26. oktober 2015

Venstreradikale Zaki: Problematisk at ‘religiøse muslimer’ ikke har adgang til at ’sætte dagsordenen’

Det er ikke nemt at forene venstreradikal ortodoksi med islamisk kultur, og Zaki Youssefs kompromis er både et frontalangreb på danskheden, og et forsvar for Islam. Interview med eks-autonome Zaki i Information – ‘Forkæmperne for ytringsfrihed er meget selektive med, hvad de kæmper for’ (via Trykkefrihed).

“Muhammed-krisen, eller karikaturkrisen som Zaki Youssef foretrækker at kalde den, er blevet definerende for, hvordan vi forholder os til indvandrere og muslimer i dag, mener den dansk-egyptiske multikunstner. …

– Hvad er konsekvensen af den polarisering?

‘Et samfund med meget mindre sammenhængskraft, og problemet i den polariserede debat er, at den fjerner fokus fra, at nogle grupperinger har større og lettere adgang til medierne og det offentlige rum. Nok er der juridisk ytringsfrihed for alle mennesker i Danmark, men i praksis har f.eks. religiøse muslimer ikke lige adgang til at sætte dagsordenen som majoritetsdanmark. Det er en skævvridning. For majoriteten kan ikke forstå, at nogle bliver såret, når der bliver taget pis på deres religiøse symboler,’ siger Zaki Youssef.

(‘Zaki’, hashrygende autonom i ‘Børnehuset’-dokumentar, Helle Hansen, 1997; DFI, YT, Uriasposten)

‘Selvfølgelig er det relevant at diskutere, hvad frygt og oplevelsen af ikke at kunne udtrykke sig frit gør ved folk. Ligesom vi skal have fokus på det problematiske i, at religiøse selvudnævnte autoriteter gerne vil diktere, hvad vi andre må sige og må gøre. Men ytringsfrihedskampen bliver lidt kvalm og hyklerisk, når den det meste af tiden har fokus på, at nogle ikke kan sige noget af hensyn til muslimer. Så bliver det mere end islamkritik: en slet skjult islamofobi og en slags skræk for muslimer.’ …

‘Stykket handler om det her med hele tiden at blive afkrævet svar. Og om hvor umuligt det er at være et menneske med behov for at reflektere og ikke stille sig fast på noget. Selvfølgelig er der nogle ting, som rent faktisk er sort/hvide: Det er forkert at voldtage. Men selv i forhold til sådan noget som at slå ihjel er man nødt til at spørge: Er det altid forkert? Hvad hvis et menneske, som ikke kan uskadeliggøres, forsøger at slå hele din familie ihjel?’ siger Zaki Youssef.

… når vi gerne vil undgå vold mod ytringsfriheden i fremtiden. Så må vi prøve at spørge, hvor vreden kommer fra. Men i den polariserede debat er der ikke plads til de spørgsmål. …’

– Hvad er den vigtigste lære af krisen her 10 år efter?

Vi lever i et multikulturelt samfund, der er ingen vej tilbage, så lad os finde den bedste vej i det, hvor vi lever godt med hinanden. Karikaturkrisen understregede én gang for alle, at vi er en del af en større global virkelighed. Vi kan ikke bare forskanse os bag vores mure eller kun tale ud fra vores eget lille danskerland.'”

Oploadet Kl. 14:42 af Kim Møller — Direkte link25 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/70182/trackback

25 Comments »

 1. Korandyrkerne er og bliver snotdumme indad skuende kriminelle selv udnævnte ofre, særligt når de har voldtaget en letpåklædt kvinde, deres meninger er stupide indavlede menneskesyn langt fra det Danske, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 26. oktober 2015 @ 15:01

 2. Her er sidste nyt i “vores lille danskerland”: http://ekstrabladet.dk/112/18-aarig-forsoegt-gruppe-voldtaget-i-park/5796932

  Jeg syntes det vil være en fin ide at begynde at tale ud fra at de ikke skal være her længere.

  Kommentar by Per — 26. oktober 2015 @ 15:34

 3. Siden venstrefløjen hittede på at tage sparsommelige borgeres penge, og dele dem ud til potentielle vælgere, har der ikke været sammenhængskraft i Danmark. For mit vedkommende er sammenhængskraften til folketinget så lille, at de hellere end gerne må ryge af helvede til.

  Kommentar by Svend — 26. oktober 2015 @ 15:50

 4. Man kan ikke tage en hashrygende muslim alvorlig.

  SKAT har en masse penge ude at svømme på grund af uduelig IT-system.
  Igen-igen skæres på børne og ældreområdet, i stedet for at lukke samtlige asylcentre. Hvorfor skal børn og ældre hele tiden bøde for statens fejlinvesteringer?

  Muslimer skal slet ikke sætte dagsordenen, så enkelt er det.

  Kommentar by k.m. — 26. oktober 2015 @ 17:07

 5. “‘Vi lever i et multikulturelt samfund, der er ingen vej tilbage,….”
  Korrekt, men Zaki glemmer, at vi kan også afskaffe det, hvis vi vil.

  Kommentar by T. Snorrason — 26. oktober 2015 @ 17:38

 6. Danmark er ikke et multikulturelt samfund. Jævnfør Grundloven er vi et kristent samfund med et konstitutionelt monarki og en folkekirke. Jeg hader kongehuset – da det ikke hører hjemme i et demokrati – men det er et faktum at Danmark har en kristen kultur og historie, også selvom mange hverken forstår eller anerkender det.

  MultiKulti er noget de dyrker i Canada og The Guardian, men har ikke noget med Danmark at gøre. Minoriteter er – som navnet indikerer minoriteter – og de skal være velkomne, men det ændrer ikke på at vi er et dansk land befolket primært af danskere karakteriseret ved en fællles dansk kultur.

  Kommentar by Olé — 26. oktober 2015 @ 18:04

 7. De skal såmænd være glade for, at den adgang til at sætte dagsordnen, om ikke før så bagefter altid bliver filtreret og pænt tilrettet af deres danske nyttige idioter.
  Havde deres dagsorden kunne køre for fuld udblæsning, var antallet af muslimer i landet reduceret til de mennesker, der arbejdede på en tidsbestemt kontrakt.

  Kommentar by Menig 442 — 26. oktober 2015 @ 18:05

 8. Venstre radikale er alle på grænsen til at blive muslimer. de fliter alle med det og nogle vælger islam …

  De er værnemagere og overløbere allesammen.

  Kommentar by Dex Dexter — 26. oktober 2015 @ 18:24

 9. Ævl og pølsesnak – de har masser af adgang til at forsøge at sætte dagsordenen, men heldigvis er danskerne stadig så normale, og ved så psykisk godt helbred, at det ikke lader sig gøre.

  Kommentar by mb — 26. oktober 2015 @ 18:36

 10. Kære Zaki.

  Smut en tur til Saudiarabien. Der er de rigtige muslimer, så der kan du nok få lov til at ’sætte dagsordenen’. Eller noget.

  Kommentar by Bastardo — 26. oktober 2015 @ 18:36

 11. Islam er først og fremmest politik, og så ubesværet politikerne prakker os mere islam på, skal de vide at freden i dansk politik vil være kronisk forbi, når islam gør sit indtog. Der vil ikke være noget område, hvor islam ikke vil fremsætte krav

  Kommentar by Josef K. — 26. oktober 2015 @ 18:38

 12. Jamen her er en lille collage til alle os islamofober…https://www.youtube.com/watch?v=qZ-QX8LuKHA

  Kommentar by detersåtrist — 26. oktober 2015 @ 19:30

 13. De er nu nogle spøjse nogen de der.
  Folk fra Europa er jo så kedelige sammenlignet med dem, så
  hvorfor ikke bare give det en chance. De har jo lov til at fortryde senere,
  hvis det viser sig, at nej, det der Europa, det gider vi sgu alligevel ikke.

  http://youtu.be/3t7wypDW0jY

  Kommentar by Men dog ! — 26. oktober 2015 @ 19:54

 14. Ingen muslimer skal sætte nogen dagsorden her i landet: “Danmark for danskere!” Muslinske gedekneppere skal udvises af landet. ASAP. Hjem til kalifatet med disse udskud. Så kan vi måske få lidt fred her i “Gamle Danmark”!!!

  Kommentar by Torben F — 26. oktober 2015 @ 20:35

 15. Altså Islam er i bund og grund en -usekulær diktatorreligion- som bl.a Hitler hyldede (ifølge albert Speer- Hitlers chefarkitekt), sammentidig havde han stormuftien A Husseini boende i en Recidens i berlin, som rådgiver over bl.a “det jødiske problem”.
  Vi kan tale meget frem og tilbage i vedrørrende -multikulti- men det dækker i virkeligheden bare over at Islam prøver at prakke os sit autoritære ideer ned over hovedet på folk der er født ind i et frit samfund, med den frihed vi fik i arv fa-bl.a Churchill. Sagen er den at Islam åbenbart ikke kan tolere den frihed andre har, og ikke kan tolere dens egne får den frihed. Sagen er den at dem som ikke kan tolere den frihed ikke burde være her, men faktisk burde blive smidt ud direkte til det shariadiktatur de længes efter.
  Den mest graverende fejl i flygtningeproblematikken, er den at den burde være gensidig i dens krav. Altså- hvis flygtninge undergrave den frihed de har søgt beskyttelse under, bør de smides ud af landet,-gerne til det land de er flygtet fra- UANSET KONSEKVENSERNE FOR DEM-DØD ELLER LEVENDE- ellers saver vi den gren over vi selv nyder godt af.
  Alt det andet udenomsnak om -multikulti- er simpelthen bare et spørgsmål om den Islamiske forkællede krav til omgivelserne- uden at islam selv har skabt noget som helst kreativt menneskekærligt, andet end fordummende undertrykkelse.
  Desuden vil jeg meget gerne fastslå-ISLAMAFOBI ER ET SUNDHEDSTEGN- hvis man altså ønsker et frit demokratisk samfund. (Halleluja).Amen. god uge. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 26. oktober 2015 @ 20:52

 16. Jeg så lige et indslag om valget i polen i tv avisen 18.30, hvor reporteren sagde at polen grundlæggende havde haft to grunde til at stemme som de gjorde på et nationalt parti:
  1, at de primært var et katolsk land og ikke havde tænkt sig at ændre på det, og 2, at de havde set på hvilke erfaringer andre lande har haft med muslimsk indvandring og ikke mente at det var noget de ville have del i baseret på vores erfaringer!

  Det var sgu smukt. Også selvom det nye parti var 100% imod aborter og den slags hvilket jo er komplet idiotisk, men de led ihvertfald ikke under den politiske korrekthed ifht muslimsk indvandring som resten af europa er angrebet af, og de sagde det ligeud så selv en reporter fra DR ikke var i tvivl.

  Kommentar by per — 26. oktober 2015 @ 20:52

 17. Til dem som bliver ved med at hænge i busken i udenomsnakken om -multikulti- integration- mangfoldighed- etc etc etc. vi har aldrig haft samme intense bøvl med andre kristne grupper, Hinduer, Buddhister, eller Taoister eller andre mentale religiøse grene, som vi har haft med islam. Så dem som ikke kan tolere extern kritik eller billeder af Deres diktatorprofet- skrid væk til Saudi Arabien eller et andet fordummende sharialand.

  Kommentar by Michael Unna — 26. oktober 2015 @ 20:56

 18. Godt så. Når koranen degraderer jøder til efterkommere af aber og svin, kunne det nok krænke en jøde eller to. Derfor må det lille islamlam selvfølgelig kæmpe indædt for at få den slags krænkende svineri fjernet fra dødsskriftet. Som han selv siger skal vi jo leve sammen med respekt for hinanden. Kom i gang med slettelakken eller tag din rådne livsmanual under armen og skrid ud af landet. Enten bliver det danskerne, der bor her i landet, eller også bliver det muslimer. Det bliver ikke begge parter. Det har islams 1400 årige historie vist med al tydelighed.

  Derfor forudser jeg, at DF var første trædesten, DS bliver anden trædesten. Da de heller ikke vil gå hårdt nok til værks, er de sidste demokratiske muligheder opbrugt – for det bliver de – så kommer tredje trædesten. En militærjunta. Bliver den muslimske eller dansk?
  Hellere et dansk militærdiktatur end et muslimsk Teokrati.

  Kommentar by Margrethe — 26. oktober 2015 @ 22:01

 19. Nu må det være slut, forstå nu, at flygtningene selv bestemmer. De vælger hvordan vi skal opføre os, hvad vores unger må spise i børnehaven, og åbenbart også hvor de selv skal bo osv. – bare se Sverigstan: http://www.aftonbladet.se/nyheter/paflykt/article21647680.ab

  Og jeg dumme menneske, der troede at de var forfulgte og var taknemmelige over at komme i sikkerhed!

  Kommentar by Til Griiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin — 26. oktober 2015 @ 22:05

 20. De møgdyr laver ikke andet, end at sættedagsordenen. Problematikken består i, at svinene får lov til at være i danmark. Hvis de ikke på en eller anden måde, bliver sparket væk herfra, vil Danmark ophøre med at eksistere, som et folkestyre. Sharia vil være herskende lovgivning. Ikke at den danske lovmasse ikke er absurd. Det er den bestemt. men dog ikke så religiøst betinget, som skadedyrenes kodeks.

  Kommentar by Nielsen — 26. oktober 2015 @ 23:02

 21. De såkaldte flygtninge(de er fortrinsvis velfærdsshoppere fra menap-lande) skal ikke integreres/inkluderes. De skal være på et asylcenter uden penge og sendes ud af landet, så snart det er muligt. Endvidere er en effektiv grænseovervågning både til Tyskland og Sverige vigtig.

  Kommentar by F. Jensen — 27. oktober 2015 @ 09:35

 22. Til det kan jeg kun sige: Repatrier ALLE muslimer bosiddende i Danmark, uden undtagelse!

  Kommentar by Winston Churchill — 27. oktober 2015 @ 15:25

 23. Asylsøgere(f.eks. fra et menap-land) der kommer til Danmark fra et sikkert land(det er fortrinsvis fra Tyskland, skal afvises ved grænsen og returneres til det sikre land, de kommer fra. Derfor er der brug for en effektiv grænseovervågning. Herboende “flygtninge”(læs velfærdsflygtninge/bekvemmelighedsflygtninge) skal ikke gøres til indvandrere og efterfølgende integreres, som det er sket hidtil. De skal sendes ud af landet, så snart det er muligt.

  Kommentar by F. Jensen — 27. oktober 2015 @ 19:09

 24. “Vi lever i et multikulturelt samfund, der er ingen vej tilbage”, siges der. Jo, der er stadig én vej tilbage (eller et par alternative stier). Den uundgåelige vej, som vi samtidig frygter vil ske. Men den vil ske. Dagen vil komme. Dagen hvor Europæerne får nok, sparker politikerne af vejen og selv tager sagen i egen hånd. Det bliver et uønsket mareridt som ingen ville erkende kunne ske eller tage ansvaret for, om end mange havde advaret imod det.
  Vi står lige nu ved et vejkryds, der er tre veje vi kan vælge at tage. På den første vej står der “Kulturelt selvmord og økonomisk kollaps”. På den anden står der “Tvangsdeportationer”. På det tredje står der “Krig”. Mit gæt er, at vi vælger at gå et godt stykke vej ud af den hvor der står “Kulturelt selvmord” inden vi i sidste time hopper over på en af de to andre.

  Kommentar by Jacob Andersen — 28. oktober 2015 @ 12:15

 25. nogle bliver såret, når der bliver taget pis på deres religiøse symboler,’ siger Zaki Youssef.

  På samme måde som de autonome respekterer Faderhuset?

  Kommentar by Hodja — 29. oktober 2015 @ 14:28

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper