12. august 2009

Tidligere kommunist som økonomiminister – Politiken som medie

Det vakte voldsom debat i de danske medier, da Pia Kjærsgaard (på opfordring), erklærede, at det ville være naturligt hvis Dansk Folkeparti på et tidspunkt fik ministerposter og regeringsansvar. Det hele kulminerede med en Catinét-måling for Ritzaus Bureau, og den forventelige overskrift på DR Online – Danskerne: Nej til DF i regering (9/8-09).

I mandags proklamerede Villy Søvndal på et pressemøde, at det var ‘fuldstændigt utænkeligt’, at SF ved rødt flertal efter næste valg, ikke blev en del af regeringen. Det var tilsyneladende helt ukontroversielt. Der har ikke været debat om risikoen for at få tidligere DKP-formand Ole Sohn som økonomiminister, og Catinét har heller ikke ringet mig op, for at høre om jeg syntes det ville være en god ide.

Det var Politiken der skabte debatten om Dansk Folkeparti i regering, og hensigten er ikke ligefrem en hemmelighed, hvad en ledende kommentar af redaktør Lars Trier Mogensen konkretiserer – Pump mere luft i DF.

Problemet i dansk politik er ikke, at Dansk Folkeparti er blevet så store, men snarere at oppositionen ikke har ladet udbrydergruppen fra det gamle Fremskridtsparti vokse sig endnu større…

I et dristigt træk satser Norges socialdemokratiske statsminister, Jens Stoltenberg, her i valgkampens slutspurt frem mod Stortingsvalget om under fem uger på at gøre Fremskrittspartiet til hovedmodstanderen… Umiddelbart strider Stoltenbergs strategi mod alt, hvad centrum-venstrepartierne har gjort her i Danmark i de senere år for at dæmme op for Dansk Folkeparti…

Resultatet af den danske model er tvetydigt: Dansk Folkepartis politik er blevet legitimeret ved at blive kopieret, men til gengæld har pianisterne aldrig opnået støtte fra over 17 procent af vælgerne. Hverken til valg eller i meningsmålinger .

I Norge er det omvendt: Siden succesvalget i 2005, hvor Fremskrittspartiet blev det næststørste parti, har opbakningen ligget på over 30 procent. Til gengæld har partiet ingen indflydelse og har svært ved at samarbejde med andre partier…

Også i Sverige er det lykkedes for socialdemokraterne og venstrefløjen at udfordre det nationalpopulistiske parti, Sverigedemokraterna. Ikke ved at pumpe dem mere op, men derimod ved konfrontere dem direkte. Den rød-grønne konfrontationskurs i Sverige har virket så effektivt, at de borgerlige heller ikke vil samarbejde med Sverigedemokraterna.”

Når Lars Trier Mogensen skriver, at socialdemokraterne i Sverige har ‘konfronteret Sverigedemokraterne direkte’, så betyder det i den praktiske virkelighed, at Socialdemokraterne bevidst har undladt at debattere med Sverigedemokraterne, af frygt for at legitimere partiets politiske synspunkter.

Politikens lederkollegium behøver ikke elske Dansk Folkeparti, Fremskrittspartiet eller Sverigedemokraterna, men der er noget helt galt med den demokratiske forståelse, hvis man mener det er god politisk strategi, at udskamme politiske modstandere, så de kan ignoreres parlamentarisk.

Opdate. Overskrift i Metroxpress (12/8-09): “SF vil være ryggrad i rød regering – Optimistiske toner fra Villy Søvndal og co.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/7067/trackback

22 Comments »

 1. Det er som sædvanligt manipulerende tågesnak LTM skriver.

  Lars Leijonborg var den første, der debatterede med SD i TV. Det var i 2004.

  http://www.youtube.com/watch?v=qQQOVEn4zIo

  Indtil da havde de været boykottede, også fra at skrive i aviserne. Fire år senere, i 2008 møder en Socialdemokrat – Sahlin – første gang Åkesson i TV.

  Er Lars Trier Mogensen overhovedet demokrat ?

  Kommentar by Snaphanen — 12. august 2009 @ 19:25

 2. OT

  Dagens gode nyhed. De 4 Irakere, som voldtog en 14 årig pige på Vorbasse markedet bliver udvist efter endt afsoning. Ved byretten var de ellers kun blevet idømt betingede udvisninger, men det har landsretten altså ændret til direkte udvisning. Der var selvfølgelig optøjer i retssalen efter domsafsigelsen, da vennerne til de dømte ikke brød sig om at ‘fucking Danskere’ smed deres landsmænd hjem til Irak:

  http://jp.dk/indland/krimi/article1779728.ece

  Kommentar by JensH — 12. august 2009 @ 19:34

 3. Det parti, der efterhånden virker mest udansk af de borgerlige, er helt givet Det Konservative Folkeparti.
  De er mindre end DF, men fører sig frem med en uklædelig anklagende attitude.
  Det var mest passende, om Venstre og DF dannede regering og overlod rollen som støtteparti til de konservative.
  Så fik vi også at se, hvad de ville støtte eller undlade at støtte.
  Peter Norsk’s udtalelser virker mere og mere landsforræderiske.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 12. august 2009 @ 20:20

 4. Skod avisen politiken og dens familie på venstrefløjen, kommer med den ene fup analyse efter den anden, men det er jo også den eneste grund til at de stadigvæk eksisterer, det uhyggelige ved det er, at nogle danskere er dumme nok til at tro på dem.

  Kommentar by Fritz — 12. august 2009 @ 21:31

 5. Lars Trier Mogensen demokrat? Nej, det er han ikke.
  Han er ansat på Politiken.

  Kommentar by pk — 12. august 2009 @ 21:35

 6. @ JensH

  Dejlig nyhed, og uden nogen som helst betydning. Demografien og islamiseringen tromler uanfægtet fremad for muslimerne, mens vi danskere sidder pænt og noget så udadleligt med hænderne i skødet.

  Og iøvrigt. Mon stolekasterne vil mærke nogle konskvenser? Næppe.

  Kommentar by Mallebrok — 12. august 2009 @ 21:48

 7. LTM s artikel idag: Den siger, at hvis man udgrænser indvandringsmodstanden fra den fælles samtale, så får den ingen demokratisk effekt. Her ser LTM bort fra, at der har været tale om kontant censur i Sverige. Han kalder det “at konfrontere den direkte”, hvilket IKKE er sket i Sverige før i den allerseneste tid.

  Enten er LTM blank og uvidende på Sverige, eller også er han uhæderlig. Begge dele er også muligt.

  Kommentar by Snaphanen — 12. august 2009 @ 22:03

 8. -> #6 Mallebrok

  Selvfølgelig betyder udvisningen af de 4 Irakiske voldtægtsforbrydere ikke noget nævneværdigt for den overordnede demografiske udvikling. MEn det er da et lille skridt i den rigtige retning, og i disse tider skal man vel glæde sig over de små sejre, og håbe på dette kan blive begyndelsen på noget mere omfattende.

  Det kunne eksempelvis være et omfattende repatrierings-program, der ikke kun omfatter kulturberigere, som har udøvet grov kriminalitet, men som inkluderer alle (muslimske) indvandrere der bare aldrig nogensinde vil kunne ‘integreres’ i det Danske samfund. For min kunne man da godt følge Nicolai Sennels forslag om, at give dem en storpose penge for at rejse.

  I det mindste har denne dom stadfæstet, at alle ikke-statsborgere nu ikke længere kan regne med at forblive i landet uanset hvad de så endforetager sig.

  Kommentar by JensH — 12. august 2009 @ 22:07

 9. 2.
  JensH,
  Spørgsmålet er bare hvor lang tid der går inden trekløveret helle, villy og sohn flyver dem tilbage igen, hvis de da nogensinde bliver smidt ud af landet. Samtidig har vi jo også venstrefløjen, som nok stormer lufthavnen igen for at beskytte de fire analberigelser.

  Kommentar by Fritz — 12. august 2009 @ 22:26

 10. @ JensH

  Min kommentar kunne godt virke lidt studs, og jeg er ikke i tvivl om at du kan se de store linjer. Men jeg synes det er vigtigt at pointere hvad proportionerne er. For manden på gaden, blogignoranten, kan denne provestlige dom opveje hverdagens antivestlige konfrontationer og (de begrænsede) data om vores afvikling. Med en konstant piblen af den slags betydningsløse provestlige historier kan han holdes hen i passivitet længe endnu.

  Vores bedste kampmiddel på nuværende tidspunkt, er derfor at lokke manden på gaden ind i blogosfæren.

  Kommentar by Mallebrok — 12. august 2009 @ 22:52

 11. -> #9+10 Fritz og Mallebrok

  Fra hver jeres vinkel er i inde på noget af det rigtige. Det gælder om at befolkningen holder fokus rettet mod emnet vedrørende udlændingepolitik, og dermed i det mindste i første omgang ihvertfald holde konventions-fundamentalisterne fra centrum-venstre væk fra magten. Ikke fordi jeg er tilfreds med VKO’s udlændingepolitik, da den politik jeg anser som værende nødvendig ville kræve et opgør med alle disse konventioner, hvis overholdelse udelikker et totalt stop for yderligere indvandring fra den muslimske verden, (kombineret med et omfattende repatrierings-program).

  Men i første omgangmå det dreje sig om at undgå den katastrofe det ville være, hvis SF+Enhedslisten+Soc+Radikale skulle bestemme landet udlændingepolitik.

  Desværre er det så som så med at holde befolkningens fokus rettet mod udlændingepolitikken, som det absolut vigtigste politik-område, da det er afgørende for landets stabilitet og fremgang på stort set alle andre områder. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i JP, så har ” Danskerne skifter politisk dagsorden”, og nu er det emner som økonomi og arbejdsløshed der er vigtigst, (for et par år siden var det udlændingepolitken):

  http://jp.dk/indland/indland_politik/article1779996.ece

  Dette er selvfølgelig ikke så mærkeligt, da der pt. hærger en international finanskrise. Men det må så gælde om, at få overbevist Danskerne om at emner såsom ‘økonomi’ og ‘arbejdsløshed’ IKKE kan ses isoleret fra udlændingepolitiken. De hænger nøje sammen .

  Kommentar by JensH — 12. august 2009 @ 23:57

 12. JensH,
  Det er regel nr.1 for de danske skod medier, at når DF får for meget vind i sejlene og det multikulturelle lokum brænder på, ja så opfinder man da bare en ny dagsorden, så man uhindret kan køre vores land ned i det store sorte EU hul. Det nye i JP’s historie er bare at det plejer at være op til valgene at de bruger regel nr.1.

  Kommentar by Fritz — 13. august 2009 @ 01:54

 13. Havde præcis samme tanke – hvor er oprøret over, at Ole Sohn, ex-betonkommunist, skulle blive dansk økonomiminister – eller nogen-som-helt-minister!

  Kommentar by Frihed — 13. august 2009 @ 02:35

 14. Hellere SF end R. Helt seriøst. Jeg kan ikke udstå begge, men vis det skulle være så sæt i det mindste R udenfor indflydelse.

  Kommentar by Zepahupcoptimos — 13. august 2009 @ 03:34

 15. Typisk venstresnoet tankegang. De kan foretage sig hvad som helst, men hvis DF skyder antennerne ud, er Fanden løs i Laksegade.

  Hvad tror de, at de er ? Overmennesker ?

  Men de er racister mod DF og andre anderledes tænkende. Og de har den ustyrlige frækhed at kalde dem racister, nazister og fascister – vorherrebevares :-(

  Kommentar by Janette Lund — 13. august 2009 @ 04:58

 16. @13

  Ole Sohn og de andre kommunistsvin burde være blevet aflivet i Ryvangen, ganske som man gjorde med de nazistiske kollaboratører.

  I stedet er de blevet belønnet – hvilket selvfølgelig er helt i tråd med den slatne retspolitik der føres i dette land.

  Kommentar by Tolder — 13. august 2009 @ 08:16

 17. Der er kun små huller i LTM’s uvidenhed ang. Sverige og SD –
  og ej heller i hans enestående frækhed :-)

  Manden er jo næsten mere blæst end Tosse-Tøger og Fakkel-Rune
  tilsammen. Mon han arbejder på at tage over, når Tøger forhåbentligt snart bliver fyret pga. uduelighed?
  I så fald vil oplagsttalllet da lynhurtigt sætte nye bundrekorder.

  Kommentar by Bjovulf — 13. august 2009 @ 08:22

 18. ” … og ej heller nogle at se i hans …” skulle det være – DOH!

  Kommentar by Bjovulf — 13. august 2009 @ 08:24

 19. Er der ikke nogen der kan finde et foto af DKP formand, Ole Sohn, der kysser Honegger eller Bresnjev på munden i henholdsvis Østberlin og Moskva? Jeg mener, jeg har set det i sin tid. Det kunne gøre nytte i en kommende valgkamp!Kommunisterne genførte som bekendt folkedrab på 100 mio. af deres egne medborgere i det 20 århundrede bla. bønder i Sovjetunionen, kulakker, som de kaldte ‘ikke-mennesker’ og en hel del andre som de behandlede på lignende måde og kaldte ‘klassefjender’.

  Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 13. august 2009 @ 12:00

 20. Enig i “….der er noget helt galt med den demokratiske forståelse, hvis man mener det er god politisk strategi, at udskamme politiske modstandere, så de kan ignoreres parlamentarisk.” På Politiken har man åbenbart ingen hæmninger med at afmontere demokratiske spilleregler ‘i den gode sags tjeneste’? I Sverige nøjes man ikke med udskamning af modstanderne af islamiseringen. Her er valget reelt ikke frit og hemmeligt som det skal være for at opfylde de grundlæggende kriterier for demokrati. Måske kunne vi vha DF få udenrigsministeren til at klage over det til den sevnske regering?
  Her et klip fra Spydpigens beskrivelse af problemet fr september 14, 2006
  “Svensk valgsystem er åbent for humbug: Når vi stemmer i Danmark, går vi ind i valglokalet, afleverer vort valgkort,
  tjekkes af på en liste og får udleveret en temmelig lang seddel. På denne ene lange seddel står samtlige opstillingsberettigede partier angivet med deres kandidater. I boxen krydser man så af på denne liste, hvilket parti eller hvilken kandidat, man ønsker. Sverige har et andet system: Man går til valgstedet og i forrummet – inden man når frem til den valgforordnede – ligger der stemmesedler fra de opstillingsberettigede partier. Hvert parti har altså sin egen seddel med navne på kandidaterne. Den er ikke større end et postkort, så den kan ligge i den almindelige kuvert, man får udleveret. Da man både har valg til rigsdag, län og kommune samme dag, har listerne forskellige farver. Farven – men ikke krydset – kan ses gennem et hul i kuverten. Da der meget ofte står personer i forrummet, som kan se, hvilken partistemmeseddel man tager, så tager mange mennesker flere
  forskellige på een gang med ind i valglokalet, men sætter naturligvis
  kun kryds på een seddel. Lægger den i kuverten og putter den i urnen.
  Nu siger det sig selv, at disse løse partistemmesedler på et bord
  nemt kan forsvinde. Nogen kan ”fjerne” modstandernes partistemmesedler
  Og det er da også ganske almindeligt! De store gamle etablerede partier har givetvis medlemmer eller vælgere nok til at overvåge deres egne partistemmesedler,men det har de små partier ikke. Sverige er et kæmpeland og hver kommune har mange valglokaler. Det skal dog nævnes,at hvis vælgeren ikke kan finde nogen stemmeseddel fra sit
  parti på valgstedet, har han lov til – med fuld gyldighed – at
  skrive det ønskede partis navn på en blank stemmeseddel,
  men hvormange vælgere ved det og vover sig på det? Og kan
  de stave rigtigt? Dette valgsystem er altfor let at lave humbug med. (…)Sverige, som ellers har så travlt med at ville kontrollere alt og alle, og fortælle andre lande, hvor skabet skal stå, bør som et oplyst og civiliseret land skaffe sig et valgsystem, som der ikke kan fuskes så meget med.”

  Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 13. august 2009 @ 12:47

 21. 19,
  Du kan med fordel findebogen “Stasi og Danmark” frem. Her er righoldig dokumentation af de radikales – lad os kalde det uheldige – omgang med det kommunistiske diktatur i DDR.

  Kommentar by PeterK — 13. august 2009 @ 15:05

 22. @21PeterK. Tak for info. Jeg kigger i “Stasi og Danmark”. Men er der et billede af ‘kysset’? Her er et foto, hvor Ole og Erich vistnok er ved at gøre sig ‘kysseklar’?
  http://blog-dyn.tv2.dk/frankras/entry311783.html

  Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 13. august 2009 @ 15:12

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper