24. december 2015

DJ: Den Korte Avis er amoralsk og bør ikke få mediestøtte – Forkert at fyre Annegrethe Rasmussen…

For et par uger siden fik forskningsminister Esben Lunde Larsen det glatte lag i medierne, fordi han havde sjusket med sit speciale. Senere fulgte en sag mod sportsjournalist Michael Qureshi, der gennem en årrække systematisk overtrådte presseetiske regler, og eksempelvis forfalskede citater. Han er relativ ukendt, men det var ham der tidligere på året fældede Manchester Uniteds danske talentspejder på grund af islamkritiske Facebook-opdateringer.

Månedens største plagiatsag må dog have Annegrethe Rasmussen som hovedperson. En tidligere VS’er, der uvist af hvilken årsag nyder stor anseelse i borgerlige kredse. Hun har netværket, og som man kunne se seneste udgave af Presselogen på TV2 News, så bliver hun ikke pludselig venneløs, blot fordi hun overtræder presseetiske regler. Ja, som Morten Uhrskov har påvist, sågar har forsøgt sig med modsatrettede bortforklaringer.

Herunder to citater fra Lars Werge, formand for Dansk Journalistforbund. Det hører med til historien, at Den Korte Avis’ mediestøtte i 2016 udgør 5,8 promille af den Dagbladet Information får. En af tre statsstøttede medier der betaler løn til Annegrethe Rasmussen.

“Vi mener, at man bør tilmeldes Pressenævnet for at få mediestøtte. Den Korte Avis illustrerer den problematik… Journalistik og mediers kvalitet bliver blandt andet målt på den etik, man har. Det kan for eksempel gælde, om man spørger den angrebne part i en artikel og ikke kommer med umotiverede angreb. Jeg synes, det er helt indlysende, at et medie skal have styr på etikken for at få mediestøtte. … Et medie skal have en vis kvalitet for at få mediestøtte. (Lars Werge til Journalisten, 8. december 2015: DJ kritiserer, at Den Korte Avis får mediestøtte igen

“Det er simpelt hen for smart! Det er bare for letkøbt! Det var min første reaktion, da jeg onsdag aften på vej hjem læste om tre mediers opsigelse eller suspendering af samarbejdet med Annegrethe Rasmussen. Først Altinget, så dagbladet Information og til sidst vores fagblad Journalisten. Opsigelser som i mine øjne sker alt for hurtigt og kun med egen damage control for øje. Det vidner om en noget nem flugt fra de redaktionelle forpligtelser. Alle tre steder har Rasmussen fungeret som skattet meningsdanner, debattør og blogger i årevis med dyb indsigt i fx amerikanske forhold. Men en fejlagtig disposition fra hendes side – hun havde brugt samme formuleringer og argumentation som en leder i tidsskriftet The Economist – førte til ovennævnte eksekutioner på stribe. … Tillid er naturligt nok alfa og omega for medierne. Det er sådan set det, som etablerer den faste kontakt til læserne og brugerne, og tillid må ikke brydes. Men kære redaktører, både de nævnte og andre, der kan føle sig opildnet af forløbet: Tillid handler også om at vise jeres ansatte tillid.” (Lars Werge på Facebook, 17. december 2015: Letkøbt afstandtagen til journalist; via Journalisten.dk, DJ-formand: For letkøbt at droppe Annegrethe Rasmussen)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/71488/trackback

15 Comments »

 1. Esben Lunde har min fulde opbakning, men det er jo ligegyldigt for ham. Pressen er efter ham, fordi han er kristen og tror på Bibelen, også skabelsesberetningen. Det må man ikke i dag, uha! Nej, man skal hellere tro, at man stammer fra en grim abe eller en blå fisk, som engang levede ud for Madagascars kyst!! Ja, det er sandelig også intelligent at tro på… Jeg tror på Skabelsesberetningen.

  Venstrefløjsere forsøger at knække Lunde Larsen eller få ham miskrediteret i en sådan grad, at han må gå. De ville ikke genere ham, hvis han var muslim.

  Kommentar by Andersine — 24. december 2015 @ 13:31

 2. Som den lille dreng udbryder da han ser Kejseren, jamen han har jo ingen tøj på, gardinerne måtte jo falde for de statsstøttede medier en dag, der har jo aldrig været plads til alle disse Højskole uddannede journalister i skatteyder overbetalte stillinger, så nogle højtbetalte journalister må jo stjæle andres løgne samt fordreje sandheden om den negative påvirkning af ikke Vestlig indvandring til Danmark, der vil sikkert dukke mere nøgenhed op i nær fremtid, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 24. december 2015 @ 13:54

 3. Halloo Arbejderen får også mediestøtte, en partiavis for Danmarks Kommunistiske Parti, et parti som gennem sin deltagelse i Enhedslisten går ind går ind for en revolution i Danmark om nødvendigt ved brug af vold! De får ca. 1,6 mio! Den korte avis får ca. 150.000 kr. Uriasposten får 0,00 kr. Snaphanen får 0,00 kr. Ekstrabladet og BT får over 17 mio. Og det er jo i virkeligheden bare halvpornografisk rendestens journalistik.

  Kommentar by Robert R — 24. december 2015 @ 14:14

 4. Boykot Løgnerpressen brug adblock

  Får modkraft.dk ikke også mediestøtte?

  Den korte avis er da i det mindste ret tydeligt varedeklereret, det samme kan ikke siges om resten af den venstreorienterede medieverden.

  Kommentar by Geert — 24. december 2015 @ 15:52

 5. -> Robert R 14:14

  Ud over den eksorbitante mediestøtte til Ekstrabladet lever bladet – og dermed Politiken – af ‘massage’-annoncer. De fleste kan nok gætte, hvad disse går ud på.

  Nå, gode dage til alle, der ikke skal på arbejde. Som ikke arbejder på hospitaler, i hjemmeplejen, i diverse redningskorps eller politiet, hos bus- og togselskaber, it-supportere ved væsentlige systemfunktioner og de talrige andre, der holder samfundet kørende, mens andre tror, at alle har fri de næste fire dage.

  Kommentar by Henrik Petersen — 24. december 2015 @ 17:42

 6. INGEN bør få støtte. Uanset hvad støtten kaldes.

  Kommentar by Nielsen — 24. december 2015 @ 23:02

 7. Kære DJ er det ikke lidt tættere på sandheden, at du mener Den Korte Avis ikke skal have mediestøtte, fordi du er politisk uenig med den? Sådan er det med røde journalister, I dækker jeres knægtelse af ytringsfriheden ind under et tyndt lag moraliserende fernis! Alle medier laver fejl! Både Politiken Information og Den Korte Avis! Sandheden er nok snarere at du behøver et figenblad for at argumenterer for at det kun er venstreorienterede medier som skal have støtte.
  Hvis der skal være mediestøtte, og det syntes jeg dybest set ikke, så må det være i henhold til det antal der faktisk læser bladene/siderne! Så vil du se Uriasposten og Snaphanen komme på banen!

  Kommentar by Robert R — 25. december 2015 @ 07:08

 8. Dobbeltmoralen er lårtyk….

  Kommentar by ny kommentator — 25. december 2015 @ 10:42

 9. “Et medie skal have en vis kvalitet for at få mediestøtte” Ha

  Foruden boulevardpressen synes jeg, at DR1 alt for ofte er under lavmål – moralsk såvel som journalistisk. Et pænere udtryk er: Politisk korrekthed.

  Seneste bundskraber var den 23. dec., hvor der var et indslag om julevenner i den tidlige DR1 tv-avis:

  Det var noget om en iraner, der havde levet 5 år på Thyregod asylcenter, fortalte speakeren. Så ved man, at det er en afvist! asylansøger, der efter så mange år med sikkerhed havde fået afslag både i 1. og 2. instans på sin asylansøgning. Alligevel blev han præsenteret som asylansøger – ikke som afvist asylansøger. Den lille undladelsesløgn for at få historien skruet rigtig på plads.

  Så blev den afviste asylansøgers danske juleven præsenteret – en skilt kvinde (ak selvfølgelig), der skulle holde jul med sin ex, sin søn samt den afviste asylansøger. Om minsandten om hun ikke stod og lavede halalmad for at please sin muslimske gæst. Altså stå frem i DR1 og afvise den danske julemadstradition for at lefle for den fremmede gæst.

  Der var ingen journalist, der stille kritiske spørgsmål, hvorfor hun på forhånd droppede de danske traditioner; og der var ingen journalist, der spurgte den afviste asylansøger, om han i forbindelse med ønsket om at leve i Danmark også ville tilpasse sig danske madtraditioner. Nej, hele indslaget var en fuck-finger til dansk kultur og mediepropaganda for at dhimmificere julen for at vise hensyn til den muslimske gæst. Chokerende amoralsk af helvedet til.

  Det, man ikke mindst undrer sig over, er hvordan tv-avisen overhovedet finder frem til denne dhimmi-historie. Man aner hvilke triste kriterier, der journalistisk ligger bag, for, at historien accepteres til en hovedhistorie i tv-avisen.

  Og man væmmes, fordi man ved, at der aldrig ville komme en historie, hvor journalisten virkelig vil Danmark og danske traditioner, og derfor finder et indslag, hvor asylansøgeren virkelig vil Danmark og danske traditioner. Hvis journalisten af en eller anden grund presses til en sådan historie, bliver hans modtræk garanteret at understrege, at det bare er en desperat afvist asylansøger, der vil nedlade sig til hvad som helst for at få asyl.

  Kommentar by traveler — 25. december 2015 @ 14:12

 10. Dansk Samling vil opsige FN´s flygtningekonventioner

  https://www.youtube.com/watch?v=7zDYzSt83Q8

  Hvad er Dansk Samling?

  https://www.youtube.com/watch?v=EX_F3Bv4dFQ

  Kommentar by Ung Konservativ — 25. december 2015 @ 14:25

 11. En retorisk analyse af Annegrethe-gate
  Spin dit skræl som Annegrethe
  Daily Snow Leth, Redaktør Retorikmagasinet
  fredag d. 25. december 2015
  ht tp://www.kommunikationsforum.dk/Pages/Article/Article.aspx?metaObjectId=182260

  Kommentar by anno — 25. december 2015 @ 15:12

 12. Er der mon ikke nogen redaktører, der burde have checket Annegrethe Rasmussen og Michael Qureshi, som ikke gjorde det, i sidstnævnte tilfælde i årevis, og som derfor også burde have fået silkesnoren?

  Kommentar by mb — 25. december 2015 @ 16:03

 13. Annegrethe Rasmussen er blevet taget med fingrene i kagedåsen og ikke for første gang. Hun betragter sine læsere som dumme og antager at hvis bare hun copy-paster fra engelsk-sprogede aviser, så er der ingen som opdager det.

  Sjovt iøvrigt som gamle venstrefløjsfolk ynder at bosætte sig i USA. Savage Rose vekslede flittigt mellem støtteoptrædender i Albanien og årlange ophold i Los Angeles uden at de anså det for den mindste smule mærkværdigt.

  Kommentar by Olé — 25. december 2015 @ 21:28

 14. Den omgang luderjournalistik, som løgnepressens slimede rotter leverer, er uendelig mange gange ringere, end artiklerne i Den Korte Avis.

  Når jeg læser om al det lort, som journalisterne på løgnepressen leverer, tænker jeg på, hvor rigtigt det dog var, at Balder i et indlæg for et par måneder skrev, at koncentrationslejre har deres berettigelse i velordnet samfund.

  Kommentar by Anonym — 25. december 2015 @ 22:12

 15. Hvad med at udvide Det Etiske Råds beføjelser og underlægge medierne det allerede nedsatte Etiske Råd?

  “Det Etiske Råd arbejder ud fra respekt for menneskets og kommende generationers integritet og værdighed samt respekt for naturen og miljøet.Rådet rådgiver Folketinget, ministre og offentlige myndigheder om de etiske spørgsmål.

  Ved begyndelsen af hvert folketingsår og efter afholdelse af folketingsvalg nedsætter Folketinget et udvalg på 9 medlemmer. Udvælgelsen af medlemmerne til Det Etiske Råd foregår ved, at ovenstående udvalg udpeger 9 medlemmer, som dog ikke må være medlem af Folketinget, en kommunalbestyrelse eller et amtsråd. Indenrigs- og sundhedsministeren udpeger 4 medlemmer, miljøministeren udpeger 1 medlem. Ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri udpeger 1 medlem. Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling udpeger 1 medlem. Økonomi- og erhvervsministeren udpeger 1 medlem.” :-)

  Kommentar by A-mad — 26. december 2015 @ 17:02

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper