16. august 2009

Chefpolitiinspektør Per Larsen: Balvigs statistik “giver desværre ikke det rigtige billede

Udviklingen i kriminalitetsniveauet er et af de emner, hvor venstreorienterede forskere har sat sig tungt på fortolkningen. Selvom eksempelvis voldskriminaliteten i disse år når historiske højder (faktor 6 ift. 1960), så er det helt andre toner der rammer medierne.

Flemming Balvig og andre krimonologer mener antallet af anmeldelser giver et misvisende billede, og anvender derfor ‘offerundersøgelser’, dvs. undersøger risikoen for at blive udsat for vold, ved personlige interviews. Så selvom flere anmelder kriminelle hændelser, så kan Jyllandsposten headline med Danskere mindre ramt af kriminalitet (13/11-08), og referere Flemming Balvigs konklusion, “Danskernes risiko for at blive udsat for kriminalitet i form af tyveri, hærværk eller vold er faldet markant… de seneste år.”.

Såvidt forhistorien. En modsatrettet historie i dagens Politiken – Borgerne fortier grov kriminalitet .

“Borgernes ulyst til at indvie politiet i deres oplevelser er særlig stor i forhold til forbrydelser som narkotika, chikane, hærværk og trusler. Men også når det gælder vold, er mange utilbøjelige til at anmelde episoden. I hvert fald svarer 70 procent af dem, der efter eget udsagn er blevet fysisk forulempet, at de ikke er gået videre med sagen.

Undersøgelsen afdækker samtidig, at problemerne er særligt fremherskende på Indre Nørrebro…

Ifølge chefpolitiinspektør Per Larsen fra Københavns Politi har opfattelsen hidtil været, at det såkaldte mørketal var på vej ned, og at borgerne ikke mindst i voldssager var blevet bedre til at indberette…

»Kriminalstatistikkerne giver desværre ikke det rigtige billede, og særligt for de alvorlige forbrydelsers vedkommende er det alvorligt, når folk ikke anmelder deres oplevelser. Nogle tror, at det er farligt og frygter for deres sikkerhed. Andre tænker måske, at det ikke vil føre til noget resultat. Det skal vi virkelig til livs. Hvis nogen forpester et område, er det frustrerende, at politiet ikke får noget at arbejde med«, siger Per Larsen.”

Det lyder logisk. Hvor alternative magtstrukturer opstår, mister politiets autoritet, og anmeldelse giver ikke nødvendigvis mere tryghed for den enkelte. Københavns Kommune lancerer snart et såkaldt ‘Tryghedsbarometer’, som skal opfange mørketal – Integrationsborgmester Jakob Hougaard er især obs på hatecrimes, “hvor minoriteter ikke anmelder overfald”. Det skal nok trække overskrifter.

Oploadet Kl. 13:02 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/7136/trackback

21 Comments »

 1. Magtens sum er som bekendt konstant.

  Vores nordiske version af demokrati er opbygget på tillid, ligeværd og retsprincipper, og er ikke gearet til massive horder af afstumpede individer udenfor alle mulige slags rækkevidder.

  Yderligere skal til ovenstående tilføjes, at mange mennesker undgår store områder i København af frygt for overfald. Det er kommet til indenfor de seneste år.

  Mange lokale beboere går ikke på gaden af frygt for overfald. Det er kommet til indenfor de seneste år.

  Butikker og hoveddøre udstyrer i stigende takt deres ejendom med alarmer og gitre, og forsikrer sig for formuer. Det er kommet til indenfor de seneste år.

  Og så er den store, glade forbrødring af den ganske verden først lige begyndt.

  Der kommer mere til indenfor de kommende.

  Kommentar by DeTreAber — 16. august 2009 @ 13:23

 2. Trylleordene “…i de senere år…” kan afspejle mindre statistiske udsving, som efterfølgende fordrejes til ukendelighed af “eksperterne” i det multikulturelle paradis.

  Fakta er at volden og især den grove indenfor se sidste 30 år er eskaleret uhæmmet.

  Kommentar by Limewoody — 16. august 2009 @ 13:23

 3. En ordentlig regering havde sørget for, at vores skattekroner ikke gik til sådanne fantaster som Flemming Balvig og den slags samfundsnedbrydende elementer.

  Kommentar by Fritz — 16. august 2009 @ 13:39

 4. Balvig!
  Min bare!
  Og hvad er det nu ham der eksperten i strafferet ved Københavns Universitet hedder?
  Ham der er i besiddelse af den ultimative sand om straffelovsovertrædelser, eller rettere: Hans udsagn om at aldrig har der været mindre vold i samfundet.
  Og han er underviser.
  SUK

  Kommentar by Vagn Jensen — 16. august 2009 @ 13:55

 5. Jeg ser da socialist-bødlens jakob hovedløsgård’s forslag om hatecrimes registreret SÅVEL som jihadcrime forbrydelserne.

  Alt andet er ensidigt!

  Kommentar by li — 16. august 2009 @ 14:03

 6. Vis hate-crimes skal registreres skal man holde os til realiteterne:

  98% af dem bliver begået mod “danskersvinene” og “danskerluderne”.

  Kommentar by John — 16. august 2009 @ 14:14

 7. @4 John
  Sorry, men hadcrime ordet ER erobret! af vensterfløjs fascister, og betyder ensidig forståelse for simple krænkninger såsom tegninger og kritik af koranens jihad imod vantro.
  Derimod har vi brug for registrering af jihadisternes terror og voldsparathed imod os vantro.
  Men så langt må de politiske korrekte ikke strække sig, ifølge EU’s snart gældende strafferamme, der frit kan fortolkes af div EF og menneskerettighedsdomstole, der ikke er demokratisk valgt, udøver sine “politiske domme” overfor os underlagte vantro EU-borgere!
  Således har jihadisterne frit spil, mens vi vantro kan havne 2 til 3 år i spjældet for at “hate-udtale” os om kvindeundertrykker idelogien iSLAM!
  Derfor bekæmp iSLAM, og råb op om jihadisternes vold imod vantro!

  Kommentar by li — 16. august 2009 @ 14:37

 8. I know.

  De neo-humane er ligeså meget islamister som islamisterne dem selv. Alt der kommer i vejen for deres elskede islam skal af vejen.

  Det vil svarer til man ikke måtte rette kritik af nazismen, slavehandel, eller stalinismen. Tro mig. Den næste ekstremer er kommet for os mostandsmænd. Først var det nazisten. Så var det kommunisten. Nu er det den neo-humane fascist der elsker at undertykke nationaliteter, og sætte andre i kæder.

  Er der nogle der ved hvad fobi for andres holdninger hedder?

  Kommentar by John — 16. august 2009 @ 14:50

 9. Tjek det link jeg gave til ekstra bladet i Ritzau-reporten artiklen på Urai om den nedkørte pige.

  Det viser at de neo-huamne, ikke vil have at man kritiksere deres hellige hadefulde religion. Ligesom Hitler heller ikke så at man gjorte nogen modstand mod nazismen. De fungere som mini-goebbles. De vil ikke engang have at man kritiksere ekstremisterne af denne udøvende religion, fordi de selv er nogle, og fordi de neo-humane fundementalister vil gøre alt hvad der skal til for at sætte folk i kæder. Xenofobiske EU er et af dem. EU gør alt for at udslette nationaliteter og deres kulture. F.eks Danmark, og Sverige.

  Huske på ordet neo-human når du snakker med en af disse ekstremer. Det er alt hvad de skal reduceres til neo-human. De fortjener intet, det er 0,1% vi taler om. Og alle disse sidder i medie og underholdningsbrancen. Humanist er alt for godt. Når de neo-humane kan pådutte andre med slavelabels, så kan dem der tror på frihed og demokrati vel også.

  Kommentar by John — 16. august 2009 @ 15:00

 10. […] […]

  Pingback by 7 ud af 10 kbenhavnere anmelder aldrig vold (16.08.09) | Altermedia Danmark — 16. august 2009 @ 17:05

 11. […] I en ny kortlægning af trygheden og kriminaliteten i København svarer et flertal, at de ikke anmelder forbrydelser som vold, trusler og hærværk. Syv ud af ti københavnere, der har været udsat for vold, anmelder aldrig overgrebet til politiet. I sager om trusler, narkotika og hærværk er tallet endnu højere. I den hidtil største undersøgelse af trygheden blandt hovedstadens borgere svarer et flertal af dem, der har været offer for en forbrydelse, at de ikke er gået videre til politiet. Efter at have spurgt over 7000 borgere tøver Københavns Kommune og politiet ikke med at konkludere, at der må gøres noget ved problemet. Resultaterne af tryghedsindekset viser, at der er en høj forekomst af oplevet kriminalitet, som ikke bliver anmeldt . Rapporten offentliggøres i næste uge. Chefpolitiinspektør Per Larsen: Balvigs statistik “giver desværre ikke det rigtige billede […]

  Pingback by Borgerne fortier grov kriminalitet « Snaphanen — 16. august 2009 @ 17:19

 12. […] […]

  Pingback by Skyderi i Vollsmose.......... - Side 27 - Jubii Debatforum — 16. august 2009 @ 17:46

 13. Nu bliver det spændende at se, om Balvig/Kyvsgaard husker at inkludere denne undersøgelse i deres fremtidige rapporter.

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 16. august 2009 @ 21:10

 14. OT

  Kvindekamp er blevet en barbarisk sag og er slet ikke for kvinder der har sine ædlere dele kær. Der er ikke mere vestlige grænser for ‘ædel’ vildskab i Kvinfo. Forbudsfeministerne overgår sig selv.

  Kvinde(mod kvinde)kamp har bl.a. udviklet sig til noget så absurd som at være nogle kvinders kamp for forståelse for lemlæstelse af andre kvinders kønsdele og feminisme er bl.a. blevet til klitorisafklipnings feminisme:

  “Den svenske socialantropolog Maria Frederika Malmström har skrevet en afhandling om kvindelig omskæring i Cairo Just like couscous: Gender, agency and the politics of female circumcision in Cairo (2009), og hun peger på, at for de implicerede handler kvindelig omskæring ikke kun om patriarkalsk dominans, men også om kvindelig identitet, klassemæssigt tilhørsforhold og politisk modstand.”

  h t t p://www.kvinfo.dk/side/168/

  Kommentar by Janne — 16. august 2009 @ 21:55

 15. Janne

  Det er ser ud til, at den svenske meningsklasse er ved at berede vejen for, at svenske hospitaler af ‘humanistiske’ grunde og af hensyn til kvindernes ‘identitet’ og ’sundhed’ skal til at tilbyde kvinder omskæring på den svenske stats regning.

  Bare vent 5-10 år. Fagre nye verden.

  Kommentar by traveler — 16. august 2009 @ 22:08

 16. Thomas Bolding Hansen

  Det bliver spændende at høre, hvordan dit indslag bliver på Nomos høstmøde omkring indvandreres kriminalitet. Og måske også om forsøgene på at skjule og bortforklare virkeligheden a la Balvig og Kyvsgaard?

  Kommentar by traveler — 16. august 2009 @ 22:13

 17. 14.Janne

  Fy for pokker !

  Tænk hvis dette breder sig i takt med islamiseringen – for hvordan stiller de Mellemøstlige muslimer sig til kvindelig omskæring ?

  Gu`ved om Asma er omskåret og broderet ….har lige set hende i en såkaldt diskussion med Ahrendtsen.

  Det kom der nu ikke nogen diskussion ud af det møde for det fik Asma Abdol Hamid forpurret ved hjælp af hendes retorik.

  Men hun sluttede med at erklære at for hende går Koranen og Grundloven hånd i hånd og at demokrati og islam sagtens kan forenes !

  Så kan man altså næsten ikke lyve stærkere end det hun der præsterede!

  Men måske hun kalkulere med at danerne ikke aner en bønne om hvordan det forholder sig indenfor islam i forbindelse med menneskeskabte regler og love versus de af Allah givne, der er at finde i Koranen .

  Det er lige ved det er en fornærmelse af de vantro danere hun der præsterer!

  Kommentar by Vivi Andersen — 16. august 2009 @ 23:12

 18. 16 Se angående Kyvsgaard er der så vidt jeg husker, et ikke særligt gammelt forsøg på (fra dette årti) at påstå at ikke-vestlige indvandrere ikke er mere kriminelle, end andre.

  Der mange måder at omgå overrepræsentationen på,f.eks. ved at blande dem med kinesere som har et kriminalindeks på noget alá 0,40 procent af vores.

  Eller ved at blande dem med alle indvandrere, inklusive vestlige, hvilket får problemet til at lyde minimalt, dog ikke mere end at indvandrere over en hat stadig står for 20 procent af alle domme.

  Seks udvalgte muslimske lande og indvandrere kun, står dog alene for mellem 9-15 procent af den grove kriminalitet, på trods af at de kun udgør 1,8 procent af befolkningen, eller omkring 3 procent af de unge 18-42 årige.

  Jeg vil vove den påstand at det bliver værre, eftersom de forsamler sig i ghettoer og udviklingen spreder sig som ringe i vandet.

  Balvig har fået mange poster på min blog, bare se under tagget Balvig, hvor høj grad jeg får tid til ham, ved jeg ikke.

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 17. august 2009 @ 00:24

 19. @9 John: Hvor kan man købe det du ryger?

  Kommentar by Anna Lyttiger — 17. august 2009 @ 02:16

 20. Anmeldt kriminalitet og faktisk kriminalitet er selvfølgelig to forskellige ting – forskellen er et mørketal. Rapporteret kriminalitet i repræsentative interviewundersøgelser og faktisk kriminalitet er selvfølgelig også to forskellige ting – forskellen er at ikke alt fortælles eller for meget fortælles og følsomheden er forskellig – sat på spidsen var det et tilfældigt skub af én, der var ved at snuble eller var det et overfald? Hvis folk føler sig mere utrygge er det så pga hetz i medierne eller er frygten reel? Noget kriminalitet går givetvis op i disse år, mens andet går ned – og utilpassede, muslimske indvandrere er kun en brik i den samlede udviklin. Men vi ønsker at vide hvor meget mere kriminelle unge, muslimske mænd er end unge danske mænd. Hvis vi bare kunne se i statistikken, hvem der er muslimer. så kunne vi kombinere den med andre data f.eks. om kriminalitet og de øvrige: Køn, alder, indkomst, uddannelse osv, så var vi da kommet så langt. Ex. muslimske mænd under 30 og ikke-muslimske mænd under 30. Det er den sammenligning, der ikke er mulighed for, fordi man ikke må registrere folks religiøse baggrund. Forklar det hvem som kan? Jeg tror personligt det er fordi man ikke ønsker at kende sandheden om muslimske unge mænds kriminalitet? Hvad skulle det ellers være? Læs Nicolai Sennels: Blandt kriminelle muslimer. Trykkefrihedsselskabet 2009, for et mere nuanceret syn.

  Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 17. august 2009 @ 14:11

 21. Af hensyn til de danske borgeres sikkerhed må de mange kriminelle udlændinge udvises hurtigst muligt. Det er iøvrigt det eneste, som de kriminelle udlændinge frygter/har respekt for.

  Kommentar by Poul — 18. august 2009 @ 21:07

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper