1. oktober 2015

Tino Sanandaji, ph.d: Indvandringen er en enorm byrde – “Ikke et eneste studie.. har vist noget andet”

Mikkel Andersson interviewer Tino Sanandaji for Politiko – ‘Flygtninge skaber fattigdom, ulighed og sociale problemer’.

“Tino Sanandaji er også en af de mest udtalte kritikere af den nuværende svenske indvandringspolitik, som han mener, at både politikere og medier giver et forkert billede af. Ifølge Sanandaji vil politikken føre til både økonomisk og socialt forfald. …

‘Alt taler for, at de nuværende tal er det nye normale, som snarere vil stige end falde. Den øgede tilstrømning afspejler først og fremmest de generøse regler i Sverige og en diffus grænsekontrol. At hævde, at det skyldes en unik eller forbigående hændelse i Syrien, er barnligt – 70 procent af asyl­ansøgerne til Sverige er slet ikke fra Syrien. … Antallet af asylansøgere, der kom til Sverige i sidste uge, var 7.000. Til sammenligning kom der 19.000 i hele 1994, hvor der internationalt var næsten lige så mange flygtninge som i dag.’ …

Sanandaji er lodret uenig med de svenske debattører, der fremhæver indvandring som en økonomisk fordel for Sverige på grund af landets demografiske udvikling og aldrende befolkning.

‘Det er en myte. … I Sverige er integrationen så dårlig, at flygtningeindvandring ifølge forskningen udgør en enorm og voksende økonomisk byrde, som skal finansieres oven i den aldrende befolkning. Ikke et eneste studie, der er baseret på beregninger af de faktiske indtægter og udgifter, har vist noget andet.

Påstanden om at Sverige har brug for indvandring af demografiske årsager er noget, som politikere har fundet på for at overbevise vælgerne, ikke noget som støttes af nationaløkonomisk forskning.’ …

‘Det er et upopulært budskab. … Det indebærer ingen karrieremæssige fordele… Mange nationaløkonomer støtter mig privat, men vil ikke gøre det offentligt, hvilket jeg godt kan forstå. Men det er værd at bemærke, at jeg ikke har set en eneste seriøs forsker i nationaløkonomi kritisere de fakta, jeg har fremlagt om indvandringen. …,’ fortæller Tino Sanandaji, der ikke selv har oplevet negative konsekvenser af sit engagement i den svenske indvandringsdebat.

‘Sandsynligvis på grund af min kurdiske baggrund. Men det er naturligvis uvidenskabeligt, at graden af pigment i håret skal være afgørende for, hvordan argumenter bliver opfattet.‘”

(Tino Sanandaji, 2015; Foto: Sveriges Radio)

“Dansk TV har debat, mens SVT (Sveriges Television, den svenske pendant til Danmarks Radio, red.) præges af ideologisk ekstremisme i disse spørgsmål. Undersøgelser foretaget af Göteborgs Universitet har vist, at flere journalister på SVT sympatiserer med det lille Vänsterpartiet (tidligere Sveriges Kommunistiska Parti og Vänsterpartiet Kommunisterna) end med de borgerlige partier. Det er tydeligt i SVTs dækning, som er præget af strukturel uærlighed i indvandringsdækningen.” (Tino Sanandaji, nationaløkonom)

Oploadet Kl. 15:05 af Kim Møller — Direkte link11 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/69513/trackback

11 Comments »

 1. Han har ret. Studier fra Danmark og Norge viser det samme. Morten Uhrskov har nok her et bedre overblik end de fleste.

  Spørgsmålet er imidlertid; HVORFOR VIL DE FLESTE POLITIKERE ØDELÆGGE DERES EGNE LANDE?

  De må jo vide besked – så der er stof til en konspirationsteori for der er ikke andre forklaringer!

  Kommentar by Sigwar — 1. oktober 2015 @ 15:10

 2. Enig. Konspiration. Men er det ikke også en offentlig hemmelighed for dem,der fanger visse oplysninger uden for main stream?

  Kommentar by Søren — 1. oktober 2015 @ 15:57

 3. Modig mand.
  Der viser, at man godt kan bruge hjernen.
  Selvom man er af mellemøstlig afstamning.

  Kommentar by XXXXX — 1. oktober 2015 @ 16:42

 4. Ebbe Vig har skrevet sandheden i årevis, men der har ikke været megen interesse for den, før nu hvor alvoren så småt piller blåren ud af vore øjne. Selv i dag er der mange, der ikke vil høre den.

  Kommentar by Svend — 1. oktober 2015 @ 16:57

 5. #3 Nu er iranerne så heller ikke indavlede arabere, men derimod indoeropæere ( = langt ude sprogligt i familie med stort set alle europæere ) – og det gør en meget væsentlig forskel mht., hvor mange brikker der er at flytte rundt med ;-)

  Iranerne havde en højtstående kultur, før de blev påtvunget islam.
  Man kan da kun håbe for dem, at de vågner op en skønne dag og kaster islams tunge åg af sig. Så er der ingen grænser for, hvor vidt de kan drive det.

  Kommentar by Bjovulf — 1. oktober 2015 @ 17:17

 6. Ja, modig mand. Han siger nok det alle inderst inde ved allerede?
  Jeg mener godt man kan brede Sigwars spørgsmål i 1.ud:
  HVORFOR VIL DE FLESTE ØDELÆGGE DERES EGNE LANDE?

  I demokratier som det danske og det svenske fanger bordet.
  Landenes fremtid afgøres i stemmeboksen. Her sætter flertallet kryds ved POLITIKERE DER ØDELÆGGER DERES EGNE LANDE!

  Jeg har spekuleret på fænomenet i årevis og er ikke kommet til en slagfast teori. Men min hypotese er, at socialstaten og dens millioner af lønnede har brug for at importere nye sociale problemer for at kunne opretholde og endog øge beskæftigelsen.

  Bemærk at regeringen nu vil flytte en mindre del af statens arbejdspladser til provinsen, hvor man også tager vel imod de mange nye arbejdspladser, der skal servicere flygtninge og indvandrere, fordi det giver lokale danskere del i velfærds korruptionen. En slags del og hersk strategi, der skal dæmpe utilfredsheden i udkantsdanmark.

  Det er så vidt jeg ved offentligt ansatte, der bakker kraftigst op om øget indvandring fra uintegrerbare fra Mellemøsten og Afrika. De skal sikre de offentligt ansattes fremtidige beskæftigelse, tror jeg.

  De privat ansatte har ikke i så høj grad ladet sig lokke ind i grotten af stats TV rottefængeren fra Hameln. De kan se på deres lønseddel, at det er dem, der betaler og de betaler fandeme også stats TV’s lokketoner.

  En dag revner ballonen og så kan vi vælte statuerne af socialstatens førere, brænde deres billeder og sætte en kæmpe statue af Erik Ninn-Hansen på ‘Nørrebros Runddel’ og ændre dens navn til ‘Ninn-Hansens Plads’. Ligesom ‘her-er-London’ John Christmas Møller, bør han også en statue og en plads, synes jeg.

  Christmas Møllers Plads er en plads i København, der forbinder Vermlandsgade, Amagerbrogade, Amagerfælledvej og Ved Stadsgraven på Amager med Torvegade og Christianshavn. Pladsen er opkaldt efter den danske politiker John Christmas Møller.

  Efter den tyske besættelse i april 1940 blev Christmas Møller handelsminister i den nye samlingsregering. Han indtog en skarp holdning til besættelsesmagten og holdt udæskende taler, og allerede i oktober 1940 måtte Christmas Møller på tysk forlangende forlade regeringen og tre måneder senere også Folketinget. Han stiftede sammen med kommunisternes formand Aksel Larsen og Frode Jakobsen det illegale blad Frit Danmark.
  I 1942 flygtede han via Sverige til England, hvor han hurtigt over BBC kom i gang med at holde radiotaler til det danske folk. Han opnåede herigennem en uhørt popularitet, og der er ingen tvivl om, at talerne medvirkede til at fremkalde bruddet med samarbejdspolitikken i august 1943. (wiki)

  Kommentar by A-mad — 1. oktober 2015 @ 17:37

 7. @3. XXXXX

  Du har ret. Og ja, selvfølgelig er der mennesker med mellemøstlig baggrund der har pæren iorden. Men han er Kurder, dvs ikke-muslim, og deri ligger hele forskellen.

  Jeg mener et rigtigt godt eksempel der illustrerer det, er Irak.

  Hvis det kurdiske område af Irak var “hele Irak”, så ville irak-krigen blive set på som en bragende succes. Her var der nogen der rent faktisk var glade for at se amerikanerne, var glade for at slippe af med Saddam Hussuin, og straks efter Saddam var væk begyndte det at gå fremad i de kurdiske områder.

  Kun I resten af Irak hvor muslimer regerer, er det endt i sekterisk vold og ballade. Det siger alt.

  Kommentar by Anders — 1. oktober 2015 @ 17:50

 8. Anders, det er også de kurdiske områder i nord, som de kristne irakere søger til, for at kunne leve i nogenlunde fred. Alt er naturligvis ikke fryd og gammen – det er jo Mellemøsten. Og det vil altid være problematisk, når 100.000-vis af mennesker på kort tid flytter “adresse”.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 2. oktober 2015 @ 00:22

 9. Ja – Lad os om nogle år få en ‘Ninn-Hansens Plads’ og hvorfor ikke også en “Mogens Glistrup Plads” eller en “Mogens Glistrup Boulevard”

  Kommentar by T. H. — 2. oktober 2015 @ 00:34

 10. Når svenske – og bestemt også danske – journalister er så venstreorienterede og samtidig så velaflønnede er det ikke så underligt de virker komplet utroværdige.

  Kommentar by steen marr — 2. oktober 2015 @ 01:26

 11. Svenskerne, i lighed med resten af de europæiske folk, ligger som de har redt. Vi har haft vores demokratiske ret til at stemme andre politikere til magten, men har fejlet stort.

  Kommentar by Jacob Andersen — 2. oktober 2015 @ 07:40

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper