4. oktober 2015

Kunsten at tale udenom: “… klart flertal af nydanskere har tolerante holdninger til homoseksualitet”

En generel undersøgelse af ‘nydanske homoseksuelle’, der taler om et problem der manifesterer sig i ‘visse religiøse miljøer’, er altid værd at se nærmere på. Undervisningsminister Ellen Trane Nørby præsenterer rapporten med den brede pensel som problematiserer religion og frikender Islam, og selvom Islam nævnes hele 29 gange, så skal man nærlæse den lange rapport for at få humlen serveret. Det officielle presseresumé har til hensigt at flytte fokus.

Måske fordi der i ‘ekspertfølgegruppen’ er personer som Mads Ted Drud-Jensen, tidligere aktiv i Rebel – revolutionære unge socialister, kendt fra retsagen mod Homoaktion (2000). Under en ransagning i hans kollektiv, fandt politiet kladder til gruppens bekenderskrivelser på hans computer. Han blev frikendt på en teknikalitet.

Fra Undervisningsminsteriet – Ny undersøgelse kaster lys over levevilkårene for nydanske homoseksuelle.

“Nydanske homoseksuelle har svære levevilkår og dårlig psykisk trivsel. Eksempelvis har 13 procent af nydanske homoseksuelle været udsat for vold fra familiemedlemmer på grund af deres seksualitet, og næsten hver femte har været udsat for voldstrusler fra familien. Blandt Danmarks øvrige homoseksuelle er det 1 procent, der har været udsat for vold eller trusler om vold fra familien. Det fremgår af undersøgelsen ‘Nydanske LGBT-personers levevilkår’, som Als Research har gennemført for Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling.

‘Det er bekymrende, at så mange nydanske homoseksuelle føler sig tvunget til at leve skjult med deres seksualitet og ligefrem udsættes for vold fra familien. Det viser mig, at visse etniske minoritetsmiljøer og religiøse grupper stadig ikke accepterer, at alle i Danmark har frihed til at være den, de er og til selv at vælge sin partner – uanset køn og seksualitet. Vi skal derfor blive ved med at flytte holdninger og udfordre tabuer om køn og seksualitet gennem viden og dialog’ siger minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby.

Undersøgelsen viser samtidig, at 20 procent af de nydanske homoseksuelle oplever at blive socialt udstødt fra familien, 16 procent føler sig overvåget, og 33 procent har inden for det seneste år overvejet at begå selvmord.

Af undersøgelsen fremgår det også, at et klart flertal af nydanskere har tolerante holdninger til homoseksualitet, og at deres holdninger ligger tættere på europæernes end befolkningerne i deres oprindelseslande. Et betydeligt mindretal har dog negative holdninger, og det gælder især i visse religiøse miljøer og familier. Her forbindes homoseksualitet i høj grad med synd og skam, og ifølge undersøgelsen kan det være med til at forklare, at nydanske homoseksuelle har væsentligt sværere levevilkår og dårligere psykisk trivsel end andre homoseksuelle i Danmark.”

(UVM.dk, Als research, september 2015: Nydanske LGBT-personers levevilkår, 129 sider)

Fra Bilag 4, s. 8.

I holdningssurveyen er der relativt stor samvariation mellem nydanskernes grad af religiøsitet, og hvorvidt de har muslimsk religiøs baggrund eller eje. En stor del af de respondenter, der har muslimsk baggrund, har også en høj grad af religiøsitet, og de respondenter, der ikke har muslimsk baggrund, har tilsvarende ofte en lav grad af religiøsitet.

Ved en Spearman test af korrelationen mellem disse to variabler ses en koefficient på 0,43 – hvilket er relativt højt. Det betyder, at det kan være svært at adskille betydningen af disse to variabler.”

Diverse.

“Jeg gik på en muslimsk privatsskole, og der var der så meget islam, så jeg vidste ikke, hvad homoseksuel betød, og jeg vidste ikke hvad lesbisk betød. Så jeg betragtede det bare som at okay, der er kun én vej: Drenge er til piger, og piger er til drenge… Så det havde selvfølgelig en stor del at gøre med den undervisning vi fik. Der var også andre ting, hvor jeg læste på nettet, at det er forbudt ifølge islam og så videre. Så det var også en af de ting, hvor jeg tænkte: ‘Nej, jeg kan jo ikke være det. Jeg er muslim, jeg kan jo ikke være det.'” (Dawood, 21 år, s. 43)

“På et tidspunkt, så ventede min bror på mig. Så altså nogle gange kunne han vente på, at jeg kom hjem, for bare sådan at true mig og være voldsom med ja, knytnæve, og holde mig fast og sige nogle ting… Min far han truer meget, og jeg kan mærke, at han er lige ved at springe op nogle gange. Og det kan bare være på grund af, at jeg har for stramme bukser på.” (Labib, 17 år, s. 78)

“Min bror opdagede, at jeg var inde på boyfriend… Han blev rigtig chokeret: ‘Hvad er det, er du homoseksuel? Du ved det er forkert i islam, og det er bare ikke tilladt’ og så videre… Så fortalte han det til mine forældre. De har ikke lov til at slå på nogen måde Islam giver heller ikke lov til at slå børn på den måde…” (Dawood, 21 år, s. 78)

“De var én min far kendte. Det gik rimeligt hurtigt. Inden for fem dage så var jeg gift med en fremmed mand. Jeg var kun 17 år,… Det var jeg ikke klar til, og jeg var slet ikke klar, fordi jeg vidste godt, at jeg var lesbisk på det tidspunkt… jeg ville ikke giftes med en mand. Så fik jeg en ordentlig omgang tæsk af min far, og så blev jeg låst inde indtil bryllupsfesten…” (Nevin 45 år, s. 81f)

“De prøvede at tage mig til doktor og altså, de prøvede som om det var en sygdom. Og så sagde de sådan, at hvis jeg ikke vendte det om, så ville de slå mig ihjel.” (Labib, 17 år, s. 87)

“De ville tvinge mig til at tale med en muslimsk præst hver eneste dag, altså de ville lave sådan en djævleudryddelse på mig. Så det vile være en kombination af religion og vold.” (Najat, 27 år, s. 87)

“… når folk ser dem, så får de sgu tæsk.” (Ghaziyah, 23 år, s. 91)

Muslimer vs muslimer.

“I interviewundersøgelsen fremhæver et mindretal af de nydanske LGBT-personer, at de har oplevet mere alvorlige former for diskrimination herunder situationer, som kunne have udviklet sig til egentlige hate crimes. I disse tilfælde er diskriminationen ofte blevet udøvet af andre nydanskere.” (s. 95)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/69588/trackback

16 Comments »

 1. ALT skal gemmes væk for ikke at miskreditere den nye religion, der har afløst den gamle, nemlig kommunisme

  Reklamespot for Broen i aften

  På det område er Bibelen utvetydig. Var du kristen, var du blevet stenet……

  Kommentar by tavsen — 4. oktober 2015 @ 12:59

 2. “Det er simpelthen en krænkelse af menneskerettighederne at forlange, at de (indvandrerne) skal afstå bare en tøddel af deres ideologiske, moralske, familiære og religiøse identitet…Hvad i alverden bilder vi os ind ved at ville diktere dem vores – på talrige måder – kuldsejlede og fallerede samfunds- og samlivsmodel?”

  Hanne Smyrner

  “Den islamiske verden er blevet en mangfoldig del af vores hverdag med spændende butikker og smilende folk. Uden denne påvirkning ville Danmark være farveløs.”

  Jytte Hilden Socialdemokrat

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 4. oktober 2015 @ 13:05

 3. @2 jørgen lol

  hanne smyrner, men det er ok at vi skal afstå fra vores?#frankfurterfeltmadras

  jytte hilden, ingen pris er åbenbart for høj for dine “spændende” butikker? -prøv at tilbringe et par år i kbh N for at få revideret dit syn på de “spændende” (newspeak for sundhedsskadelige/momssnydere/mm?) og “smilende” (newspeak for ringeagtende skulen ovf. dhimmierne?) #dummereendloventillader

  Kommentar by butwhowasluty — 4. oktober 2015 @ 13:18

 4. Næsten 60 % af muslimerne i Europa vil ikke have homoseksuelle venner:
  https://www.wzb.eu/sites/default/files/u6/koopmans_englisch_ed.pdf (side 4)

  Kommentar by KSD — 4. oktober 2015 @ 13:25

 5. Læg godt mærke til den linje her fra dawood, 21: “Jeg tænkte: ‘Nej, jeg kan jo ikke være det (homoseksuel). Jeg er muslim, jeg kan jo ikke være det.”

  Han tænker ikke: “jeg er homoseksuel, så jeg kan ikke være muslim”. Nej, han starter hvor alle muslimer starter sin tankerække: Jeg er muslim først, alt andet kommer bagefter.
  DER er problemet med 99% af alle muslimer, homoseksuelle eller ej.

  Det værste er næsten at den danske stat er med til at forstærke den effekt. Prøv lige et øjeblik og tænke over hvor gennemført idiotisk det er at en by som københavn holder gay pride parader den ene dag og ruller regnbueflag ud over hele byen, ja selv politiet og millitæret indkalder de til at gå med i paraden for at hylde seksuelt frisind, og samtidig hælder de penge i muslimske friskoler der fastholder muslimer i en tankegang som ovenstående, på statens regning, fra de starter i skole til de skal i moskeen, og senere i fængsel hvor en statstøttet imam står klar til at fortsætte indoktrineringen.
  Hele vejen igennem betaler vi for at holde vores problemer i live og forstærke dem.
  Man skulle næsten tro at der var nogen i systemet der levede fedt af det..*host* Anna mee allerslev *host*

  Kommentar by per — 4. oktober 2015 @ 13:28

 6. -> Per

  Ja, han siger også ‘Islam giver ikke lov til at slå børn på den måde’. Som om det var ok, hvis Islam sagde god for det.

  Kommentar by Kim Møller — 4. oktober 2015 @ 14:38

 7. Mandlig homoseksualitet er svjv temmelig udbredt i store dele af mellemøsten.

  I Marokko er det vist temmelig udbredt, og i Afghanistan har man endog et begreb for det: Dansedrenge, der er til salg for højestbydende. Og dyrere end en ged eller et æsel.

  Og Iran, her lidt fra menighedsbladet Information: http://www.information.dk/155251

  Dobbeltmoral er altid godt…..

  Yndlingsskældsordet fra muslimske drenge i Danmark er – igen rent empirisk – bøsserøve og fuck dig, især rettet mod betjente.

  Men alt det er vel halal ifølge deres åndsvage bog?

  Kommentar by Henrik Petersen — 4. oktober 2015 @ 16:10

 8. er Ali sufi iraner eller?
  Siden han taler om Khomeini vil jeg gå ud fra han er derfra. Ikke Palæstina.

  Nu vel han hader dansk nationalisme og elsker arabisk nationalisme.

  Kommentar by Dinesen — 4. oktober 2015 @ 16:45

 9. @7, DR sendte en dokumentar om pakistanske drenge der desværre ikke længere er tilgængelig på deres hjemmeside, men jeg fandt beskrivelsen:
  “Titel:Voldtægten af pakistans drenge. -Atommagten Pakistan er et demokrati og Vestens allierede i krigen mod terror, men mange frygter, at fundamentale islamister i stigende grad får magt i denne meget konservative, muslimske nation, som paradoksalt nok gemmer på en frygtelig hemmelighed. 25 procent af alle drengebørn bliver seksuelt misbrugt af ældre mænd, før de fylder 16 år. I grænsebyen Peshawar fortæller både pædofile og deres ofre her åbent om dette forhold, og hvad det betyder for dem.”

  Jeg så den da den blev sendt, det var helt normalt for de lokale buschauffører at “have en dreng” som medhjælper på bussen, hvilket i realiteten betød et levende sexlegetøj som de byttede med hinanden eller slog ihjel som de havde lyst til. En af chaufførerne forklarede en sag om en gruppevoldtægt af en lille dreng sådan her for det vestlige kamerahold: “Det var egentlig ikke meningen, men sagen var den at folk var liderlige” hvorefter han trak på skuldrene som om det var det mest naturlige i verden. Og det var det også i det område.
  Man undervurderer ofte hvor tæt på dyreverdenen mange af de mennesker er rent mentalt fordi ingen tør sige det højt af frygt for at blive kaldt racist. Når det er sagt er jeg ikke et sekund i tvivl om at en 10 årig dreng ville være i mere sikkert selskab med en flok fuldvoksne gorillaer end de mennesker der, for de har noget mange muslimer mangler totalt: Empati med andre levende væsener.

  Kommentar by per — 4. oktober 2015 @ 17:13

 10. @6 kim møller, jeg googlede for sjov lidt på børneopdragelse i islam, og det skifter lidt. Nogle steder står der at man skal holde sig til “light tapping” af barnet, (og konen) men det er tilladt at slå hårdere, og med pisk, steder hvor det ikke kan ses, dog så “at huden ikke revner eller knogler brækker”: http://peacepropagation.com/is-beating-or-smacking-children-for-tarbiyah-permissible-in-islam/

  Og så er indoktrinering af barnet “til at elske allah” obligatorisk fra 7 års alderen, hvis barnet ikke beder jævnligt når det er fyldt 10 så står den på “light tapping” igen..

  Konklusionen er også ret klar, læg mærke til afsnittene om “den onde indflydelse af de vantros kultur”! (kaafir = vantro)

  “Today we see ill mannered children all around our society. The main reason behind this is carelessness of the parents and the evil effects of kaafir culture. Parents must not only behave like father and mother to the child, but they should also act as a commander, a teacher, a policeman and so on. Depending on the situation, the parent should adopt the role and admonish the child. Those who say that one should not beat children for tarbiyah are irrational. When a child does not listen to words of parents, it is important for them to smack him up a little to admonish him.
  Physical beating or smacking is a part of Tarbiyah which Muslims are ignoring due to the effect of kaafir culture. In the western culture, you cannot touch your child or else you will be behind bars. This is not in Islamic culture.”

  Hvor mange danske lærere og socialpædagoger mon er klar over dette?

  Kommentar by per — 4. oktober 2015 @ 17:47

 11. Homoseksualitet er ganske naturligt. Det forekommer blandt mange arter foruden primaterne.
  Grunden til at homoseksuelle, er truede, er ikke, at nogle hader dem. Det er at de, der hader dem, ikke kan tolerere, at andre tager sig friheder, de ikke selv har. Det er simpel misundelse. Ikke på seksualiteten, men på friheden til selv at bestemme hvem man vil i seng med.

  Kommentar by Nielsen — 4. oktober 2015 @ 23:04

 12. Danske(jeg kan ikke finde rundt i deres job beskrivelse) stand upper eller hofnarrer skal altid håne DF og deres vælgere, disse såkaldte kunstnere har en aftale om at være homoseksuelle sammen, men vi er sørme også til kvinder udtaler de, for vi kan ikke slippe for dem og den seksuelle lavalder starter ved femten år, øv siger hofnarrene, voksne mænd og kvinder der optræder nøgne for penge kan sammenlignes pølsedamen Lonnie.

  Kommentar by emmagad — 5. oktober 2015 @ 00:37

 13. Islam og homosex , tja det må de multikulturelle islamofile sgu ligge og rode med hæ hæ . Men det er da lidt interessant at se to af politisk korrektheds hellige køer støde sammen .

  Kommentar by Rasmus — 5. oktober 2015 @ 05:06

 14. Jeg er bare så træt af de humanister ansat i staten. Hvad rager mange af deres projekter os. Spild af skatteydernes penge.
  De mange spildte penge burde tilgå de flittige og forgældede landmændene.

  Kommentar by Britta Due Andersen — 5. oktober 2015 @ 10:05

 15. Alle ved, at islam er problemet, når det gælder homoseksualitet. Men alligevel fokuserer undersøgelsen på “nydanskere af ikke-vestlig baggrund”, hvor halvdelen eller mere ikke er muslimer. Så får man pænere tal, hvilket viser, at man med undersøgelsen er mere interesseret i at skjule problemet end i at afdække det.
  Ikke et eneste sted kan jeg finde tabeller for gruppen af muslimer sammenlignet med andre grupper.
  Med den undersøgelse, der er lavet, ville det være ligetil at præsentere sådanne oplysninger.

  Kommentar by Niels P. — 5. oktober 2015 @ 10:22

 16. Kom med til demonstration lørdag den 10. oktober i Kruså:
  https://www.facebook.com/events/159141327761575/

  Kommentar by hlm — 5. oktober 2015 @ 14:16

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper