5. oktober 2015

“Den manglende vilje til at kæmpe mod Islamisk stat gennemsyrer alle dele af den irakiske hær.”

Hvor Erdogans Tyrkiet og Putins Rusland bekæmper Islamisk Stat med hver sin interessebaserede dagsorden, så forsøger Vesten at finde demokratiske kampfæller i en region, der ingen tradition har for samme. Det vil heller ikke lykkes denne gang. Fra Information – Dansk oberstløjtnant: Iraks hær vil ikke slås mod IS.

“Krigen mod Islamisk Stat i Irak er kørt fast. Uanset hvilken form for støtte den amerikanskledede koalition tilbyder, vil den irakiske hær ikke gøre det mindste forsøg på at generobre hverken Fallujah, Ramadi eller Mosul.

‘Det er dybt frustrerende,’ fortæller den 58-årige oberstløjtnant Per Lorenz Hinrichsen, der er Forsvarschefens særlige repræsentant ved Operation Inherent Resolve’s hovedkvarter i Kuwait.

… som den højst placerede dansker i koalitionen ved han om nogen, hvorfor det efter mere end et års flybombardementer ikke er lykkedes at generobre mere end ni procent af det territorium, som Islamisk Stat har besat. …

‘Irak har styrker nok til at tage livet af Islamisk Stat, hvis de virkelig ville. Men det vil de simpelthen ikke,’ siger han.

[…]

Den manglende vilje til at kæmpe mod Islamisk stat gennemsyrer alle dele af den irakiske hær. Selv den irakiske forsvarsminister Khaled al-Obeidi har spurgt koalitionen, hvornår de har tænkt sig at komme og befri de irakiske byer for ham, fortæller den danske oberstløjtnant.

‘Irakerne har ikke nær så travlt som os med at vinde krigen. Det passer dem fint, at vi er her. De ved jo udmærket godt, at vi rejser igen, når Islamisk Stat er nedkæmpet,’ siger han.”

(Erdogan med en kurdisk Koran under valgmøde i Diyarbakır, 2. maj 2015)

Oploadet Kl. 22:46 af Kim Møller — Direkte link9 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/69646/trackback

9 Comments »

 1. REN WIN WIN – vil være hvis Islamisk stat smadre tyrkiet, og Rusland smadre Islamisk stat.

  Kommentar by Fritz — 5. oktober 2015 @ 23:26

 2. Jeg fatter ikke alle de dagsordener der kører dernede:

  * Obama vil gerne være venner med Iran (revolting!). Men vil ikke støtte Irans lakaj Assad

  * Putin semi-støtter Iran, men er også på god talefod med Israel. Han vil beholde Assad ved magten, måske fordi han tænker at hvis sunnier kommer til vil det måske ende med noget ISIS-agtigt (Assad er en form for shia så det forklarer fint forbindelsen til Iran). Og så har Syrien vist også noget gas og olie ude vestpå, der hvor ISIS er. Men Putin’s støtte til Iran kan kun forstås som en strategi til at svække USA (han er gammel koldkriger og, ligesom Pentagon tydeligvis bedre kan ‘forstå’ Rusland som modstander end diverse islamiske banditter, så sidder det sikkert også på rygradden af en gammel KGBer at USA er hovedmodstanderen??)

  * Irak er, så vidt jeg forstår, mere eller mindre en iransk vassal idag. Så hvorfor vil de ikke gerne af med vestlige tropper??

  * Endeligt Iran…hader shiaverdenens centrum os eller ISIS mere??

  Alt ialt så, selvom jeg ved det er naivt og Putin bestemt ikke er blevet nogen ‘Amnesty med luftvåben’, og allerværst selvom det er godt for Iran, så er jeg faktisk glad for at nogen endeligt kaster en masse store bomber over de sadistiske svin I ISIS. Men det er fandme en skam at det også er hvad de beskidte svin I Tehran også gerne vil have. Sammenlignet med det rædselskabinet man finder hos Khamenei og al-Baghdadi, virker Putin nærmest bare som en uartig dreng…

  Kommentar by Moran ya Simba — 5. oktober 2015 @ 23:36

 3. Fritz — 5. oktober 2015 @ 23:26,

  bortset fra alle de flygtninge der ville komme. Men ellers, ja. Hvis Iran også kunne blive smadret ville det være en royal flush for us…

  Kommentar by Moran ya Simba — 5. oktober 2015 @ 23:37

 4. Loyaliten i Irak ligger ikke hos landet men en række stammer og sekteriske grupper. At kæmpe for Irak er derfor ikke noget de kan forholde til.

  Kommentar by Thorsted — 5. oktober 2015 @ 23:51

 5. Som # 4 Thorsted. Både syrien og irak er basalt set sekteriske og det giver ingen mening at støtte nogen af dem.

  Hvem der er de mest morderiske svin i den konflikt er svært at sige, da alle involverede har deres menneskeforståelse fra koranen. Myrd myrd og myrd igen lader til at være deres strategi.

  De eneste der lader til at håndtere tingene nogenlunde er kurderne. Så hvis Vesten støttede dem og lader resten myrde hinanden tror jeg VI kommer ud af den konflikt med skindet på næsen.

  Det VI rent menneskeligt kan gøre, er at oprette “safe zones”, om nødvendigt inddelt i forskellige afdelinger, hvor flygtninge kunne være på deres egne fredelige betingelser og lade de rige golfstater betale. Da syrene jo er “veluddannede” folk kan de selv stå for ledelsen og alt vi behøver er at sørge for den perifere sikkerhed. Altså, så lidt indblanding fra Vestlig side som muligt.

  Det har så den fordel at de enkelte Vestlige lande kunne starte hjemsendelsen af syriere, kurdere, irakere og andre indblandede rimeligt hurtigt.

  Hvor der er vilje er der vej.

  Kommentar by Anon — 6. oktober 2015 @ 06:17

 6. Den irakiske ‘hær’ der flygter med halen mellem benene som halenegre (tak, kaptajn Haddock) når de ser et sort flag smælde, får billeder frem på nethinden af tusinder af sandaler efterladt i Sinai-ørkenen. Sandalerne var fra egyptiske ’soldater’ i vild flugt fra Israel, muligvis ved tre-dages krigen i 1967.

  Ikke at jeg sammenligner IS med Israel, det giver vist sig selv, men muslimske kujoner kan intet og vil intet, der kan sikre deres eget land. Uagtet de 72 udslidte jomfruer, der ellers venter dem….

  Kommentar by Henrik Petersen — 6. oktober 2015 @ 06:57

 7. Mig bekendt bekæmper Erdogan ikke Islamisk Stat (IS) men kurderne. Og Rusland bekæmper heller ikke IS, men bomber de vestlig orienterede styrker i Syrien. Hvad ønsker vesten, Assad eller kaos ?

  Alle steder hvor islam råder, er der mere eller mindre kaos, grundet klan og stamme loyalitet, derfor var det nødvendigt med “stærke” mænd i Irak (Sadam Hussain), Libyen (Muhammed Gadaffi) og Syrien (Assad), for at holde dem i skak.

  Der er brugt milliarder af dollars i Irak, Afghanistan, Libyen, plus tab af menneskeliv, og resultatet har været efterfølgende kaos. Hvorfor bliver man ikke klogere i vesten, partout vil man blande sig, og trækker demokrati kortet, der ikke har en kinamands chance i et islamisk land.

  Pugna pro patria

  Kommentar by der Adler — 6. oktober 2015 @ 07:02

 8. Kurderne i irakisk Kurdistan bekæmper ISIS med sine Peshmergaer, men Baghdad gør alt hvad de kan for at forhindre dem i det ved at holde KRG’s andel af budgettet tilbage, afleverer ikke de våben til kurderne, som bliver leveret til fordeling – også til kurderne. Lægger sag an mod kurderne for at forhindre dem i at sælge deres olie og skaffe midler af den vej. Samtidig har KRG op mod 2 millioner flygtninge fra Irak og Syrien. Den sidste premierminister Maliki stjal hele statsbudgettet sammen med sine kumpaner og stak af til Iran. Pengene er i libanesiske og måske vestlige banker.

  Kommentar by Hodja — 6. oktober 2015 @ 08:24

 9. Der findes ikke “gode” og “onde” stammer i mellemøsten. Den stamme der er mest magtfuld undertrykker de andre. At støtte de stammer der “ikke er ved magten” løser ikke noget, for så snart de “stakkels undertrykte” kommer til mangten begynder de at undertrykke de tidligere magthavers stammer.

  I min barndom var der en tegneserie “Iznogood” om en storvisir der absolut ville “være kalif i stedet for kaliffen”….. den summerer bedre situationen i mellemøsten end diverse “studier i mellemøstlig kultur” som vi ufrivilligt betaler til over skatten

  http://bd-fle.wikispaces.com/file/view/iznogoud3.jpg/51853071/iznogoud3.jpg

  Kommentar by redneck — 6. oktober 2015 @ 08:58

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper