16. maj 2009

Kun 13 pct. af irakere i udlandet er reelt flygtninge

En ældre postering på Observant (8/1-07) fortjener fremhævelse, nu hvor tudehistorierne atter fylder medierne.

“… Det holdes op, som om alle de 514 mennesker, der altså ikke har noget gyldigt grundlag for at få asyl, vil blive slået ihjel, og at de alle er flygtninge. FN har godt nok sagt, at de kun anbefaler at give opholdstilladelse til irakere fra syd- og central-Bagdad, men skidt med det.

Nu trækker asylsagerne jo gerne ud i årevis – noget også jeg synes er forkasteligt – så jeg har tilladt mig at se i den 2 år gammel rapport fra FN, nemlig 2004 Iraq Living Conditions Survey. Et nedslag i den analytiske rapport der hører til undersøgelsen, på side 57 giver mig tabel 42, der fortæller at 10% af alle irakiske husholdninger har nære slægtninge (søskende, børn, forældre) i udlandet. En anden tabel, tabel 45, giver mig disse slægtninges grund til at være udenlands:

38% Pga arbejde
15% Pga arbejdssøgning
5% Pga studier
11% Pga giftemål
8% Fulgte med familien
1% Fordi det var der de kom fra/bosatte sig
13% Pga politiske årsager
7% Af andre grunde

Med andre ord kan det kun siges for 13% af de irakiske udvandrere, at de reelt er flygtet – resten er rejst ud af økonomiske eller familiemæssige årsager. Er det virkelig så usandsynligt – når nu Danmark ifølge Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration i de fem år op til 2004 modtog over 11.000 irakiske asylansøgere – at de afviste 514 skulle befinde sig mellem de 87% af de irakiske udvandrere, der ingen reel grund har til ikke at tage hjem igen?

Oploadet Kl. 16:03 af Kim Møller — Direkte link5 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6836/trackback

5 Comments »

 1. For at slet ikke tale om den her:

  http://dansk-svensk.blogspot.com/2007/02/ordnance-qf-25-pounder.html

  “Iraks Ambassadpersonal i Stockholm har tydligen tjänat många dollars och euros på att utfärda hela 28 500 (tjugoåttatusen femhundra Irakiska pass) sedan 2005. (över 1000 pass i månaden)
  Iraks Stockholmsambassad skriver ut uppenbarligen pass till praktisk taget vemsomhelst bara man har tillräckligt med pengar med sig. Sedan kan personer tex söka PUT en gång till i Sverige i egenskap av “irakiska flyktingar”. I själva verket är de alltförofta syrier, jordanier o allt möjligt annat.
  – Enbart i Danmark befinner sig idag enligt danska tidningar tusentals falska irakier (främst syrier, egyptier och libaneser) med falska identiteter och pass från Iraks Stockholmsambassad. Något som även bekräftats av ordföranden för Dansk-Irakiska föreningen.
  Tusentals “irakier” (som tidigare “tappat passet”) med upphållstillstånd i Danmark har rest till Stockholm för att skaffa pass.Dansk säkerhetstjänst och polis har därför kontaktat Iraks Ambassad i Stockholm. Dansk folkeparti kräver nu att samtliga Irakier som befinner sig iDanmark skall granskas.”

  og den her, for at vise det er ikke helt grebet ud af luften:

  http://www.metro.se/se/article/2007/01/31/07/5629-32/

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 16. maj 2009 @ 23:21

 2. Nu virker linket til den omtalte undersoegelse ikke laengere, men er det ikke rimeligt at antage, at disse tal i hoej grad daekker over irakiske gaestearbejdere i f.eks. Saudi Arabien og andre arabiske lande, hvoraf mange af dem kunne have taget afsted langt foer krigen?

  Jeg tvivler meget staerkt paa, at disse procentsatser er repraesentative for Irakere specifikt i Danmark og Vesten. Saa egentlig synes jeg ikke rigtig de her tal siger noget som helst med mindre man kan bore lidt laengere ind og for eksempel fordele dem efter land. Det ved jeg saa ikke om man i sin tid har spurgt ind til.

  Kommentar by Esben — 18. maj 2009 @ 04:56

 3. Asylindustrien bygger på et falsk grundlag. Dem, der kommer op til Danmark, kommer for at fordedre deres materielle vilkår ved at kalde sig flygtninge. De ved, at der ikke er mange muligheder for dem i de arabiske lande, der er præget af diktatur og befolkningseksplosion med 8-15 børn i familierne. Den består – asylindustrien – udover dem, der siger asyl af menneskesmuglere og af flere tusinde embedsmænd og administratorer i og udenfor Danmark, der har deres daglige udkomme af flygtningesagen. Hvad er realiteterne om asyl? Ifølge konventionerne skal en person, der kan opnå asyl, være personligt politisk forfulgt og hvis dette er tilfældet – hvilket jo ikke kan gælde særligt mange – har vedkommende ret til asyl i det første land på flugten vedkommende ankommer til. Flygtninge fra f.eks. Iran vil have ret til asyl, når de kommer til Tyrkiet. Ikke i Danmark. Altså ikke hvis de rejser med tog, bus leller bil eller tager flyveren fra Istanbul (over Prag eller Moskva?) til København. Flygtninge fra Irak vil have ret til asyl i Jordan eller Syrien eller andre omkringliggende lande, når de kommer dertil som første stop. Somaliere og andre afrikanere er typisk begyndt deres rejse i et afrikansk naboland. For ikke at blive sendt tilbage har asylansøgere for det meste smidt alle rejsepapirer væk inden de råber Asyl i Danmark. Det blev de rådet til af dem, der solgte dem den dyre flugtrejse. De havde egentlig skullet søge asyl i et andet land end Danmark, nemlig det første de kom til, da de forlod deres eget land. Det havde typisk været et muslimsk land, der var naboland. Hvor der selvfølgelig ikke var de samme muligheder for at få rejsen efterfinansieret og derudover sende penge hjem, men hvor de jo var blandt trosfæller. For at få asyl skulle de så stadig beviseligt være personligt, politisk forfulgt. Og hvormange er i realiteten det?Ellers er de blot turister evt uden visum. Konklusionen er eo ipso. Der er praktisk taget ingen flygtninge i Danmark!

  Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 19. maj 2009 @ 14:42

 4. De allerfleste såkaldte flygtninge(de kommer især fra lande i middelalderøsten og nordafrika) er på vejen til Danmark rejst igennem et stort antal sikre lande. Det må derfor være en opgave for myndighederne i Danmark at sende “flygtningene” tilbage til det nærmest sikre land.

  Kommentar by Poul — 20. maj 2009 @ 20:48

 5. @Poul. Enig. Og vi skal for guds skyld undgå, at få dem ind i landet. De fleste kan, som du nævner, straks sendes tilbage, hvor de kom fra. Hvis det ikke kan fastslås ved indrejsen, hvilket land de kom fra – og de ikke vil sige det selv – må de sendes til en flygtningelejr i nærområdet i Mellemøsten/Nordafrika. Alt kan fås for penge dernede også et stykke jord med hegn om, hvor DK opfører 100 danske typesommerhuse med bad, toilet og indlagt vand. ISS DK/G4S leverer vagter evt. også det lokale ISS/G4S. Det koster kun en brøkdel af Sandholmlejren o.l. Derfra kan man så sende dem til det første land de kom til på ‘flugten’, når man har fundet ud af det eller evt. sende dem til hjemlandet, hvis de ikke vil fortælle det. PS. ‘Sikre lande’ betyder blot de lande, der har tilsluttet sig FN-flygtninge rettighederne og det har vist alle. Danmark skal ikke være overdommer over disse landes indre anliggender/asylbehandling. Det må være FN.

  Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 25. maj 2009 @ 14:09

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper