16. maj 2009

Lars Aslan Rasmussen, socialdemokrat: “Enormt vigtigt” at danske børn lærer arabisk

Et Ritzau-telegram i Jyllandsposten – Arabisk skal tilbydes i folkeskolen (13/5-09).

“Børne- og ungdomsudvalget i Københavns Kommune vil tilbyde arabisk som sprogfag i de københavnske folkeskoler. Faget skal tilbydes på linje med tysk og fransk, og kommunen vil ansøge Undervisningsministeriet om tilladelse til at tilbyde faget allerede til august.

– Det er enormt vigtigt, at børn i Danmark lærer arabisk, for der er behov for folk med arabiskkundskaber. Det gælder for eksempel, når Danmark samhandler med arabiske lande. Desuden er det et af de største sprog i verden, og det bliver talt af langt flere end tysk, ligesom det også er det største nærområde uden for Europa, siger næstformand i Børne- og ungdomsudvalget Lars Aslan Rasmussen (S).

Han forsikrer, at faget på ingen måde skal ses som nogen erstatning for modersmålsundervisning i arabisk.

Oploadet Kl. 16:48 af Kim Møller — Direkte link26 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6837/trackback

26 Comments »

 1. Stem her:
  http://answers.polldaddy.com/poll/1620713/?view=results&msg=voted

  “Aslan” i navnet kunne tyde på at han enten er konvertit eller én eller anden form for gadekryds/mulat mellem en venstreorienteret dansk benspreder og en specialimporteret bistandsmodtager.

  Kommentar by Carl — 16. maj 2009 @ 17:25

 2. Denne Lars Aslan Rasmussen, er han konvertit, i så fald forklarer det jo mandens galskab!

  Kommentar by Poul-Erik Jørgensen — 16. maj 2009 @ 17:26

 3. Nå – to sjæle een tanke!

  Kommentar by Poul-Erik Jørgensen — 16. maj 2009 @ 17:27

 4. Med de argumenter er det da mere oplagt at undervise i mandarin.

  Kommentar by a-ha — 16. maj 2009 @ 17:33

 5. OT

  Danskere støtter kirkeirakere (sic!) på Facebook:

  http://www.information.dk/telegram/191382

  Er der ikke en behjælpelig sjæl, der gider at oprette en gruppe, der støtter øjeblikkelig hjemsendelse?

  Kommentar by Poul-Erik Jørgensen — 16. maj 2009 @ 17:44

 6. Nu må det være slået fast. Socialkammeraterne har indgået et væddemål om, hvem der kan stille med den største stupiditet. Vinderen får et weekendophold på Krogerup Højskole i trippelværelse sammen med Ritt og den narkodømte Reino abdul wahid Petersen. Alt betalt af kbh. kommune.

  Kommentar by morlille — 16. maj 2009 @ 19:11

 7. Han hedder sikkert Aslan fordi hans forældrer var hippier med forkærlighed for C.S. Lewis.

  Kommentar by WilliamJansen — 16. maj 2009 @ 20:25

 8. -> Morlille

  Mon ikke vinderne får et ophold på Europahøjskolen i fornøjeligt samvær med Jørgen Dragsdahl, Krogerup har vist endnu ikke de rette multikulturelle indretninger, som de små vordenede socialdemokratiske kursister forlanger!

  Kommentar by Poul-Erik Jørgensen — 16. maj 2009 @ 20:28

 9. For et par år siden var handlen med alle arabisktalende lande tilsammen omkrig 2 % af Danmarks samlede handel, selv hvis andelen er steget til det dobbelte siden hen, kan det næppe betragtes som en god begrundelse for at mange lærer arabisk.

  Kommentar by Peter Buch — 16. maj 2009 @ 20:48

 10. @ Peter

  Selv hvis samhandelen udgjorde over 50% ville det jo stadig ikke være et argument overhovedet. Araberne (som folk) udgør ca. 5% af verdens befolkning, men de bøger, der bliver udgivet på arabisk, udgør under 1% af alle bøger, og de handler stort set allesammen (ja – rigtigt gættet) om ét eller andet emne indenfor islam. Til sammenligning udgør bøger på eksempelvis tysk 18% af verdens bøger.

  Tænk lidt over hvor betydningsfuld sproget arabisk er for verden og hvor stor udvekslingen er mellem den arabiske verden og den resterende planet med denne lille perspektivering: Hvert evigt eneste år oversætter landet Spanien FLERE udenlandske bøger til spansk end HELE den arabiske verden har oversat til arabisk siden år 900.

  Uha uha uha, hvor er arabisk dog betydningsfuldt for denne planet, lad os endelig se at lære det allesammen (advarsel: Ironi ;-))

  Kommentar by Carl — 16. maj 2009 @ 21:24

 11. Prisværdig kort og vidende kommentar fra William.

  Kommentar by Anonym — 16. maj 2009 @ 21:27

 12. Det er da rigtigt, at arabisk blive talt af mange millioner mennesker.

  Me i de lande, der bliver kommende EUROMED lande, har fransk en fremtrædende rolle. Skulle fransk ikke oppriorieteres i stedet for ?

  Og mon ikke disse lande bliver vigtigere samhandelslande for Danmark end de olieproducerende ?

  Kommentar by Janette Lund — 17. maj 2009 @ 02:38

 13. Er det ikke noget som efterhånden sker en gang imellem?

  Forslag og initiativer, som ikke fremkommer som følge af et egentligt “pres udefra” med krav om indførelse af sådan noget – eller efter påvisning af et behov? Men at det uden videre opstår i velmenende og integrationsivrige hjerner?

  Kommentar by BE — 17. maj 2009 @ 03:41

 14. Hvis det har noget med “Danmark samhandler” at gøre, så burde Japansk være obligatorisk fra 4’klasse, Japan er et af den få land vi er i handelsoverskud med. :-)

  Kommentar by M16 — 17. maj 2009 @ 07:05

 15. Er der ikke noget med at islamiske lande boycutter danske varer ?

  Det lille antal dadler, der bliver spist i Danmark ved juletid kan importeres fra Californien. Hvad ellers importerer man fra islamiske lande udover bistandsklienter ?

  Kommentar by Janette Lund — 17. maj 2009 @ 19:08

 16. ASSlan skulle have dummeflade med en koran indtil han frivilligt forlod dhimmark.

  Kommentar by Fritz — 17. maj 2009 @ 19:45

 17. Det er enormt vigtigt at de danske børn lærer DANSK!

  Kommentar by RettenTilSelvforsvar — 17. maj 2009 @ 19:54

 18. #17 JA og Dansk historie/kultur.

  Kommentar by M16 — 17. maj 2009 @ 20:15

 19. Her er lidt mere vi bør overveje iflg.samfundstænkeren Francis Fukuyama.

  I øjeblikket er vores måder at diskutere integration og identitet på ikke særlig frugtbar, siger den amerikanske professor, som har japanske forældre.

  Meget moderne politik er identitetspolitik, som handler om, at vi skal tage hensyn til detmultikulturelle samfund. Her tænker jeg for eksempel på menneskerettigheder, ligestilling for kvinder, ligestilling for homoseksuelle og andre minoriteter, siger professoren.

  Et samfund kan efter hans mening ikke fungere uden at have eet dominerende værdifællesskab.

  “Jeg ved ikke nok om Danmark til at kunne udtale mig om, hvad I skal gøre her. Men det handler om, hvad der skal være jeres fælles positive værdier, siger han

  Målet med vores identitetspolitik bør i højere grad vøre at skabe fælles forståelse af, hvem vi er og hvad vi står for, som kan rumme os alle sammen, frem for at diskutere, hvordan enkelte gruppers rettigheder som kultur kan tilpasses nationen

  Vi skal skabe sammenhold, med indvandrerne om nye værdier ved at diskutere hvilke værdier, hvilken kultur og hvilken historie, der skal være vores i Danmark.

  Javel, men så vil jeg foreslå den der er her i forvejen, nemlig den Danske.

  Det er jo ikke et forholdsvist ungt af år land flygtningene og indvandrerne har valgt at slå sig ned i, men et lande med en historie der går mere end 1000 år tilbage.

  Professoren overser i den forbindelse at der altså allerede hersker en gammel, rodfæstet kultur her i landet – og jeg vil mene de færreste danskere ønsker at lave om på det.

  Kan de kære ny-danskere ikke godtage dette, så er de jo ikke bastet og bundet til Danmark, men kan frit rejse herfra og hvorhen de vil – måske tilbage til eet af de islamiske lande.

  Danmark har ikke brug for f.eks. islamiske værdier – dem har vi levet ganske glimrende og vellykket uden og det kan vi også fortsætte med.

  Læs selv:

  Fukuyama: Drop den multikulturelle identitet.

  ( som vist alligevel aldrig har slået rødder her i landet ?)

  http://www.videnskab.dk/composite-2344.htm?utm_medium=nyhedsbrev

  Kommentar by Vivi Andersen — 18. maj 2009 @ 00:01

 20. Ja, som flere har været inde på, et utroligt dårligt argument. Hvorfor ikke lære russisk? Den danske eksport til Rusland, er cirka 3 gange større end den til Mellemøsten…Ikke at det på nogen måde ville være bedre.

  Desuden arbejder ALLE vestlige lande på at mindske deres køb af olie fra Mellemøsten, og hvad er det så lige vi kan sælge til dem? Det er jo ikke, med Dubai som en enkelt undtagelse, fordi de har nogen anden industri eller indtægt.

  Vil man gøre ungerne en tjeneste, så vær sikker på at de løre dansk, og så giv dem en kursus i Kinesisk/Mandarin.

  Kommentar by K. Jensen — 18. maj 2009 @ 21:09

 21. Borgerrepæsentant og lærer Lars Aslan Rasmussens far er tyrk og hans mor er dansk. Aslan betyder løve, og der er meget fint at hedde det, og så er det en ekstra fordel når man skal vælges på Nørrebro.
  Men det er HELE Børne- og Ungeudvalget i Københavns kommune der mener at skolen skal tilbyde arabisk (og spansk – for så er det lettere at slippe af sted med den beslutning).
  Det pokkers er at man har så svært at lære indvandrerbørnene dansk, men alligevel fortsat tilbyder modersmålsundervisning og nu supplerer med arabisk. Der vil sikkert være en del der vælger det fordi de kan det i forvejen – og endda på et højere niveau end skolen vil tilbyde. Dertil kommer at flere lærere med islamisk baggrund skal knyttes til skolerne, og det vil yderligere fjerne eleverne fra hvad der er dansk.
  Her i København tages en sådan beslutning uden debat. Det er noget man læser om i en lille artikel i en provinsavis, og det er det.
  Nogen forslag?

  Kommentar by Niels P. — 18. maj 2009 @ 22:54

 22. Om fransk med mere:
  http://www.berlingske.dk/article/20090519/danmark/705180098/

  Kommentar by Peter Buch — 19. maj 2009 @ 07:15

 23. > 22
  Alt for få lærer tysk og fransk i folkeskolen og gymnasiet i dag. Det vil medføre et stort kulturelt tab at færre kan læse tysk og fransk litteratur og kommunikere på disse sprog. Selv i årtierne efter krigen var man klar over det og fastholdt tysk og engelsk som obligatoriske fag i folkeskolen, og engelsk, tysk og fransk var obligatorisk i gymnasiet.
  Nu har vi mistet forståelse for hvem vi er, og hvorfra vi fik og fortsat kan få vigtige kulturelle impulser.
  Og det er i hvert fald ikke fra de arabiske lande.
  Jeg forstår ganske enkelt ikke Københavns kommune. Det ser ud til at et af skolepolitikkens mest afgørende elementer føjer sig efter visse indvandreres formodede interesser.

  Kommentar by Niels P. — 19. maj 2009 @ 16:08

 24. Manden er jo fuldkommen idiot – nååh nej, ingen er fuldkommen . . . .

  Kommentar by Knud Daugaard — 17. august 2009 @ 10:31

 25. Kogekunst og mad mod betaling samt seks mod betaling eller modydelser er nok verdens ældste erhverv – og de kristnes bibel sprudler af sex, så hvorfor har hr, Lars Aslan denne sin hykleriske indstilling. Er det fordi han gerne vil snage i andres private adfærd – Eller er det måske i bund og grund bare et skalkeskjul?

  Kommentar by Bent Hulgaard — 4. oktober 2011 @ 21:45

 26. Aslan lyder bare som resten af narhovederne rundt omkring i samfundet, men vi kommer nu til at tage en direkte konfrontation meget snart og aslan og hans venstrefløj har for længst placeret sig på den forkerte side af alt, det er vi en del som godt kan se uden at være politisk engagerede, det kræver blot sund fornuft..

  Kommentar by Winston Churchill — 26. juni 2016 @ 22:13

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper