12. juli 2015

“… et fællesskab må afgrænse sig proportionalt med dets grad af skatteyderbetalte gratisydelser.”

Ingen formulerer mine tanker så klart som Henrik Gade Jensen. Her lidt fra en fremragende kommentar på Politiken.dk – Danmark er ikke en velfærdsstat med plads til alle.

‘Ideen om et retfærdigt fordelingssamfund forudsætter en afgrænset verden, inden for hvilken fordelingen kan ske’, skriver den amerikanske filosof Michael Walzer. Denne verden er typisk en nation, et politisk og kulturelt fællesskab, hvor medlemmerne bindes sammen i tilstrækkeligt omfang til at kunne udøve solidaritet med hinanden. …

Jo mere udbygget og socialt graciøst dette politiske fællesskab er – og i Danmark er det en omfattende velfærdsstat med gratisydelser – des større pres må der være for at blive medlem. Jo mere rigt og velstående et politisk fællesskab er, des flere vil have del i dets goder.

Derfor er det logik på laveste niveau, at et fællesskab må afgrænse sig proportionalt med dets grad af skatteyderbetalte gratisydelser. En velfærdsstat må altid være tendentielt lukket. Det er ikke et spørgsmål om moral, men om ræson og spilleregler. Det er den usentimentale forholdsregel, som i dag ikke mere kan formuleres, fordi det offentligt tilladelige menneskesyn ikke mere omfatter bedrageren, snylteren, lurpasseren, synderen, men kun offeret, staklen, uskylden, hjælpeløsheden.

I dag er hypermoral den store fare for samfundene, f.eks. ved at give alle mennesker ret til medlemskab hvor som helst – ‘menneskerettigheder’ – hvorved forbindelsen mellem fællesskab, velstand og fordeling afkobles. Ideelle fordringer ødelægger samfundene. Vi skal være mere umoralske og klarsynede, ikke regne med det gode og at alle vil det bedste, vi skal renoncere på universelle ambitioner og være tilfreds med at få fællesskabet Danmark og fællesmarkedet Europa til at fungere, også i fremtiden, som et stykke retsorden midt i en verden af uorden, opløsning og halshugninger.

[…]

Grækenland skulle ikke have været med i euro-fællesskabet… Det lyder smukt med en grænseløs verden, hvor vi alle er lige søstre og brødre, men det ender som regel altid med en forbandet skrap Storebror. Også for grækerne.

Flygtningestrømmene til Europa fra krige, korruption og fejlslagne stater vil fortsætte i større tempo fremover, så længe der er miserable forhold mange steder. … Hvorfor kan den offentlige mening ikke anerkende det simple, at den danske velfærdsstat, nationen, det politiske fællesskab er en afgrænset og knap ressource geografisk og økonomisk og kulturelt, og derfor må være ekstrem varsom ved grænsen og ved tildeling af medlemsskaber? …

Hvis Hans Hedtoft eller H.C. Hansen blev vakt til live i dag, ville de flokkes om Pia Kjærsgaard og tro, hun var Staunings arvtager. Hedtoft og H.C. ville ikke kunne forstå, at hvad der er en indlysende forudsætning for velfærdsstaten, nu skal formuleres som program. Og så er det end ikke stuerent.

… hvis der føres politik der eroderer forudsætningen, ophæver grænser og universaliserer den danske velfærdsstat, bliver det kun et tidsspørgsmål, hvornår overbygningen kollapser.

Alligevel ser mange Danmark som en moralsk korsfarerstat med uendelige ressourcer, der kan og skal og i hvert fald burde redde alle lidende mennesker, på havet, i krigszoner eller i nærområderne. Og så opbygge civilsamfund, hvor der er tusind års tradition for korruption.

Hjælp dig selv, du hykleriske verdensforbedrer!”

Oploadet Kl. 14:10 af Kim Møller — Direkte link9 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/67579/trackback

9 Comments »

 1. JP ansatte tågehornet Trads. Så skred Gade Jensen til Politiken. Hvem kan bebrejde ham?

  http://journalisten.dk/trads-jeg-var-fej

  Kommentar by BB — 12. juli 2015 @ 14:22

 2. Sålænge vi har Henrik Gade Jensen er Danmark ikke uden håb.

  Kommentar by CommonSenseNow — 12. juli 2015 @ 14:31

 3. At være tro mod sit fædrene ophav, og ikke ødelægge det. Burde være indlysende, hvis altså ikke lige det var socialisterne som har haft definitions-retten. De tider stopper her. Måske Henrik Gade Jensen kan komme med på vognen/Det Nye Verdensbillede?? Manden har ordene i sin mund samt et flot og akademisk sprog, som kan nå længere ud til fremtidens pluralistiske filosoffer.

  Det er nu 10 år siden, jeg første gang skrev/sang om det nye VERDENSBILLEDE ved teaterkoncerter, Cabaretter og senere på CD’en ”Kulturrevolution” (Undertitel; Storpolitiske Sange Fra Midten)
  Se/lyt evt. på MISTERJONES.DK

  Det Nye Politiske VERDENSBILLEDE Set fra Pluralisternes Point Of View:

  Et centrum med cirkelslag rundt om.
  Som solsystemet, hvor solen er det livgivende, det varme = de pluralistiske, de ægte demokratiske partier.
  Hvor de yderste planeter repræsenterer det kolde, det mørke = de egoistiske, de fundamentalistiske partier.

  Det gamle politiske verdensbillede, det med venstre- og højrefløj, venstre- og højrerabiate er en socialistisk opfindelse. For at legitimere sig selv.
  Hvor den allerstørste løgn var national-socialister placeret sammen med de smukke partier til højre. Udfra ideen om, at jo længere væk fra kommunisterne du kom, des nærmere kom du ondskaben/nazi. National-socialister burde selvfølgelig ligge klods op af de Internationale-socialister til venstre. Både National- og Internationale socialister har samme holdning til jøder, Israel, USA, demokrati & 1000 andre ting.
  Breivik, Hitler & Baader-Meinhof-gruppen skal selvfølgelig placeres sammen med dem de ligner; fundamentalisterne, egoisterne, folk som vil bruge magt for at få deres vilje.

  Hvis vi en stund bevarer udtrykket venstrefløj om fundamentalister er deres politiske modsætning; det etiske, humanistiske, pluralistiske, smukke menneske der tager demokratiet alvorligt, tager deres eget ophav alvorligt. Et sådant menneske burde placeres i midten af en cirkel. De små egoister er tæt på, de store egoister svæver langt væk. Små egoister, kunne være de partier der ikke har problemer med at handle med Kommunist-Kina, ikke har problemer med demokratisk underskud i EU.
  Når socialister hånligt taler om kø på midten, er det bare et tegn på, at deres politiske modstandere, alle nærmer sig den smukkeste placering, alle nærmer sig det smukkeste menneske, tænkes kan.

  Venstrefløjen ved godt de er fundamentalister (egoister), ved godt de drømmer om den totale magt over deres medmennesker. Men det lyder lidt vattet, hvis en socialist skulle kalde sin værste fjende for; ”Din dumme demokrat, din dumme pluralist”. Nej så er der meget mere saft og kraft i udtrykket; ”Føj,,,..du tilhører den rabiate og ekstreme højrefløj”.
  Så når en socialist omtaler en person som højrerabiat, taler han i virkeligheden om det smukkeste menneske på jorden. (TAG DEN)

  Man kan diskutere illustrationen/grafikken, men filosofien bag, er jeg 100% sikker på, 100%!!
  Selvfølgelig skal fundamentalister ikke have definitionsretten på etik, det siger sig selv. Hvad siger du Henrik Gade Jensen?

  Kommentar by mister jones — 12. juli 2015 @ 14:42

 4. Man kan sammenligne de Skandinaviske velfærdsstater (som de oprindeligt var tænkt) med lande som Brazilien og Indien. I de sidstnævnte lande er alle mulige sociale “rettigheder” indskrevet i grundlovene, men intet fungerer efter hensigten. Af den simple grund at disse lande ikke er etnisk og kulturelt homogene.

  Velfærdsstaten forudsætter et værdimæssigt fællesskab indenfor hvilke der produceres og fordeles – ellers kan den ikke fungere. 70% af verdens lande er ikke homogene nok til at kunne fungere som økonomisk bæredygtigt velfærdssamfund. USA er et grænsetilfælde og Sverige er på vej til at blive det. Af samme grund kan en global verdensstat ikke realiseres.

  Men iøvrigt deler jeg ikke det negative syn på Grækerne. Det overses jo at EU-bosserne vidste besked med Græenlands problemer ( herunder statstiksvindelen) allerede før finanskrisen. Man ignorerede bevidst problemerne fra allerhøjeste EU-sted. Derudover overses at Grækenland har over 2 mio. Ilegale indvandrere oveni de legale. Intet land kan fungere under disse betingelser.

  Kommentar by Sigwar — 12. juli 2015 @ 16:00

 5. Enhver kan vel sige sig selv at Danmark som et lille land indbyggermæssig og geografisk, ikke hverken kan eller skal rumme flere hundrede millioner fremmede.

  Hvad angår Grækenland og Euroen mener jeg det er EU selv som har svigtet. EU har altid pralet af at være garant for stram styring, og loft over hvor meget gæld hver enkelt land kan tillad sig at have,
  den har i den grad fejlet her, og nu tørrer EU’s finansministre deres egen inkompetence af på Grækenlands regering. Det er ikke kønt, og jeg glæder mig endnu engang over at Danmark ikke lyttede til Marianne Jelved.

  Kommentar by k.m. — 12. juli 2015 @ 16:01

 6. Under HGJ’s indlægget skriver en kommentator ved navn Mikkel Jensen, at der overhovedet ikke er noget at komme efter for dem, der vil bevare den offentlige velfærd i nationerne. En tsunami af krigsflygtninge er i gang og vil i en uoverskuelig fremtid vedblive at strømme til Europa. Glem grænserne!

  Det er udmærket, at dette symptomatiske budskab lægges på nettet. Sådan tænker EU-toppen og mange unge mennesker, og Mikkel formulerer det fikst: “Væn jer til tanken om at europa ikke er forebeholdt dig og mig og vi to.”

  Nej, Europa er forbeholdt dem, der tager det, fordi de nuværende befolkninger mangler midler til selvforsvar. Med andre ord: Europa bliver overtaget af afrikanere og arabere. Og så bliver det deres. Det bliver forbeholdt dem.

  Og hvordan mon det kommer til at gå med velfærd, velstand og sikkerhed? Det kan fastslåes med sikkerhed ved at kaste et blik på begivenhederne i Syrien og Libyen. Der er fremtiden, hvis tilstrækkeligt mange tænker som Mikkel.

  Sådan tænkte de danske politikere efter den tyske besættelse af Danmark d. 9. april 1940. Der var ikke noget at gøre. Tyskland, Hitler, nazismen var for stærk. Nu gjaldt det om at tilpasse sig. I Brasilien sad den stakkels Stefan Zweig og græmmede sig – bogstaveligt talt til døde.

  Det er lidt ærgerligt. Han var en af de største mestre til at skrive på det tyske sprog. Et par år efter hans selvmord vandt de allierede. Nazi-Tyskland styrtede sammen. Et meget vigtigt bidrag til denne udgang på verdenskrigen var Winston Churchills taler til briterne: We shall never surrender ….! Men måske har Mikkel Jensen aldrig hørt om Churchill.

  Anden Verdenskrig? Vil det sige, at der også har været en første verdenskrig?

  Gennem årtier er børn og unge blevet indoktrineret med nihilisme. Der er ikke meget, der tyder på, at borgerlige politikere har kendskab til dette kulturelle hærværk. Fhv. minister Antorini er ikke gået på pension. Hun og hendes embedsmænd og ligesindede giver ikke op. Så ødelæggelsesværket vil sikkert fortsætte i rum tid endnu.

  Kommentar by Torben Snarup Hansen — 12. juli 2015 @ 18:42

 7. http://www.tvsyd.dk/artikel/291146:Efter-ny-lavere-ydelse–Vil-samle-ind-til-flygtninge

  KOLDING
  EFTER NY LAVERE YDELSE: VIL SAMLE IND TIL FLYGTNINGE
  Søndag 12-07-15 kl. 13.56 – af Lars Feldthaus
  Flygtninge skal have lavere ydelser, siger regeringen. Det har fået to politikere til at starte en indsamling, fordi flygtningene bliver fattige, mener de.
  Læs også: Da Toftlund fik et asylcenter
  Det er Jesper Elkjær, der sidder i Kolding byråd for de radikale, og tidligere folketingsmedlem Karina Lorentzen fra SF, der har taget initiativ til at lave en indsamling til kommunens flygtninge.

  Går det, som regeringen har planer om, sættes ydelsen ned fra den nuværende integrationsydelse på cirka 11.000 kr. om måneden til det, der svarer til SU-niveau – omkring 5900 kr.

  – Med regeringens indgreb, der med stor sandsynlighed sender flygtninge tæt på eller under fattigdomsgrænsen, er der brug for, at nogen gør noget, siger Jesper Elkjær.

  – Visse politikere har været dygtige til at påberåbe sig eneret til at definere de danske værdier. Mine værdier er ikke afspejlet i det. Folk, der har satset og risikeret deres liv, har ikke siddet og googlet, om de får 1000 kroner mere i ydelse i Danmark end i Holland. Det har ingen betydning for antallet af flygtninge, om man piller ved ydelsen. Jeg synes, vi må gøre noget og møde de nye borgere med en hjælpende hånd, siger Jesper Elkjær.” citat slut

  ***
  TVSyd viste et klip med Jesper Elkjær, hvor han viste rundt i et hus i Christiansfeld. Det lignede et af Låsby-Svendsens rottereder, men Jesper Elkjær mener det bare skal have en bøtte maling og shines lidt op.

  Jeg spørger mig selv hvorfor huset har stået tomt så længe, at det ligner en ruin indvendig, hvorfor der ikke er flyttet en dansk familie ind som kunne sætte huset i stand med hjælp fra nationalmuseet.

  Karina Lorentzen bliver ved og ved og ved, som en plyskanin med Duracellbatterier. Hun har åbenbart intet til overs for danske værdier, men ser mere Syriske flygtninge som Danmarks fremtid.

  Kommentar by k.m. — 12. juli 2015 @ 20:18

 8. Kommer de til mig, bliver de sparket ud.

  Kommentar by Sindsro — 13. juli 2015 @ 13:02

 9. https://www.youtube.com/watch?v=Uj69XxunTo8

  Kommentar by Hodja — 13. juli 2015 @ 17:42

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper