31. oktober 2015

Karen Sjørup (eks-VS’er): “Der ligger jo nogle forfærdelige kønsstereotyper i Halloweenudklædning…”

Forskere der bruger udtryk som ‘kønsdeterminisme’, ‘heteronormativitet’ og ‘udklædningsstereotyper’ har mistet retten til at blive taget seriøs. Fra Politiken – Kønsforsker: Mange halloweenkostumer er ‘forfærdeligt’ kønsstereotype.

“Halloween er en sjov tradition, der lægger op til udklædning, kreativitet og leg. Men desværre bærer mange af de kostumer, der findes på markedet, ofte præg af en seksualiseret og kønsstereotyp opfattelse af, hvad der er et maskulint og feminint kostume. Det mener kønsforsker Karen Sjørup, der er lektor ved Roskilde Universitet. Her har hun i en lang årrække beskæftiget sig indgående med køn og ligestilling.

Der ligger jo nogle forfærdelige kønsstereotyper i Halloweenudklædning og kostumer generelt. Eksempelvis den passivt afventende prinsesse eller heksen, som er den skræmmende, vidende kvinde. Så er der jo også luderen eller den frække sygeplejerske…’, siger hun. … Det gælder ikke kun for de kvindelige kostumer. Også hos mænd og drenge er de nærmest karikerede maskuline kostumer overrepræsenterede, mener Karen Sjørup.

Masser af små og store drenge har jo også de her stereotypekostumer. De vil helst være supermand, Spiderman, cowboy og så videre. Ligesom at pigerne i børnehaven ofte konkurrerer om at være mest prinsesse. Det er tankevækkende’.

[…]

Forældre og institutioner kan med fordel kunne blive bedre til at opfordre børn og unge til at nedbryde normerne for, hvad der er et pigekostume og hvad der er et drengekostume, mener Karen Sjørup. Det samme bør gælde, når voksne skal klæde sig ud. Selvom det sandsynligvis kan blive svært at holde en kønsneutral linje, fordi det seksuelle begær spiller så meget ind blandt voksne, vurderer Karen Sjørup.”

(BZ’eren Karen Valeur Sjørup i Ekstra Bladet, 26. august 1978; Kvinfo)

“The true object of Marxism, Horkheimer argued, was not the uncovering of immutable truths, but the fostering of social change.” (Martin Jay refererer Max Horkheimer, Frankfurterskolens grundlægger; The Dialectical Imagination, 1973, s. 46)

Oploadet Kl. 19:30 af Kim Møller — Direkte link30 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/70304/trackback

30 Comments »

 1. Jamen det har hun da have lov at mene, men jeg vil ikke være med til at hendes løn via skatter og afgifter

  Kommentar by DanskMand — 31. oktober 2015 @ 19:56

 2. “Det mener kønsforsker Karen Sjørup, der er lektor ved Roskilde Universitet.”
  Det forklarer hvorfor så mange fra RUC kommer ud i den anden ende som indoktrinerede blodrøde 70’er levn. Der burde virkelig snart være nogen der kiggede det sted nærmere efter i sømmene, det minder mere om en sekt end en egentlig uddannelsesinstitution.

  Kommentar by per — 31. oktober 2015 @ 20:31

 3. Latterlige so…hvem kan tage sådan en gang crap alvorligt. Det eneste de feminister er ude efter er at stigmatisere den hvide kristne mand.

  Kommentar by Ninjaen — 31. oktober 2015 @ 20:32

 4. I denne verden er der kvinder der bliver stennet ihjel, og undertrykt som jeg aldrig troede var muligt-for 20 års tid siden (med islamisk religiøs lovgivning etc etc etc, men det er jo ikke der det virkelige kønsdiskriminerende problem ligger med uni-briller på.

  Ja det er jo forfærdeligt kønsdiskriminerende, at mænd vil være mænd og kvinder vil være kvinder, og der engang imellem er kommet nogle tillægsord til de forskellige køn, alt efter hvem de var. Det er uhyggeligt at menneskeheden ikke har set det som et problem før nu, hvor Karen tog det op……flot kæmpet for kvindefrigørelsen…..:-) :-) :-)…skal man grine eller græde?

  Kommentar by Michael Unna — 31. oktober 2015 @ 20:47

 5. Tænk sig, i løbet af næsten 40 år har hun ikke udviklet sig.

  Kommentar by Johnson — 31. oktober 2015 @ 20:53

 6. Til Karen Sjørups fortjeneste skal det siges, at hun var en af forfatterne til bogen “Maskeret Tvang”- nogle feministers bramfrie kritik af islams kvindesyn.

  En fin antologi.

  Kommentar by Ung Konservativ — 31. oktober 2015 @ 20:53

 7. Forfatterne til Maskeret Tvang:

  Nina Bjarnason, Helle Merete Brix, Jette Plesner Dali, Lene Kattrup, Kirsten Damgaard, Vibeke Manniche, Andra Pachaï, Hege Storhaug, Karen West og Britta Mogensen.

  Så Karen Sjørup er måske en supersocialistisk feminist. Men i det mindste er hun ikke en de totalt dobbeltmoralske feminster.

  Kommentar by Ung Konservativ — 31. oktober 2015 @ 20:57

 8. Man skal ikke skue barnet på kostumet..

  Girl in a Coma – “Adjust” Halloween Music Video
  (de utålmodige kan springe frem til 1:27)
  https://www.youtube.com/watch?v=E5rI3VNFOzU

  NB: bør ikke vises til børn med ‘bedsteveninder’!

  Kommentar by anno — 31. oktober 2015 @ 20:57

 9. “Forældre og institutioner kan med fordel kunne blive bedre til at opfordre børn og unge til at nedbryde normerne for, hvad der er et pigekostume og hvad der er et drengekostume”

  Hvis hendes teori føres ud i livet får vi en verden som i – I robot, hvor der står titusind fuldstændig ens væsner.
  RUC idioten fornægter at alle arter består af han og hunkøn, hun har måske også noget imod forskellen på en farvestrålende fasankok og den jordfarvede fasanhøne.

  Kommentar by k.m. — 31. oktober 2015 @ 21:21

 10. Jamen, oh rædsel og gru og lignende udbrud.

  Kommentar by Fabrice S — 31. oktober 2015 @ 21:25

 11. #5 Ung Konservativ – Ok, så stiger hun da lidt i agtelse hos mig.

  Kommentar by Johnson — 31. oktober 2015 @ 21:41

 12. En mand er en mand, en dreng er en dreng, en kvinde er en kvinde og en pige er en pige. Det er kun i Sverige at der findes hen!

  Kommentar by Robert R — 31. oktober 2015 @ 21:45

 13. “En seksualiseret opfattelse af hvad der er maskulint og feminint”? Vildt.

  Oversat til dansk betyder det “en kønsorienteret opfattelse af hvad køn er”.

  Ja, kønshad er ikke noget kønt syn.

  Moralen er vist at intet kan redde et menneske der er født uden sans for humor…

  Der står man helt sammenknebet midt i Livets store Halloweenfest mens alle andre har det sjovt…

  Kommentar by M — 31. oktober 2015 @ 21:45

 14. > 5, 6 Ung Konservativ
  Karen Sjørup synes ikke at være på forfatterlisten til Maskeret Tvang.
  Kvindernes Blåbog rangerer hende iøvrigt som en af Danmarks mest lysende ligestillingsfyrtårne. Det er sgu morsomt. Tågehorn passer bedre.

  Kommentar by monse — 31. oktober 2015 @ 21:48

 15. Hvis børns valg af udklædning til Halloween er samfundets mest presserende problematik, så bor man vist i et ikke så ringe land.

  Hold da op, hvor skulle hun holde op med at ryge hvad det nu er hun har røget. Tågehorn.

  Kommentar by Olé — 31. oktober 2015 @ 22:26

 16. Hn er bare en baby

  http://www.information.dk/550402

  Vanviddet har spredt sig til Danmark

  Kommentar by mb — 31. oktober 2015 @ 22:30

 17. https://www.youtube.com/watch?v=vYCnPMIIwbk
  Bill Maher Begs PC Police to Stop Trying to Ruin Halloween

  Kommentar by Geert — 31. oktober 2015 @ 22:47

 18. # 1 Danskmand,#14 Ole,det er vel rigtigt nok

  Kommentar by Dunk — 31. oktober 2015 @ 23:52

 19. > 15 mb
  Folk med skøre ideer hviler aldrig i sig selv. De skal altid realisere disse gennem nogle andre, på andres bekostning, nogen som ikke kan værge sig, i dette tilfælde deres eget ufødte barn.

  Kommentar by monse — 1. november 2015 @ 01:13

 20. Faderen er konsulent – siger det ikke alt ?

  Og når ungen bliver stor og vil have børn, skal “hn” instrueres i, at der alligevel var forskel.

  Kommentar by mb — 1. november 2015 @ 01:26

 21. Kan hun ikke lade andre mennesker være i fred. Hvorfor skal forældre/voksne absolut undertrykke børnene, hvis de elsker kostumer, der er maskuline og feminine?

  Men netop ved halloween er det da kun, hvis man har hang til nekrofili, at man kan finde noget seksuelt ved kostumerne. (Eller hvis den seksuelle lyst er rettet mod spøgelser, må det vel kaldes fantasmofili).

  Kommentar by traveler — 1. november 2015 @ 07:46

 22. I gamle dage ville man have kaldt hende en tomhjernet gås. Desværre er vi skaffedyr tvunget til at betale hende løn via vores skatte indbetalinger.

  Kommentar by Danskeren — 1. november 2015 @ 08:23

 23. @5
  Hvorfor spreder du det usande rygte, at Sjørup har bidraget til “Maskeret tvang”?

  Det har hun ikke!

  Kommentar by Jern Henrik — 1. november 2015 @ 08:33

 24. Det må sgu være surt at føle sig så fornedret og udskammet hver gang man ser en dreng der vil være cowboy og en pige der vil være prinsesse. Hvis det er fordi “forskeren” gerne vil have at pigerne skal påtage sig nogle seje stereo typer, så lær dem at der findes amazon kvinder og diverse friheds kæmpere blandt kvinderne. Istedet for hele tiden at tage “cowboyderen” ud af drengen. Hippie forskernes mål er nået, demografien siger alt, den etniske befolkning er på retræte og den slemme slemme hvide racistiske mand som betaler “forskerens” løn, er ved at uddø…. det er utroligt at de ikke kan se det, imens vokser en patriakalsk befolknings gruppe sig større og større. Det er underligt, fordi det stiller virkeligt spørgsmålet om hvide venstre orienterede kvinder ikke er latterligt dumme når de konstant kun kan se fejl i deres egen kultur og ophav.

  Kommentar by detersåtrist — 1. november 2015 @ 09:28

 25. Hun er et godt eksempel på det meningsløse i at uddannelsystemet er skattefinancieret.

  Kommentar by Nielsen — 1. november 2015 @ 09:51

 26. @ monse
  Jeg tog fejl! det er hun ikke. Jeg må have forvekslet med Karen West!

  Undskyld!

  Kommentar by Dinesen — 1. november 2015 @ 10:13

 27. Det interessante ved offentlig ansatte meningsdannere som Karen Sjørup er, at deres Foucault-inspirerede ideologi er så altdominerende inden for hele den offentlige velfærdsstat. De betales over skatten til skabe deres særlige ’sandhedsregimer’, som de via statens magtudøvelse prøver at tvinge ned over civilsamfundet.

  Som offentlig ansat meningsmagere er de hævet over det folkelige demokrati. Deres meningsmageri og magtudøvelse har et grundtema i udskamning af den civile skatteborger, for det skal bruges til at sikre deres egne privilegerede jobs som noget særligt og højthævet over det almindelige folkelige niveau.

  24 beskriver udskamningen præcist: “Det må sgu være surt at føle sig så fornedret og udskammet hver gang man ser en dreng der vil være cowboy og en pige der vil være prinsesse.”

  Den almindelige borger fratages de parliamentarisk-politisk kontrollerede borgerrettigheder, der i stedet erstattes af de udenoms-parliamentariske og overstatslige aktivistiske menneskerettigheder, men som stadigvæk betales af skatteborgerne. Og generelt flyttes magten bort fra det nationale parliamentariske demokrati og over i udenoms-parliamentariske og overstatslige institutioner. Magten og privilegierne sikres gennem propaganda gennem medierne.

  Det Karen Sjørup propaganderer, er et eksempel på disse institutioners magtudøvelse og privilegie-pleje.

  Når Foucault & Co er blevet de magtfulde institutionernes enerådige ideologi, burde der skabes en modbevægelse mod denne undertrykkelse. Det vestlige menneske er altid blevet inspireret til oprør mod undertrykkelse og konformitet – formodentligt begyndte det hele med Jesu oprør mod den konforme og undertrykkende farisæisme.

  Kommentar by traveler — 1. november 2015 @ 12:56

 28. Jeg husker Karen Sjørup fra Københavns Universitet, hvor hun var glødende revolutionær marxist og feminist (Kvindekamp er klassekamp!). Hun og hendes uniformerede militskvinder opsøgte kvindelige medstuderende og overfusede dem, fordi de brugte make-up og gik i smart tøj og ikke i det ens arbejdstøj, som disse kvindelige kommunist kadrer, var iklædt.
  Senere fik nogle af dem som f.eks Karen Sjørup livslang offentlig forsørgelse i gode pamperstillinger oprettet til dem, hvor de kunne fortsætte deres overgreb mod deres medmennesker.

  Kommentar by A-mad — 1. november 2015 @ 14:02

 29. Man hylder homofili, og man skoser det faktum, at drenge opdrages til at være drenge, piger til at være piger. Kort sagt: ’sjov i afføringskanalen’ er altså glorværdigt og at foretrække frem for heteroseksualitet!? Vi får mange, mange skattebetalte udgifter i årene fremover, til forvirrede unges terapi og kønsskifteoperationer!!

  Er det så sært, at der bliver produceret for få børn??

  Kommentar by Andersine — 1. november 2015 @ 16:31

 30. Baaah, marxist kvinder er bare nogle bitter fisser der blev trætte af at blive valgt sidst i rundbold.

  Kommentar by detersåtrist — 1. november 2015 @ 18:06

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper