1. maj 2009

1. maj, Botanisk Have (Århus)

Århus Stiftstidende problematiserer på forsiden i dag, at århusianske skoleelever ikke har fri, så de kan tage til 1. maj-arrangementer. På Stiften.dk berettes om det store arrangement i Botanisk Have (Århus), og det fortælles henkastet om “demonstrerende tamiler”, “diverse klimaorganisationer” og “teltet hos Danmarks Kommunistiske Parti” (DKP). Velmenende politiske aktivister skulder ved skulder med repræsentanter for totalitære ideologier.

Heri ligger problemet med 1. maj. Det er fint at mennesker mødes i det fri på en varm forsommerdag, for at diskutere politik, men det er ubehageligt, så meget den anti-demokratiske venstrefløj fylder til et sådan arrangement. På niveau med politiserende fagforeninger og den demokratiske venstrefløj, sås Danmarks Kommunistiske Parti, diverse kommunistiske fraktioner, Enhedslisten, og de mere militante Socialistisk Ungdomsfront (SUF) og Antiracistisk Netværk (ARN).

Flere tusinde var mødt op, og flaskesamlerne fik logistiske problemer. De ideologiske tømmermænd lider vi alle af.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6785/trackback

20 Comments »

 1. Saa de røde skrigehalse har ikke opgivet endnu i DK.

  Men i det mindste, er de tilsyneladende nogenlunde ærlige hvor deres deres loyalitet ligger, og har ikke udskiftet den røde farve med grønt.

  Kommentar by Marius — 1. maj 2009 @ 19:05

 2. “og har ikke udskiftet den røde farve med grønt”

  Det ved jeg nu ikke rigtig om jeg er enig i. Jeg synes ellers at de røde har fået monopol på miljødebatten.

  Kommentar by RettenTilSelvforsvar — 1. maj 2009 @ 19:16

 3. Sjovt at jeg tog en tur med ungerne ned for at se lidt til arbejderkampen, og hvad ser man…. ? Lige ved siden af en socialdemokrats bod, står der en lokal afdeling af SS og vifter med plakater med budskabet “bekæmpe zionisterne og den ulovlige besættelse”, åhhh hvor det dog lød hult fra scene i det øjeblik, når taleren sagde at man skulle stå sammen imod de muslimskfjendske partier og være tolerante overfor andres mening.

  Kommentar by Broholm (ordblind) — 1. maj 2009 @ 19:17

 4. God dag for flaskesamlerne, ser det ud til. Mon nogen af de venlige socialister hjalp dem med at slæbe udbyttet over i Fakta og få dem vekslet til kontanter? Næppe. De var nok bare glade for at slippe for den dårlige samvittighed ved at have efterladt dem.

  Kommentar by Fantomas — 1. maj 2009 @ 19:33

 5. Ja ytrings- og forsamlingsfriheden kan være en sur pille at sluge Kim..men skik følge eller land fly..

  Kommentar by Allan — 1. maj 2009 @ 19:42

 6. @ Allan

  DU misforstår. Det er ikke ytrinsfriheden og forsamlingsfriheden som der er nogen der har problemer med (udover muslimer). Det er den hadske og anti-demokratisk ideologi.
  Det er hyldesten til folkemordere, totalitære regimer og ideologier. Det er foragten for alle ofrene. Det er den manglende respekt for andre menneskers liv og frihed. Den manglende respekt for menneskrettigheder. Det er anti-semitismen.

  Men det kan en jødehadsk tilbeder af autoritære antidemokratiske ideer vel næppe forstå.

  Kommentar by Superman — 1. maj 2009 @ 20:08

 7. Meget sjovt med det store “Nej til USAs krige” banner midt i en flok røde svendes festdag for Sovjetunionen. Hvis vi f.eks. tager USAs krig i Afghanistan, så er det en ren skovtur for det afghanske folk i forhold til det kommunisterne udsatte afghanerne for fra 1979 til 1989.

  Kommentar by Michael Jensen — 1. maj 2009 @ 21:09

 8. @ Superman: Hvis du skal igennem til Allan, bliver du nødt til at skrive med meget lavere lix – ellers kan han ikke forstå det (det kan han sandsynligvis heller ikke alligevel).

  Kommentar by Anna Lyttiger — 1. maj 2009 @ 22:23

 9. En anden ting.

  Kim, jeg bor meget tæt på Botanisk Have. Havde jeg vidst, du var forbi, så havde jeg budt på en øl. :-)

  Kommentar by Fantomas — 1. maj 2009 @ 23:17

 10. Den invitation vil jeg gerne extende. Uriasfolk som kommer igennem Ukraine må meget gerne connecte med mig for gratis vodka og interessant selskab :-)

  Kommentar by Nicolai K. — 2. maj 2009 @ 00:11

 11. “og har ikke udskiftet den røde farve med grønt”

  Jamen det er skam på vej. Islams farve er grønt :-D

  Var alle flaskesamlere børn, eller de allestedsværende pengebegærlige???

  Eva Rothenborg sagde engang i 70’erne i Folketinget

  Solidaritet er flertalsbetegnelse for egoisme

  Kommentar by tavsen — 2. maj 2009 @ 05:25

 12. Glimrende billeder, Kim.

  Når man har oplevet Land & Folk-festivalerne i 1970’erne og 80’erne med hundredetusinder af gæster i løbet af en weekend (de fleste ikke kommunister, men dog så meget medløbere, at de gik i Fælledparken for at hygge sig og sådan lissom komme hinanden ved, ikke?), så er omfanget af 1. maj i Århus ikke så frygtindgydende.

  P.S. Ja, jeg var en af medløberne.

  Kommentar by Crass Børsting — 2. maj 2009 @ 08:18

 13. “Socialismen tvinger mennesker til at være glade uden at huske på, at de er glade når man ikke tvinger dem” sagt af en Hans Lohberger.

  Sørgeligt at se bannere med nogle af de største massemordere i historien.
  Man forstår godt at man er tvunget til at drikke en helvedes masse bajere 1. maj for at komme i en glad stemning på sådan en baggrund.

  For nogle år siden var jeg på en arbejdsrelateret rute på Blegdamsvej i København og havnede i et 1. maj optog på vej mod Fælledparken. Udover det tog mere end 40 minutter at passere blev jeg tilsvinet af skidefulde ungmøer der anklagede mig for usolidaritet med det arbejdende folk. Øl blev hældt udover bilruderne. Se det var en glad stemning hos folket!

  Kommentar by synopsis-olsen — 2. maj 2009 @ 08:24

 14. Kan se på at der blev solgt “Fighters and lovers”-effekter. Jeg troede egentligt at det var blevet kendt ulovligt??

  Kommentar by Nosferatu — 2. maj 2009 @ 11:38

 15. Iøvrigt sjovt at Dennis Kristensen (fra FOA) sad i Tv2 news og diskuterede med Pia K. som han ikke mente der var plads til på 1.maj.

  Men stalinister, Castro-diktatur tilhængere, maoister, kommunister osv. dem er der ingen problemer med. Det er herlige folk med et anstændigt menneskesyn.

  Folkefjender skal bare holde sig væk.

  Kommentar by Superman — 2. maj 2009 @ 11:40

 16. I morges var der et par store billeder på bt.dk.
  http://www.bt.dk/article/20090502/nyheder/90502002/

  De viste Fælledparken, som den så ud efter at gårsdagens glade festdeltagere, primært øko-multi-kulti mennesker og skole-/gymnasieelever, havde hærget på sædvanlig vis.

  Billedet viste Fælledparken, som den altid ser ud efter en 1. maj: Den ligner en mellemting mellem et brasiliansk slumkvarter og en R98-aktion, hvor skraldet er læsset ud i parken i stedet for på Amagerforbrænding

  Og når det ikke regner 1. maj, stinker parken og omgivelserne af alle kratpissernes efterladenskaber.

  Må sørme være dejligt at være så økologisk bevidste som deltagerne åbenbart er. Så kan resten af københavnerne betale regningen for oprydningen, som sædvanligvis varer en uges tid.

  Hvis betonhoveder og skoleelever gerne vil mødes, så for min skyld ingen alarm. Men hvad med at rydde lidt op efter sig?

  Well, check selv billederne og artiklen.

  mvh hp

  Kommentar by hp — 2. maj 2009 @ 17:04

 17. Jeg synes ikke helt jeg passer ind hverken på rød eller blå stue – men jeg er ikke i tvivl om at jeg hellere ser røde end grønne (religionspolitiske) faner i Danmark – også 1. maj. Desuden kender jeg flere yngre og unge mennesker der deltog under 1. maj arrangementet i Fælledparken i København og de var der bestemt ikke af politiske grunde, men for at hygge sig mellem venner. For dem er 1. maj blevet til en folkefest på linie med så mange andre folkefester og markeder; en god anledning til at hygge sig i flok og på folkelig basis.

  Skiltet hvor der står ”Bekæmp kapitalismen – klassekampen lever!” synes jeg er lidt skæg – og meget anakronistisk – for hvad vil venstrefløjen egentlig gøre ved islamismen og religiøs intolerance med den parole? Dele af venstrefløjen har klap for det ene øje og det kan på et tidspunkt blive et stort problem (er det faktisk allerede) for både venstrefløj, for os andre og for vores samfund, ja, for hele den frie del af verden.

  Jeg mangler at venstrefløjen fremover får paroler som f.eks.:

  ”Bekæmp islamismen – frihedskampen lever!”

  Kommentar by Janne — 2. maj 2009 @ 17:13

 18. 16

  hp

  Det meget affald i Fælledparken og i Århus viser også at der er rigtig mange mennesker (også 1. maj deltagere) der har mange penge at købe fastfood og drikkelse for. Der er også mange penge til at lave dyre skilte, T-shirts og bannere for og til at leje flotte telte og købe musik for. Krisen kradser ikke for alle.

  Kommentar by Janne — 2. maj 2009 @ 18:07

 19. Hej Janne

  Ja, det har du ret i. Det, der dog glimrer ved sit fravær, er, at deltagerne ikke formår at bevæge sig de max 30 meter til en skraldespand med deres affald.

  Københavns Kommune kører inden 1. maj temmelig mange containere ind i parken, blot til opsamling af skrald. Men hvad nytter det, når det nu er nemmere blot at droppe falafel- og pølsepapiret, hvor man lige står?

  Man kunne være grov og skrive, at det svarer til at skide i egen rede. Sådan lige bortset fra, at mennesker formodes at have en større hjernekapacitet end fugleunger, der af gode grunde ikke formår at flytte sig fra reden i vækstperioden.

  Jeg bor på en af de meget benyttede gennemgangsveje til/fra Fælledparken.
  Og når jeg ser de talrige grupper af unge skole- eller gymnasieelever med et par kasser øl og udstødende uartikulerede brøl og råb undervejs, tænker jeg ved mig selv, at the missing link er fundet ;)

  mvh hp

  Kommentar by hp — 2. maj 2009 @ 18:46

 20. @16

  Hvis ikke det var så tragisk, ville det være morsomt, idet det er de selvsamme røde svin som der vil redde alle os andre fra Jordens klimatiske og menneskeskabte undergang.

  Jo før disse socialistiske organismer får en af fluesmækkeren, desto bedre.

  Kommentar by Tolder — 2. maj 2009 @ 22:47

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 



 

Vælg selv beløb



Blogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP






MediaCreeper