21. april 2009

“Formuleringen ”religionskrænkelse” var Doudou Dienes kunststykke med det formål at forhindre kritik eller indvendinger mod islam.”

Kronik af Ronald Koven (World Press Freedom Committe) i dagens Jyllandsposten – Tværnationalt censursystem.

“Det er stadig diskussioner om Israel, der som yndlingsprojekt for de 57 lande i Organisationen af den islamiske konference (OIC) overskygger bestræbelser på at få vedtaget et forbud ”religionskrænkelse”. Men forbud mod kritik af islamiske positioner og praksiser – ofte uden belæg i Koranens tekster – vil være et gigantisk skridt i retning af at legitimere en form for tværnationalt censursystem, som blev forhindret tilbage i 1980’erne, da Unesco var centrum for Sovjetunionens og autoritære regimer i Den Tredje Verdens forsøg på at etablere en ”Ny Verdensorden for Information og Kommunikation” (NVIK).

Som sovjetiske propgandister engang yndede at sige: »Det er ingen tilfældighed«, at Doudou Diene var en central aktør i NVIK-debatten og nu er den intellektuelle drivkraft bag forsøget at forbyde ”religionskrænkelse”. Han har netop afsluttet to perioder fra 2002 til 2008 som FN’s Menneskerettighedsråds særlige rapportør for racisme. Han var tidligere topembedsmand i Unesco og den grå eminence bag sin landsmand, generaldirektør Amadou-Mahtar M’Bow, i NVIK-kampagnen, der var tæt på at ødelægge Unesco. Der er meget i Dienes rapporter, som banede vej for accept af begrebet ”religionskrænkelse”, der går tilbage til NVIK-tidens opfordringer til begrænsninger af pressefriheden…

Udkastet til den afsluttende erklæring for Durban II har været gennem utallige revisioner og er i sit seneste udkast blevet forkortet fra 45 til 17 sider. På et tidspunkt erklærede USA, at dokumentet ikke var til at redde, men den russiske diplomat Jurij Bojtjenko har med taktisk snilde været formand for en udkastkomite, der har fået fjernet noget af det mest kritisable sprog. Direkte henvisninger til religionskrænkelse og Israel er forsvundet, men der har været forsøg på at genindføre tilsvarende formuleringer som »stigmatisering« af religioner og »udenlandsk besættelse« (en henvisning til Israels kontrol med Vestbredden) som årsager til racisme.

For at modvirke Bojtjenkos opblødning af Durban II-dokument har de 17 OIC-lande, der dominerer FN’s Menneskerettighedsråd med dets 47 medlemmer gennemtvunget en resolution fremlagt af Pakistan, som gentager opfordringen til at sætte en stopper for straffrihed for religionskrænkelse.

Formuleringen ”religionskrænkelse” var Doudou Dienes kunststykke med det formål at forhindre kritik eller indvendinger mod islam. Erfaringen viser, at i praksis vil ikke alene Koranens religiøse doktriner blive beskyttet mod kritiske kommentarer, men også autoritære, kulturelle, sociale og politiske praksiser i islamiske samfund.

At gøre ”religionskrænkelse” til en forbrydelse er en ny måde at forbyde en fri debat på om et dominerende verdensbillede. Den juridiske definition på ”krænkelse” (injurier) har hidtil været møntet på beskyttelse af personer, virksomheder og sammenslutninger mod uberettigede angreb på deres omdømme – ikke til at beskytte hele trossystemer mod kritisk undersøgelse…

Et papir fra OIC, blev distribueret som FN-dokument i september sidste år, fastslog, at de islamiske stater er enige med Diene i, at islamofobi er det mest alvorlige udtryk for »religionskrænkelse«, og at den »skjuler sig bag ytringsfriheden«. Det blev tilføjet, at de »seneste begivenheder igen har sat fokus på behovet for at afgrænse de legale grænser mellem ytringsfrihed og hadefuld tale«, og at der er brug for »konklusioner og anbefalinger« for »de tilladte grænser for ytringsfrihed ved at tage hensyn til det obligatoriske forbud mod støtte til religiøst had.«

Ifølge OIC kan nationale love ikke håndtere »den voksende krænkelse og had mod muslimer« og derfor er der brug for et »universelt dokument« til at etablere en juridisk ramme, en kodeks for opførsel. »Der er brug for effektiv lovgivning på det nationale, regionale og internationale niveau for at bremse disse tendenser,« fastslog OIC…

Som i debatten om NVIK i 1970’erne og 1980’erne har Diene forsøgt at forvandle anerkendte individuelle menneskerettigheder til grupperettigheder, der kan bruges til at begrænse stemmer, som den islamiske verden ikke længere ønsker at høre på. Og ganske apropos mødtes OIC den 13. april i sit hovedkvarter i Saudi-Arabien for at overveje etablering af sin egen ”uafhængige menneskerettighedskommission”.”

Mere.

 • 20/4-09 Jyllandsposten – Forsker: FN-møde kan forbedre Danmarks ry.
 • “Mens en række centrale lande på stribe har boykottet FN’s racismekonference, Durban II, der begyndte i dag i Geneve, så besluttede Danmark sig samme dag for at deltage

  Og det kan vise sig at være en fornuftig beslutning, der vil rette op på Danmarks flossede ry i udlandet, mener Tonny Brems Knudsen, lektor ved Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet.

  Danmark har behov for at forbedre sit omdømme efter Muhammedsagen og Irak-krigen. Man vil bemærke, at vi deltager nu. Det kan betyde, at man i den arabiske verden får øjnene op for, at Danmark ikke altid tilhører det, de betragter som det reaktionære Vesten, siger han til Ritzau.”

 • 20/4-09 avisen.dk – Danmark blåstempler had mod Vesten (Lars Hedegaard).
 • 20/4-09 JP Blog – Mikael Jalving: Farvel og tak til Turban II.
 • The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6755/trackback

  12 Comments »

  1. Doudou Diene. Var det ikke også han der skrev en sønderlemmende kritik af Danmark som et dybt racistisk land uden at have været her, og uden at fortælle om hvilke kilder han havde benyttet?

   Kommentar by PeterK — 21. april 2009 @ 13:32

  2. Vi skal rette op på Danmarks flossede ry i udlandet, mener Tonny Brems Knudsen, lektor ved Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet. Hva’ hvis dronning Margrethe begyndte at gå med burka? Eller et par månedlige steninger af utro kvinder i byens parker? Ville det ikke hjælpe også?…”den arabiske verden får øjnene op for, at Danmark ikke altid tilhører det, de betragter som det reaktionære Vesten, siger han til Ritzau.” DET REAKTIONÆRE VESTEN! Vi lader den lige stå et øjeblik. Hvor mange mon der er af hans slags rundt om på diverse universiteter og højere uddannelsesinstitutioner? Vi er til grin for vores egne penge. Hvorfor skal vi betale folk for at få den slags svineri retur?

   Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 21. april 2009 @ 13:45

  3. Tonny Brems Knudsen er selvfølgelig endnu en af de utallige lektor-idioter som bliver blåstemplet som ekspert. Man kan fodre svin med eksperter, men selv svinene er ved at brække sig.

   Ytringsfrihed og religionskritik flyder sammen som vand og olie. Religionskritik er tværtimod et af dette århundredes vigtigste ord, nu da Islam skamrider verden. Danmark skulle ALDRIG have deltaget.

   Jeg ved ikke hvad der foregår i hjernen på PSM. Han kan jo både læse og skrive og formulere ord. Måske har han været papegøje i sit tidligere liv, det forklarer meget.

   Kommentar by Fønix — 21. april 2009 @ 14:40

  4. Jeg er SÅ træt af denne terrorist frembringende idelogi iSLAM og dennes tilhængere.
   Kan de ikke få ind i deres hjernevaskede ækle affaldssækkehoveder, at vi er nogle stykker, der ikke syntes deres modbydelige kvindeundertrykkende pædofile landevejsrøver,selvudråbte profet muhammed(analfabet mandslinge)) ikke er nogen særlig god “rollemodel” for civiliseret opførsel, og dermed har vi vantro ret til at oplyse de “medfødte” iSLAM tilhængere, om deres manglende oplysning om fakta vedr. deres “rollemodel” pædofeten muhammed(dum som en sten).
   Det kaldes OPLYSNING, og har intet at gøre med religions krænkelse, da pædofeten muhammed(godt han er død) ER krænkeren pga hans modbydelige adfærd og kvindeundertrykkelse, der absolut ikke bør efterleves.
   Bekæmp iSLAM, så vi kan få fred!

   Kommentar by li — 21. april 2009 @ 14:57

  5. Mmmmm…Religions Krænkelse (TM). Hvad er islam andet end en krænkelse af alle andre religioner – Kristendommen og Jødedommen er ifølge koranen med et af sovjet-tidens udtryk “afvigelser” fra den rette lære, hinduer er “polyteister” og afgudsdyrkere – man fornemmer afvigelser i stil med trotskister, syndikalister, socialdemokratister…….

   Kommentar by Limewoody — 21. april 2009 @ 15:37

  6. Det er da egentlig OGSÅ ganske underholdende at se, hvordan den islamiske verden formåer at trække den vestlige verden rundt i manegen.

   Samtidig er det også ganske rædsomt det kan lade sig gøre.

   Og det kan det bl.a. fordi alt for mange af vores politikere, meningsdannere og hos befolkningerne ikke har orket at sætte sig ind i hvad Islam er.

   Desuden har vesten problemer med at skulle mobilisere paratheden til vold – hvilket absolut ikke plager den islamiske verden.

   Desuden anvender de metoder som man i vesten anser for at være udtryk for dårlig moral, nemlig løgnen, forstillelsen og bedraget.

   I den islamiske verden er disse redskaber som Allah selv har givet til sine muslimer til anvendelse, hvis det kan fremme Islams sag.

   Det betyder, at ingen udenfor den islamiske verden nogen sinde vil kunne stole på muslimer.

   Og gør man det alligevel, eller uden at tage højde for mulighederne for at blive snørret, er man selv ude om de eventuelle problemer man så senere risikerer at løbe ind i.

   Islam repræsenterer, på alle leder og kanter, indenfor alle områder og på alle niveauer, det mest ubehagelige vi kan støve op på denne klode.

   Jihad er hvad Vesten har fået.

   Kommentar by Vivi Andersen — 21. april 2009 @ 19:08

  7. Man kan krænke mennnesker, ikke en religion…

   Kommentar by Henrik — 21. april 2009 @ 21:35

  8. Gud er død, men religionsidiotiet lever i bedste velgående.

   Nu da man vil skærpe ryge-loven til at gælde et forbud mod al rygning undtagen i eget hjem, vil jeg da foreslå at indføre samme lovgivning i forhold til religion og religionsudøvelse, så vi andre kan bliver forskånet for andres religiøsitet når vi færdes i det offentlige rum.

   Kommentar by Tolder — 21. april 2009 @ 23:09

  9. Toldere # 8

   Jeg fik et lille smil på, da jeg læste dit indlæg. Der er nok noget om det. Men jeg mener nu, at folk skal kunne dyrke deres religion i kirker, moskeer osv.

   Kommentar by Janutte — 22. april 2009 @ 00:49

  10. Oprettelsen af større afspærrede områder forekommer mig efterhånden som det eneste der vil kunne forsvare den vestlige civilisation.

   I et land hvor et stort flertal går ind for reel fri indvandring af tusindvis af tilhængere af modsætningen til vestlig civilisation er det klart dette synspunkt er i mindretal.

   Mindretallets idealer der er den vestlige civilisation forsvinder da.

   Kommentar by Peter Buch — 22. april 2009 @ 05:37

  11. Farshad Kholgi – Den islamiske komedie

   http://jp.dk/opinion/kronik/article1669679.ece

   Kommentar by BE — 22. april 2009 @ 09:26

  12. @9

   Hehe – Religion er opium for folket.

   De fleste religiøse jeg har kender/har kendskab til er bemærkelsesværdigt usympatiske og langt hen ad vejen direkte ubegavede. Der er vel kun Tenzin Gyatso (Dalai Lama) som en undtagelse.

   Kommentar by Tolder — 22. april 2009 @ 14:06

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper