8. december 2015

Professor Peter Sandøe: DR brugte “.. mig til at drage en konklusion, jeg selv eksplicit tager afstand fra”

Da først det kom frem at forskningsminister Esben Lunde Larsen var ‘højkristen’, gik medie-Danmark i selvsving. DRs bidrag til hetzen var en plagiathistorie, der viste sig ikke at holde vand. Indholdschef i DR Online Sandy French beklagede efterfølgende, men det ville være bedre hvis danskerne ikke blev tvunget til at finansiere de rødes kampagner mod enhver form for borgerlighed. Fra BT – Trækker sig fra kritisk DR-historie om V-minister: ‘Deres journalistik er tendentiøs’.

“I indslaget i TV Avisen udtaler forskellige eksperter sig kritisk om Esben Lunde Larsens ph.d.-afhandling. En af dem, professor emeritus ved Københavns Universitet Heine Andersen, sagde til kameraet:

‘Selv om det er sjusk, så er det alligevel plagiat,’ og sagde at det er i strid med reglerne.

Herefter begynder interviewet med Peter Sandøe, hvis ord som ekspert vejer langt tungere end de foregående, eftersom han er næstformand i det udvalg, der er sat i verden for at vurdere god videnskabelig praksis på Københavns Universitet. Oplægget til interviewet med Peter Sandøe lyder:

‘Samme holdning deler Peter Sandøe, der i dag er næstformand i praksisudvalget på Københavns Universitet.’

Problemet er bare, at professoren var uenig.

‘Jeg blev ved med at sige, at man var nødt til at se på, om det kun var det ene citat, der var tale om, eller om der var andre ting, der pegede på, at der var tale om noget forsætligt eller groft uagtsomt. Jeg sagde i flere omgange til de to tilstedeværende journalister, at hvis der kun var tale om det ene citat, så var der ikke så meget at komme efter,’ siger Peter Sandøe og fortsætter:

‘Og så klipper de mig med det meget stramme citat, som kun gengiver halvdelen af mit synspunkt. For hver gang jeg sagde, at der kunne være tale om plagiat, nævnte jeg også mit forbehold og gjorde meget ud af at understrege det. Når DR så ikke bringer det, bruger de mig til at drage en konklusion, jeg selv eksplicit tager afstand fra,’ forklarer han og kalder DRs journalistik for »tendentiøs«.”

(TV-avisen, 25. november 2015 kl. 21.30 – Indslaget er ændret)

Apropos.

“Forleden betegnede Ekstra Bladet tidsskriftet Nomos for NoMus, og postulerede det var en forkortelse for ‘No Muslims’. Jesper Rosenløv følger sagen til dørs på sitet. Det har vist sig at journalisten Torben Rask Laursen har den underlige forkortelse fra Sandy French (Københavner-redaktionen). Hun hævder hun har det fra anonym kilde, og her står det fast. Uriaslæsere vil huske Sandy French fra hendes tid på Information, blandt andet for sine smæde-artikler med Rasmus Lindboe som medforfatter om Søren Krarup og Henrik Gade Jensen. Førstnævnte kaldt antisemit, sidstnævnte associeret med nazismen og fyret fra sit job som Tove Fergos pr-rådgiver. (Gade Jensen vandt i retten).” (Uriasposten, 2006)

“Sandy French er blandt de ledere, der får en helt ny cheftitel. Hun skal være indholdschef – det vil sige en slags journalistisk chefredaktør for alle fagredaktioner, der ikke tidligere har været samlet under én fælles leder.” (Journalisten.dk, 2015)

Oploadet Kl. 01:44 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/71205/trackback

16 Comments »

 1. Statsradiofonien, DhimmiRadioen. Betal ikke til lortet. Hvis du ikke allerede har frameldt dig licens, så se at få det gjort. Og mens du er ved det, kan du passende opsige dit abonnement på løgnesprederen avisen, uanset hvad den måtte hedde. Ingen grund til at underholde sjovnalistisk venstreparti.

  Kommentar by Nielsen — 8. december 2015 @ 02:46

 2. Sandy French udtaler sig om sagen i sidste “Mennesker og Medier” på P1 og det slipper hun mildt sagt ikke særligt godt fra – selv om hun ikke presses af intervieweren. Der var tale om en bevidst politisk vinkling af historien, men der sker jo nok næppe mere i den sag.

  Kommentar by Jan — 8. december 2015 @ 03:10

 3. DF skulle have stor indflydelse nu. Hvorfor bliver DR ikke stækket? Hvorfor bliver der ikke set på mediestøtten? Hvorfor får Radio 247 lov til at fortsætte propagandaen?

  Kommentar by Martin — 8. december 2015 @ 05:47

 4. Med den udnævnelse er den sidste rest, hvis der ellers stadig var nogen, af troværdighed forsvundet! Det er fuldstændigt indlysense for enhver at DR er erobret af de røde.

  Kommentar by Robert R — 8. december 2015 @ 06:18

 5. DR er så useriøs og løgnagtig som det hedengangne DDR, at det skriger til himmelen. Løgne-journalisterne krydrer røv for skattepenge, og misinformer dem der betaler der tårnhøje lønninger. Føj for en venstresnoet slampøl.

  PUGNA PRO PATRIA

  Kommentar by der Adler — 8. december 2015 @ 07:16

 6. Fedt billede af to kulturberigeres ankomst til USA.

  http://ekstrabladet.dk/nyheder/terror/velkommen-her-ankommer-terror-bruden-til-usa/5862472

  Kommentar by redneck — 8. december 2015 @ 08:15

 7. Donald Trump er den eneste politiker med nosser til at sige sandheden.

  “Netop som billedet af Farook og Malik i lufthavnen blev offentliggjort, krævede præsidentkandidat Donald Trump, at der bliver indført et ‘komplet og totalt’ indrejseforbud for alle muslimer.

  Han begrunder sit forslag med, at, at ‘en stor del’ af alle muslimer hader Amerika.

  – Indtil vi er i stand til at forstå dette problem, og den farlige trussel, det udgør, kan vores land ikke være offer for forfærdelige angreb fra folk, der kun tror på jihad, lyder det blandt andet i en meddelelse fra rigmanden.”

  Obama kunne nemt begå sig i dansk politik, han er mere bekymret over had mod muslimer end ofrene for muslimsk terror (som han i øvrigt benægter er terror)

  Kommentar by redneck — 8. december 2015 @ 08:17

 8. OT:
  Familiesammenføring: Stramning berører kun 15 % af “flygtningene”

  https://ksdha.wordpress.com/2015/12/08/familiesammenfoering-stramning-beroerer-kun-15-af-flygtningene/

  Kommentar by KSD — 8. december 2015 @ 08:24

 9. De “borgerlige” politikere har fortjent al den oersonhetz de bliver udsat for af DDR og TV2. De tvinger mig til at finansiere lortet.

  Kommentar by Vagn Henning — 8. december 2015 @ 09:03

 10. Det værste er ikke den enkelte, rabiate journalist. Det værste er – som det altid er – omgivelsernes stiltiende accept. Den ladede tavshed er ethvert forløbs mest interessante moment, men det er også den, historien ikke siden evner at gøre rede for.

  Eftertiden vil kunne mene, at det kun var et mindretal af journalisterne, der aktivt brugte statsmediet til at propagandere for Venstrefløjen. Og de vil kunne skaffe talmæssig “evidens” over for de samtidiges “anekdotiske” indvending, at: Sådan føltes det ikke.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 8. december 2015 @ 09:40

 11. Luk de såkaldte journalistuddannelser.

  Kommentar by bastardo — 8. december 2015 @ 10:22

 12. Har netop modtaget Nobelprisen i Økonomi. Europæisk økonomi kan ødelægges af indvandringen.
  http://www.msn.com/da-dk/finans/finansnyt/nobelprismodtager-flygtningekrise-kan-sende-europa-i-kn%c3%a6-%c3%b8konomisk/ar-AAg9s4z?ocid=spartandhp

  Kommentar by Martin — 8. december 2015 @ 10:39

 13. Kim, jeg er helt enig i din meget venligt formulerede konklusion: “det ville være bedre hvis danskerne ikke blev tvunget til at finansiere de rødes kampagner mod enhver form for borgerlighed”.

  Jeg genkender mange af de røde hetzere som gamle marxister, der kæmper med ‘hensigten helliger midlerne’ og som kaster sig ind som medkæmpere i den røde front.

  Senest den prekære sag om historikeren Poul Villaume, der inden udgivelsen bad om et artikeludkast fra et tidsskrift, hvor der ville fremkomme kritik af Bent Jensens forskning. Han fik den tilsendt mod fortrolighed indtil offentlliggørelsen i tidsskriftet, men han sendte den alligevel inden til sin kommunistven Jørgen Dragsdahls advokat Offersen, så han kunne nå at lire kritikken af i højesteret, så han kunne tilsmudse Bent Jensen som historieforsker. Rød front.

  Kommentar by A-mad — 8. december 2015 @ 10:49

 14. Jyllands Posten er nægtet aktindsigt i DRs økonomi, alene det fortæller at monopolet har dårlig samvittighed, i øvrigt så er monopoler et forretningskoncept som kommunister hylder, særligt når det understøttes af andres penge, der er ingen der stiller spørgsmål ved de astronomiske høje lønninger eller hvem der optræder i ligegyldige programmer mod betaling, desværre så er TV2 en kopi af Danmarks Radio netop fordi det er andres penge der misbruges, engang kunne sætningen mellem naboer være, har du set nyhederne, svar, ja det er godt nok voldsomt det der sket i København i nat, nu er der ingen der kommenterer på nyhederne mere, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 8. december 2015 @ 11:29

 15. Vi snakker og snakker- og vi stemmer og stemmer og imens afskaffes demokratiet stille og roligt – Dem der får stemmerne kan man ikke stole på og imens alt dette sker udvikles nepotisme, korruption, magtmisbrug, nedskæringer og besparelser uden samhørighed med andre forhold, udygtighed, dovenskab, løgn og manipulation, retsvæsenets og politiets forfald, selvtægt, terror og trusler, vold og kriminalitet, misbrug af statistikker og oplysninger, elendig planlægning og misbrug af økonomiske midler og deres anvendelse, uddannelseområdet udvandes og bespares hvor inkompetence for lærere og elever bliver resultatet.

  Kort fortalt – et sindbillede på et et land i total opløsning – som samtidigt forsøges skjult!

  Vi ses…måske?…Beyond the wall of the annilihation of mankind!

  Kommentar by Black Watch — 8. december 2015 @ 11:58

 16. Så længe vi finder os i skatteopkræverne, vil intet ændres. Pædagogerne vil klientgøre os fra vi fødes til vi dør. Og politikere m.fl. vil leve fedt og godt af penge, de ikke selv har tjent. To grundlovsfæstede forbud er absolut nødvendige: Et forbud mod skat, uanset hvilke navne politikere kan finde på at kalde det og Forbud mod islam (muhammedanisme).

  Kommentar by Nielsen — 8. december 2015 @ 19:24

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper