23. juni 2015

“… ikke så meget fordi de er anderledes ude på landet, men mere fordi de er tossede inde i byerne.”

Søndagens debat i den sene Deadline omhandlede Dansk Folkepartis valgssejr, og gæst i studiet var David Trads, Lars Trier Mogensen og Christopher Arzrouni. To røde debattører mod en enkelt blå er ren rutine på DR2, men Arzrouni havde det alligevel relativt nemt. Fra Analyse – Medierne under valgkampen.

Jacob Rosenkrands, Deadline: Christopher Arzrouni, jeg kan kalde et kort frem, hvor man kan se hvor Dansk Folkeparti havde tilslutning, det er sådan et kort hvor der er nogle røde felter, det er der hvor rød blok vandt valget, så er der nogle blå felter, det er Venstres højborge, og så er der det gule Danmark hvor Dansk Folkeparti står stærkt. Nu tager David Trads jo fat på den her fortælling om land versus by, er det en nøgle til at forstå valgresultatet.

Christopher Arzrouni, Børsen: Det er en del af nøglen, men ikke så meget fordi de er anderledes ude på landet, men mere fordi de er tossede inde i byerne. Bestemte steder inde i byerne… specielt, det er Østerbro og Christianshavn og sådan noget, hvor man anser Dansk Folkeparti for at være noget nær et nazistparti.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/67230/trackback

9 Comments »

 1. “Debatten om de mange stemmer viser i øvrigt, at der er et stort skel mellem de store byer og landområderne: Mens befolkningen i hovedstaden er skræmt over, at DF har fået et godt valg i Sønderjylland, er folk hernede skræmt over, at københavnerne har stemt på Enhedslisten og Alternativet.

  Enhedslisten opfattes som et parti, som har et meget tvivlsomt forhold til den private ejendomsret, og hvis holdning til bilister er, at de jo bare kan tage S-toget. Alternativet opfattes som et parti, der vil løse en finanskrise ved at foreslå en omgang ’kluddermor’.

  Så vil man fremme sammenhængskraft og gensidig forståelse i Danmark, er det oplagt at få nogen til at forklare sønderjyderne, hvorfor byboerne har stemt på de to partier.

  http://www.information.dk/537354

  Kommentar by BE — 23. juni 2015 @ 21:28

 2. q

  Kommentar by Flaskeposten — 23. juni 2015 @ 21:36

 3. Til næste valg får de af os der stemte DF vel udleveret en gul stjerne vi kan sy fast i reversen?

  Kommentar by Santor — 23. juni 2015 @ 21:47

 4. Sommetider slipper sandheder igennem Ekstrabladets censur:

  “Ifølge hendes beretning om, hvad der efterfølgende skete, var det nok til at provokere føreren af en pick-up, som holdt bag dem – en mand med udenlandsk udseende, som ifølge Ottesen havde en lille dreng på omkring 10 år siddende på passagersædet

  […]

  – Der kommer en masse mennesker med udenlandsk baggrund for at hjælpe, eller det vil sige, at de hjælper ikke os. De trækker Marco væk fra manden og siger til Marco, at han skal forsvinde. De opfører sig ret truende, siger svømmeren.”

  http://ekstrabladet.dk/sport/sport_paa_vrangen/svoemmestjerne-i-chok-efter-voldsepisode-han-havde-onde-oejne/5620747

  Mon ikke journalisten snart bliver kaldt til kammeratlig samtale hos chefredaktøren, så at hun kan lære, at man altså ikke må beskrive “det Danmark du kender” på den måde?

  (Arkiveret link her, i tilfælde af at virkeligheden bliver sløret på eb.dk: https://archive.is/d8qMM )

  Kommentar by Sønderjyden — 23. juni 2015 @ 21:48

 5. Jeg læser i JV, at en journliststuderende i Århus er flov over at være sønderjyde på grundl af DF’s fremgang her.
  Man må give Søren Kierkegaard ret i hans syn på journalister.

  Kommentar by Menig 442 — 23. juni 2015 @ 21:50

 6. Luk de såkaldte journalistuddannelser.

  Kommentar by bastardo — 23. juni 2015 @ 23:08

 7. http://minby.dk/amagerbladet/martin-henriksen-i-lykkeland/
  Rødglødende over blå fremgang på Sydamager…

  Kommentar by Peter Buch — 24. juni 2015 @ 02:05

 8. Den modbydelige fløjtekedel David Trash – Dead man Walking: Sikke en Journalist!

  Kommentar by Ukendt — 24. juni 2015 @ 07:46

 9. Der vil altid være rød overvægt på Deadline, husk 81% af alle journalister stemmer rød blok. Der er simpelthen en kultur på journalisthøjskolen, som emmer af rødt!
  Det er er et altoverskyggende demokratisk problem, og hvis nogen vil hævde at journalisterne er så professionelle at de ikke lader deres personlige mening, eller den herskende mening, influerer på valg af emner, vinkler og tilgang til emnet, så behøver man sådan set bare genopfriske den netop overståede valgkamp, men så naive er der vel næppe nogen der er. Jeg mangler stadig at se bare et eksempel på et kritisk interview med Johanne Schmidt Nielsen.
  Hvis du vil sidde alene i kantinen på journalisthøjskolen, så bare sig at du stemmer DF.

  Kommentar by Robert R — 24. juni 2015 @ 09:53

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper