27. oktober 2015

Marlene Wind anno 2011: Umuligt med grænsekontrol – ’15: Eneste løsning er national grænsekontrol

Da Dansk Folkeparti i 2011 gik til valg på grænsekontrol, affærdigede Marlene Wind det som urealistisk symbolpolitik, en leflen for ‘den indre svinehund’. Siden fulgte nogle år med intensiveret pres på EU’s ydre grænser, og nu hvor Angela Merkel vil have grænsekontrol integreret i Schengenaftalen, er det pludselig det eneste rigtige. Fra Politiko – EU-eksperter: Det eneste kort tilbage er national grænsekontrol.

En national grænsekontrol mellem EUs medlemslande kan efterhånden blive svær at komme uden om. Det konkluderer Marlene Wind, leder af Center for Europæisk Politik på Københavns Universitet, efter søndagens Balkan-topmøde endte uden konkrete løsninger på flygtninge- og migrantkrisen.

‘Det er meget sandsynligt, at det hele går i hårdknude, og der ikke er andre løsninger tilbage end at indføre midlertidig grænsekontrol på alle de nationale grænser i EU-landene. Der er simpelthen ikke villighed til at løse det i fællesskab,’ siger Marlene Wind. …

På gårsdagens møde vender Tyskland dermed på en tallerken i forhold til den ‘velkommenkultur’, de tidligere på året har givet udtryk for. I stedet understregede Merkel vigtigheden af at kontrollere og stoppe flygtningestrømmen. Den europæiske flygtningedagsorden er med gårsdagens møde ændret, vurderer Marlene Wind…

Hvis det er tilfældet er der ingen muligheder for fælles europæiske løsninger. Så er der kun tilbage at indføre national kontrol. Selvfølgelig vil man ikke gå for hurtigt til den konklusion, men det er det, der er undervejs,’ siger hun.

‘Det er klart, at hvis Schengen falder sammen vil det ikke kun have betydning for flygtningene, men også det indre marked og alle EU-borgere. Det er det Merkel er ude at gøre klart for de lande, som ser ud til at have lidt svært ved at forstå konsekvenserne.'”

(Marlene Wind citeret på Avisen.dk, 11. maj 2011: EU-ekspert: Umuligt med grænsekontrol

“Det er, som jeg vurderer, det ren og skær valgflæsk. Det handler om, at man kæmper om nogle vælgere, og man appellerer til den laveste fællesnævner og den indre svinehund.” (Marlene Wind om Dansk Folkepartis ønske om grænsekontrol, juni 2011)

“Schengen-reglerne er klokkeklare. Der er ingen som helst mulighed for at lave grænsekontrol. Så må vi træde ud af Schengen.” (Marlene Wind til Newspaq, 11. maj 2011)

Oploadet Kl. 14:24 af Kim Møller — Direkte link31 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/70214/trackback

31 Comments »

 1. Marlene Vindbøjtel

  Kommentar by Nielsen — 27. oktober 2015 @ 14:32

 2. Marlene Wind er, som de fleste andre, en medløber.

  Det indre marked eksisterede fint i en halv snes år før Schengen-symbolpolitik-opfindelsen. Grænsekontrol er ingen hindring for normale bevægelser af varer og arbejdskraft.

  Afskaf Schengen nu!

  Kommentar by Gunnar Biering — 27. oktober 2015 @ 14:35

 3. Jeg gætter på at absolut ingen journalister har påpeget hendes hykleri eller bare spurgt hende om det, overhovedet.

  Kommentar by per — 27. oktober 2015 @ 15:07

 4. Åh lille Malle-pigen, meninger some winden nu blæser…

  Kommentar by Johnson — 27. oktober 2015 @ 16:00

 5. Mediepersonligheder og politikere i dag har sjældent rationelt begrundede principper.
  Det hele er ad hoc og prostitution.

  Kommentar by mb — 27. oktober 2015 @ 16:06

 6. Under besættelsen bestod modstandsbevægelsen indtil engang sidst i 44 af nogle få tusinde mennesker, der nådesløst blev forfulgt. Ved befrielsen var næsten hele befolkningen pludselig en del af modstandsbevægelsen og havde været det hele tiden.

  Marlene Wind er bare typisk for det store flertal af Danskerne, der ikke kan tænke længere frem end til “vild med dans” eller lignende om lørdagen, og som iøvrigt har en ny holdning til politik hver måned.

  Kommentar by Sigwar — 27. oktober 2015 @ 16:07

 7. Hun får en fed løn for at svaje som et siv, alt efter hvor vinden blæser fra. Hun tilhører dem med de rigtige holdninger, der kun gælder indtil det gør ondt, så skal der pludselig gøres noget.

  Kommentar by k.m. — 27. oktober 2015 @ 16:12

 8. Marlene render med en halv Wind, det er åbenbart straffrit at lyve når man først er valgt ind til den evige hvile, afdankede politikere får altid en retrætepost efter endt ugerning, det er underligt at vælgerne finder sig i de politiske løgne, men man hyler som de ulve man er sammen med, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 27. oktober 2015 @ 16:21

 9. Man skal jo kende sin besøgelsestid.

  Kommentar by Menig 442 — 27. oktober 2015 @ 16:22

 10. Jeg har egentligt ikke noget imod at politikere og meningsdannere skifter mening! Men når man har væres så langt ude i skamning som Marlene Wind, så har jeg rigtigt svært ved at respekterer hende. Hun er en medløber, der mener det samme som parnasset. Hun er ikke selvstændigt tænkende og hvis den gode tone på parnasset er at skamme DF så gør hun det, og hvis det er god tone er at vi skal have grænsekontrol, så mener hun vi skal det. Havde hun ikke være så stålfast og nedladende så kunne jeg måske respekterer hende!

  Kommentar by Robert R — 27. oktober 2015 @ 16:35

 11. Har hun virkelig mistet den professortitel hun i øvrigt ikke havde meritter til?

  Kommentar by Hans Und — 27. oktober 2015 @ 16:45

 12. Eneste kvalifikation for nutidens eksperter er, at de tager fejl. Til gengæld kommer de altid tilbage og forklarer, hvorfor de tog fejl.

  Det ville være befriende at høre på dem, der hele tiden har haft ret.
  Men, eksperter bliver de aldrig.
  Deres “partibog” el. menneskesyn er nemlig ikke acceptabel, selvom det er virkeligheden de refererer til.

  Idioter og eksperter – sameosame.

  Kommentar by Iznogut — 27. oktober 2015 @ 17:50

 13. Malene Wind er en landsforrædder.
  Hun skader Danmark og er til fare for danskerne.

  Kommentar by XXXXX — 27. oktober 2015 @ 18:01

 14. 12 Iznogut – Jeg synes netop aldrig (næsten aldrig), de kommer tilbage og forklarer, hvorfor de tog fejl. Det er som oftest helt “gratis” for politikere og eksperter at komme med den slags udtalelser, for de bliver aldrig stillet til regnskab. Der er vist endda et udtryk for det, men jeg har glemt hvad det er.

  Kommentar by Johnson — 27. oktober 2015 @ 18:22

 15. KOMISK, hvordan virkelighedens verden gør grin med eksperterne. KONSTANT

  Kommentar by tavsen — 27. oktober 2015 @ 18:32

 16. Ha ha, det er simpelthen så grotesk. Jeg kan simpelthen ikke forstå at disse venstreekstremister kan se sig selv i spejlet. Hvordan kan man være ekspert i noget som helst, når man er så løgnagtig eller dum?

  Kommentar by Phil — 27. oktober 2015 @ 18:39

 17. Selvfølgelig havde DF ret. Det kan ingen afvise og derfor rykker Marlene Wind sig over på den logiske side fordi hun gerne vil beholde sit arbejde.

  Problemet med den slags Windbøjtler ( tak til Nielsen) er at de altid vil flyde ovenpå som alt andet lort. Eksperter der først løser problemerne NÅR det er for sent er IKKE eksperter.

  Vedkommende der har ansat hende burde losse hende ud og selv forlade sin post. Danmark kan ikke overleve med inkompetente ledere og “eksperter” der gang på gang kommer med de forkerte løsninger.

  Kommentar by Santor — 27. oktober 2015 @ 18:44

 18. Malene Wind er til skade for nationalstaten. Dette vil blive husket.

  Kommentar by jp — 27. oktober 2015 @ 19:05

 19. De “dannede klasser” er de mest frygtsomme og konforme. Tænke selv? Uha!

  Kommentar by Josef K. — 27. oktober 2015 @ 19:15

 20. Lidt spøjst at DF både havde ret med “grænsebomme” og med det arabiske forår… Støjberg og DF, havde også ret i forhold til at skærpede “goder”, begrænser tilvandring… Både EHL, SF og M.Krasnik… burde skamme sig ad helvede til… PK verdenen styrter i grus… David Trads har ikke talt om “gevinsten” for Sverige, siden virkeligheden har indhentet disse “fantaster” og PK-folk..

  Kommentar by ny kommentator — 27. oktober 2015 @ 19:22

 21. Hvis Dk var et reelt demokrati, var tilslutningen til Schengenaftalen blevet afgjort ved en folkeafstemning.-DF. har forhåbentligt, det som et krav.— Marlene Wind leder tanken hen på beretningerne om de feltmadrasser, som officielt var forsvundet ned til en eftertragtet anonymitet i Tyskland. Men som uofficielt var blevet stranguleret og kulet ned.

  Kommentar by dansker — 27. oktober 2015 @ 19:27

 22. Det er desuden løgn at Schengen ingen mulighed åbner for grænsekontrol. Der er taget højde for at kontrol kan genindføres ‘under særlige omstændigheder’. Ikke at jeg nævner det som et argument for at beholde Schengen – den skal væk.

  Men bare for at præcisere at “EU-eksperten” lyver. Igen. Det er vel en automatreaktion. Aldrig at række pøbelen en lillefinger af indsigt.

  Hvor er det korrupt, hele det projekt og alle de som lønnes af det.

  Kommentar by M — 27. oktober 2015 @ 19:47

 23. Når de ydre grænser ikke respekteres, må man vel sørge for at de indre grænser bliver respekteret-Schengen har været en død sild fra starten.
  EU, s stupide skåltaler er kun kagepynt på den synkene skude.

  Se så at drop det Schengenhalløj og få så ordnet og genindført de indre nationale grænser igen- med nutidens elektronik burde det ikke være så svært, og dyrt.

  EU,s vanvidsidealer skal droppes en gang for alle- selv blandt de Politisk fejhedskorrekte.

  Kommentar by Michael Unna — 27. oktober 2015 @ 21:50

 24. Man skal aldrig bebrejde folk, at du bliver klogere, sådan Marlene Wind tydeligvis er blevet det.

  Man kommer ikke uden om, at hun ved meget om EU. Der er såmænd ikke større grund til at kalde hende for “landforæder”, end der er for de fleste andre EU-tilhængeres vedkommende. Merkel-tilbederen Lykke Friis er da meget værre. Det gælder også Lars Løkke, Merkels lille logrende køter, der som bekendt frivilligt har tilbudt at tage imod 1.000 ekstra asylansøgere, som om der ikke allerede kommer alt for mange til Danmark. Den lille løgnhals sagde ellers, at der ville ske en “straksopbremsning” af tilstrømningen, når han blev statsminister. Det var bare løgn.

  Hele Europas skæbne afhænger af, om det lykkedes de nationale kræfter få EU opløst, og om det lykkedes tyskerne at styrte Merkel-regimet. Herefter må de enkelte lande gå igang med at afskaffe asylretten og genskabe deres nationale identitet.

  I de kommende år vil vi Europa se en kamp på liv og død mellem godt og ondt.

  Kommentar by Søren Andersen — 27. oktober 2015 @ 22:17

 25. Udover det interessante ved wind´s tilbagetog bed jeg specielt mærke i den belæring den store tyske kejserinde åbenbart har tænkt sig at give Europas andre ledere: “Det er de alvorlige konsekvenser af dette (etableringen af national grænsekontrol) de andre måske har lidt svært ved at forstå”. Den var god, var den ikke? Dette med at andre har det svært ved at se konsekvenserne af deres handlinger. Det var måske ikke lige de uforstandige ord, som skulle falde fra en tysk kansler, som netop har ført Europa ud i et måske uopretteligt kaos. Eller er det trusler fra en kynisk og arrogant tysk leder, som frustreret og rasende ser sin masterplan falde fra hinanden? Europas føderation med klar tysk dominans? Tysk leder DNA er stadigt patologisk.

  Kommentar by EH — 27. oktober 2015 @ 23:04

 26. Marlene Wind har vel ikke ændret mening. I 2011 var hun imod DFs grænsekontrol, fordi den skulle være permanent og derfor måske i strid med Schengen. I 2015 taler hun om midlertidig grænsekontrol, som er tilladt iflg. Schengen.

  Hendes store fejl er, at hun påstår, at Schengen er nødvendig for EUs økonomiske funktionsduelighed. Sandheden er, at Schengen kun er et politisk symbol-projekt. Det sagde bagmændene endda selv tilbage i 1980- og 1990’erne.

  Kommentar by Gunnar Biering — 28. oktober 2015 @ 00:47

 27. -> Biering

  Winds kritik var kun delvist møntet på EU-jura.

  Kommentar by Kim Møller — 28. oktober 2015 @ 00:54

 28. Marlene Halv-vind…

  Gang på gang påstår venstreorienterede “forskere”
  – at vi er på kant med konventionerne
  – at vi ikke må kontrollere vore grænser
  – at det ikke hjælper at forære færre penge til asylshoppere

  fortsæt selv.

  Hvor mange gange kan man tage fejl, og stadig figurere som “ekspert” i medierne??? Tilsyneladende ubegrænset…

  Kommentar by Jern Henrik — 28. oktober 2015 @ 08:39

 29. Jeg er træt af mine med-søstre, som jeg finder, der er for mange af i politik. De fleste af dem burde blive hjemme ved kødgryderne, for de lader sig dominere af deres indre farisæiske svinehund, som i det lange løb kommer til at ofre deres eget afkom på selvgodhedens alter.

  Kommentar by Andersine — 28. oktober 2015 @ 13:14

 30. 29 Andersine

  Hvis du trækker vejret dybt et par gange og målrettet kontrollerer dine følelser, kan du nok begynde at debattere rationelt om lidt igen.

  Kommentar by M — 28. oktober 2015 @ 20:54

 31. 30 M
  Jeg synes, at Andersine har en pointe, selv om den selvfølgelig er sat på spidsen.

  Kvinder er overordnet set langt mere røde og migrantvenlige…

  Kommentar by Jern Henrik — 29. oktober 2015 @ 07:27

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper