17. juni 2009

Det her handler om moral!

Når nu Godhedsindustrien vil individualisere udvisningshistorierne, så kunne de næppe få et mere velvilligt medie end DR. Søndagens 18.30-udgave af TVavisen inkluderede et klassisk eksempel på holdningsbearbejdelse. Herunder fuld transkription af Børns Vilkår kritiserer regeringen.

Mette Walsted Vestergaard, TVavisen: Det er offentligt omsorgssvigt at udvise ialt 20 afviste irakiske asylbørn, det mener foreningen Børns Vilkår i en hård kritik af regeringen. De 20 børn, som er fordel på ialt ni familier, er blandt de 272 afviste irakere, der står for at blive tvangshjemsendt fra Danmark. Et af børnene er 11-årige Elham, der har boet her siden hun var et år.

Elham, afvist asylansøger: Det her er mit tegnehæfte.

Lars Munck Rasmussen, TVavisen: 11-årige Elham glæder sig hver dag til at komme i skole.

Elham: I Kristendom der skulle vi tegne om Eva og Adam.

Lars Munck Rasmussen: – for det er trist at komme hjem til asylcenteret hvor stemningen længe har været på lavpunktet.

Elham: Så blev det til sidst sådan her, at vi fik breve om, at vi måske skulle rejse tilbage til Irak (snøfter).

Lars Munck Rasmussen: Elham har gået i dansk skole hele sit liv.

Elham: – Jeg kan ikke tale arabisk. Jeg kan heller ikke skrive, og… (undertrykker gråd).

Lars Munck Rasmussen: Vi møder Elham i Asylcenter Avnstrup på Sjælland. Hendes forældre og søskende er stærkt tynget af udsigten til at blive sendt til Irak, og har derfor ikke kræfter til at medvirke i fjernsynet. Men Elham har sagt ja til at fortælle hvordan hun har det.

Elham: Når man har boet her i så mange år, så (bliver man) rigtigt rigtigt ked af det, så er det rigtigt rigtigt hårdt at være her.

Lars Munck Rasmussen: Familien har siden de flygtede fra Saddam Hussein boet på skiftende asylcentre de sidste ni år. De mange år i uvished har gjort Elhams mor alvorligt syg, forklarer psykiater Bente Rich, der har sat sig ind i familiens situation.

Bente Rich, psykiater: Moderen er så i mellemtiden blevet svært syg gennem meget meget lang tid, og faren er derved i fare for overlastning, både ved at tage sig af hele familien, og af bekymring for hende, og børnene bekymrer sig voldsomt om deres mor.

Lars Munck Rasmussen: Elham bliver bange når hun tænker på det land, hun kun kender fra faren og fra fjernsynet.

Bente Rich: – Hvad kunne det være? (til Elham, storsmilende).

Elham: Vi har ikke set Irak, og jeg ser det kun i tv’et, og jeg ser der sker alt muligt, børn bliver stjålet og når mennesker er i bus, så er der krig, og alt muligt. Jeg bliver helt vildt bange.

Lars Munck Rasmussen: Elham venter ligesom 20 andre irakiske børn på at blive hjemsendt.

Elham: – man bliver helt vildt bange, når man kommer hjem og tænker – åh nej, tænk nu hvis politiet pludselig er hjemme hos os, og der sker et eller andet.

Bente Rich: Det kan bedst sammenlignes med, at man har anbragt dem på et skafot, og de sidder og venter på kniven skal falde.

Lars Munck Rasmussen: Bente Rich mener at alle de irakiske børnefamilier skal sikres opholdstilladelse.

Bente Rich: – man kan ikke sende familier tilbage, hvor både børn og forældre er syge.

Lars Munck Rasmussen: Også Elham har en opsang til politikerne.

Elham: De kan altså ikke være bekendt, overfor at sende andre folk tilbage, og som er vokset her og født her, og har det rigtigt skægt.

Mette Walsted Vestergaard: Som sagt er Elham bare en af ialt 20 irakiske børn, som er blevet nægtet opholdstilladelse, og som nu derfor skal tvangshjemsendes. Men det vil være et brud på børnekonventionen mener organisationen Børns Vilkår

Bente Boserup: Jamen uanset om Irak var lavet om til et stort BonBonland, så ville det ikke være et land som børnene kunne fungere i, fordi de er opvokset i Danmark, de har lært noget omkring den danske kultur, de har lært dansk sprog, de er ikke i stand til at klare sig sprogligt uddannelsesmæssigt. Så de vil virkeligt blive tabt hvis de kommer tilbage til Irak. Et land de ikke kender.

Lars Munck Rasmussen: Så hvad vil du kalde det, at regeringen vil sende de her børn hjem?

Bente Boserup: Vi synes det er stærkt kritisabelt, og uansvarligt, og det er også offentligt omsorgssvigt.

I umiddelbar forlængelse af indslaget, et interview med konservative Helle Sjelle. Hun kunne som ansvarlig politiker selvfølgelig ikke godtage DR’s præmisser.

Mette Walsted Vestergaard: Integrationsordfører for De Konservative Helle Sjelle, velkommen til. Det her det handler jo ikke om jura. De her menneskers sag er blevet behandlet, og det er retmæssigt i orden at sende dem hjem. Det handler om moral!

Ralf Pittelkow kommenterer DR’s iraker-indslag var propaganda.

Dansk Flygtningehjælp arbejder reelt for en væsentlig udvidelse af flygtningebegrebet… Det samme gør Danmarks Radio. Søndagens TV-Avis kl. 18.30 havde et indslag om, at loven ikke bør gælde for de afviste irakere med børn. Alt i indslaget var lagt til rette efter at mase seerne til at acceptere denne politiske konklusion. Fra de spørgsmål, der blev stillet, over billederne af en grædende irakisk pige til studieværtens minespil.

Intet sted i indslaget forholdt man sig til, hvorfor loven er, som den er. Intet sted forholdt man sig til, hvad der vil være konsekvensen, hvis man suspenderer eller afskaffer loven.

Den slags var uvedkommende, måtte man forstå, for dette handlede om moral. Men TV-Avisen lod, som om moralen kun kunne gå i en retning: Loven skal ikke gælde irakerne…

DR ikke så meget som strejfede andre vinkler: Den store moralske kvalitet ved en retsstat. Det moralske svigt hos de irakiske forældre, som har ladet deres børn sidde og vente i årevis. Det moralsk forkastelige i, at advokater, aktivister, præster, Dansk Flygtningehjælp, Danmarks Radio og andre har pustet til irakernes forhåbninger om, at de kan blive.

TV-Avisens indslag var propaganda. Det havde et klart og entydigt politisk budskab under et journalistisk dække af, at man bare fortalte en menneskelig historie.

TV-Avisen og Flygtningehjælpen vil tilsyneladende ændre asyllovgivningen eller suspendere retsstaten. Men de leverer ikke åbne argumenter for det, så befolkningen kan tage stilling til, hvor de vil føre det danske samfund hen. I stedet bruger de stemninger som våben.

Måske skulle Danmarks Radio og Dansk Flygtningehjælp overveje at stille op ved næste folketingsvalg.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6904/trackback

55 Comments »

 1. Ja det er synd for den lille pige. Synd at hendes forældre er så uansvarlige. Det laver man bare ikke om på ved at lade dem blive.

  Hvis vi skal lave særlove hver gang børn græder, så kan vi ikke lave andet. Hvad med Afrika? Der har de det heller ikke for godt, lad os da importere dem allesammen!

  Personligt gør det ekstra ondt at læse denne historie, eftersom jeg i går aftes blev overrumplet af Licens-mafiaen, og nu er tilmeldt.

  Kommentar by Mikker — 17. juni 2009 @ 07:23

 2. “Bente Boserup: Jamen uanset om Irak var lavet om til et stort BonBonland, så ville det ikke være et land som børnene kunne fungere i, fordi de er opvokset i Danmark, de har lært noget omkring den danske kultur, de har lært dansk sprog, de er ikke i stand til at klare sig sprogligt uddannelsesmæssigt. Så de vil virkeligt blive tabt hvis de kommer tilbage til Irak. Et land de ikke kender.”

  – Jeg er fuldstændig enig. For samme argument må vel omvendt også gælde alle de børn der bliver fragtet fra mellemøsten/nordafrika og hertil. Det ville have været interesant at se hvad Bente Boserup ville svare til dette…

  Kommentar by Jacob Andersen — 17. juni 2009 @ 07:24

 3. Jeg gik rent faktisk ind på DR’s hjemmeside, for der at fortælle Fru Vestergaard, at vi egentlig er ret mange, der er komplet ligeglad med hendes personlige “frygt” for at returnere afviste irakiske asylansøgere. Jeg kunne huske, fra dengang hun i et interview med Karen Jespersen vare ualmindelig ubehøvlet, at nogle DR-værter på hjemmesiden havde deres egne blogs. Her kunne man skrive direkte til “værterne”. Jeg kan ikke længere finde disse blogs på DR’s hjemmeside. Mon de er blevet nedlagte, fordi brugernes meldinger ikke passede ind i den redaktionelle virkelighed? Nogen, der ved, hvor de er?

  Kommentar by morlille — 17. juni 2009 @ 07:41

 4. Nu er det jo sådan at rigtig mange bliver journalister fordi de gerne vil påvirke og have indflydelse. Der findes en undersøgelse over journaliststuderendes grunde til at vælge netop journalistik, der helt tydeligt viser det, jeg kan ikke huske linket. Et eksempel er Karen Lund som på sin hjemmeside http://www.karenlund.dk/journalistikken.html skriver om sin bevæggrund:
  “Fordi jeg vil gøre verden til et bedre sted, kæmpe for retfærdighed, skabe bro over samfundets kløfter og så videre”. Så var det nok politik hun skulle have valgt, men hun er sikker på en karriere hos Politiken, Ritzau eller DR.

  Mange journalister lever i en osteklokke, hvorfra de ser ud på verden. Når de opdager at livet inde i osteklokken er meget anderledes end livet udenfor, ændres livet i osteklokken ikke. Man maler i stedet for et pænt billede på væggen af osteklokken, lader som om det er virkeligheden, og skriver videre ud fra det. Den metode deler de med mange politikere, som de i mange tilfælde også deler osteklokke med.

  Kommentar by PeterK — 17. juni 2009 @ 08:07

 5. Og samtidig (igår) blev denne kavalkade af klynk,offertænkning og fravælgen det danske samfund vist. Bla. et pragt eksemplar der havde stukket 5 danske mænd ned, fordi de så forkert på ham. Han var meget pikeret over at danskerne betragtede ham som et monster.

  DR2 16-6. 21.30 Dokumania – En araber kommer til byen
  Ny dansk dokumentarfilm om araberne på Nørrebro. Om identitet, tro og dagligdag i ghettoen.
  En libanesisk filminstruktør lander i den berygtede københavnske bydel og får til opgave at lukke arabernes døre op. Han tror, at Danmark er et lille smørhul, men finder ud af at der er store problemer under overfladen. I dokumentaren møder vi alle generationer, og kommer tæt på de unge kriminelle drenge, der står i problemer til halsen.

  Kommentar by Peterbr. — 17. juni 2009 @ 08:25

 6. Jeg forstår ikke hvad sagen handler om….Normalt går DR jo ind for multikulturalisme og at man ikke skal lukke verden ude…Er det så ikke sådan – i DRs optik – at børnene her vil berige det irakiske samfund. Det logiske må jo være at DR vil arbede for at børnene får en tosproglig opdragelse i Iraq?? Her er jo en oplagt chance for at fremme DRs interkulturelle dagsorden….

  Dernæst forstår jeg heller ikke, at DRs medabejdere, der normalt tager afstand fra “..det her samfund og denne kultur…” synes at det er så magtpåliggende, at hvemsomhelst partout skal blive….

  Men det kunne jo naturligvis tænkes at DRs mere langsigtede dagsorden er at nedbryde retsstaten og den danske samfundsindretning og i virkeligheden bruger de afviste asylansøgere og deres børn i denne strategi.

  Kommentar by Limewoody — 17. juni 2009 @ 08:49

 7. Nu ser det omsider ud til, at myndighederne træder i aktion. Politiet har her til morgen anholdt 5 Irakere med henblik på hjemsendelse:

  http://politiken.dk/indland/article733709.ece

  Men selvom det skulle lykkedes at få hjemsendt alle disse afviste Irakiske asylansøgere, så er jeg bange for at vi ikke slipper for at skulle høre på dette hylekor af selvgode ‘gut-menschen’. En ny sag er under opseljling. TV2 kan således meddele at “85 deltagere i Homo-OL i København denne sommer risikerer dødsstraf eller langvarige fængselsophold, når de vender tilbage til deres hjemlande”:

  http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-23073301.html

  Så alle disse ‘asyl-til-alt-og-alle-altid-aktivister’ behøver ikke at frygte, at de ikke længere får mulighed for at komme i medierne og udstille egen godhed bare for Irakerne vender hjem. TV2, DDR. Politiken, Information og Berlingske Tidende skal nok sørge for at finde nogen asylansøgere der kan sikre, at disse “gut-menschen” får tilfredsstillet behovet for at få udstillet egen godhed, (på andres regning forståes).

  Kommentar by JensH — 17. juni 2009 @ 08:58

 8. De der homoer, der bagefter kan forudses vil kræve asyl, godt hjulpet af deres danske gut-menschen, skal slet ikke have visum til Danmark. Sådan må det være!
  Fremover vil alle, der midlertidigt bekender sig til diverse sexuelle eskapader jo kunne forventes at opnå asyl. Det kan vi selvfølgeig ikke have. Vi har nok af gale mennesker i forvejen!

  Kommentar by morlille — 17. juni 2009 @ 09:45

 9. Jeg så et sekund af Walsteds teatralske hadefulde øjne, hvorefter jeg brækkede mig i lårtykke stråler i en time, og priste mig lykklig for, at jeg ikke betaler licens til DhimmieRadioen…….

  Kommentar by Mea Culpa — 17. juni 2009 @ 10:27

 10. Det er ikke kun studieværten, der propaganderer (og er kendt for det). Også psykiater Bente Rich er kendt flygtninge- og saylpropagandist og har medvirket i mange sammenhænge med kvalme og uvidenskabelige påstande. Hun har skrevet en del debat oplæg i ugeskrift for læger og har været årsag til stor debat. Der er ikke voldsomt mange læger der er så venstreorienterede, men dem der er, er meget aktive. Jeg skammer mig over Bente Rich.

  Kommentar by peterhoej — 17. juni 2009 @ 11:31

 11. beklager stavefejlene

  Kommentar by peterhoej — 17. juni 2009 @ 11:32

 12. Længe siden jeg sidst så TVAvisen (det var kun fordi jeg ville se dækningen af Wilders’ besøg), men jeg blev da straks mindet om hvorfor jeg normalt undgår det propagandaorgan. Mage til usmagelig propaganda udsendelse! Der var smurt tykt på med følelsesporno. Og en Mette Walsted der så lynende vredt på Helle Sjelle og ikke skjulte sin personlige holdning.

  MW har vist ikke blogget siden 2007, her er hendes blog fra dengang:
  http://www.dr.dk/dr1/tvavisen/blogs/Mette/

  Kommentar by kira — 17. juni 2009 @ 11:38

 13. Man undres over, at Danmarx Radio kan godkende Mette Walsted ????
  Hun er jo ikke journalist. Hun er agitator og agerer som partshaver i
  sagen.
  Ole Hyltoft må på banen igen.
  Som andre også mener, så er det ikke første gang, konen fremturer, men faktisk HVER GANG, hun tror sig i stand til at chikanere regeringen.
  Hun burde fyres på gråt papir.
  SYGT

  Kommentar by ramses-2 — 17. juni 2009 @ 11:50

 14. Jeg er led og ked af den samlede Godhedsindustri og alle dens Gode Mennesker !

  Hvor fanden var DE dengang det drejede sig om at araberne ikke ville lade Grønlænderne i fred, men fik dem jaget ud af deres hjem ?

  Hvor er de Gode Mennesker, når det drejer sig om den daglige chikane ganske almindelige mennesker udsættes for på gader og stræder af Palaraberdrenge og unge ?

  Hvor er de Gode Mennesker henne, når det drejer sig om de virkelig trængte i f.eks. i de arabisk-islamiske lande, hvor kristne og andre ikke-muslimer ikke kan være i fred ?

  Eller hvor var de dengang palaraberne blev ved med at fyre raketter ind over det sydlige Israel og dermed helt bevidst startede represalierne mod dem – så de, Palaraberne endnu engang kunne træde grædende frem på alverdens tv-skærme som de stakkels, forfulgte ?

  De irakere skal hjem og hjælpe til med at gøre deres eget land til et godt land at leve i !

  Vesten har gjort deres for at hjælpe dem af med Saddam – og nu er det deres EGEN tur til at tage fat !

  Jeg giver ikke en døjt for de forkælede journalister på DR og de øvrige, elektroniske medier.

  Smask forkælede som de er med deres høje lønninger skal de ikke sidde for åben skærm og indirekte kræve, at Danerne skal betale for gud og hver mand som DE, journalisterne, mener vi skal påtage os at forsørge .

  Vil de politisere kan de sågu gå aktivt ind i politik, men de skal ikke bryde sig om at anvende deres job på TV til formålet.

  Væk fra skærmen med de journalister der ikke evner at levere et neutralt og sobert stykke arbejde, men som med djævlens vold og magt vil manipulere med brugerne.

  PS – hvornår bliver folk trætte af at høre Palaraberen synge ” I Danmark er jeg født” ?

  Hans flade stemme er uudholdelig.

  Kommentar by Vivi Andersen — 17. juni 2009 @ 13:05

 15. Forøvrigt så kunne Walsted´s samlever, Peter Christiansen, da godt anvende nogle af hans evner, som politisk spindoktor, til at sætte hende en smule ind i almindelig pli og dannelse overfor de mennesker hun har i studiet .

  Hun er jo uopdragen !

  Han MÅ da kunne se at hun er på vej til at gøre sig afskyet af den almindelige skatte-og licensplagede befolkning ?

  Kommentar by Vivi Andersen — 17. juni 2009 @ 13:18

 16. Til næste folketingsvalg bør Danmarks Radio stille op – deres politik burde være klar nok til et politisk parti, valgkamp fører de hele året, og så kan vi få afgjort licens-spørgsmålet en gang for alle!

  Kommentar by Winston — 17. juni 2009 @ 14:25

 17. Hvad er iøvrigt baggrunden for, at det netop er 18.30-TV avisen der bruges til utilsløret propaganda?

  Deadline på DR2, og i mindre grad 21-TV Avisen er nærmest saglige i forhold til.

  Opfatter DR’s journalister mon segmentet der ser tv først på aftenen som særlig modtagelig for indoktrinering og oppiskning…

  Kommentar by skod-frandsen — 17. juni 2009 @ 15:03

 18. DRs indslag i almindelighed og Mette Walsteds optræden i særdeleshed er en skandale. Intet mindre.

  Men det undrer mig at så mange her fortsætter med at støtte propagandaen. Hvorfor i bekæmper I ikke DR hvor det gør allermest ondt, nemlig på pengepungen?

  Stop dog med at betale licens.

  Mht selve indslaget kan det undre, at der ikke bores lidt mere i at alle afviste asylbørn angiveligt kun taler dansk (og ikke arabisk) mens det omvendte gør sig gældende for en stor del af de muslimer der HAR opnået opholdstilladelse i DK.

  Enten er det blatant løgn at de afviste kun taler dansk eller også har alle “gut menschen” der konstant ævler om nødvendigheden af modersmålsundervisning og ekstra ressourcer til de “to-sprogede” (flot eufismisme for 0-sproget) et alvorligt forklaringsproblem

  Kommentar by Nosferatu — 17. juni 2009 @ 15:50

 19. “Elham bliver bange når hun tænker på det land, hun kun kender fra faren og fra fjernsynet.”

  Det synes jeg at DR og TV2 skal tænke over. Dansk Røde Kors også – og Dansk Flygtningehjælp.

  Er medierne og hjælpeorganisationer faktisk med til at skabe unødig frygt hos afviste asylansøgere?

  Kommentar by Janne — 17. juni 2009 @ 16:04

 20. Mette Walsted Vestergaard er et værdigt bud på en afløser til Dronning Margrethe (Vestager) fra det Radikale Venstre – hendes lidende øjne gør faktisk indtryk, man tror faktisk på hun føler den enorme indignation hun udtrykker – vi føler tårerne presse sig på, neglene der skærer sig ind i de bløde hænder – hvilket ikke lykkes for Dronningen, hvis indignation virker påtaget og styret af Logos, selv når frustrationerne får mundvandet til at sprutte.
  Mette-pigens programmer har ægte Patos – en smuk og værdig repræsentant for Godhedens Parti (skidt med det rationelle, hvad skal vi med det gamle skidt!)

  Kommentar by Winston — 17. juni 2009 @ 16:05

 21. 2

  Jacob

  God pointe. Forskellen er blot at her i landet der sker der ofte det at offentlige instanser skal indrette sig efter den kultur og de normer og religion, der flytter ind.

  Kommentar by Janne — 17. juni 2009 @ 16:09

 22. Nu vi snakker om ægte sorg – 3 danske soldater dræbt i Afghanistan!

  Kommentar by Winston — 17. juni 2009 @ 16:10

 23. Orkede ikke at se hele udsendelsen Dokumani om de stakkels arabere i Mjølnerparken, som ifølge den arabiske indbudte kommentator er en smuk ghetto. Deri har han jo ret. Mjølnerparkens lejligheder er – i standard – langt bedre end min og mange andre danskeres.

  Bed dog mærke i, at familien Samir, hvis forældre blev familiesammenført i 1988, hvorfor deres børn må have levet her endnu længere, ikke talte en brik dansk. Vi taler 20 år+!
  “Vi kan ikke skrive, vi kan ikke læse, derfor hører vi koranrecitationer, som vi godt kan lide”, sagde en yngre kvinde fra familien.

  Kommentar by hp — 17. juni 2009 @ 16:41

 24. Hvad blev der af DR’s alsidighedsforpligtigelse?

  LØSNING: Privatisér skidtet – det betyder skrump og tilretning til det almindelige mennesker vil have. Det kan umuligt blive værre og så slipper vi for licensen.

  Kommentar by Sigwar — 17. juni 2009 @ 16:59

 25. Netop nu torsdag d. 17. juni kl. 18.30 har DR igen en af disse tårepersende historier om en af de afviste asylansøgere. Man må spørge sig selv, hvad DR’s dagsorden egentlig er.

  Kommentar by Cykelsmeden — 17. juni 2009 @ 17:45

 26. DR i almindelighed og Mette Walsted i særdeleshed er en skandale, Ganske enkelt.

  Det er ufatteligt svagt, at den borgerlige regering ikke, som sin allerførste aktion, privatiserede DR da de kom til magten i 2001.

  DRs propaganda er så tyk, at man kan skære i den og alligevel får de uhindret lov at fortsætte deres landsskadelige virksomhed, støttet aft tvangsfinancierede penge der tyvstjæles op af hæderlige menneskers lommer.

  Iøvrigt kan det undre, at der ikke fokuseres mere på postulatet om, at de afviste asylbørn kun kan tale dansk (og ikke arabisk).
  Hvis dette virkeligt er tilfældet rejsetr der sig en række spørgsmål vedr. muslimerne i DK som HAR fået asyl/opholdstilladelse etc.:
  1) Hvorfor kan man godt lære dansk (og kun dansk) når man IKKE får asyl
  2) Hvorfor kan man IKKE lære dansk (man er “to-sproget” – en eufemisme for nul-sproget) når man HAR opnået ophold i DK?
  3) Hvorfor fremturer diverse gutmenschen med mantraet “send flere penge/brug flere skatteyderfinancierede midler/brug modersmålsundervisning/(indsæt selv yderligere idioti her) bla bla bla” når de skal forklare hvorfor muslimer født og opvokset i Danmark ikke kan snakke dansk (de er, som sagt “to-sprogede”, det orwell’ske udtryk for nulsproget)

  Jeg er ved at brække mig over DR
  Og jeg er ved at brække mig over de angiveligt borgerlige politikerdyr der fortsat bare lader stå til

  Kommentar by Nosferatu — 17. juni 2009 @ 18:02

 27. Klag, klag klag eller alternativt send et takkebrev til DR, om hvor glade I er for at Mette Vestergård også synes, det er noget skidt, at afviste irakere skal sidde i en folkekirke i Danmark og at det er dejligt at hun har fundet frem til så mange “eksperter” fra private organisationer, som allesammen sammen med Fru Vestergård er enige, om at de afviste irakere straks herut med det samme og afsted til Irak. Måske vil det give hende et nervesammenbrud og så kan man da blive fri for hende et stykke tid!

  Kommentar by morlille — 17. juni 2009 @ 18:41

 28. ““Fordi jeg vil gøre verden til et bedre sted, kæmpe for retfærdighed, skabe bro over samfundets kløfter og så videre”. Så var det nok politik hun skulle have valgt”.

  Jeg kan da også skrive under på de første to. Den sidste tror jeg ikke på. Kløfter opstår ikke uden grund, og årsagen er vigtigere at tage fat i, end symptomet.

  Men at journalister er politisk interesserede, er selvklart, det skal de være.

  En god journalist kigger politikerne i kortene og kan i princippet gøre det ved alle, da vedkommende ikke har noget i klemme med et bestemt parti – i princippet altså, virkeligheden er en anden.

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 17. juni 2009 @ 18:45

 29. Jamen det er synd for staklen, blot kan vi ikke lade alle som kommer og banker på, komme ind. Det giver kun problemer for os i det lange løb og er skruen uden ende.

  Fejlen ligger som Pittelkow er inde i at de kan forhale en afvisning i evigheder med et helt statssponsoreret advokat i ryggen.

  Vi andre må selv betale for en advokat, når vi bliver tromlet.

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 17. juni 2009 @ 18:49

 30. 17, skod-frandsen: “Opfatter DR’s journalister mon segmentet der ser tv først på aftenen som særlig modtagelig for indoktrinering og oppiskning…”

  DR har faktisk delt 1830 og 2100 TV-avisen op efter segmenter. 1830’eren er målrettet mod en kvinde på 40 år, der hedder Kirsten og har to børn …

  Jeg kan desværre ikke huske mere i detaljer, men mon ikke der kan findes noget på DRs hjmmeside. Jeg har hørt indslag på P1 om det. Måske var det i mennesker og medier.

  Kommentar by Peter R — 17. juni 2009 @ 19:04

 31. ***Bente Rich: – man kan ikke sende familier tilbage, hvor både børn og forældre er syge.***

  Selvfølgelig kan man det!
  Jeg vil hellere end gerne finansiere en æske panodiler og en æske multitabs-vitaminer til hver af alle de røvhuller, der forhåbentlig snart skal sendes ud af landet til Irak.
  Tager de én af hver lige inden håndjernene smækkes på, så lander de friske i Bagdad..

  Kommentar by Mike Olsen..(Onion).. — 17. juni 2009 @ 19:26

 32. 26.
  morlille, har lige klaget til DDR de røde sataner.

  Kommentar by Fritz — 17. juni 2009 @ 20:08

 33. 30.
  Mike, den er jeg med på, jeg har også en pose piller de kan få med hjem til irak.

  Kommentar by Fritz — 17. juni 2009 @ 20:14

 34. @31
  Stooor dreng, Fritz ;-)

  Kommentar by morlille — 17. juni 2009 @ 20:15

 35. @ 28

  Asylsøgerne må skam også selv betale for fantastadvokaterne, som mener – gennem uendelig forhaling – at kunne skaffe dem asyl. Min yndlingsaversion i dén boldgade er Hans Boserup:

  http://avisen.dk/dansk-advokat-sender-skyhoeje-regninger-til-flygtning_95145.aspx

  Heldigvis er der dog en smule fornuft i det danske retsvæsen:

  http://www.tvsyd.dk/hans-boserup-frakendt-bestallingen

  Kommentar by hp — 17. juni 2009 @ 20:51

 36. Elham: – Jeg kan ikke tale arabisk. Jeg kan heller ikke skrive, og… (undertrykker gråd).

  Bente Rich: – Hvad kunne det være? (til Elham, storsmilende]

  Baade den saakaldte jounalist og kvaksalveren af en psykiater burde anklages for emotionelt misbrug af børn i deres propagandisering.

  Kommentar by Marius — 17. juni 2009 @ 21:15

 37. Tv2´s 22.00 nyheder var mere af samme skufe. Ufatteligt at folk finder sig i det…

  Kommentar by flammen — 17. juni 2009 @ 21:20

 38. 34. Finansieret på starthjælp? Jeg gik ellers og troede at den betød man skulle rode i skraldespande.

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 17. juni 2009 @ 21:35

 39. Et genkommende argument for at give irakerne asyl er de farlige forhold i Irak, og at vi ved at deltage i krigen selv er ansvarlig derfor.

  Men tilsyneladende er volden i Irak nu LAVERE end da Sadam Hussein huserede:

  Et AFP-telegram som via Ritzau gengives i de fleste netaviser lige nu fortæller at volden i Irak er faldet markant i de seneste måneder, og at man i maj har haft det laveste antal dødsofre siden invasionen i 2003:
  “Violence has dropped markedly in Iraq in recent months, with May seeing the lowest Iraqi death toll since the 2003 invasion.”
  http://www.france24.com/en/20090617-iraq-police-arrest-al-qaeda-leader-over-sunni-mps-killing

  Uanset det vil DR længe, længe endnu fortsætte sin kampagne. Og på torsdag vil “Et anstændigt Danmark” og “Bedsteforældre for Asyl” holde demostration i København, med røde diodecykellygter for stop og taler af Sven Auken, Mimi Jacobsen, Carsten Jensen og Karen-Lise Mynster.

  Kommentar by Niels P. — 17. juni 2009 @ 21:44

 40. …. og DR vil være på stedet med udsendte reportere, både på gaden, inde i kirken og i Sandholm, og vær sikker på at man vil foretage en analyse der helt sikkert viser at hovedskurken er DF. Jeg gider ikke engang sætte en kasse humle på højkant, for den er så godt som tabt.

  Kommentar by PeterK — 17. juni 2009 @ 21:51

 41. TIL KIM
  Hvis du har taget anti-bræk middel, skal du se knuzzzzzzz, der er sørme en stakkels mand der kan græde for åben skærm (mon ikke han kan få homo ophold som Oliver taler varmt for, nu han ikke er macho) det er vist noget med han er SÅ personligt forfulgt, jeg hold dog ikke til hele klippet, efter jeg havde set den unge erhvervs praktikant journalist stå og ligne Margrethe westeager klonet med lidt Mette Frederiksen.

  Kommentar by Broholm (ordblind) — 17. juni 2009 @ 22:29

 42. Kunne det evt. skyldes at det er fuldstændigt sindsygt at vi tvangsstationerer (for det er ved gud ikke en hjemsendelse) børn der ALDRIG har været i Irak, der ikke taler sproget??
  Det er fuldstændigt umenneskeligt.

  Dette er en skandale historie og bringes som sådan. Ligsom de fleste kriminalhistorier bliver.

  Kommentar by Malte Bang — 17. juni 2009 @ 23:21

 43. Det er jo lige til at grine af, hvordan madammerne udstiller deres dumhed for åbent skue.

  Det er hulk hulk noget så synd for børn, at de skal til et andet land, og hulk hvor de ikke snakker sproget ** Men det er sjovt nok aldrig hulkende synd for børn, hvis de bliver slæbt til Danmark, hvor de ikke en gang ved, at sproget er anderledes.

  Sikke nogle triste madammer. Og dog de klovner nok til, at man kan grine godt af dem.

  ** Gad vist hvilket sprog de snakker med deres forældre ?

  Kommentar by Janette Lund — 18. juni 2009 @ 00:44

 44. Stop medielicensen. Opret en underskriftindsamling en eller anden. Jeg kan ikke selv gøre det. Men vil selvfølgelig gerne skrive under.

  Kommentar by Dr. Doom — 18. juni 2009 @ 00:44

 45. Vi kunne hurtigt få 10.000 og endda flere underskrifter. Og de kunne blive sendt til statsministeriet.

  Kommentar by Dr. Doom — 18. juni 2009 @ 00:50

 46. Hvad moralsk er der i at bruge 600 mill. på så få mennesker? Penge der kunne have været brugt på mange andre i Danmark eller i udlandet:

  “Afviste irakere har kostet over 600 mio. kr.”

  h t t p://jp.dk/opinion/breve/article1728202.ece

  Kommentar by Janne — 18. juni 2009 @ 07:42

 47. @Janette

  De taler naturligvis “arabisk”, farsi eller hvad det nu er. Alle immigrantbørn i verden taler deres forældres modersmål, alle immigrantægtepar i verden taler sammen på deres modersmål. Hvem vil tale om dagligdagens problemer og komplicerede ting på et sprog man ikke mestrer, når man uden videre kan skifte til et begge mestrer til fuldkommenhed? Naturligvis taler forældrene deres modersmål, og naturligvis taler børnene det.
  I de tilfælde hvor man aktivt tilstræber integration er forældrene eksperter i hjemlandets sprog, de får de dårlige jobs, og “hjem” er der hvor de kom fra. Børnene taler det nye lands sprog perfekt og forældrenes hjemlands lidt dårligere, de får lokale navne og bedre jobs. Børnebørnene kan 5 ord som de taler med bedsteforældrene, “hjem” er der hvor de bor, og de kan få topstillingerne hvis de vil. Sådan foregår muslimsk/arabisk integration ikke, her siger børnebørnene de skal “hjem” på ferie, og uagtet at de er født her og går i dansk skole taler de gebrokkent, og mange – specielt drenge – går ud after 10 års skolegang som funktionelle analfabeter.

  Min kone og min papdatter taler rigtig godt dansk, min kone arbejder i et fag hvor sproget er et af de vigtigste værktøjer. De taler tit hjemlandets sprog indbyrdes, men altid dansk når jeg er der. Udenfor huset er sproget konsekvent dansk, men nåpr vi mødes med andre indvandrede venner går snakket på hjemlæandets sprog. De siger i øvrigt vi skal “hjem”, når vi er på vej til Danmark efter at have besøgt familien.

  Mette Vestergaard og Rich er hoppet på en limpind, de udmærker sig ikke ved logisk tænkning, det er føleriet der hersker. I lægekredse er Rich lige så berygtet som Boserup i advokatkredse.

  Kommentar by PeterK — 18. juni 2009 @ 08:24

 48. DRs indslag er det værste jeg har set siden Mette Walsted’s Karen Jespersen interview. Jeg mener faktisk at Hyltoft må på banen.

  Kommentar by Enkefru Madsen — 18. juni 2009 @ 12:41

 49. Desværre har den nuværende regering(nyrupregeringen var ikke bedre, tværtimod) ikke sørget for hjemsendelse af de mange fupflygtninge/lykkejægere fra bl.a. irak, iran, afghanistan og somalia. De meget få politiske flygtninge som er her i landet, kan være her i landet midlertidigt. Når forholdene i hjemlandet er blevet bedre, hjemsendes de(sammen med deres pårørende).

  Kommentar by Poul — 18. juni 2009 @ 20:55

 50. Det forekommer mig at det er blevet et decideret kvindejob med tilhørende dramatisk følelsesfuld mimik, indignerede blikke og rynken panden at tage sig af historier om børn (også asylbørn) på TV2 og DR. Her Vestergaard og det er f.eks. næsten altid en Ulla Terkelsen der islam-konservativt optræder i det dramatiske kønsuniform tørklæde der tager sig af at formidle nyheder fra et krigens Afghanistan. DR og TV2 formidler reaktionære og bagstræberiske kønsstereotyper som fik de penge for det..

  Kommentar by Janne — 19. juni 2009 @ 16:20

 51. Al denne timevis af mediepåvirkning i godhedens navn. Alle de velmenende tossers arbejdsindsats i godhedens navn. Alle disse ulovligheder i godhedens navn. Alle disse ankemuligheder og langtrukken advokatbistand i godhedens navn. Hvad er resultatet? At børnene nu har det så meget hårdere med at tage hjem, og at vi har ødslet så mange flere penge på det absurde asyl-teater.

  Når du hører nogen vil gøre noget i godhedens navn, så gå øjeblikkeligt i forsvarsposition. Indøv det, så det bliver en refleks.

  Kommentar by Mallebrok — 19. juni 2009 @ 22:48

 52. For nogen tid siden var der en der kommenterede her på Uriasposten at hjemme hos dem havde de indført en måleenhed der hed en Mett .
  En Mett var den tid det tog at finde fjernbetjeningen når Mette Walsted Vestergaard tonede frem på skærmen.

  Kommentar by PeterBr. — 19. juni 2009 @ 23:23

 53. Det kan kun gå for langsomt med at hjemsende de mange fupflygtninge. De ledige fremmede bør også hjemsendes, helst omgående.

  Kommentar by Poul — 20. juni 2009 @ 15:06

 54. Da vi i sin tid boede i Canada, havde vi flere iraqiske venner. De var flygtet fra Saddam. Men de blev da helt canadiske med arbejde osv.

  Saddam jagtede mange intellektuelle ud af landet. En veninde var programmør lige som mig. Søsteren var tandlæge. Veninden smilede, da hun så mig for første gang. KOMMER DU FRA LIBANON ? Jamen der bor mange med blå øjne.

  Det nærmeste jeg nogensinde er kommet Mellemøsten er Tunesien.

  Jeg tror ikke, at nogen af mine venner fra den gang er rejst tilbage til Iraq. Godt nok er Canada en dyb dyb fryser om vinteren. Minus 45 var det koldeste, vi oplevede. Vinteren er kold og lang, men der er ordnede forhold. Når folk skovlede sne, skovlede de det bare ud på villavejene. De store amerikanske biler, skulle nok flade sneen ud. Og det smeltede jo hver sommer.

  De iraqere, jeg kendte, var flinke og behagelige venner. En anden veninde introdurede mig til okra. De smager godt, og forrige sommer havde jeg dem i køkkenhaven.

  For de, der ikke er helt med, er der lidt hjælp her: http://en.wikipedia.org/wiki/Okra

  Summa summarum, jeg tror, at Nordamerika har taget imod flygtninge, der er omstillingsparate og gerne vil deltage i deres nye samfund. Det lyder som om Danmark tager sig af lykkeridderne, der bare vil nasse. Og alle er de sikkert dejlige mennesker, der kan blive til gode venner. Men Danmmarks forsørgerevner rækker jo ikke til dem alle, hvilket hende Mettemokken nok ikke fatter en hujende f*s af.

  Kommentar by Janette Lund — 12. januar 2010 @ 00:46

 55. […] Dr. Day Poulsen kunne ses i Deadline 22:30 søndag. “Det her handler om moral” , psykiater Bente Rich i TV avisen. […]

  Pingback by Psykiatri uden grænser « Snaphanen — 18. januar 2010 @ 12:25

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper