26. december 2015

RUC-forsker: “Vi bør droppe løgnen om, at julemanden er en rigtig person, der kommer med gaver…”

For et par år siden mente samme, at det var umoralsk at spise kød. Han er selv vegetar, og kunne anbefale ‘falafel’. Jeg gætter på han er ateist. Fra BT – Opsang fra kulturforsker: Løgnen om julemanden er skadelig for børn.

“… Rune Klingenberg Hansen, Ph.d.-studerende ved institut for kultur og identitet ved RUC, mener, at løgnen må stoppe. Julemanden findes ikke, og det kan være direkte skadeligt at bilde børn noget andet ind. Det siger han i et debatindlæg i BT torsdag.

Vi bør droppe løgnen om, at julemanden er en rigtig person, der kommer med gaver eller spiser den grød, der er blevet stillet frem. Det kan give børn en dårlig oplevelse, når de finder ud af, at julemanden ikke eksisterer…,’ siger Rune Klingenberg Hansen. …

‘Enkelte føler sig decideret bedraget. Løgnen skaber en risiko for mistillid mellem de voksne og børnene. Når man lyver for børn, lærer man dem også, at det er i orden at lyve,’ siger.”

(Politiken, Juleaftensdag 2015; Foto: Ballet Magnifique)

Oploadet Kl. 21:38 af Kim Møller — Direkte link26 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/71512/trackback

26 Comments »

 1. Han er jo klasse! Børnene bliver også skuffede over, at Klods Hans og Rødhætte ikke eksisterer?

  Kommentar by Snaphanen — 26. december 2015 @ 22:05

 2. Kære Rune. Skal du ikke sige det samme til muslimerne om Allah?

  Kommentar by Hodja — 26. december 2015 @ 22:09

 3. Da jeg så overskriften gættede jeg på at det var en kælling og jeg havde ret!

  Dit gæt på at han er ateist er sikkert rigtigt men ateister har ikke noget udestående med julemanden eftersom det er en fortælling til børn og det er vel omtrent det niveau han er på rent mentalt.

  Som Hodja skrive, kan han vække mig når han når til Mo og allah, det er der det bliver interessant.

  Kommentar by Santor — 26. december 2015 @ 22:26

 4. Har lige undskyldt overfor børnen, at jeg har brugt både julemand og tandfeen, de mente nu nok de havde luret den for mange år siden og at de var rimelig normale oppe i knolden. Måske er det bare på RUC man udvikler den slags jule ptsd

  Kommentar by Broholm (ordblind) — 26. december 2015 @ 22:30

 5. https://www.youtube.com/watch?v=hU8sWr-Ts14

  Kommentar by Hodja — 26. december 2015 @ 22:33

 6. De skatteyderbetalte RUC orakler kigger i krystalkuglen og kagler død og helvede over den Danske kultur, 100% socialistisk som de statsstøttede medier støtter op om, og på kanalerne giver de hinanden priser og kysser i multikulturens navn, Danmark har talent hvor halvdelen af publikummet er muslimer og resten af parnasset er islam venlige (en af regierne snaver en mullaskæg) i Danmark har talent, Revy Galla prisuddeling er socialistisk rygklapperi med uddeling af priser til de mest Inger Støjberg kritiske, afskaf alt offentlig støtte til socialistisk underholdning, det er ikke sjovt.

  Kommentar by emmagad — 26. december 2015 @ 23:07

 7. Jeg er ikke helt uenig med ham. Imidlertid er det nu ikke den værste løgnehistorie og heller ikke den mest urealistiske. At fortælle børn, at Muhammad rejste til himlen på en bevinget hest og i øvrigt kløvede månen i to dele, er en hel del værre når det handler om at fornærme deres intelligens. Det er cirka i samme kategori, som at fortælle dem at de hver søndag, spiser en del af en tømrer fra det første århundrede. Hvorfor ikke vælge at droppe alle løgnehistorierne? Hvorfor skal vi have respekt for sådan noget latterligt jernalder nonsens?

  Med hensyn til det at spise kød, så har han igen delvist ret. I den bedste af alle verdener, vil vi helt kunne undgå at påføre (potentielt) bevidste levende væsener, nogen form for ubehag. Imidlertid lever vi desværre ikke i en sådan verden endnu. Når vi får 3D printere der kan printe kød og andre former for mad, vil det dog være glædeligt, at vi kan slippe for at dræbe og slagte disse dyr, så vi hvad angår vores handlinger, kommer til at stå på et endnu mere solidt moralsk fundament.

  Kommentar by Kafirharbi — 26. december 2015 @ 23:13

 8. Ægyptiske soldater skyder (nøgen) mand, der går fra Gaza til Ægypten
  Ægypterne har ikke noget tilovers for Hamas og Gaza !

  Der er blevet optaget på video.
  MSM havde grædt snot i stride strømme, hvis det havde været Israel, der havde skudt ham. Da det er en arabiske stat, er MSM fuldstændig ligeglade.

  http://www.jpost.com/Middle-East/GRAPHIC-VIDEO-Egyptian-troops-gun-down-Palestinian-on-beach-who-crossed-Sinai-Gaza-border-438474?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

  Kommentar by sindsro — 26. december 2015 @ 23:25

 9. Findes de ting de lærer på RUC mon i virkeligheden, eller eksisterer hele det foretagende mon kun for ikke at skuffe naive børn? Det virker nogle gange sådan.

  Kommentar by per — 27. december 2015 @ 00:05

 10. Medie støtte ……DER er den hellige gral.. skal afskaffes, hippierne kunne ikke magte opgaven,…med folke oplysning ej heller “tids ånden , alt kan højre klik ses ub . måske proxy vp eller nzb for de dumme p2p- LUK den hippie rede ! asap .frit market LAD den Danske selv vælge uden TVANG.

  beklager teknik

  Kommentar by john M. — 27. december 2015 @ 00:31

 11. ALLE på RUC .er opfostret med …..OM natten løber og leger ALLE dyrene rundt i skoven og leger og snakker med hinanden.

  Hej jeg hedder Kim
  HEYA hedde yrsa

  Vi lega

  Kommentar by john M. — 27. december 2015 @ 00:33

 12. Vi tror ikke længere på julemanden, men på RUC tror de stadig på socialismen. De vil sikkert opleve det som et stort svigt den dag det går op for dem at socialisme er tyrani!

  Kommentar by Robert R — 27. december 2015 @ 00:41

 13. Hvad mener han med, at julemanden ikke findes?

  Kommentar by Arne Torp — 27. december 2015 @ 06:44

 14. Ret imponerende, at en “kulturforsker” ikke ved, at det er nisserne og ikke julemanden, man stiller grød ud til.

  Kommentar by Odo — 27. december 2015 @ 08:04

 15. Rune Klingenberg Hansen har vist spist godt med svampe.
  Nedlæg da den tosseanstalt i Roskilde, så udplyndringen af skatteborgerne bare kan bli’ lettet – lidt!

  Kommentar by Torben F. — 27. december 2015 @ 08:45

 16. Nogen burde fortælle ham at Karl Marx aldrig har eksisteret. Det er bare noget man har fundet på for at de små søde piger i Enhedslisten har noget at tro på.

  Kommentar by Sigwar — 27. december 2015 @ 08:57

 17. Skulle vi så ikke også droppe løgnen om, at muslimer kan bidrage med noget i Danmark eller at migranterne er flygtninge. De løgne skaber da om noget polarisering?

  Kommentar by Phil — 27. december 2015 @ 09:56

 18. Hvis han gerne vil afskaffe løgne kan han starte med en kampagne for en omdåb af sin arbejdsplads til “Institut for kultur- og identitetstab”.

  Kommentar by M — 27. december 2015 @ 10:35

 19. Jeg er hverken ateist eller vegetar, men jeg synes nu heller ikke, at man skal lyve for børn.
  Det er efter min mening vigtigt, at børn aldrig er i tvivl om, hvad der er virkelighed og hvad der er eventyr.

  Kommentar by Hertz — 27. december 2015 @ 11:23

 20. Han kan begynde med at fortælle muslimske børn, at Muhammed slet ikke er det ‘perfekte menneske’, som deres forældre bilder dem ind. Han voldtog den niårige Aisha, hvilket julemanden ikke just kan beskyldes for.

  Hvilken af de to anekdoter, synes du derfor det er vigtigst at få afviklet hurtigst muligt, lille RUC-Rune?

  Kommentar by Margrethe — 27. december 2015 @ 12:31

 21. BEKÆMP JULEMANDEN! SÆT EN PROP I SKORSTENEN!

  Kommentar by Nissen — 27. december 2015 @ 13:21

 22. Rune Klingenberg Hansen lyder som islamisterne.

  Kommentar by Liva — 27. december 2015 @ 14:29

 23. Han er fuld af pis og papir. Hvis forældre eller bedsteforældre har gejsten til at opretholde det fantasifulde ved vores jule traditioner så skal der bare køres på. Det er vigtigt for børnene at de føler julen er noget særligt og det ikke bare er gaverne under træet som betyder noget. Der er alligevel så meget man bliver løjet om eller man kun får en halv sandhed. At børnene finder ud af det senere i livet skader dem ikke, den sorg de udviser er fordi man mister noget, men de tænker sig nok en ekstra gang når nogen fylder dem med fiktive historier – det kan jeg da kun kalde fornuft.

  Kommentar by Kim — 27. december 2015 @ 15:40

 24. Hvem har nogen sinde haft et eller mødt et barn der har fået PTSD af fortællingerne om julemanden?

  Kommentar by Santor — 27. december 2015 @ 16:23

 25. 19 Hertz – og andre der synes at være hoppet på den socialistiske manipulation at rituel adfærd er en form for løgn.

  Det hedder “leg”. At more sig. Og det danner basis for kreativitet i tilværelsen.
  Kreativitet er det der hjælper mennesker til at finde nye udveje for deres problemer. Kreativitet er også forudsætningen for personlig autonomi.

  Derfor hader socialister leg, lige som muslimer hader humor.

  It’s all about freedom. Fjern legen, fjern humoren, og du lammer hele sjælens modstandskraft.

  Jeg kan anbefale læsning af Michael Endes roman “Den uendelige historie” for dem, der lige skal have opfrisket hvorfor fantasi er så afgørende for personlig frihed.

  “I menneskenes verden er der en hel mængde fæhoveder – der naturligvis selv regner sig for næsten geniale og tror, at de arbejder for sandheden – der ivrigere end noget andet arbejder på at bortforklare fantasi selv over for børn. Hvem ved, måske er du netop til nytte for dem.” (Michael Ende)

  Kommentar by M — 28. december 2015 @ 00:42

 26. Lader som en begyndelse og undskyldning til at afskaffe julen. Knæfald for islam, ikke andet.

  Kommentar by P — 28. december 2015 @ 08:03

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper