13. juli 2015

RUC-lektor om det racistiske Danmarks ‘dødelige vuggegave’: “… giver din hverdag mening og retning”

Min ferie er slut, og det var meningen jeg ville starte med blidt med journalist Henriette Harris, der i Dagbladet Information trækker tråde mellem en mulig racistisk oplevelse i en bus ved havnen i Gedser, og folketingets nye sammensætning. Bemærk udtrykket ‘den albyldanske hudfarve’. Politiken har dog et læserbrev der overgår med flere sorte hottenhothoveder. RUC-lektor Julia Suárez-Krabbe – Racismen er din vuggegave.

“Du har fået en gave, som du holder meget kær. Den ligger tæt ved dig, den gør dig til den, du er. Men du kan som oftest ikke se den. …

Racisme er strukturel. Det er dens strukturer, du har fået i vuggegave. For dig er det fint, fordi den fortæller dig, at du er andre overlegen, den beskytter dig, den giver dig privilegier, den åbner døre for dig. Du lever i en strukturelt racistisk verden, hvor nogens vuggegave er andres eksklusion, endda død. For holocaust er, som kolonialismen, slavehandlen, og krigene i Irak og Afghanistan, også din vuggegave. Racisme er ikke et badge, du kan tage af, når du beslutter, at du ikke er racist. Som sagt er racisme strukturel, og den giver din hverdag mening og retning. Den giver dine ord vægt, den gør dine argumenter logiske, og den gør det uskyldigt at bruge din rangle, ride på din karrusel i dit dejlige sommerland, fortælle din godnathistorie og affeje modargumenter som latterlige.

Fordi den ikke er et badge, du nemt kan tage af, gav du højst sandsynligt din vuggegave videre, da du selv fik børn.

Du gav den som rangle, som godnathistorie, via dit daglige virke som forælder, og således voksede dit barn op, i sikkerhed og sikker forvisning om, at I alle er gode mennesker, som ikke blev formet af, og til stadighed forsvarer, jeres hvide, dødelige vuggegave.”

(Politiken, 13. juli 2015)

“Du har nu to valgmuligheder: at flygte fra Danmark, eller at tage kampen op mod strukturel racisme. For det var den, der vandt. … nu er den konsolideret sikkert og fast i statsmagten, og det er meget farligt.” (Julia Suárez-Krabbe kommenterer FV15 på Facebook, 19. juni 2015)

Oploadet Kl. 12:57 af Kim Møller — Direkte link52 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/67602/trackback

52 Comments »

 1. RUC er Danmarks svar på muslimske koranskoler.
  Snæversynede forskere, der opdrages til at hade alle der ikke tænker som dem.

  Kommentar by k.m. — 13. juli 2015 @ 13:28

 2. Hvorfor er alverdens ulykker altid VORES skyld? Mere standard RUC lort!

  Krigene, nøden, elendigheden og undertrykkelsen i de muslimske lande eksisterer – men det er Islams skyld!

  Slaveri er ikke racebaseret, men en rent økonomisk ting. Det opstår, når arbejdskraft er et ekstremt rigeligt gode og kapital er et meget knapt gode, hvilket var den normale tilstand i alle førindustrielle samfund. Intentioner – gode såvel som onde – har intet med sagen at gøre. Historien har eksempler på at sorte holdt sorte slaver, at hvide holdt sorte slaver og at sorte holdt hvide slaver etc. Etnicitetsaspektet er en moderne efterrationalisering, der opstod fordi den vestlige verden gradvist blev dominerende for 200-400 år siden, hvilket tilfældigvis betød at slaveriet fremstod som noget etnisk, hvilket det oprindeligt ikke var.

  Kommentar by Sigwar — 13. juli 2015 @ 13:31

 3. Socialdemokraten Erling Olsen som var RUCs første rektor ville lukke stedet efter et studenter oprør hvor de krævede socialkonstruktivismen gjordt til “videnskab”. Man ser hvilket intimiderende vås, som kan komme ud af dette idag. Når, man som socialkonstruktivist afviser, at der nogle træk i den menneskelige som er medfødt er der fri slag for alle mulige ideologiske beskyldninger. Det skulle være lukket.

  Kommentar by Thorsted — 13. juli 2015 @ 13:40

 4. RUC er en sindssyg “uddannelsesinstitution”….

  Kommentar by Josephine — 13. juli 2015 @ 13:42

 5. Det siges at “man” bliver uddannet på RUC. Til hvad står hen i det uvisse.
  Denne Julia Suárez-Krabbe synes dog helt sikkert at være blevet Cand Klaphat eller cand Så Lidt

  Kommentar by Ukendt — 13. juli 2015 @ 13:55

 6. marxist genopfinder arvesynden

  Kommentar by marius — 13. juli 2015 @ 14:01

 7. Politiken er flippet fuldstændigt ud efter valget. Det er Jelved på syre

  Kommentar by Josef K — 13. juli 2015 @ 14:17

 8. Hvor er det typisk. Fx., hvad er ’strukturel racisme’? Lad mig komme med et bud: det er en blanding af ubevidst og indirekte ‘racisme’ som hvide ‘kommer til at begå fordi de er og bliver racister uanset om de selv ved det eller ej’. Dvs noget som man ikke kan undgå og derfor ikke gardere sig mod bliver brugt om en. Hvis man selv er hvid, naturligvis. Altså, et formidabelt eksempel på Orwellian newspeak: et racistisk begreb (fordi det er rettet mod en ‘race’, hvide) som udgiver sig for at være ‘anti-racistisk.’

  Og apropos racisme og den slags, så, I forbindelse med en discussion om race I USA, denne her rapport: http://www.bjs.gov/content/pub/pdf/htus8008.pdf

  Det er seriøst interessant: som de fleste ved er der meget fokus på når hvide (eller Hispanics som vist nok regnes for ‘hvide’ når de begår forbrydelser men måske ikke når de er ofre*) slår sorte ihjel. Linket er official statistik og må derfor betragtes som bedst tilgængelige information. Et par highlights: sorte begår lige netop over 50% af samtlige mord I USA (og udgør ca. 12% af befolkningen), dræber ca. dobbelt så mange hvide som hvide dræber sorte, og 93% af sorte mordofre dræbes af andre sorte hvilket er højere end hvide mordofre der dræbes af andre hvide (84%). Helt ekstreme tal der viser at medierne kun finder sorte mordofre interessante når de kan bruges kultur-marxistisk til at så splid I samfundet, dvs. når det statistisk atypiske men for PC-niks meget brugbare ‘hvid-myrder-sort’ sker. Og prøv at sige det offenligt på et uni I USA… “well that’s b/c of slavery/racism/poverty/exclusion/whatever-can-be-used-to-blame-whites….”

  Kommentar by Moran ya Simba — 13. juli 2015 @ 14:23

 9. Der er dokumenterbar forskel på racer. Her er en forelæsning med en prof. i filosofi, Eugene Valberg, som har boet mange år i flere afrikanske lande. Hans betragtninger og iagttagelser er meget interessante.https://www.youtube.com/watch?v=WAoNhacojmM

  Kommentar by Thorsted — 13. juli 2015 @ 14:28

 10. Det er interessant med disse teorier, at alt dårligt er hvide europæeres skyld. Heri ligger vel også en ganske racistisk arrogance, at hvide europæere er så magtfulde, at de overtrumfer andres indflydelse. I deres nedvurdering af hvide europæere ligger en automatisk overvurdering.

  Kommentar by Dinesen — 13. juli 2015 @ 14:32

 11. Dinesen, “Det er interessant med disse teorier, at alt dårligt er hvide europæeres skyld. Heri ligger vel også en ganske racistisk arrogance, at hvide europæere er så magtfulde, at de overtrumfer andres indflydelse. I deres nedvurdering af hvide europæere ligger en automatisk overvurdering.”

  Der er HELT sikkert en skjult narcissisme I de ‘anti-racistiske’ antagelser om at hvide/Vesten er skyld I alt dårligt. Muslimer/voldelige sorte/you-name-it “reagerer bare på noget vi gør”, i.e. de har ikke selvstændigt initiativ men skyldes noget ‘vi’ har gjort. Svært at have en mere selvcentreret verdensopfattelse. De mest rabiate ‘anti-racister’ er undertrykte racister der nærmest behandler ikke-hvide som truede dyrearter der skal ‘beskyttes’ mod hvide og ikke kan forventes at være ansvarlige for egne gerninger.

  Kommentar by Moran ya Simba — 13. juli 2015 @ 14:53

 12. En gang sludder

  Kommentar by Dunk — 13. juli 2015 @ 15:00

 13. Hun er åbenbart ikke hvid ellers ville hun jo også have fået den der hvide dødelige vuggegave.
  Jeg håber for hendes mentale tilstand, at indlægget er ironisk ment.

  Kommentar by Menig 442 — 13. juli 2015 @ 15:17

 14. Er du lidt brun i huden? Kan du smile og nikke når hvide kvinder taler ned til dig? kan du finde på en hjerteskærende historie om hvorfor du er flygtet?
  Pak sydfrugterne og skynd dig til danmark. Der er masser af søde RUC piger der har et benhårdt betonfeministisk hjerte når det kommer til hvide mænd, men du skal nok få det som blommen i et æg.
  En tur på lagnet og hjemmebagte speltboller til morgenmad.
  Derefter følger et 2 dages kursus i hvad der er din ret og hvad der er din pligt.
  Det med pligterne skal du ikke tage så tungt, det er forbeholdt den hvide arbejdene mand. Dine rettigheder skal vi nok få afklaret.
  Go’ ferie:-)

  Kommentar by Frank Hagmann — 13. juli 2015 @ 15:31

 15. Nu kan alle vel forstå udtrykket: intellektuel tosse.

  Kommentar by Machiavelli — 13. juli 2015 @ 15:51

 16. Hun er en kvindelig David Trads

  http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/davidtrads/ECE7865469/En-enkelt-god-dansker-blandt-lutter-onde/

  Kommentar by k.m. — 13. juli 2015 @ 15:58

 17. Jamen,så farvel da Julia…

  Kommentar by Anonym — 13. juli 2015 @ 16:06

 18. Med sine eksempler viser Julia Suárez-Krabbe netop, at der INGEN strukturel racisme er i Danmark. Strukturel menes her ubevidst og indirekte racism indbygget i kulturen i den grad den ikkeer åbenlys.

  I af de etnisk nulevende danskere er der således stort set ingen, der har forfædre, der har haft noget at gøre med holocaust er, som kolonialismen, slavehandlen eller krigene i Irak og Afghanistan, altså hvis man godkender disse episode som tegn på racisme.

  99,99% af danskerne eller deres forfædre har således intet at gøre med holocaust, kendte intet til kolonismen og slavehandlen, da den stod på, og ingen har tænkt den tanke, at krigene i Irak og Afghanistan skulle have noget at gøre med racer. Ingen af disse eksempler er danskernes vuggegave, som det så poetisk beskrives.

  Man kan her tale om endnu et eksempel på, hvad man kunne kalde sen-marxismens fejlslagne analyser, som universiteterne åbenbart er fyldt op med.

  Man øjner en psykologisk mekanisme, hvor hun gennem ‘pæne’ ord foretager hun en udskældning af dem, som hun er 100% afhængig af via skattebetaling. Tilsviningen ville aldrig ske, dersom hun var en privatansat, der forstod sammenhængen mellem indsats, selvstændighed og løn.

  Kommentar by traveler — 13. juli 2015 @ 16:31

 19. Luk RUC.
  Uden at være fagmand vil jeg tro, at det er en variant af paranoid psykose.
  Det kan retspsykiater Henrik Day Poulsen sikkert forklare?

  Alene det at hun har svært ved at skelne mellem ‘jeg’ og ‘dig’.

  Hun føler sig anderledes end’massen’, men tænker hele tiden som, om og på ‘massen’. ‘Massen’ er fjenden og hun vil ikke være som ‘massen’, men hun kan ikke rive sig løs fra ‘massen’.

  Racismen bobler i hendes indre. Det er et helvede for hende som hun har svært ved at leve med. Hun er på randen af selvmord, tror jeg?

  Kommentar by A-mad — 13. juli 2015 @ 16:37

 20. @13 Menig 442
  ja, vi må sandelig håbe, konen mener det ironisk, men efterhånden som islamiseringen og racisme angsten vinder frem og den desperate røde fløj og de Radigale skal finde forklarings modeller på dræber ideologien isislams hærgen, nu mere absurde, vrøvlende, venden på hoved og hovedløse udtalelser og skriblerier bliver vi udsat for, faktisk bliver deres vrøvl ufrivilligt komisk.

  Det minder mig om en sjov episode, jeg oplevede på min arbejdsplads, der er vi nogle stykker der er meget politisk interesseret og vi stod tilfældigvis og diskuterede isislams hærgen, da vores politiske uinteresseret kollega, der normalt ikke blander sig i vores diskussioner, fordi vedkommende kun får sine politiske oplysninger gennem DDR mellem udsendelserne vild med dans og andre underholdnings genudsendelser og derfor er så misinformeret, så når vedkommende udtaler sig, jamen, så står vi forbløffet og vantro stirrende tilbage, for derefter at falde om af grin, men denne gang kom det spontant ud af munden på denne uoplyste kollega:”ja, det er da underligt, at fredens religion opfører sig sådan” denne gang udbrød vi i latter med det samme, fordi vi troede det var en ironisk bemærkning, men kollegaen stod måbende tilbage og forstod ikke hvorfor vi grinede, så blev det endnu sjovere, fordi her stod der et fortidslevn der stadig troede på denne floskel, selvom DDR er holdt op med at omtale isislam som fredens religion, helt til grin vil DDR vel heller ikke fremstå, men der findes altså stadig mennesker, der ikke automatisk og helt naturligt begynder at grine, når isislam omtales som fredens religion.

  Så, jo vi kommer til at opleve flere og flere komiske forklarings modeller proportionelt med muhammed importens stadig voksende andel af befolkningen og dermed også den øgede dominans og volds muhammed adfærd, den skal jo forklares uden at nævne årsagen, og så er det jo, at det bliver ufrivilligt sjovt, hvad de røde og Radigale får vrøvlet sammen, uden at nævne isislam.

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 13. juli 2015 @ 16:45

 21. Hun har skrevet en artikel…

  http://scholarworks.umb.edu/humanarchitecture/vol10/iss1/5/

  For besværligt at hive eksempler fra, men vil man have bekræftiget sin fordomme om marxister, er der fuld dokumentation. Titlen siger næsten alt, men der er perle…

  “‘Epistemic Coyotismo’ and Transnational Collaboration: Decolonizing the Danish University,” Human Architecture: Journal of the Sociology of Self-Knowledge: Vol. 10: Iss. 1, Article 5.

  Kommentar by Hans Und — 13. juli 2015 @ 16:47

 22. Jeg var inde og se filmen Guldkysten i lørdags. En meget sigende film i den her forbindelse.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 13. juli 2015 @ 16:51

 23. Julia Suárez-Krabbe coordinates the Decoloniality Europe network, composed by a majority of southern scholars and activists who work against racism, Islamophobia and coloniality in Europe (http://decolonialityeurope.wix.com/decoloniality). She is assistant professor at the Department of Culture and Identity, Roskilde University, Denmark and associated researcher at the Center for Social Studies (CES) of the University of Coimbra, Portugal. With co-funding from the Danish Social Science Research Council she is currently involved in the research project “ALICE – Strange Mirrors, Unsuspected Lessons” (alice.ces.uc.pt) coordinated by Prof. Boaventura de Sousa Santos and financed by the European Research Council (FP/2007-2013)

  http://decolonialthinking.blogspot.dk/2013/03/can-europeans-be-rational-julia-suarez.html

  Kommentar by Hodja — 13. juli 2015 @ 16:52

 24. Samarbejdspartnere: http://decolonialityeurope.wix.com/decoloniality#!the-movements/c1k8g

  Venner: http://decolonialityeurope.wix.com/decoloniality#!friends/c162u

  Kommentar by Hodja — 13. juli 2015 @ 16:56

 25. Mon ikke det hele er FN, EU og RUC finansieret?

  Anti-hvidt, anti-europæisk, anti-kapitalistisk osv.

  Kommentar by Hodja — 13. juli 2015 @ 17:03

 26. Hodja,

  Det morsomme er, at hun på en og samme tid tjener “eliten” og lægger den for had, med beskyldninger om racisme, apartheid og alt det andet fra skuffen med godt- og nemtkøbt kulturmarxisme.

  Kommentar by Hans Und — 13. juli 2015 @ 17:13

 27. Jeg vil indtrængende anmode alle, der som Julia Suárez-Krabbe nu anser Danmark for at være alt for ondt og racistisk, om straks at rejse til den humanitære stormagt, Sverige. Jeg skal personligt kippe en ekstra gang med Dannebrog, (det facistoide, nationale, kristendomssymbol), den dag det sker. For det der med at rejse, er vel ikke bare tomme trusler ? Nej, spøg til side; tag nu en tudekiks og kom videre… det, der skete d. 18/6 kaldes demokrati. Sidste gang var det jer, der vandt – og nu er det så altså os – os der ikke er helt så hjernedøde som jer. Det skal i såmænd ikke være kede af.

  Kommentar by Bror Lerbror — 13. juli 2015 @ 17:18

 28. Vi kunne jo oprette en fond, der indkøber togbiletter til Malmö til værdigt trængende, som ønsker at forlade DK af skam.

  Kommentar by Hodja — 13. juli 2015 @ 17:30

 29. @ERIK JØRGENSEN

  hvorfor tog den ind for at se den film?

  Disse slavefilm har alle til formål at give europære et skyldkompleks for deres fortid. 12 years as a slave er nok kronen på værket i forhold til White guilt.

  “Amistad” er den eneste gode film af denne genre.

  Kommentar by Dinesen — 13. juli 2015 @ 17:36

 30. Mødte i lørdags 1. interne flygtning i Danmark. Dragqueen ny i min by. Kunne ikke længere bo på islamsiske Nørrebro. Tak Zenia Stampe m.fl. pladderhumanister.

  Kommentar by CommonSenseNow — 13. juli 2015 @ 17:36

 31. #29 Dinesen

  Jeg tog ind og så den fordi jeg interesserer mig for Danmarks historie. Hvad filmen så end måtte have af skjulte politiske budskaber er underordnet for mig.

  I øvrigt er det ikke de hvide kolonister der er filmens skurke, men derimod den indfødte krigeriske ashanti-stamme.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 13. juli 2015 @ 17:45

 32. RUC er en vugge(stue).

  Kommentar by Olé — 13. juli 2015 @ 17:50

 33. @26 Bror Lerbror, jeg har mange gange hørt, at “vi” vandt valget i juni, men jeg synes ikke,at jeg vandt… Lur mig, om ikke de marginale forbedringer iblandet forværringerne fra perioden 2001-11 nu fortsætter, under symbolsk DF-protest. Typisk foregår det allerede i EU. Fx http://jyllands-posten.dk/politik/ECE7445166/DF+stemte+for+%C3%A5bne+gr%C3%A6nser+i+EU/ “Selvom DF er ‘meget uenig’ i formuleringen om åbne grænser endte partiet som nævnt med at stemme ja.” Den sang kommer vi vist til at høre igen og igen også i Folketinget. Således snakker DF videre for sin syge moster, ikke konkret for det danske folk. Bl.a. er man for bleg til at stå for en ny, tiltrængt ublu rindalisme, der gør op med offentlig støtte til folk som nævnte RUC-akademiker. Tør den nationale fløj ikke kræve politisk ligevægt i “forskningen” af frygt for at anklages for at ville “styre” den, styres den reelt af dynastiet af kulturmaxister.

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 13. juli 2015 @ 17:52

 34. @ 33. Peter Neerup Buhl: Jeg deler fuldtud din skepsis og dine synspunkter i øvrigt. Men af to onder vælger man vel osv…?

  Kommentar by Bror Lerbror — 13. juli 2015 @ 17:54

 35. Den røde tråd i Julia Suárez-Krabbe´s skriv er, som sædvanlig, at alle Danskerne skal rejse sig op, en efter en, og erklære at de IKKE er racister. Nøjagtigt som katolikkerne skrifter, som protestanterne i kor siger amen, som muslimer beder 5 gange om dagen.

  Racisme er religion for venstrefløjen og hvem gider at forholde sig til religiøse tossers ritualer?

  Kommentar by Santor — 13. juli 2015 @ 19:06

 36. Her er noget til RUC og Inger Støjbjerg:

  Efter år – årtier i virkeligheden – af åbne immigrationspolitik indbydende millioner fra muslimske lande, er mange europæiske nationer nu overvældet af konsekvenserne.

  Men så længe de har venstreorienterede regeringer disse politikker forbliver uændrede, som liberale, ligesom i Amerika, brug indvandring og nemme velfærdspolitikken at bevare magten.

  Men nationer, der vælger konservative regeringer er begyndt at begrænse og endog vende disse politikker indbydende Muslims- og resultaterne er forbløffende .

  Når en sådan nation er Norge, som valgte det konservative parti til magten efter års åbne immigrationspolitik.

  Den nye norske statsminister, Erna Solberg, begyndte et program, der deporterer muslimer, der har bånd til radikale grupper.

  Og noget fantastisk skete: landets voldelige forbrydelser er nede mere end 31% i mindre end et år siden muslimske deportationer begyndte !

  Liberale overalt græder “Racisme” Al Jazeera har sprængt Solberg utrætteligt for hendes såkaldte “islamofobi” , men hun har trykket den af deportere enhver muslimer, der tilhører radikale moskeer eller truer vold mod “ikke-troende” – og sendt deres hele familier hjem også.

  Fra den lokale Oslo News :

  Et rekordstort antal mennesker blev deporteret af norske myndigheder i 2014.

  Norges regering har fastslået, at et rekordstort 7.100 mennesker var til at blive deporteret i 2014, mere end 10 gange så mange under den tidligere regering.

  Analytikere mener nogle af årsagerne til stigningen i tallene er flere ressourcer, mere personale og en ændring af “portefølje prioriteter”. Det er også blevet lettere for norske myndigheder at deportere folk tilbage til muslimske nationer, herunder Afghanistan og Nigeria.

  En stor procentdel af dem deporteret i 2014 var muslimske asylansøgere, der havde deres ansøgning om fortsat asyl afvist. De blev derefter deporteret sammen med deres familier. De fleste af deporterede, havde imidlertid begået forbrydelser, eller var vendt tilbage illegalt til Norge efter at være deporteret.

  Norske beboere er blevet bedøvet af den voldelige kriminalitet faldende i så hurtig en tidsramme.

  Og selvom den liberale medier forsøger at dysse op grunden, en beboer, Adrian Stavig gjort det klart, hvorfor folk elsker deres nye konservative leder, siger noget, der ville give Barack Obama en koronar:

  “Verdens største bande af bøller, mordere og voldtægtsforbrydere er forklædt som en fredens religion.”

  Må ikke du ønsker vi havde en leder i USA, der forstod faren for islam og handlet for at beskytte os mod det, i stedet for en, der fremmer islam og tager afstand fra amerikanere, der spørgsmålstegn ved det?

  Kommentar by Sindsro — 13. juli 2015 @ 19:35

 37. Jeg konstaterede allerede for nogle år siden, at den overvældende majoritet af de der i dag kalder sig Anti-racister er dybt racistiske og at en overvældende del af de der i dag kalder sig Anti-fascister er dybt fascistiske.

  Det er blevet så slemt, at jeg ikke kan høre folk udtale antipatier eller sympatier uden at spekulere på, om de i virkeligeheden mener præcis det modsatte af hvad de mener.

  I virkeligheden er det også efterhånden ret ligegyldigt hvad folk siger de mener, for skriften står klart og tydeligt skrevet på væggen, og det er det eneste der betyder noget.

  Tag f.ex. Spørgsmålet om Grexit. Det er nærmest tragikomisk at følge eurolandenes forgæves forsøg på at redde Euroen ved at skubbe Grækenland længere og længere ned i møget, når nu det er så blændende indlysende, at Euroen er stendød og hurtigst muligt må afskaffes hvis Eurolandende skal have en økonomisk fremtid af nogen art.

  Er der overhovedet nogen voksne mennesker tilbage i Europa, eller er de alle hen over natten blevet skiftet ud med podpeople?

  Kommentar by Mackety — 13. juli 2015 @ 19:44

 38. Det skulle have været “mener præcis det modsatte af hvad de SIGER”

  Kommentar by Mackety — 13. juli 2015 @ 19:47

 39. Racisme findes ikke. I hvert fald ikke som en kategori, i almindelig betydning af ordet.

  Der i mod findes der et politisk våben, eller retorisk greb, nemlig belyvning, som ofte gør brug af ordet.

  Når man taler om gravitation er man på sikker grund så længe det handler, hvordan man iagtager og måler den. Dens “væsen” står derimod hen i det uvisse.

  Med “racisme” er det lige omvendt. Kulturmarxister, humanister m.fl. er helt sikre på hvad dens væsen er, og at alle andre end dem selv har dette væsen i sig. Forlanger man klart svar på, hvor og hvordan man kan iagtage og måle denne “racisme”, så mødes man med tavshed og/eller floskuløse svar. Eller mere sandsynligt, man bliver beskyldt for “racisme”…

  Kommentar by Hans Und — 13. juli 2015 @ 20:06

 40. En lille frisk historie, som måske er en lillebitte relevant. På min scootertur til Nyborg i fredags så jeg en ældre Vespa-scooter med fremmede nr. plader og dens ejer stå på en rasteplads mellem Horsens og Vejle. Jeg måtte lige hilse på ham, en mand på omtrent 60år, som var på vej hjem til Spanien efter en tur til Nordkap. Han talte udmærket engelsk og snakken gik; jeg foreslog at vi skulle tage en kop kaffe på “Kaffekoppen” lige før Vejle.
  Hyggeligt sted. Jeg spurgte selvfølgelig lidt ind til turen, og han fortalte at han havde mødt en ung dansker før han kørte gennem Danmark. Denne unge mand havde fortalt ham at danskerne var racister og aldeles fremmedfjendske, så han skulle absolut kun forvente uvenlighed fra danskerne. Det undrede spanioleren, for nu han havde lige nøjagtig oplevet det modsatte i Danmark. Lutter venlighed, hjælpsomhed og varme. Ja han var faktisk rørt over danskernes hjælpsomhed. Jeg sagde, at vi havde nogle fremmede i landet som skabte problemer, hvor han afbrød mig med : “muslims, I guess”? Og så behøvede vi ikke tale mere om det, men kunne snakke scooterrelaterede ting. Vi tog pænt afsked, og jeg er overbevist om at vi begge blev en positiv oplevelse rigere.

  Venligst Erik.

  Kommentar by Erik balle Povlsen — 13. juli 2015 @ 20:57

 41. Artiklen er nu online:
  ht tp://politiken.dk/debat/ECE2755685/racismen-er-din-vuggegave/

  Kommentar by anno — 13. juli 2015 @ 21:08

 42. Vi er alle racister, det er dét der menes med at det er et strukturelt problem, det bunder i historiske forhold som mange her vist kunne tåle at læse lidt op på, men I har vist for travlt med at hade RUC og kulturmarxismen (hvad end det så betyder for jer).
  Julia Suarez Krabbe har skrevet nogle meget interessante ting om kolonialismens indvirkning på vores opfattelser idag, fx diskuterede spanierne jo længe om de folk de fandt i Amerika overhovedet var mennesker. Det er vigtigt at huske fordi mødet med Amerika grundlagde europæernes følelse af overlegenhed overfor resten af verden.

  Kommentar by Julie — 14. juli 2015 @ 00:30

 43. -> Julie

  “Vi er alle racister…”

  Næhh, det kan du selv være.

  Kommentar by Kim Møller — 14. juli 2015 @ 00:42

 44. @Julie

  Jeg gætter på at du er under 30 år og kvinde.

  Kommentar by Balder — 14. juli 2015 @ 00:58

 45. The Indian peoples sometimes greeted Europeans warmly, provided them with food, and taught them important new survival skills. In some cases, they perceived them as being divine, or at least spiritually powerful. Some used the newcomers as allies against old enemies. Others saw them as new enemies, to be grudgingly tolerated or strongly resisted. Native peoples were quickly disillusioned by treachery or mistreatment at European hands.

  The Europeans brought technologies, ideas, plants, and animals that were new to America and would transform peoples’ lives: guns, iron tools, and weapons; Christianity and Roman law; sugarcane and wheat; horses and cattle. They also carried diseases against which the Indian peoples had no defenses.

  The interaction among groups produced a complex mosaic of relationships. Varying forms of resistance and adaptation among Indian, African and European peoples occured throughout the region.
  http://www.ibiblio.org/expo/1492.exhibit/e-Eur.claims.Amer/eur.claims.amer.html

  Kommentar by Peter Buch — 14. juli 2015 @ 01:20

 46. 42 Julie,

  “Vi er alle racister, det er dét der menes med at det er et strukturelt problem, det bunder i historiske forhold…”

  Kunne du moske forklare hvad det der racisme er for noget? Eventuelt citere en eller anden, der har en brugbar forklaring, f.eks Julia Suárez-Krabbe…

  Under alle omstændigheder så er det dig, der skal demonstrer, at det findes, hvis du vil gøre brug af begrebet [racisme].

  Mht spanierne og deres diskussioner i forbindelse med deres nedkæmpelse af den muhammedanske besættelse (Julia SK kalder det destruktion af Al-andalus)og den efterfølgende ekspansion, så ankom de diskussioner, i det mindste med noget brugbart, såsom den klassiske defenition på en civilisation. (skriftsprog som anvendes også til religions udøvelse). Modsat dagens kulturmarxister, der netop holder deres centrale begreber udenfor efterprøvning, ved at holde dem flydende og indholdløse.

  Kommentar by Hans Und — 14. juli 2015 @ 05:22

 47. Det er den værste gang racisme, jeg nogensinde har været udsat for. Hvor skal man anmelde denne RUC-lektor Julia Suárez-Krabbe?

  Kommentar by Niels P. — 14. juli 2015 @ 08:31

 48. Julia S. Krabbe må forske alt det hun vil, men det spanske opdagelsesrejsende foretog sig for 400 år siden betyder ikke en skid for de problemer vi står med i dag.
  Hun og David Trads, m.fl. kan ikke forlange vi går ud med undskyldninger til hele verden for ting der ligger flere hundrede år tilbage.

  Europa er på vej ud i etnisk og religiøse borgerkrige, det kan Julia ikke rumme i sit ensporede RUC studenterhoved, og Julie i #42 heller ikke.

  Kommentar by k.m. — 14. juli 2015 @ 10:38

 49. Det går galt, når folk med ringe forstand begynder at tænke dybt. Det gælder både mænd og kvinder.

  Kommentar by Niels P. — 14. juli 2015 @ 10:56

 50. Julie S. Krabbe vil have mere værdi for det danske samfund, som gadefejer. Det hun laver nu er IKKE arbejde, men plyndring af danske arbejdere. Hun er en skidt person. Julie 2 skriver at vi skal læse mere “op på hvid racisme”. Jeg syntes du skal læse op på historie Julie. Den kender du heller ikke noget til. Og nej lille Julie, jeg hader ikke RUC, jeg syntes bare at RUC er ganske overflødigt. Nævn mig blot én ting som RUC giver af værdi til Danmark ud over ansættelse til en stor flok fjolser, hvis man ellers kan kalde det en værdi. Jeg vil sige minusværdi. Ud med jer. Luk det rendestensuniversitet.

  Kommentar by Nik — 14. juli 2015 @ 12:42

 51. Kan vi ikke få indført Sharia på RUC? Eller hvad med at sende den gode “forsker” på en studietur. Saudi Arabien vil fx være et dejligt sted for en hvid kvide at opholde sig – og et godt sted at få erfaring med æh øm… hed det strukturel racisme. Nå men dernede hedder det Islam – og det er i øvrigt også snart på vej til et nabolag nær dig. Så glæd dig!

  Kommentar by VE-day in Europe — 14. juli 2015 @ 20:20

 52. ->42: Julie

  Er det det her du hentyder til?

  https://en.wikipedia.org/wiki/Human_sacrifice_in_Aztec_culture

  Kommentar by Hodja — 14. juli 2015 @ 22:19

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper