5. juli 2009

Statsfeminismen på KVINFO

For efterhånden en del år siden begyndte jeg at bruge ordet statsfeminisme om den offentligt understøttede feministiske indokttrinering af befolkningen. Nu er begrebet nået til Ole Birk Olesen på 180 grader, hvilket naturligvis glæder mig og de andre moderate mandschauvinister på Maskulin Modstand. Fra den ugegamle leder – Statsfeminisme :

“KVINFO er et landsdækkende informations- dokumentations- og kulturcenter, som formidler kvinde- og kønsforskningens resultater til en bredt interesseret offentlighed.”

Sådan står der på Kvinfos hjemmeside, og det er på det grundlag, at centeret modtager seks millioner kroner i statsstøtte til driften hvert eneste år – plus alt det løse.

På den baggrund kan man roligt fastslå, at centeret ikke lever op til sin målsætning, når det helt bevidst fravælger al den naturvidenskabelige forskning i menneskets evolution og biologi, som de senere år har givet forklaringer på snart sagt alle tænkelige spørgsmål om generelle observerbare forskelle på mænd og kvinder, ikke kun hvad angår fysik, men også adfærd. Ikke en eneste af de mange medarbejdere hos Kvinfo har en baggrund indenfor f.eks. biologi eller hjerneforskning. Alle er uden undtagelse uddannet indenfor humaniora, samfundsvidenskab eller kommunikation.

Derfor er det heller ikke så sært, at Kvinfo ikke kan give et plausibelt svar, når en journalist ringer og spørger, hvorfor det mon er mænd, som skriver tre ud af fire læserbreve i aviserne: “Jeg tror, at nogle redaktører ubevidst favoriserer mænd,” hører vi i stedet fra redaktør Anita Frank Groth fra Kvinfo.

Nå, tror hun det? Hvis hun ville leve op til Kvinfos status som informations- og dokumentationscenter, så kunne hun jo bede aviserne sammentælle, hvor mange læserbreve de får fra mænd og kvinder. Et kvalificeret gæt vil være, at der faktisk er en mindre andel af kvindenavne under de indsendte indlæg end blandt de optagne indlæg. Så der tværtimod sker en favorisering af kvindelige læserbrevsskribenter, fordi aviserne gerne vil være på bølgelængde med deres kvindelige læsere.

Lige mine tanker :-)

opdate:

Fra 180 graders debat:

1. jul 10:48 af Rolf Pedersen
Jeg kan bekræfte Oles gæt. Her på B.T. favoriserer vi kvindelige læserbrevsskribenter, så vi kan få nogle flere kvinder til at læse debatsiderne.
vh
Rolf Pedersen
Daglig leder
B.T.s debatredaktion

Oploadet Kl. 23:33 af Kim Poulsen — Direkte link12 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6963/trackback

12 Comments »

 1. Banksy versus bristol art: http://www.flickr.com/photos/23123614@N00/sets/72157619896844131/

  Særligt: http://www.flickr.com/photos/23123614@N00/3642910497/sizes/l/in/set-72157619896844131/

  =)

  Kommentar by Anon — 6. juli 2009 @ 00:30

 2. Hvordan har det i øvrigt været muligt, uden at bryde ligestillingslovgivningen, at ansætte en så stor medarbejderskare der næsten udelukkende består af kvinder?

  Kommentar by Niels P. — 6. juli 2009 @ 00:38

 3. Niels P,

  Man bryder ikke ligestillingsloven hvis man favoriserer dem der pt. besidder offerrollen.

  Man bryder ikke med racismeparagraffen hvis man favoriserer dem der pt, besidder offerrollen.

  etc. etc. etc. ad nauseam…

  Kommentar by Zonka — 6. juli 2009 @ 02:08

 4. Hvorfor er der trods alt mænd, der går ind i militæret?

  -Fordi de har en undertrygt trang til at gro nogle nosser. Det kan ikke lade sig gøre i Danmark, uden at gå enegang, udstødt af samfundet.

  30 år med sozi-pædagoger = Danmark næsten ophørt som nation.

  Tid til at lukke kæften på de antidemokratiske suppehøner.

  Kommentar by Rendegraveren — 6. juli 2009 @ 02:57

 5. Har du ikke andet at lave og trænger til lidt sjov over begge køn:
  http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE

  Kommentar by Peter Buch — 6. juli 2009 @ 06:09

 6. Hele kvindesagen går jo nu ud på, at output skal være 50-50, uanset input. Er der 75 mænd og 25 kvinder der ansøger om 10 stillinger, skal der ansættes 5 mænd og 5 kvinder. De mere rabiate ligestillings politikere mener der skal ansættes 8 kvinder og 2 mænd, for at råde bod på mandschauvisme. Køn er vigtigere end kvalifikatiener.

  De taler ikke så meget om at sundhedsvæsenet, justitsvæsenet og hele uddannelsesområdet har en bastant kvindelig overvægt, der vil bleve værre i fremtiden. Næsten 80% af de medicinstuderende er kvinder, og de vælger senere i karrieren typiske kvindespecialer som f. eks pædiatri og obestrik. Det ser slemt ud i kirurgien for fremtiden, der er ikke mange kvinder der vil stå og trække skuldre i led, og trække et åbent skinnebensbrud ind på plads.

  Kommentar by PeterK — 6. juli 2009 @ 08:42

 7. 1

  Anon

  Muhammedtegningerne der blev trykt i JP passer meget godt ind i den samling af parafraser over velkendte ikoner.

  Guvernante feministerne Kvinfo trænger også til en omgang parafrasering. Særligt fordi denne pige-klub romantiserer hijab og burka, kønskvotering og kønsapartheid.

  Kommentar by Janne — 6. juli 2009 @ 10:55

 8. Det kan da godt være kvinder ikke vil være kirurger, men så vidt jeg ved, styres normeringen ikke af studenterne, og det oprettes kun speciale retninger efter et vurderet behov, dvs. er der mangel på kirurger øges antallet at specialiseringspladser, mens der kun oprettes et begrænset antal pædiatripladser.

  Men klart at hvis kvinder skal have en lederstilling, skal de også søge og indgå i lige konkurrence med andre, ikke noget at man skal tvinges til at vælge underkvalificerede, eller mindre kvalificerede.

  I øvrigt kan kvinder ikke forvente at fylde mere, når de kun lige det sidste årti har været i overtal på studierne, der er jo efterslæb fra tidligere tider, hvor der var flere mænd som læste og anskaffede sig de nødvendige kvalifikationer.

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 6. juli 2009 @ 12:43

 9. Et menneskeligt paradoks er, at det at ønske noget er ofte langt mere tilfredsstillende, end at opnå det. At løse et problem som f.eks. kønsdiskrimination efterlader sjældent en person lykkelig særlig længe fordi de flest af os så finder nogle nye ting at være ulykkelige over alt efter som behov og forventninger ændrer sig.

  90 procent af alle mænd når ikke frem til toppen af deres profession, men de giver ikke diskrimination skylden. De indrømmer en mangel på talent, utilstrækkelig gå p åmod eller måske, at de blot er uheldige.
  Mænd er i stigende grad dårligere uddannede end kvinder. De bærer hele recessionens byrde. New York Times oplyste fornylig at “hele 82% af de mistede jobs er mændenes.” Reuters omtaler den stigende mandlige arbejdsløshed som et “blodbad.”

  Alligevel viser spørgeundersøgelser, at mænd generelt er mere ‘lykkelige’ end kvinder. Hvorfor mon?

  Kynikeren ville måske kunne sige at mænd er lykkeligere fordi de intet aner om at de er ofre.

  Kommentar by synopsis-olsen — 6. juli 2009 @ 17:23

 10. Bigamy is having one wife too many. Monogamy is the same.
  Oscar Wilde

  Mænd er kynikeren i det selskab, kvinder og mænd. Tror jeg.
  Kynikere er lykkeligere. Uanset hvilken situation de er i eller indsigt de har.

  Kommentar by Peter Buch — 6. juli 2009 @ 19:36

 11. “Kynikeren ville måske kunne sige at mænd er lykkeligere fordi de intet aner om at de er ofre.”

  – dér har du fat i noget som før det første er rigtigt og for det andet rækker langt ud over denne tråd og kønsdebatten i det hele taget.

  Kommentar by Hestetyv — 6. juli 2009 @ 19:41

 12. Vi har jo alle vores fordele og bagdele.

  Kvinder har som regel mest :-) :-) :-)

  Kommentar by Janette Lund — 8. juli 2009 @ 02:38

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper