7. maj 2009

Gaza: hvordan terrorister bliver til “civile”, og hvordan bedraget afsløres igen

Gæsteindlæg af Henrik Krog, manden bag Observant.

De fleste vil huske medie-virakken om den israelske anti-terror-aktion Støbt Bly, der blev gennemført i Gaza mellem 27. december 2008 og 18. januar 2009, og hvordan medierne og deres udvalgte eksperter (igen) benyttede lejligheden til at angribe Israel og beskylde Mellemøstens eneste reelle demokrati for alt fra folkemord til det noget mildere lydende “uproportionel magtanvendelse”.

Som fundament for angrebene valgte langt de fleste medier at benytte tabstallene fra én af vildnisset af såkaldte “menneskerettigheds”-organisationer, nemlig Palestinian Centre for Human Rights (PCHR). Organisationen lagde ikke skjul på at være anti-israelsk, men det diskvalificerede den åbenbart ikke fra at blive taget som en troværdig kilde. PCHR´s angivelser kan med Jyllands-Postens ord koges ned til følgende:

969 civile palæstinensere blev dræbt af israelerne, mens 239 politibetjente mistede livet. Endelig anslås det, at 235 medlemmer af militante palæstinensiske grupper blev dræbt under kamphandlinger.

Den absurd lave andel af de omkomne, der blev kategoriseret som “militante” – 235 af 1434, eller 16% – lagde grunden for beskyldningerne om, at de israelske forsvarsstyrker havde gjort sig skyldige i alt fra “uproportionel magtanvendelse” (der døde ikke jøder nok i forhold til arabere) over krigsforbrydelser til folkemord. I marts kom de israelske forsvarsstyrker med deres egen opgørelse (igen i Jyllands-Postens ord):

Nye opgørelser fra Israels militær viser, at 1.166 palæstinensere blev dræbt under kampene i Gaza i december og januar. Ifølge de israelske militærkilder var 709 involveret i terror.

Af ialt 1166 dræbte skulle 61% nu have været terrorister, alt andet lige noget af en forskel. Som med en lignende opgørelse for den israelske anti-terror aktion i Libanon i sommeren 2006 lider denne under, at man ikke har offentliggjort listerne med hvem man har identificeret som terrorister, og samtidig styrkes den arabiske side af, at man netop har offentliggjort sådanne lister over “civile” og “militante” – PCHR´s findes her. At kunne identificere offeret giver altid en sag større vægt.

De sidste par uger har denne styrke imidlertid vist sig at være en endda ret kraftig svaghed – den har nemlig sat ganske almindelige mennesker som dig og mig istand til selv at skille skæg fra snot. Klikker man ind på listen opdager man for eksempel død # 586, Mohammed Ibrahim Abu Sha’ar, der er blandt de afdøde, som PCHR kalder for “civile”. Kigger man på mandens arbejde, så angives det som “Policeman/member of the al-Qassam Brigades”. al-Qassem Brigaderne er terror-gruppen Hamas´ væbnede gren – den hob mordere, der står for at slå så mange civile jøder som muligt ihjel. At være medlem af en terror-gruppe – en “militant” organisation – er selve definitionen på at være “militant”. Det er bare ikke nok for PCHR og dermed medierne.

Går man uden for PCHR´s lister bliver billedet imidlertid meget værre. I efterhånden et par uger har en gruppe aktivister fra blandt andet bloggene Elder of Ziyon og Bottled Poetry og terror-databasen PTWatch kryds-checket PCHR´s lister med de lister over “martyrer”, som de arabiske terror-organisationer selv har lagt ud. De lagde ud med al-Qassem Brigaderne, hvis engelske site idag lister 14 “martyrer” fra Støbt Bly. Vores ifølge PCHR “civile” kammerat foroven kan al-Qassem Brigaderne for eksempel fortælle os følgende om:

One of his leaders said that missions that were given to Mohammed were totally special and different. During the Zionist invasion on December 27th, 2008 he was firing the Zionist settlements with mortars, and he was providing resistant members with accouterment.

Martyrdom:

On January 4th, 2009 Mohammed performed Al-Asr prayer and went to fire a rocket toward Zionist settlements. After finishing his mission, a Zionist drone fired him a rocket so he martyred at once.

“Zionist settlements” er Hamas-kode for enhver bymæssig bebyggelse i staten Israel.

En anden død “civilist” (#959) er Amir Yousif Mahmoud al-Mansi, som PCHR kan fortælle os ikke bare var civilist, nej han var også en ingeniør, der arbejdede for civilforsvaret – en mand, der altså gjorde alt for beskytte civile mod krigens følger. al-Qassem Brigaderne har en noget anden vinkel på hans “arbejde”:

During “Al-Furqan” battle, Ameer shelled the Zionist settlements with mortars and rockets, and he fired Zionist tanks with missiles. On January 10th, 2009 Ameer martyred after ten days full of his exploits

Et sidste eksempel fra al-Qassem-brigadernes hjemmeside er Ahmed Juma’a Suleiman al-Sha’er (# 974 hos PCHR). PCHR kalder ham en 21-årig “student”. al-Qassem-brigaderne fortæller – ufrivilligt komisk – følgende om hans død:

On Saturday 10/1/2009 went out to fire 120m mortars toward the Zionist settlements. While he was firing mortars, he noticed a drone flying in the region, so he hid between bushes and started prayingWhile he was in prostrate, the drone fired him with one rocket. He martyred at once…

Dræbt med måsen i vejret, mens man gemmer sig i en busk. Sikke et martyrium.

Der er flere eksempler på “civile” terrorister på al-Qassem Brigadernes engelse website, men det er småting – man skulle jo helst ikke tage luften ud af folkemords-beskyldningerne mod Israel for hurtigt. Mens den engelske side indtil videre angiver 14 martyrer, så kan den arabiske-sprogede pendant fortælle om siger og skriver 163! Og begge sider vokser og vokser, efterhånden som profiler af flere lægges online.

Ved at kryds-tjekke PCHR´s lister med lister fra al-Qassem Brigaderne og andre terror-organisationers hjemmesider, med lister fra Al Mezan Center for Human Rights (der hører hjemme i Gaza-striben) og med blandt andet terrororganisationernes pressemeddelelser i den palarabiske presse er det lykkedes gruppen af aktivister omkring Elder of Ziyon at identificere mindst 267 af PCHR´s og dermed vore mediers “civilister” som terrorister.

PCHR´s politik med at klassificere den af terror-organisationen kontrollerede paramilitære politistyrke som civile får også et grundskud – mens PCHR kun identificerer 8 ud af de 282 omkomne fra den Hamas-styrede paramilitære politistyrke i sine lister som “militante”, så kan Elder of Ziyon og konsorter flytte yderligere 159 politifolk fra gruppen af “civile” til gruppen af “militante”. Dermed er hovedparten af de omkomne politifolk bevisligt terrorister, hvortil kommer alle de, der endnu ikke er fundet bevis for.

Tager man dette, som de israelske forsvarsstyrker har gjort det, som bevis for at den Hamas´ politistyrke er at betegne som “militant” som sådan, så får man følgende billede:

280 afdøde arabere, som PCHR identificerer som “militante”
274 afdøde arabere, som PCHR kalder civile, men som man lige så vel kan kalde “militante”
108 afdøde arabere, som PCHR kalder civile, men som Elder of Ziyon og konsorter har bevist var “militante”.

Det er 662 ialt, og dermed ikke så farligt langt fra de 709, som de israelske forsvarsstyrker har angivet. Taget i betragtning at de israelske efterretningstjenester har lidt flere værktøjer at bruge end bare google kan den israelske opgørelse derfor betragtes som troværdig. Menneskerettigheds-industrien og mediernes ukritiske brug af den som kilde lider derimod betragteligt.

Læs mere hos Elder of Ziyon i links´ne. ALLE kan gøre dette arbejde. Det kræver udelukkende en søgemaskine som Google, og en online oversætter (feks fra arabisk til dansk) som google translate.

Links:

 • CAMERA: Questioning the Number of Civilian Casualties in Lebanon, 7. september 2006
 • Jyllands-Posten: Organisation: 1434 palæstinensere dræbt af Israel, 13. marts 2009
 • PCHR: A List of Victims of the Israeli Military Offensive on the Gaza Strip (27 December 2008 – 18 January 2009), 19. marts 2009
 • Jyllands-Posten: Hvor mange døde i Gaza-kampe?, 27. marts 2009
 • Elder of Ziyon: More of those “civilians” killed in Gaza (UPDATED), 28. april 2009
 • Elder of Ziyon: Preliminary results of PCHR Gaza casualty analysis (updated), 5. maj 2009
 • al-Qassam Brigaderne: Liste over martyrer (engelsk), besøgt 5. maj 2009
 • al-Qassam Brigaderne: Liste over martyrer (arabisk), besøgt 5. maj 2009
 • Oploadet Kl. 07:02 af Henrik — Direkte link17 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6793/trackback

  17 Comments »

  1. I en anden sammenhæng et eksempel på hvordan man udelader at fortælle at solenergi uden offentlig støtte eksisterer og samtidig er en givtig investering:
   http://www.business.dk/article/20090507/transport/705060077/

   Kommentar by Peter Buch — 7. maj 2009 @ 14:05

  2. Endnu et bevis på at MSM er forældet, meningsforstyrrende og uden betydning, selv oplysninger som engagerede amatørere kan finde og publicere er de etablerede medier ikke i stand til at akkumulere.

   Man kan selvfølgelig spekulere i om de ikke VIL eller ikke KAN men resultatet er det samme, underlødige udokumenterede oplysninger fra “vennerne” sendes videre til verden som den pure sandhed.

   Heldigvis er verden under forandring, så det gamle ord “hvis man ikke læser aviser er man uinformeret og hvis man læser aviser er man misinformeret” er kun delvist sandt ( sidste del ), google er din ven :)

   Kommentar by Santor — 7. maj 2009 @ 14:07

  3. Hvordan kører vi sådanne afsløringer frem for offentligheden næste gang Fanden er løs i Mellemøsten?
   Det ville jo være synd, hvis disse sandheder kun kommer denne blogs tilhængere til gode.

   Kommentar by Purellif — 7. maj 2009 @ 14:24

  4. Godt at få sine forventninger indfriet. Trist at få fordommene bekræftet.

   Kommentar by Joiker — 7. maj 2009 @ 14:40

  5. Indtil de større medier viser andet end det generelle billede er pausefisk nok at forvente fra deres side.
   Selv ikke såfremt for eksempel i Danmark 10.000 personer har kendskab til andre kilder end de store uoplysende medier- naturligvis generelt set stadigvæk- er det af ringe betydning for hele mediebilledet og de eventuelle på informationen følgende politiske reaktioner.
   Antallet af oplyste og den til rådighed for oplysningen stående kapital er for lille for at gøre en forskel, efter min opfattelse.

   Kommentar by Peter Buch — 7. maj 2009 @ 16:26

  6. Palaraberne er totalt ligeglade med hvad omverdenen mener.

   De tror efterhånden de kan gå på vandet og da specielt efter at store O har bøjet sig i ærbødighed for den Saudiske konge og bestyrer af Mekka-helligdommen.

   Hvad MSM angår er de ikke mindre ligeglade med hvad læserne, seerne og lytterne mener.

   Desuden er de jo så brændt varme på Palaraberne, at disse kan fyrer fede usandheder af i stride strømme uden det anfægter MSM, som vil viderebringe disse.

   Kommentar by Vivi Andersen — 7. maj 2009 @ 17:32

  7. @ Purellif
   Hvordan kører vi sådanne afsløringer frem for offentligheden næste gang Fanden er løs i Mellemøsten?
   Det ville jo være synd, hvis disse sandheder kun kommer denne blogs tilhængere til gode.

   Vi kan ikke få den slags informationer frem i massemedierne. Men vi kan hjælpe folk til at opsøge dem i blogosfæren.

   Fortæl kolleger, venner og familie om afsløringerne i dette indlæg. Hver gang der virkelig er noget kræs, så fortæl dem om det. Så vil flere og flere blive nysgerrige og kigge forbi. Giv den rullende snebold lidt ekstra momentum.

   Kommentar by Mallebrok — 7. maj 2009 @ 18:02

  8. Lidt i samme boldgade fulgte tva i går aftes op op ‘FN-rapporten’ vedr. ‘angreb på FN-bygninger’. Her jamredes der især over, at genopbygningen blev forhindret af israelsk Gaza-blokade fsva. indførsel af stål og beton. Besynderligvis blev det ellers relevante spørgsmål: “Kunne naterialerne så ikke indføres via Ægypten?” end ikke strejfet!
   DDR anser åbenbart seerne for at være totalt tanketomme/ukritiske!!
   (Hvis man har adgang til Weekendavisen, kan iøvrigt artiklen ‘Besat af Israel’ (et stemningsbillede fra kulisserne til Turban 2′ i sidste uges avis (bagsiden af 1. sektion) varmt anbefales – kan også læses på nettet (uden login)).
   (Iøvrigt bemærkelsesværdigt, at ‘damp’DDR i går morges tog sig sammen til at bringe et kortere indslag med en (fodslæbende?) erkendelse af, at HamaSS havde benyttet sig af den generelle ‘virak’ til at fjerne et antal Fatah-sympatisør(suspects) fra jordens overflade!! – men dét ser vi næppe noget til på ‘tosseren’?)

   Kommentar by Hans Henrik Hansen — 7. maj 2009 @ 18:08

  9. Ja, og fra Berlingske :
   “Ihab al-Ghusein, Hamas-talsmand for Gazas indenrigsministerium, mener imidlertid ikke, at rapporten er objektiv. Han understreger, at Israel skabte »kaos« under krigen, hvilket indebar, at Hamas mistede grebet om sikkerheden. »Alene den første dag dræbte Israel 250 af vores sikkerhedsstyrker”
   Hvis der på den første dag blev dræbt 250, hvor mange så ialt ?
   Jeg spurgte Berlingske journalisten om det, men fik selvfølgelig ikke noget svar
   Men det er ca 25% af alle dræbte ?
   http://www.berlingske.dk/article/20090419/verden/704190062/

   Kommentar by P Hansen — 7. maj 2009 @ 18:14

  10. @ P Hansen

   Hvis du kigger i indlægget vil du se, at iflg PCHR skulle ialt 282 “politifolk” være blevet dræbt under Støbt Bly. Af dem blev 248 dræbt den første dag. PCHR anerkendte kun 2 af dem som “militante”, mens ovennævnte aktivistgruppe indtil videre har afsløret yderligere mindst 135 som terrorister.

   Henrik

   Kommentar by Henrik Krog — 7. maj 2009 @ 18:38

  11. Jamen vi vidste jo godt, at terrorister og militante bliver henregnet til gruppen af civile af de venstresnoede journalister.

   Hvad nyt er der i det ?

   Kommentar by Janette Lund — 7. maj 2009 @ 23:29

  12. Ellers et oplagt research project, men nutidens medier efterhånden, at andre gør den, og hvis det endelig skal være, skal det være noget regeringen har gjort.

   Godt og grundigt arbejde, ellers.

   Det er jo lidt underligt, at 95 procent af de dræbte er mænd under anden Intifada, men over halvdelen civile, som en præ sidste gaza konflikt opgørelse viste, nu hvor der rammes så mange civile, hvor halvdelen må påregnes at være af hunkøn.

   Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 7. maj 2009 @ 23:58

  13. […] Henrik Kroggennemgriet gsteindlg pUriasposten tabstallene fra Israels strlende aktion i Gaza Som med en lignende opgrelse for den israelske […]

   Pingback by Monokultur » Tabstal fra Gaza — 8. maj 2009 @ 00:04

  14. @#13:
   Det angivne link peger faktisk på samme artikel, som jeg omtalte i #8!
   (Jeg troede faktisk ikke, det var tilladt at kopiere hele artikler(?) Heller ikke selvom samme artikel er offentligt tilgængelig via WAs websider(??))

   Kommentar by Hans Henrik Hansen — 8. maj 2009 @ 09:06

  15. Velkommen til Henrik Krogh. Observant var i forvejen det bedste sted hvis men ville høre den debunkede sandhed om Mellemøsten. Længe leve internettet!

   Kommentar by EAM — 8. maj 2009 @ 10:26

  16. Henrik Krog fortjener stor anerkendelse. Afsløring af en propagandaløgn er et værre pillearbejde.
   Hatten af!

   Med venlig hilsen

   Kommentar by Emeritus — 8. maj 2009 @ 16:20

  17. Disse propagandaløgne er med garanti ikke nyhedsstof for danske nyhedsmedier.

   Sandheden er jo ilde hørt.

   Kommentar by Janette Lund — 9. maj 2009 @ 01:09

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper