10. april 2009

Politikens venstreradikale praktikant: Jens Peter Houe

Forleden kunne Politiken fortælle, at “tidligere kz-fanger og modstandsfolk” havde sendt penge til PFLP (25/3-09). Det fortælles ikke at Horserød-Stutthof Foreningen er en bevægelse for og af kommunister, ligesom det i samme ånd hævdes, at støtten (blot) gik til et “plakatværksted”.

I torsdagens avis var emnet atter anti-terrorlovgivningen – »Terrorloven rammer den politiske kunst«, og ekspertkommentaren leveres af kendt venstreradikal.

“Problemet er, at formuleringerne i terrorlovene er så gummeagtige, at de kan ramme en masse politiske og kunstneriske aktiviteter, som før bare var politiske ytringer og kunstneriske happenings, som skulle skabe debat og sætte tingene på spidsen. I dag risikerer den slags aktiviteter at falde ind under terrorismedefinitionen«, mener kunsthistoriker Mikkel Bolt.”

Journalistpraktikant Jens Peter har tilsyneladende styr på det venstreradikale miljø – lidt for godt måske.

I en debat på Modkraft august 2001, diskuterede han kommunistiske fraktioner, og pointerede blandt andet om Internationale Trotskisters sommerlejr i Italien, at “vi” aldrig var mere end 500.

(Modkraft: cache afslører at ‘Jens’ tidligere kaldte sig Jens Peter Houe)

Året efter, i maj blev han i Dagbladet Arbejderen omtalt som “Rød Ungdoms Jens Peter Houe”. Rød Ungdom er uformelt tilknyttet DKP-ML, dvs. marxistisme-leninisme tilsat lidt stalinisme.

I marts 2006 var han en af tre forfattere til et høringssvar fra Foreningen Oprør – en gruppering, der selv står tiltalt for terrorstøtte. De to øvrige var Enhedslistens Arne Lund og den tidligere kommunist Patrick MacManus.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6725/trackback

17 Comments »

 1. Lige noget helt andet.

  After Anders Fogh got a “baghyler” from Tyrkey’s Erdogan or kissed his ass, President Obama meets his Master and bows to King Fahd of Saudi Arabia. Some viewers in U.S.A. suggest though, that Obama in fact “kisses a ring on King Fahd’s finger!” :-) :-) :-)

  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/130746

  Kommentar by Hanzi — 10. april 2009 @ 01:52

 2. After former Danish prime minister and newly appointed NATO general secretary Anders Fogh-Rasmussen “bended over” for Turkeys prime minister Erdogan, President Obama meets his “master” and bows to King Fahd of Saudi-Arabia. Some viewers in U.S.A. suggest though, he in fact kisses a ring on King Fahd’s finger :-)

  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/130746

  Kommentar by Hanzi — 10. april 2009 @ 02:15

 3. Rød Ungdom var hverken formelt eller uformelt tilknyttet DKP/ML i første halvdel af 90’erne. Måske har tingene ændret sig, men det ville overraske mig (ikke chockere, blot overraske).

  Apropos kunstnere og Politiken:

  http://politiken.dk/kultur/article687475.ece

  V og K: Politisk kunst skal overholde loven

  Ja, hvad fanden havde de regnet med.

  Hvis du ikke selv kan gætte journalistens navn, så klik på linket.

  Kommentar by WilliamJansen — 10. april 2009 @ 09:33

 4. Som gammel (efterhånden meget gammel) Politiken læser kan man vel kun ønske dem held og lykke med deres bestræbelser på at lukke avisen!
  Det virker som om alt det liv der var engang er væk og der kun er surhed og forurettelse tilbage, og det er der vel ikke mange der gider i det lange løb?

  Kommentar by Jens Hansen — 10. april 2009 @ 10:37

 5. Off topic:
  Uhyggelig kulturberigelse fra Paris. Advarsel! Meget voldsom:

  http://be.altermedia.info/asides/chasse-au-blanc-dans-un-bus-ratp_8766.html

  Kommentar by Spitfire — 10. april 2009 @ 12:30

 6. OT

  I dag – Langfredag – vises Life of Brian på TV2 Zulu kl. 22:20.

  Med al den tale om respektfuld omgang med religioner forundres jeg over at denne film vises på LANGFREDAG.

  Som kulturkristen ateist sætter jeg naturligvis stor pris på filmen, men jeg forventer nu, at TV2 Zulu for balancens skyld viser FITNA på en tilsvarende dag for fredens religion. Men mon modet ikke svigter de muntre gutter på Zulu?

  Og de mange, der på hverdage bekymrer sig for anstændig omgang med religiøse følelser, forbliver nok ganske tavse. Den tavshed vil være ganske sigende.

  Kommentar by Fogh og Kaos — 10. april 2009 @ 13:00

 7. -> 5.

  Life of Brian skabte da også meget debat da den blev vist første gang (1979). Mange ville have den bortcensureret. Jeg mener dog ikke den direkte kan sammenlignes med FITNA. Virkemidlerne, timing og målgruppe er vidt forskellige… Hvorledes mener du da den kan sammenlignes ?

  Kommentar by nærsynethippie — 10. april 2009 @ 13:13

 8. -> 6. Ups.. Havde ikke set at det var en smule OT… hvis svar på mit indlæg menes at afspore debatten, skriv blot det og jeg vil ikke forfølge emnet yderligere …

  Kommentar by nærsynethippie — 10. april 2009 @ 13:15

 9. > 6

  Jeg synes den ligger meget godt op af. LOB er genial. Den gør tykt grin med religiøs fundamentalisme og viser faktisk ganske realistisk det hysteri, der kan opstå omkring religiøsitet.

  Måske ville det klæde FITNA at komme i en udgave, hvor den laver tykt grin med Islam. Men efter muhammedtegningerne, er det jo tydeligt ( selvom det er gået helt hen over hovedet på folk ) – at islam HADER humor, mere end noget andet.

  Humor har det nemlig med at sprede sig som en løbeild og give folk tid til at tænke, uden at være bange.

  Men da TV2, jo elsker at sutte r.. på islam, for aftenkaffens skyld, så vil de da sagtens gøre grin med kristendommen på langfredag, men kunne de finde på at sende en film der gør tykt grin med muhammedsvinet og hans åndssvage disciple?

  Næh, for sådan en film findes vist ikke?

  Hvis den findes, så er instruktøren blevet skudt og alle skuespillerne ramt af ulykker og ingen har turdet købe den.

  Der findes jo to lovgivninger i Danmark: Dansk retspleje og muslimsk volds-lov. ( Sharia )

  Det er jo smart for magthaverne og medierne. De kan altid få deres vilje, ved at benytte truslen om den nye mafia og rockerkultur i Danmark: Islam.

  -Simpelthen ved bare at LADE VÆRE med at sende noget kritisk om islam. Sådan tillader de og udnytter voldskulturen, kyllinger som de er.

  -Og så skal vi jo lige huske at 80% af alle medier/journalister i DK, er nuancer af røde og de har tænkt sig at vinde valget næste gang, uanset om DK bliver muslimsk kalifat af det, på længere sigt.

  … Sluk og luk for lortet, siger jeg bare.

  Kommentar by Solipsisyfos — 10. april 2009 @ 13:33

 10. Ups, til >7, var det..

  Kommentar by Solipsisyfos — 10. april 2009 @ 13:34

 11. Marxismen er død. Kiget stinker og vrimler med maddikker. Jens Peter Houe er en af dem. Hvormange mon der er tilbage? Hvornår dør de sidste?

  Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 10. april 2009 @ 14:14

 12. Marxismen er død. Liget stinker og vrimler med maddikker. Jens Peter Houe er en af dem. Hvormange mon der er tilbage? Slag på tasken? 50.000 i DK idag? Ned fra 250.000 10 år før murens fald? Hvornår dør de sidste? 25 år fra idag?

  Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 10. april 2009 @ 14:18

 13. Jeg synes da langfredag er en glimrende dag at vise “LOB”, da jeg tror selv Jesus vil smække fødderne op på en sky, tænde en cigar og lave bryllupstrikset på et par flasker vin, da han som en af de få religiøse figurer har humor. Men tænk sig hvis man viste en film om klamme muh, så skulle den vises efter 24, for alt ville jo handle om mord, voldtægt og andre afskyelige handlinger. Man kan vel ikke lave en sjov film om så usselt et menneske og hans strubbesnittende tilhængere, der jo ikke som Bwaians disciple bare ledte efter endnu en religione at følge, men kun sluttede sig til ham fordi han lovede dem mord, fisse og guld.

  Så lad os alle nyde religionskomikken i aften, for i den nærmeste fremtid vil OIC gøre “LOB” ulovlig, så nyd det før islam også fylder dette hul med sharia.

  Har nogen forresten set om tv2knuzzzzzzz har taget historien om den smadret politibil på blågaardsplads op, eller om de stadig kun køre historien om vi danskere smider for meget affald på gaden (man kunne vel være fræk og sige politibilen blev ødelagt af det affald SR har smidt i samfundet, men det ville nok være at gå for langt)

  Kommentar by Broholm (ordblind) — 10. april 2009 @ 17:56

 14. @ William
  “Rød Ungdom var hverken formelt eller uformelt tilknyttet DKP/ML i første halvdel af 90′erne.”

  Ævl! Hvad kalder du så fælles fester, møder og demonstrationer? Rød Ungdom har og havde meget samarbejde med ungkommunister.

  Kommentar by RettenTilSelvforsvar — 10. april 2009 @ 18:17

 15. @WilliamJansen

  Citerer lige de første linier fra venstrefløjens leksikon om Rød Ungdom:

  “Rød Ungdom (1993-), socialistisk ungdomsorganisation, uformelt knyttet til DKP/ML.”
  http://www.leksikon.org/art.php?n=2190

  Kommentar by Publius — 10. april 2009 @ 18:42

 16. De røde masseindvandringstilhængere “glemmer” fortsat at sige, hvad det er, vi kan lære af den islamiske middelalderkult(ur). Det er forresten den kult(ur), de fleste herboende velfærdsturister tilhører.

  Kommentar by Poul — 12. april 2009 @ 15:01

 17. Poul # 16

  De kan sikkert lære fra sig, hvordan man rider på kameler ;-)

  Det med at dyrke daddelpalmer i det nordiske klima tror jeg ikke rigtigt på, men de har da lov til at prøve :-(

  Kommentar by Janutte — 13. april 2009 @ 23:05

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper