13. december 2015

Annegrethe Rasmussen: Støtten til ‘udemokratiske strømninger’ er ‘uden sidestykke siden 1930’erne’

En ukendt svensker sammenligner den danske udlændingepolitik med nazisternes behandling af jøderne under 2. Verdenskrig, og således fik BT endnu en tomgangshistorie. Her en lignende klumme af Annegrethe Rasmussen, der først kalder partier som Dansk Folkeparti og Front National for ‘udemokratiske strømninger’, hvorefter hun listigt associerer samme med ‘1930’erne’. Fra Altinget.dk – Dystre udsigter for et grimt politisk 2016.

“… der er grunde til fortsat at være optimist på menneskehedens vegne, men alligevel er jeg ret sikker på, at 2016 vil blive et politisk grimt år. Og det er ikke kun, fordi jeg til dagligt lever med starten på et amerikansk præsidentvalg, hvis lige ikke er set nogensinde i nyere tid. At det skyldes eksistensen af Donald Trump, der i den forgangne uge slog sine egne rekorder i usmagelighed og tangerede fascisme med krav om et stop for indvandring efter religiøse kriterier (kort sagt: ingen muslimer) er kun korrekt på overfladen. …

For Trump er jo blot en ufattelig dygtig eksekutor og kommunikator af en dyb frygt, som har grebet den amerikanske befolkning. Og store bidder af hans populistiske højre-nationale dagsorden deles af en betydelig del af den brede amerikanske vælgerbefolkning – også på den demokratiske side.

… normaliteten har ændret sig. … I Frankrig så vi også Front National tage bidder af såvel socialisterne som konservative og vinde første runde af de regionale valg 6. december i kølvandet på terrorangrebet på Paris sidste måned. Samlet vandt Marine Le Pen og hendes endnu mere barske niece Marion Maréchal-Le Pen over 40 procent af stemmerne.

Gå blot videre til Polen og Ungarn, hvor populisterne har erobret regeringskontorerne; eller til Schweiz og Finland, hvor de deltager i regeringskoalitioner, og til Holland og Sverige, hvor højrepopulistiske partier også ligger højt i meningsmålingerne – listen er lang og inkluderer naturligvis også den betydelige succes, som DF nyder i Danmark.

Støtten til populistiske partier og enkeltpersoner i Vesten er uden sidestykke siden 1930’erne. På en dyster baggrund af terror og flygtningestrømme udgør disse udemokratiske strømninger den alvorligste trussel i nyere tid mod den åbenhed og tolerance, som vi i Vesteuropa normalt tager for givet.

Populisme er utroligt svært at bakse med… Hver eneste bemærkning om ‘ekstremisme’, ‘fascisme’ eller ‘racisme’ forstærker blot folkets mistro om, at der findes en elitær sammensværgelse, der ikke tager deres bekymringer alvorlig…”

(Marion Maréchal-Le Pen, en af frontfigurene for Front National i Frankrig)

Mere…

“Hvordan i himlens navn kunne det tyske folk acceptere og hylde nazismen? … Jeg er opmærksom på, at hele denne indledning om nazismens fremmarch er højst diskutabel og sikkert nok uanstændig. Vi er jo et af verdens rigeste lande, et mønsterdemokrati, et smørhul, med anstændige politikere og lige så decent en befolkning. Folk, der råber ‘nazist!’ i afmagt, må ikke være rigtig kloge. … Jeg ved ikke, hvad man gør, hvis man ikke er med. For mit vedkommende har jeg efter mange års trofasthed mod Socialdemokratiet besluttet at skifte parti. Det er ikke mig, der er blevet unormal, føler jeg, det er partiet, som vel i al hemmelighed må diskutere sin kurs mod søens bund.” (Bettina Heltberg i Politiken, 13. december 2015: Er det ok at råbe ‘nazist!’ i afmagt?

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/71304/trackback

21 Comments »

 1. Utroligt hvordan naivisterne altid skal afskrive de indvandringskritiske partier som populister, nazister, racister, osv. osv.

  Det vil ingen ende tage!

  Kommentar by FuckZeniaStampe — 13. december 2015 @ 22:23

 2. OMG hvor er det pinligt med den slags artikler der roder enhver indvandringskritisk bevægelse sammen i et sammensurium og så kalder dem for antidemokrater og nazister.

  Altinget vil gerne foregive at være en seriøs politisk portal – de bør stramme pænt meget op.

  Hun er i øvrigt mest berømt for at blive sparket ud fra Berlingske efter en fyring for at skrive af.

  Siden da har hun gjort det i damebladsklummer og facebook-opdateringer om i på hvilke cafeer i Paris hun kan finde hendes favoritkager og den slags. Livet er hårdt når man har en rig mand – så hvorfor skulle hun overveje konsekvenserne af hendes egen politiske ideer, når blot det rammer de nederste 95%.

  Og nåja, så skriver hun “analyser” af amerikansk og dansk politik til Information og Altinget.

  Det er en urkomisk definition af “populisme” hun arbejder ud fra, uden en skygge af refleksion over hendes egen position. For hvad er det hendes foretrukne politikere går ind for; massiv indvandring i kombination med velfærdsstaten.
  Mere populistisk kan det vel næppe blive end at foregive at der er penge til alt dejligt man kan komme i tanke om; både en lægger velfærdsstat og så at redde alle de “brune”

  “højrepopulisterne” fremstår jo som ærke-ansvarlige og bund reelle med deres; “vi er nødt til at prioritere”

  Annegrethe kan så vælge at prioritere på en anden måde end DF og Le Pen, men hendes politiske idoler vil jo ikke erkende nødvendige af at prioritere. Derfor er der ingen mere populistiske end disse folk der i flere årtier har argumenteret ud fra en følelsesladet præmis om uendelige mængder af pengetræer.

  Kommentar by Superman — 13. december 2015 @ 23:20

 3. Det er vel efterhånden et fastslået faktum et islam og nazisme var nære allierede og på mange måder minder om hinanden.

  Kommentar by Robert R — 13. december 2015 @ 23:29

 4. Når man ser de tusindvis af billeder fra tyskernes indmarch i Danmark og i det øvrige Europa i 1939-1940 osv., hvor hundredtusinder bød dem velkommen og heilede – så ser jeg i disse tider de samme medløbere flokkes om godhedsindustriens klakører, fupflygtningene og vemligboerne osv.

  Man behøver bare at skifte de afbillede mennesker ud fra dengang med dem i dag og så har man den samme form for naivitet og grænseløs tilbedelse af misforstået godhed og medmenneskelighed – det er den samme mekanisme, omend tiden og omstændighederne er anderledes, der er til skue – den grænseløse ekstase over at være god og følge dem der er fürerskikkelser her – ingen nævnt ingen glemt.

  Denne ekstase har i de sidste 30 år medført udbredt meningsterror og løgn om og manipulation af anderledes tænkendes ytringer og ideer og ødelagt medieverdenens reelle ytringsfrihed og uafhængighed.

  Tiderne minder i uhyggelig grad om det der foregik i 1930´erne og som kulminerede i det meste af WW2. Medløberi indtil man fandt ud af, at man holdt med den tabende part.

  Desværre er tiden en anden og det ser ikke ud til at de ekstaseramte har fattet hvad de har gang i og hvor deres grænseløse tilbedelse fører hen….

  Den fører netop til ophævelsen af alt det de står for og tror de kæmper for – deres ytringsfrihed, deres demokrati, deres velfærdsstat, deres sikkerhed, deres muligheder som menneske, ligestilling mellem kønnene osv. osv.!

  De kommer på den hårde måde til, at lære at bøje sig, vende den anden kind til og gå skælvende af rædsel ind i monokulturens middelaldermørke, til tonerne af islamisk hadefulde råb og “muslimsk rap-musik” fra deres mobil/tablet m.m.

  Desværre er vi andre nødt til at følge med, hvis vi ikke inden har set skriften på væggen og fået vores værdier realiseret, så vi kan flygte til et islamfrit sted på kloden.

  God fornøjelse med fremtiden….motherfuckers!

  Kommentar by Black Watch — 13. december 2015 @ 23:34

 5. Lad os ikke misbruge historien. Tyskerne kom til Danmark fordi det af militærstrategiske grunde var en fordel for dem at kontrollere Danmark, og de repræsenterede en kulturnation. De kom ikke for kolonialisere os. Måske var det godt, at Tyskerne kom, så vi undgik, at Allierede gik i land på den jyske vestkyst.

  Det, der sker nu, er tusinde værre end den tyske besættelse.

  De Allierede stod for demokrati. I dag kan vi se, at demokrati ikke dur. De fleste mennesker er nogle sentimentale idioter, der rask væk vil forære deres land til afrikanere og muslimer, blot de ser et par “flygtninge”-børn i tv. Kun en national bevidst elite har fortjent at regere Danmark.

  Når jeg ser den unge smukke Marion Le Pen kan jeg ikke lade være med at hade antiracister som pesten. Jo fandme, gu’ er der forskel på folk.

  Kommentar by Søren Andersen — 14. december 2015 @ 00:32

 6. Ved Europa-Parlamentsvalget 1984 stillede hun op for Venstresocialisterne, og senere til Folketinget, men opnåede ikke valg.

  https://da.wikipedia.org/wiki/Annegrethe_Rasmussen

  Kommentar by Hodja — 14. december 2015 @ 00:42

 7. “Udemokratiske strømninger” .. det må være Enhedslisten hun tænker på.

  Kommentar by Jan — 14. december 2015 @ 04:05

 8. De har snart ikke mere at skyde med.
  Det er det samme igen og igen der bliver hevet frem af skufferne.
  I usa løber de rundt som hovedløse høns over Trump:-). Det er simpelthen priceless.
  Når man ser på ulideligt selvgode Hollande og åbenlyst selvfede Sarkozy i frankrig er det utroligt at Marine og Marion ikke fuldstændig har knust dem ved regionalvalgene.
  12-15 års vestlig indoktrinering i de offentlige socialist skoler er ikke lige sådan at slette…..desværre.

  Kommentar by Frank Hagmann — 14. december 2015 @ 09:51

 9. Hvis jeg skulle vælge mellem Marion Maréchal-Le Pen og Svend Aukens eks-kone Bettina Heltberg, ved jeg godt, hvor jeg ville sætte mit kryds!

  http://politiken.dk/kultur/ECE2974283/er-det-ok-at-raabe-nazist-i-afmagt/:

  Bettina Heltberg sammenligner regeringens udlændingestramninger med nazismen. Hun føler stor afmagt ved disse stramninger og en “til kvalme grænsende sorg”.

  Dette er opmuntrende. Bettina Heltberg og hendes slags er i defensiven. Omvendt kan man dårligt sige, at Lars Løkke er i offensiven – han er mere i en permanent tilstand af off-side. Men tiderne skifter!

  Kommentar by Boethius — 14. december 2015 @ 10:37

 10. Det der ‘ingen ende har villet tage’ er jo EU’s og ‘åbne grænser’, og ‘idag er vi alle muslimer’ typernes hærgen de sidste mange år.

  Nu er der kommet modstand, sådan er demokratiet. Annegrethe kan ærgre sig over at den fløj ikke kom helt i mål uden modstand.
  Vi andre kan ærgre os over at det formodentligt er for sent.

  Kommentar by mb — 14. december 2015 @ 11:21

 11. Plejer Annegrethe Rasmussen ellers ikke at være ‘genoprettet’ som selvstændigt tænkende efter mange års ærligt ikke-offentligt støttet journalistarbejde i USA? De er jo på den anden side også førende derovre i PC?

  Der stå under artiklen i Altinget, at hun “er korrespondent i Washington DC. Hun skriver blandt andet for Altinget: usa og Information. Hver anden fredag skriver hun klummen ‘Skud Derudefra’ i Altinget.” (Og vi ved jo hvor skydegale, de er derovre! :-)

  Hun ’skal jo leve af lortet’, så mon ikke hun har tilpasset ‘tonen’ til de danske købere – jeg mener, jeg har set hende flere gange i DRs nu døde Deadline og skal man det, skal man jo sendes under de rødes åg (mittere sub iugum proletarian)

  Paradoksalt så venstrefløjen svælger i nazisme, når de taler om Marine le Pen og Marion Maréchal-Le Pen. (Personligt kommer jeg spontant til at tænke på Jeanne d’Arc)

  Mig bekendt har de ikke myrdet nogen, mens der i højre-venstre alliancen, der har rottet sig sammen imod dem er troende tilhørende den kommunistiske verdensbevægelse, der i forrige århundrede aflivede mere end 100 mio mennesker blandt egne medborgere ved straks-nakkeskud eller pint ihjel i dertil indrettede kz-lejre.
  Det bliver aldrig nævnt med ét ord i DR/TV2, når de heltemodige, der gør fællse front mod de to franske blondiner, hyldes.

  Et det løgn, når jeg mener, at man kan høre på de søde DR/TV2-journalistpigers stemmer at de ææælllsker franske venstreorienterede?
  Der er gået andet end hektolitervis fransk rødvin til at skabe den bøhmand! :-)

  Kommentar by A-mad — 14. december 2015 @ 11:39

 12. I øvrigt morsomt at hendes Wiki IKKE fortæller at hun blev afskediget fordi hun havde plagieret en leder fra en anden avis!

  Kommentar by Santor — 14. december 2015 @ 11:56

 13. Så i farten, da jeg via linket skrålæste Bettina Heltbergs ‘oprop’ i Politiken (har hun forladt socialdemokratiet til fordel for (national?)socialisterne?):

  “KULTUR 9. SEP. 2015 KL. 21.24
  Bo Lidegaard: Dengang tænkte vi ikke som Thulesen Dahl, men som Churchill og Eisenhower
  Er sammenligningerne mellem Anden Verdenskrig og nutidens flygtningestrøm gangbar? Chefredaktøren opridser det historiske perspektiv.” Ha-ha, det hykleri er til at dø af grin over.

  Det er jo lodret løgn af Bo Lidegaard (som sædvanlig)

  “Politiken i leder 28. april 1940: Winston Churchill er en farlig mand
  Den 28. april 1940 var Danmark besat på fjerde uge. Englænderne anført at Neville ‘Peace in our time’ Chamberlain var stadig premiereminister, mens Winston Churchill pressede på for at undgå at tyskerne satte sig på den for rustningsindustrien så vigtige norske jernmalm.
  Politiken havde denne dag dedikeret flere sider af avisen til flere ‘dybdegående’ artikler om risikoen for yderligere ekskalering af kamphandlingerne, hvor de fra start til slut godtog tyskernes standpunkt. Danmark var besat, og samarbejdspolitikken var i fuld gang. Ikke bare som en beklagelig, men nødvendig beslutning – men på Politikens chefredaktion tilsyneladende som et ønskværdigt samarbejde, som kunne sikre at Chamberlain fik ret.
  Her et par citater fra leder-artiklen [s. 7]:
  I denne krig som søgte sin Valplads, havde man fra Vestmagternes Side i visse Krese sat sig fast i den Opfattelse, at de skandinaviske Lande egnede sig som en Operationsbasis mod Tyskland. I Pressen og i Taler gjorde man sig i disse Krese den Betragtning gældende, at der var Ingen Grund, at de nevtrale Lande ikke skulde tvinges til at tage Standpunkt for eller imod.
  Der er meget, som tyder paa, at Churchill delte disse Betragtninger…
  Hvis den italienske Presse har Ret i sin Bedømmelse af de engelske Modreaktioner i Norge, og den engelske Landgang viser sig at være Gallipoli-Eventyret om igen, vil England for anden Gang i en stor krig høste den Lære, at Winston Churchill er en farlig mand.”

  Bemærk at Politiken med Erik Scavenius i spidsen og med en redaktørlakaj a la Bo Lidegaard som pennefører udover at svine tyskernes hadefigur, Churchill, også af fuldt hjerte tilsluttede sig tyskernes udlægning af, at tyskerne var her aht freden og derfor ikke var i krig med Danmark (hvad de jo vitterligt ikke var), men at de var ønsket af os for at beskytte os mod de krigsgale englændere.

  http://www.uriasposten.net/archives/826

  Kommentar by A-mad — 14. december 2015 @ 12:04

 14. Nu er også alle Europas venstre snoede intelektuelle i gang med at tilsvine Donald Trump med at han ødelægger USA’s omdømme.
  Tonen og tab af anseelsen fra det gode selskab er den sidste udvej, når man er uden faktuelle argumenter

  Kommentar by Menig 442 — 14. december 2015 @ 13:12

 15. Knud Foldschack og den anden pladderhumanist, der var i P1 søndag eftermiddag, mener man sparker nedad når man kritiserer Islam, eller tegner Muhammed med bombe i turban. De to mener man træder på en minoritet, selv om Islam er en verdensreligion med ca. 1,6mia tilhængere.
  På den anden side mener de man sparker opad mod en “stormagt” i skikkelse af Inger Støjberg, der markerer sig stærkt i indvandrerdebatten.

  Det er pladderhumanisters livssyn. Beskyt Islam, men bekæmp danskheden, vores frihed og velstand.

  Kommentar by k.m. — 14. december 2015 @ 14:41

 16. Elitære partier blæser på vælgerne, som de anser for at være ubegavede

  Populistiske partier lytter til vælgerne

  Jeg ved godt, hvem jeg helst vil stemme på…

  Kommentar by Jern Henrik — 14. december 2015 @ 18:26

 17. Hvor er det da godt og positivt, ja ligefrem livsbekræftende at per soner som Bettina Heltberg og Annegrethe Rasmussen går amok og afslører sig selv

  Det viser jo bare at kulturradikalismen er døende og der er indtrådt en folkelig besindelse i forhold til hvem vi er som folk.
  En besindelse man også ser i Ungarn. Sverige. Frankrig osv…

  Utopiernes tid er ved at være forbi og folkene kræver stop for flere sociale eksperimenter. Man kræver med andre ord virkeligheden genoprettet.

  Kommentar by Jac — 14. december 2015 @ 21:00

 18. Den europæiske venstrefløj er løbet tør for argumenter, så den prøver at skræmme modstanderne til tavshed ved hjælp af skældsord som nazist, fascist, racist, højreradikal, højreekstremist.

  Medierne spiller med, de kalder venstreekstremister for venstreorienterede, mens indvandringskritikere kaldes højreradikale og højreekstremister…

  Kommentar by Jern Henrik — 14. december 2015 @ 21:20

 19. http://journalisten.dk/altinget-dropper-korrespondent-efter-plagiat

  Altinget dropper Annegrethe Rasmussen efter plagiat fra The Economist!
  For netop omtalte artikel.

  Kommentar by Ung Konservativ — 16. december 2015 @ 16:45

 20. […] Det omtalte plagiat blev også omtalt på Uriasposten som et eksempel på venstreekstremes (de to andre var Bettina Heltberg og en ukendt svensker) belyvninger af hele befolknings grupper med nazisme, her. […]

  Pingback by Taget i plagiaisme igen | Undskabens Hotel — 16. december 2015 @ 17:24

 21. Så røg hun i fedtefadet igen:

  “16. december 2015Kommentarer (0)

  Journalist Annegrethe Rasmussen vil ikke fremover skrive i Information. Vi har opsagt freelancesamarbejdet, efter at det er kommet frem, at Annegrethe Rasmussen i en analyse bragt på altinget.dk har viderebragt væsentlige dele af en leder i tidsskriftet The Economist uden kildeangivelse.”

  Mere Plagiatfrue end Diplomatfrue…

  Kommentar by Odo — 16. december 2015 @ 21:37

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper