24. Til tråden
  At anskue medier fra en videnskabelig synsvinkel, svarer til at måle Zenia Stampes tænkekraft med et ekklod.

  Kommentar by Nielsen — 21. juni 2015 @ 00:10

 25. : a-mad

  OK. Det lyder betryggende.

  Kommentar by Dinesen — 21. juni 2015 @ 00:14

 26. Preben Møller Hansen blev faktisk ekskluderet fra DKP sidst i halvfjerdserne (1976 om jeg husker ret). Var nok lige en anelse for muslimkritisk, en holdning, han delte med Glistrup.

  > Jesper 23:56

  Det var så ikke ca. 30 år siden, men faktisk små 40 år siden, at PMH og M. Glistrup forudså, at denne muslimske masseindvandring måtte gå galt.

  Æret være deres minde.

  Kommentar by Henrik Petersen — 21. juni 2015 @ 00:22

 27. Preben Møller Hansen og Mogens Glistrup er glimrende eksempler på, at det en-dimensionelle fløjbegreb venstre-højre (eller rød-blå) er misvisende og faktisk uanvendeligt i det nutidige politiske landskab.
  Disse 2 farverige politikere havde rigtig meget tilfælles. De elskede begge Danmark. De respekterede begge det arbejdende folk. De gennemskuede det snyltende politiske etablissement og udstillede dette. De gennemskuede og advarede som nogle af de første overhovedet om konsekvenserne af den muslimske indvandring, som historien siden har bekræftet.
  Medierne var dog langt venligere ved Preben Møller Hansen end ved Mogens Glistrup. Det kan kun skyldes at Møller Hansen ifølge det en-dimensionelle venstre-højre fløjbegreb var socialist, mens Glistup var libertarianer.

  Kommentar by monse — 21. juni 2015 @ 02:45

 28. Vedrørende Den Danske Forening

  Nazi beskyldninger udgik fra kredse omkring nazisten Frede Farmand og DKPeren Jens Sejersen. – Bedømt udfra den stribe injurie sager DDF gennemførte og vandt.

  Sagerne fik selvfølgelig ikke nogen omtale, udover hvad der var strengt nødvendigt.

  BT havde dog en oversigt i forbindelse med en artikel i år (2015).

  pr hukommelse så har DDF i sine vedtægter afskåret nazister fra medlemskab. Vidstnok et krav fra den stribe af veteraner fra besættelses tidens frihedskæmpere. (ikke at forveksle med modstandsfolk, der også omfatter kommunister, der fra 1941 kæmpede for en dansk indlemmelse i sovjetunionen.)

  Kommentar by Hans Und — 21. juni 2015 @ 05:08

 29. Mogens Glistrup og Preben Møller Hansen

  https://youtu.be/bkPi6opL46I

  Kommentar by Dave — 21. juni 2015 @ 06:39

 30. Har stadig optur over valgresultatet. Ud med Peter Christensen, Martin Geertsen, Özlem Cekic, Lars Barfoed, Anette Vilhelmsen, Ole Hækkerup m.flere. Så kan jeg hodt leve med at Zenia Stampe kom ind. De Radikale kommer til at lide kvælningsdøden under Morten Østergaard. Det sker helt af sig selv.

  Kommentar by Olé — 21. juni 2015 @ 07:05

 31. Dinesen: Mikkel Thorup blev dømt for injurier for sin bog om DDF.

  Kommentar by Martin Kasler — 21. juni 2015 @ 09:04

 32. Maa bogen så ligge på odenses bibliotek? For det gør den. Bogen er tydeligt ikke objektiv, men jeg ville alligevel bringe det op.

  MHT til diskussionen om PMH og Glistrup, der var en SF´er ved navn Aksel Larsen, der forudså en masse problemer allerede under gæstearbejdertiden.

  Da jeg læste om det, var det som at læse noget fra Den Danske Forening. I har ret, i det ikke nødvendigvis er venstre-højre.

  Kommentar by Dinesen — 21. juni 2015 @ 11:12

 33. PMH’s parti blev døbt i At Tænke Sig, som Fælles Konkurs. Det gik så vidt jeg husker, blandt andet ind for borgerløn og arbejde til alle, samt generelt et udvidet velfærdssamfund.

  Men senere indgik man et samarbejde med Glistrups trivselsparti – i håb om, at i samlet flok kunne man komme ind.

  Jeg husker tydeligt PMH, han var en lise i den politiske debat. En mand så hudløs ærlig, så meget sin egen, og samtidig så lidt konfliktsky er altid velkommen.

  Hans kritik af levebrødspolitikere var spot on. Ærgeligt vi i dag accepterer levebrødspolitikere stiltiende – “sådan er det jo”.

  Jeg tror ikke mange kendte ham, før han kom i “Her er dit liv”, men efter det program blev han hyppigt inventar i mediebilledet.

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 21. juni 2015 @ 14:19

 34. Thomas, du har helt ret. PMH blev faktisk lidt af en medie-darling, mens Glistrup forblev hadeobjekt.

  Kommentar by monse — 21. juni 2015 @ 17:03

 35. Da Fælles Kurs blev opstillet, lyttede jeg til en masse valgdebatter på diverse lokalradioer.

  Alle kandidater var godt forberedt. Ingen tvivl om at de havde været på stramt kursus. En fornøjelse at høre.

  Desværre blev der hurtigt udskrevet valg igen. Der tabte Preben Møller Hansen i afslutningsdebatten på TV.

  Han ignorerede spørgsmål fra andre partier, og kørte kun på Pia.
  Total fejlvurdering, som blev gentaget af andre ved senere valg.

  Kommentar by tavsen — 21. juni 2015 @ 18:32

 36. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FRb7ySMd2Hs

  Var det ikke på tide at få det satans pøben udryddet.

  Kommentar by Sindsro — 21. juni 2015 @ 23:58

 37. Der ER slagside. MSM har gjort meget ud af at fortælle danskerne at det kun er i Sønderjylland at DF går meget frem. Men f.eks. var der flere fynboer der stemte på DF end på Venstre.

  Kommentar by Liva — 22. juni 2015 @ 09:28

 38. Lidt spredte kommentarer:

  Næsten 10.000 deltagere i en afstemning på det fagforeningsejede netmedie avisen.dk er et urealistisk tal i forhold til den normale respons på deres artikler. Forklaringen på de mange stemmer må sandsynligvis være at afstemningen har været delt blandt Venstre-medlemmer.

  Den Danske Forening var fra starten præget af mange frihedskæmpere aktive 1943-45. Eksempelvis Jens Tolstrup, Johannes Clemmesen, Sune Dalgård. På et tidspunkt meldte Jonny Hansen og andre nazister sig ind i DDF som menige medlemmer, og da det blev en mediesag indførte foreningen et forbud mod at være medlem som nazist.

  Preben Møller Hansen vidste formodentligt stort set intet om muhamedanere, men han var modstander af import af løntrykkere. Da Fælles Kurs ved valget i 1990 fik 1,9 % af stemmerne, så stillede Mogens Glistrup ganske rigtigt op på den liste, men det betød ikke at Glistrup var politisk enig med Fælles Kurs. Han var netop blevet ekskluderet fra Z-gruppen, og hans eget parti Trivselspartiet kunne ikke nå at samme vælgererklæringer nok. Fordi disse vælgererklæringer kun var gyldige i et enkelt år kombineret med den håbløse procedure, så lykkedes det aldrig Trivselspartiet at blive opstillet, selv om der vist blev udfyldt en del flere vælgererklæringer end AltErNaivitet skulle bruge i det 1½ år de var om at samle deres underskrifter.

  Kommentar by perhag — 24. juni 2015 @ 22:04

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper