12. juni 2009

Rønn Hornbech: “Hvis der ikke stod tvang, var der jo ikke nogen grund til at lave en aftale.”

Asylfarcen fortsætter, og fortsætter – Politiken åbner hver anden dag en ny front. Idag er det historien om at det irakiske udenrigsministerium på sin hjemmeside, på “lidt uklart engelsk” bringer en “kryptisk meddelse”, som fortæller, at Irak vil modtage irakere i udlandet, “og lette deres tilbagevenden til landet frivilligt og uden tvang”. Artiklen er lang og uinteressant, men Birthe Rønn Hornbech er sin opgave voksen.

“… den nye tolkning af aftalen er ikke fremført på officielt niveau over for de danske myndigheder.

»Vi er derfor nødt til at henholde os til den hjemsendelsesaftale, vi har lavet med Irak. Jeg har en aftale i hånden, som vi har indgået med Irak. I aftalen står, at der er mulighed for at benytte tvang som sidste udvej. Det er derfor, vi har lavet en aftale. Hvis der ikke stod tvang, var der jo ikke nogen grund til at lave en aftale. De har altid kunnet rejse frivilligt hjem«, siger integrationsminister Birte Rønn Hornbech (V).”

(Memorandum of Understanding between Ministry of Foreign Affairs of the Kingdom of Denmark and Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Iraq; Modalities of Return; pdf, s. 2)

Oploadet Kl. 13:41 af Kim Møller — Direkte link3 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6889/trackback

3 Comments »

 1. Der er to eller tre debat-snyft indlæg i Politiken idag, FOR ikke at iværksætte befolkningsflertallets beslutning.

  POlitiken – en avis for sådan nogle som disse skvatmikler, der skal have krisehjælp for at komme i deres egen avis:

  “Jeg har i dag på et møde konstateret en personalegruppe, hvis arbejdsmiljø er stærkt truet. Der er derfor behov for at iværksætte psykologisk krisehjælp,” fortæller en chef i Københavns Kommune til forældrene i den børnehave, hvor pædagogerne i går blev afsløret i at bruge institutionens penge på egne rejser.

  I går eftermiddag modtog alle forældre til børn i Børnehuset en seddel med følgende ordlyd:

  “På grund af sagen, som omtales i dagens Politiken, er personalet naturligt dybt berørt af den kritik, som de føler rejses mod dem. Jeg har i dag på et møde konstateret en personalegruppe, hvis arbejdsmiljø er stærkt truet. Der er derfor behov for at iværksætte psykologisk krisehjælp. Forvaltningen har i samarbejde med medarbejderne iværksat krisehjælp med Rigshospitalets krisepsykologer i morgen fredag den 12. juni.”

  http://www.180grader.dk/nyheder/P_dagoger_holder_fri_fra_arbejde_og_f_r_krisehj_lp_efter_presseomtale_af_luksus-_og_skirejser.php

  Kommentar by wied — 12. juni 2009 @ 14:00

 2. V og K er en face, og hvad værre er, de har overhalet asocialdemokraternes EUSSR liderlighed, og foræret vores land væk til EUSSR fascisterne.

  Kommentar by Fritz — 12. juni 2009 @ 14:25

 3. Jeg tror det er ‘Irakerne hjem’ eller ‘Birthe Rønn Hornbech færdig som minister’. Jeg tror hverken hun vil eller kan klare et nederlag i denne sag – på den anden side: Der er ikke mange, der har klarer sig igennem Bermuda-trekanten!

  Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 12. juni 2009 @ 14:54

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper