17. november 2015

“Der hersker generelt en forestilling om at vi kan løse alverdens problemer med fællesskabsfølelse.”

Anne Kirstine Carmon virker til at være en hardhitter. Læseværdigt interview på TV2 Lorry – Rådgiver håner profilbilleder efter terror.

“‘ISIS har ringet. De har ændret alle deres terrorplaner, efter danskerne hele dagen har skiftet deres Facebook-profilbilleder til et motiv med det franske flag. Tak!’

Sådan var ordlyden i et offentligt opslag på Facebook lørdag… Afsenderen var kommunikationsrådgiver Anne Kirstine Cramon, der bor og arbejder i København. … TV 2 Lorry har mandag formiddag været i kontakt med Anne Kirstine Cramon. …

Man kan vise sin sympati med profilbilleder, #prayforparis-hashtags, franske hotdogs og Astrid Lindgren-citater, men hvad med at tale lidt om, hvordan man kommer terror til livs i stedet? Det er da langt mere konstruktivt.

Kan du selv se, at det kan virke usympatisk med sarkasme og kritik dagen efter et blodigt terrorangreb?

– Det er da altid relevant at forholde sig kritisk over for verden. Der hersker generelt en forestilling om at vi kan løse alverdens problemer med fællesskabsfølelse. Det er noget, som folk luller sig ind for at føle sig trygge. At vi bare skal tage vores fællesskabsfølelse med til Syrien, og så vil ISIS ryste i bukserne. Det vil jeg gerne anfægte…

– Jeg tager debatten. Medierne har ikke lavet andet end at holde mikrofon for politikerne hele weekenden, så de kan fortælle om deres følelser – hvad de føler, og hvor følelsesmæssigt påvirkede de er. Hvad hjælper det? Der vil jeg hellere opfordre til, at vi drejer diskursen over mod, hvordan vi kan handle – istedet for hele tiden at koncentrere os om, hvad vi føler.”

(Remy, I Need a Hashtag!, 2015)

“But I won’t care tomorrow
and I did not care yesterday
Is there anything I can do to pretend
that I care today?

I need a hashtag
I need a hashtag on display
Yeah I’ll tweet to the world
“#BringBackOurGirls
and Boko Haram will be like ‘okay!'”
(Remy, 2015)

Oploadet Kl. 00:02 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/70712/trackback

18 Comments »

 1. Jeg er 100% enig med Anne Kirstine Carmon.

  Kommentar by Johnson — 17. november 2015 @ 01:32

 2. Fuldstændig enig, og jeg har tænkt det samme. I store træk synes jeg, det meste af det er ret patetisk. Islamisk Stat og co. har kun respekt for en hård og fast hånd. Alt det klappe kage og holde i hånd-fis griner de helt sikkert kun af.

  Kommentar by Jan Christensen — 17. november 2015 @ 02:43

 3. Zusamme Bjærregus er pænt “fornærmet” over, at hendes rød-hvid-blå ansigt og sympati for ofrene, skal angribes.

  Ha ha ha, hun misser pointen og man kan vel egentlig også konstatere, at stenen ramte den, der hylede højest?

  Kommentar by Iznogut — 17. november 2015 @ 04:22

 4. Udelukker det ene det andet? Man kan godt vise solidaritet med ofrene i Paris med et facebookbillede – ja, det er nemt og billigt, hva så? – og snakke om hvordan vi smadrer terroristerne.

  Kommentar by Anonym — 17. november 2015 @ 05:29

 5. Danmark ja hele Europa er belemret med en elite, der ikke er en elite.
  De erklærer krig mod IS i mellemøsten, og lukker med bind for øjnene fjenden ind ad fordøren og modtager dem med krammere. Der er en lastelig naiv forestilling om at hvis vi krammer dem nok, så bliver de bløde og bliver derefter helt almindelige danskere.
  Det er så naivt at kun børnehavepædagoger og lignende for alvor kan tror på det.

  Kommentar by Robert R — 17. november 2015 @ 07:37

 6. Se DR2 19/11 torsdag aften kl. 23-23.45 når dokumentaren “Kampen mod islamisk stat” vises på kanalen.

  #2: Islamisk Stat og co. har kun respekt for en hård og fast hånd.

  Nogle vil måske endda synes at de har brug for en kærlig hånd

  Skam, ære og respekt bliver tit sagt ifm. muslimer, underforstået at de aber handler ud fra et moralkodeks.

  En gang pis og papir
  Det handler heller ikke om, at kan vi indgyde dem respekt overfor vores værdier, så ska vi nok se løjer og forandring.

  Ud fra egne oplevelser og erfaring, handler det ene og alene kun om “hvad de er bange for”, der kan ændre deres opførsel og modvirke terrorisering i dagligdagen af os ikke-muslimer. Det er nogle feje hunde når de er alene, modsat når de går i flok af 5-10-15 sammen.
  Omtalte film viser hvad der skal til.
  Indtil da, hvis du bliver oppasset af de klamme sinker og de vil smadre dig, så hiv trygt din iphone frem og vis din lodrette 3-farvede sympatitilkendegivelse. Jeg lover dig, det har de respekt for.

  Kommentar by Men dog ! — 17. november 2015 @ 07:59

 7. Og mens vi snakker og skriver forsætter indvandringen.

  Hvad er idéen med at bombe flere tusinde kilometer væk, når fjenden bliver modtaget med åbne arme?

  Nu skal der stå en teltlejr klar i Vordingborg på fredag til 1.100 migranter. Hvor mange ISIS terrorister er der mellem dem?

  Det er fuldstændig som 2. verdenskrig: vi bliver løbet over ende af fjenden, regeringen samarbejder, en del af befolkningen tjener penge på sagen, som tages fra den danske statskasse, medierne tier og i værste fald går fjendens ærinde, og når nogen gør modstand bliver de politianmeldt eller bliver ramt af en shitstorm – hvem husker ikke statsminister Buhls (radikal) tale om at angive modstandsfolk.

  VI HAR INTET LÆRT AF HISTORIEN.

  Kommentar by Per747 — 17. november 2015 @ 08:10

 8. De Danske politikere kunne starte med at lukke alle moskeerne i Danmark og forbyde islam, det vil helt sikkert holde de værste korandyrkere fra døren, men Danmark skal måske spørge die fuhrer Angela Merkel først, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 17. november 2015 @ 09:24

 9. Følelser kan ikke gøre det alene, der skal tæsk til også.
  Det skal kombineres og koordineres.

  Kommentar by Sindsro — 17. november 2015 @ 09:26

 10. Danmark og resten af vesten har ikke brug for en putte-bamse som Lars eller en facebook sheriff som Søren. Eller en dørmåtte som Kristian. Vi har brug for beslutsomme folk der sætter handling bag ordene.

  Desværre tror jeg ikke den type vi har brug for kan vælges demokratisk længere…. men jeg håber de viser sig snart

  Kommentar by redneck — 17. november 2015 @ 09:30

 11. Enig, det var saa krammeriet fakelhold, med taarer oejnene, og politikere, nu kan vi saa foele os rigtig gode faa en julebajer,og saa er det glemt.Luk moskeerne send de radikale praedikanter til et land hvor deres synspunkter er i brug,de er samfunds skadelige, det er for svaert ikke ? kom saa igang Christiansborg,kunne I i det mindste ikke se at faa lukket graenserne

  Kommentar by Anonym — 17. november 2015 @ 09:34

 12. Nu er der vel ingen situation, som ikke kan løses med et fakkeloptog og afsyngning af Kringsat af fienner ?
  Og går det vildt for sig, så deltager Oitlandish med De Binder Os På Mund Og Hånd.

  Alt imens realister politianmeldes efter paragraf 266 B.

  Kommentar by Morten Dreyer — 17. november 2015 @ 10:10

 13. Ved at læse Aminah Tønnsens kronik i dagens JV, må opfattelsen være, at i de blindes rige er selv den mest svagtsynede konge.
  Citerer: ” Hertil kommer, at de konservatives fortolkning af helt centrale begreber som tro og vantro, jihah og martyrium, frafald og stening m.v. simpelthen strider mod koranens vejledning.”
  Et troværdigt bevis kræver en analyse af den direkte fejlfortolkning af skriftsteder og ikke en omgang varm luft. Kronikken kan kun opfattes som en krammer til dem, der offentlig går ud og proklamerer, at ligegyldig hvor magnge uskyldige vantro, som muslimer ekspederer over i evigheden, så skal det ikke rokke ved deres kærlige følelser for muslimer.

  Kommentar by Menig 442 — 17. november 2015 @ 10:13

 14. OT:
  Kampen mod IS kan ikke vindes med en øget krigsindsats i Syrien

  https://ksdha.wordpress.com/2015/11/17/kampen-mod-is-kan-ikke-vindes-med-en-oget-krigsindsats-i-syrien/

  Kommentar by KSD — 17. november 2015 @ 10:37

 15. Per747
  Han er radial- men S-imdsat.
  https://da.wikipedia.org/wiki/Vilhelm_Buhl
  Blev i 1924 skattedirektør i København. Han blev medlem af Landstinget i 1932 og var fra 1939 til 1953 medlem af Folketinget, valgt for Socialdemokratiet. Fra 1937 til 1942 fungerede han som en driftsikker finansminister i den socialdemokratisk-radikale Stauning/Munch-regering.

  Efter Staunings død i maj 1942 var han en naturlig arvtager til posten som statsminister. Han holdt i efteråret 1942 sin ”antisabotagetale”, som indbragte ham stærk kritik fra modstandskredse. I talen opfordrede han befolkningen til at stikke danske sabotører. En opfordring som han ikke senere blev straffet for. Buhl var ikke tyskvenlig og måtte allerede i november gå af efter tysk pres. Han blev efterfulgt af Erik Scavenius. Efter 29. august 1943 var han i den regeringsløse tid den faktiske regeringsleder. Han sad i spidsen i forhandlingerne med Frihedsrådet om de politiske forhold efter det forventede tyske nederlag.

  Vilhelm Buhl blev statsminister i befrielsesregeringen i 1945 og sad på posten, til folketingsvalget i oktober 1945. Han afløstes af Venstres Knud Kristensen. I regeringen Hans Hedtoft I fra 1947 til 1950 var han minister uden portefølje med betydelig indflydelse på den økonomiske politik, i praksis den første danske økonomiministe

  Kommentar by Peter Buch — 17. november 2015 @ 10:40

 16. radikal

  Kommentar by Peter Buch — 17. november 2015 @ 10:42

 17. Ja, beklager, Buhl var socialdemokrat, det var jo Erik Scavenius, som var radikal, men endu værre i sit embede.

  Kommentar by Per747 — 17. november 2015 @ 10:59

 18. Indfør en effektiv grænsekontrol med hjælp fra militæret. Træd ud af den forældede flygtningekonvention og iværksæt repatrieringsprogrammer.

  Kommentar by F. Jensen — 17. november 2015 @ 18:12

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper