6. juli 2009

Information: “Dines Boertmann er ikke i tvivl om, at det politiske pres påvirker de ansatte.”

Information fortsætter kampen for DR’s ‘uafhængighed’. Fra DR-ledelsen evner ikke at håndtere det politiske pres (1/7-09).

“Claus Vittus bliver bakket op af DR Nyheders tillidsmand, Dines Boertmann.

»Når chefer siger, at der ikke forekommer selvcensur, glemmer de, at vi også havde en stor diskussion om netop det for to år siden, hvor der blev skrevet en del i pressen om forskellige ministres og spindoktorers telefonopringninger til chefer og studieværter, når de var utilfredse med indslag. Det er ikke en diskussion, der kommer ud af intet,« siger han.

Dines Boertmann er ikke i tvivl om, at det politiske pres påvirker de ansatte.

»Ole Hyltofts klage får cheferne til at sige udmærkede ting om, at sagen behandles efter bogen, og at ingen skal føle sig presset til at udøve selvcensur. Men der kommer jo tydelige signaler fra medarbejdere om, at de oplever et sådant pres, og at de i konkrete situationer overvejer med sig selv, hvordan en given ting skal gribes an i lyset af et udefra kommende pres,« siger Dines Boertmann.

Ifølge Claus Vittus er det især Dansk Folkeparti, som påvirker det journalistiske miljø på redaktionerne.”

Med en politisk forhistorie i Danmarks Kommunistiske Ungdom og aktiviteter for Dansk-Cubansk Forening, er det klart han føler sig truet. Det hele gik sikkert nemmere, dengang han var udlandsdaktør for Land og Folk – avisen med undertitlen “Organ for Danmarks Kommunistiske Parti”. Senere endte han på Aktuelt, men den lukkede også, på grund af manglende opbakning til den sande kommunisme/socialisme. Nu er han tillidsmand hos DR, og problematiserer politisk pres fra dem der betaler hans løn. Hans klagesang er sød musik.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6965/trackback

24 Comments »

 1. “Dines Boertmann er ikke i tvivl om, at det politiske pres påvirker de ansatte.”
  Selvfølgelig gør det det. Et politisk pres kan komme indefra fra ens egen overbevisning som derpå kanaliseres ud i indslag og drejninger, eller fra et pres fra de som er uenige, og benytter deres ret til at påpege uregelmæssigheder.
  Tænk på aviser førhen som gennem deres navn viste deres politiske tilhørsforhold. De som læste avisen fik ingen overraskelser da man må gå udfra de sympatiserede med redaktionens holdning. Med blogverdenens og internettet muligheder for ytringer er der fokus på enhver skævhed og fordrejning og det må nutidens journalister finde sig i og glæde sig over.
  Robert Gibbs, Det Hvide Hus’ pressechef advarede pressen om “at være forsigtige” i, hvorledes de talte om den seneste udnævnelse til Højesteret. Oversat: Vi vil lynche Jer som racister (den nye dommer er af hispanic herkomst) hvis I vover at kritisere. Hva’behar’ for en gang usminket stalinisme.

  Kommentar by synopsis-olsen — 6. juli 2009 @ 19:30

 2. Men dette politiske pres vil ikke vare. Befolkningstemningen vil svinge, de røde vil på et eller andet tidspunkt få mere magt og dette vil afspejle sig i DR bestyrelsen.

  Hyltoftismen er smuk på papiret, men ikke på sigt i den virkelige verden.

  Der er ikke andet for end at privatisere DR hurtigst muligt.

  I en tid, hvor selv det mindste museum, det mindste teater og den mindste forening efterhånden har en hjemmeside kan jeg ikke se, at vi har brug for public service TV kulturoplysning for offentlige penge. Og vi har allerede flere private kanaler, der sender på dansk.

  Privatisér DR! Offentlige TV kanaler er tiden løbet fra!

  Kommentar by Sigwar — 6. juli 2009 @ 20:15

 3. Dines Boertmann hetzer imod jøderne og Israel:

  http://www.israel-online.dk/mediawatch/060618%20DR-journalist%20forts%E6tter%20kampagne%20imod%20Israel.php

  Kommentar by Anne Larsen — 6. juli 2009 @ 20:19

 4. “Men dette politiske pres vil ikke vare. Befolkningstemningen vil svinge, de røde vil på et eller andet tidspunkt få mere magt og dette vil afspejle sig i DR bestyrelsen.”

  Drøm videre. De røde har tabt, de bliver mere og mere desperate – and we’re winning. Willy og Helle kører tandem, men de kører på frihjul.

  Kommentar by PeterK — 6. juli 2009 @ 21:24

 5. Ifølge BT vil DR til at spare på repræsentationen, og der vil ikke længere blive afholdt store fødselsdagsreceptioner i stil med, at DR for nyligt fejrede, at venstrefløjsaktivisten Lars Grarup havde holdt sig i live i 50 år.
  DR havde 150 deltagere i Roskilde-festivalen, og det er vel forklaringen på, at der ikke var mandskab til at dække uddrivelsen af en kendt blogger fra Nørrebro.

  Kommentar by elefanten — 6. juli 2009 @ 21:52

 6. Hvis Dines Boertmann ikke vil have mig til at presse ham politisk, så skal han lade være med at stjæle mine penge. Vil han have sin frihed, er det fint med mig, men så vil jeg også have frihed til at fravælge DR.

  Længere er den ikke.

  Kommentar by Mackety — 6. juli 2009 @ 21:57

 7. Det ville være mere væsentligt, men vel utænkeligt for DR og Dines Boertmann, at se på det politiske pres der jager kritiske journalister som Kim Møller ud af Nørrebro.

  Kommentar by Niels P. — 6. juli 2009 @ 23:00

 8. Er det så urimeligt at DR bliver udsat for pres? Er det ikke mere et udtryk for udviklingen, at vi seere blander os i hvad vi betaler til –
  Dines opfatter måske det han repræsenterer som den objektive virkelighed, og fred være med det, men hvorfor skal jeg betale til
  “Dines’ Danske Radio”?

  Kommentar by Winston — 6. juli 2009 @ 23:59

 9. Hvad så med det politisk pres DR og Dines Boertmann lægger på os andre gennem deres journalistisk bias?

  Og hvorfor er det journalisternes politiske udfoldelse, der er i centrum og ikke det publikum, som de burde servicere?

  Kommentar by traveler — 6. juli 2009 @ 23:59

 10. Hvor har jeg bare ondt af DR. Tænk hvis deres fantastiske nyhedsformidling skulle blive påvirket. Må gud forbyde det!

  Kommentar by Anders — 7. juli 2009 @ 00:26

 11. Selvfølgelig føler de et politisk pres, for hvordan sælger de venstrefløjens kulturberigelse-leflen, uden at det er alt for tydeligt for de dumme danskere der sidder foran skærmen..

  Kommentar by Mike — 7. juli 2009 @ 00:45

 12. Jamen spøg til side – DR magter ikke at skabe den sammenhængskraft for nationen som er kanalens raisson d’etre, det må jeg med sorg meddele -det splitter mere end det samler- jeg er ikke principielt imod en statslig/national fjernsynskanal, jeg mener faktisk der er talent og kreativitet til stede blandt nogle af medarbejderne i DR-byen – men som det ser ud nu er det en mindre katastrofe (X-faktor, debile serier der har været gennem et politisk filter, politisk korrekt info-tainment fra TV-avisen, politisk inspireret kunst-igt åndedræt – forget about it!)

  Kommentar by Winston — 7. juli 2009 @ 00:47

 13. DR er IKKE ufarlig.

  DR står i spidsen for en helt masse uhyggelige holdninger. Antidemokratisk adfærd. Misbrug af statens midler. Misbrug af licensbetalernes midler. Misbrug af sin politiske magt.

  DR har fået alle de chancer de skulle have. DR er løbet løbsk. Et fortidslevn i internet-alderen, der er løbet løbsk.

  DR skal lukkes og slukkes.

  De talenter, der findes indenfor DR, er enkeltpersoner. Talenter er der altid brug for, de skal nok klare sig.

  Kommentar by Rendegraveren — 7. juli 2009 @ 01:30

 14. Dansk Folkeparti er en samling offe-fetochister, og det er ROTTEGATE en stærk illustration af.

  Lad være med at betale licens, hvis du mener din DR-kritik alvorligt.

  Kommentar by WilliamJansen — 7. juli 2009 @ 03:46

 15. De kan få deres “uafhængihed”, den dag jeg får uafhængihed fra dem.

  Kommentar by Zepahupcoptimos — 7. juli 2009 @ 06:39

 16. I et demokrati skal der være plads til en kommunistisk propagandasender med typer som Boertmann ved mikrofonen.

  Denne sender skal blot ikke tvangsfinansieres af hele befolkningen, sådan som DR bliver.

  Følg derfor William Jansens forslag: Drop licensen.

  Kommentar by Crass Børsting — 7. juli 2009 @ 07:24

 17. #16 Crass..

  Licens?
  hvaffor licens???
  ;-)

  Kommentar by Mike — 7. juli 2009 @ 07:59

 18. Giver Crass helt ret. Kommunistisk propaganda er fint. Men det bliver ikke for mine penge.

  Kommentar by Zepahupcoptimos — 7. juli 2009 @ 09:17

 19. Meget optimistisk melding i #4. Hvordan kan du se at “de røde har tabt”?

  Faktum er jo, at vi bliver stadig fyldt med alt muligt DR gylle som vi er tvangsindlagt til at betale for.

  Kommentar by Sigwar — 7. juli 2009 @ 09:38

 20. Det er da noget værre udemokratisk noget hvis DR-ansatte mener at DR ikke skal tåle kritik og uenighed som alle andre og alt andet i Danmark. Men måske dele af DR bare synes at den danske kritiske befolkning er lidt for træls og umedgørlig (og folkelig) at have med at gøre og bør skiftes ud? Således hørte og så jeg og familie i løbet af weekenden, at der i et DR produceret program, omhandlende DGI’s udendørs landsstævne i Holbæk i år, blev sunget at der ønskes et nyt folkeslag i Danmark… Jeg ved ikke hvem der har skrevet sangen, men den blev sunget mens 4000 efterskoleelever lavede et stort gymnastikshow under åben himmel. I må selv finde programmet hvis I kan på DR’s hjemmeside. Jeg har ikke kunnet finde det.

  Kommentar by Janne — 7. juli 2009 @ 11:34

 21. Jeg mener at det bliver mere og mere vigtigt, at DR lever op til sin “public service”-forpligtigelse des flere medier, der opstår i kølvandet på opfindelsen af computeren og internettet.

  Jeg ønsker med andre ord ikke mere DR – men bedre DR.

  Altså et DR, der afholder sig fra at være en politisk platform for hvem, som helst med en bestemt politisk holdning.

  At DR tager sin opgave som formidler af stof alvorligt.

  At DRs journalister lader deres egne holdning blive hjemme.

  At DR er kritisk (ikke venstreorienteret) overfor alle parter i en sag, men samtidig referer deres holdninger loyalt.

  At DR ikke ser sig som et vedhæng til den liberale og venstreorienterede engelske og amerikanske presse.

  At DR holder op med at føre kampagner for sensationens egen skyld.

  At DR holder op med at bringe kortere og kortere nyhedsindslag.

  At DRs journalister holder op med at promovere sig selv og kolleger.

  Kommentar by Limewoody — 7. juli 2009 @ 12:01

 22. Så har jeg skrevet et brev til dem, og meldt skidtet fra. Nogen erfaringer med hvad der så sker fra non-public service institutionen?

  Kommentar by LWB — 7. juli 2009 @ 20:28

 23. –> 2 Sigwar

  ‘Der er ikke andet for end at privatisere DR hurtigst muligt.’

  Jeg mener at eksemplet TV2 viser, at blot en privatisering ikke kunne ændre andet end nogen marginaler.

  Problemet ligger sandsynligvis ikke kun i ledelsen, men også i journalistuddannelsen, og det miljø der findes omkring det.
  Derudover kunne det være at det er mere tiltrækkende for en ‘venstreorienteret’, at søge ind i et i forvejen ‘venstreorienteret’ miljø. Som om det var et sort hul i universet danser multikultisværmerne om journalist-verdenens lokkende indforståede lys, hvor de opøvede talefærdigheder og kontakten med berømtheder, politikere og andre vigtigpetere bidrager til at de kan føle sig føle sig som en særligt udvalgt elite ud på en kosmisk mission.

  Jeg ville foretrække en anden definition end ‘venstreorienteret’, da disse venstreorienterede hurtigt kommer til at tilhøre den bedre betalt 30% af befolkningen, og formentlig mange af dem hælder mod en ‘højreorienteret’ finanspolitik. Endnu en grund til at hade DF, der søger for at liberalisterne ikke får helt frie tøjler. Det Radigale motto må være; tag fra de fattige, og giv til de endnu fattigere, hent dem hertil hvis vi ikke har nok af dem, men rør ikke ved min egen gage.

  Globalist / multikultarist / kulturradikal ville efter min mening være mere passende som største fællesnævner for mediefolkene.

  Men lad os nu ikke give medierne hele skylden. Politikerne fra begge sider i salen bejubler også ved enhver lejlighed den samme form for menneskekærlighed (klimaflip, Obamahysteri, mm.) som journalisterne promoverer; måske med små kosmetiske detaljer til forskel. De skriver næsten alle som én under på enhver traktat/direktiv de får præsenteret af næsten en hvilken som helst entitet med status.

  Ingen kridter en mere end marginalt afvigende bane op, og selv DF gør ikke meget får at bidrage til et virkeligt ideologisk opgør mod globalisering og multikultitanken der er to alen af samme stykke.

  Jeg fandt i øvrigt en video med engelske undertekster hvor Jobbik forkvinden Krisztina Morvai holder valgtale.

  Her hører vi efter min mening et budskab med lidt mere appeal end ‘noget mere af det samme, bare i det samme tempo’.

  Dr. Krisztina Morvai – 2009 European Parliament campaign

  Nu er Danmark ikke Ungarn, men det lader til de har en del succes derovre.

  I øvrigt også en god lejlighed til at høre hvordan det sjældent hørte ungarske sprog lyder.

  Jeg mener vi bliver nødt til at indse at vi skal tage et opgør der er langt større end blot indvandringspolitiken.

  Indvandringen er kun en del af den omfattende proces vi har viklet os ind i, man er nødt til at tage mange andre faktorer og større politiske sammenhænge med i betragtning for at udvikle metoder til at stå imod med.

  Dette kræver en løsrivning fra højre / venstre tænkningen, og dermed også fra de nationales side en løsrivelse fra nogle uhensigtsmæssige betingede reflekser.

  Kommentar by Balder — 8. juli 2009 @ 01:18

 24. Rettelse

  ‘noget mere af det samme, bare i det samme tempo’

  Der skulle stå:

  ‘noget mere af det samme, bare lidt langsommere’

  Kommentar by Balder — 8. juli 2009 @ 01:21

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper