30. december 2015

Historisk el. politisk korrekt: “Nogle løfter øjenbrynene, fordi vi.. sælger børnebogen Lille Sorte Sambo.”

Min sidste omtale af samme museumsdirektør var knap så flatterende, men her er Thomas Bloch Ravn nu god nok. Kommentar i Berlingske – Skal et museum være politisk korrekt?

“På Den Gamle Bys Jazzbar Bent J er det tilladt at ryge, når baren er åben, og der spilles musik. For dem, der ikke har lokalkendskab, kan jeg oplyse, at Jazzbar Bent J indgår i Den Gamle Bys kvarter, der med fokus på året 1974 viser Danmark i 1960erne og 1970erne. Jeg er selv ikke-ryger, og personligt hader jeg at være i røgfyldte lokaler. Men det må jeg leve med, for oplevelsen skal være troværdig for publikum.

Sådan er det imidlertid ikke alle, der har det. Det blev vi klar over, da Den Gamle By modtog en henvendelse fra en jazzelsker, der lider af astma, og som derfor ikke kunne holde ud at være i lokaler, hvor der bliver røget. Den pågældende mente, at rygningen forhindrede ham i at høre god jazz på Bent J. Jeg forklarede, hvorfor vi gør, som vi gør, hvilket efter lidt skriven frem og tilbage førte til en officiel klage. Her fremførte klageren det synspunkt, at Den Gamle Bys politik på dette område måtte være i strid med museets formidlingsopgave. Synspunktet baserede sig på den opfattelse, at aktiviteterne i et offentligt støttet museum skal være for hele befolkningen. …

Sagen aktualiserer imidlertid spørgsmålet om, hvorvidt et museum skal være historisk korrekt eller politisk korrekt. Vi mener selvfølgelig, at et museum i videst muligt omfang skal være historisk korrekt.

Når vi i Den Gamle By har besøg af venner og kolleger fra udlandet, undrer en del sig over, at vi tillader, at snedkermesteren anno 1864 stikker lærlingen en på kassen. Endnu flere er chokeret over, at Bogcentralen fra 1974 sælger – eller skal forestille at sælge – blade med billeder af afklædte unge kvinder på forsiden. Nogle løfter øjenbrynene, fordi vi i boghandelen fra 1927 sælger børnebogen Lille Sorte Sambo. Og så er der altså dem, der undrer sig over rygningen i Jazzbar Bent J. …

Museer har et særligt ansvar. De skal være troværdige og vise historien som den var. Det indebærer også, at de til enhver tid bør kæmpe imod tendenser i retning af styring og politisk korrekthed. Det må alene være den historiske korrekthed, der tæller. … begynder man at retouchere, risikerer man at gøre verden mere endimensional og i sidste ende totalitær.

Oploadet Kl. 00:06 af Kim Møller — Direkte link9 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/71556/trackback

9 Comments »

 1. Politisk korrekthed, der kan sammenfattes som angreb på hvide, hvide mænd især, Vesten og kristendommen, er den centrale årsag til at vi ikke kan forsvare vores verden og børns fremtid. Det er formodenligt tæt beslægtet med marxisme og er et angreb på mange ting, men det er altid de ovennævnte der er dets særlige mål. Disse må, ifølge PC, aldrig forsvares eller tilskrives noget positivt. Befri folks hjerner for PC, og den civiliserede verden kan stadig reddes og triumfere. PC er en snigende, hadeful, nihilistisk ondskab, pakket ind som ‘tolerance’ og ‘anti-racisme.’

  Kommentar by Moran ya Simba — 30. december 2015 @ 01:22

 2. “Nogen” må være svenske turister.. Men han har fuldstændigt ret i at politisk korrekthed i sin yderste instans er totalitær. Jeg har altid haft den yderste venstrefløj mistænkt for netop at være så glade for politisk korrekthed fordi de inderst inde er totalitære fascister der vil bestemme over andre og savner DDR. At insistere på politisk korrekthed giver de ældre af dem lidt af stemningen fra dengang tilbage, og en følelse af magt til dem der ikke var født på det tidspunkt. Det mest sindssyge er næsten at de gør det imens de kalder andre for fascister..

  Kommentar by per — 30. december 2015 @ 02:46

 3. Et museum er ikke politisk korrect,det skal vare factuel fremstilling af en epoke, aerlig og hudloes ,det er den sidste mulighed for de dovne der ikke gider saette sig ind i historie,til at have en mulighed for selvstaendig taenkning og stillinbg tagen,ja jeg ved det godt der er for meget forlangt,men alligevel, foroevrigt er den Gamle By et herligt sted at besoege
  Polititical correctnes sucks

  Kommentar by Dunk — 30. december 2015 @ 04:53

 4. På mange måder helt enig. Jeg har faktisk læst lille sorte sambo for mine børn. Den er da ganske uskyldig, jeg kan virkelig ikke se at den er racistisk. Jeg har også læst højt af strudsen Rasmus, der er noget med behårede negerben som måske kan få en radikal til at slå tre baglæns saltomortaler.
  Derimod generes jeg voldsomt meget af tobaksrøg, det stinker. Det er faktisk ubehageligt bare at gå forbi en ryger på gade. Hysterisk måske! Men det forandre ikke ved at specielt cigaretrøg er ubehageligt, så jeg holder mig fra Bent J, og måske er 1974 lige nyt nok til at komme på museum efter min smag!

  Kommentar by Robert R — 30. december 2015 @ 10:54

 5. Den er en klassiker, hvis det er den hvor en sort fyr går med en paraply.
  Der er jo skrevet før om neger sange fra før i tiden og film hvor danske skuespillere var farvet sort.
  Det var jo tiderne dengang. Bla i sov sødt lille jumbo hvor ranglen er en nederdrægtige over bliver senere til en kokosnød.

  Kommentar by P — 30. december 2015 @ 11:01

 6. Mig bekendt er det kun Nordkorea og Sverige, der ved at “slette” og omskrive fortiden, forsøger at få nutiden til at tage sig bedre ud… Men selv den mest lalleglade PK-hallalhippie, ender med at blive indhentet af virkeligheden…

  Kommentar by ny kommentator — 30. december 2015 @ 12:35

 7. Også i England ændre man fortiden. Sidste år udsendte BBC en oprenset seie med Halløj på Badehotellet.

  Her havde de bortklippet de mest tåkrummende sætninger.
  Men også de morsomste brokker.

  Kommentar by Morten Dreyer — 30. december 2015 @ 15:19

 8. To Samboende Homo’er:

  Den gamle homo var død og kremeret. Sambo´en ville så gerne have asken med hjem.
  Præsten: Hvorfor dog det ?
  Jo, Jeg vil koge grød af asken og mærke ham glide ud af røven en sidste gang…

  Kommentar by sindsro — 31. december 2015 @ 01:23

 9. Hvad er der i vejen med lille sorte Sambo?

  Knold og Tot indeholder stærkt karikerede fremstillinger af hvide mennesker, så den skal vel også forbydes?

  Sjovt nok har ingen foreslået det…

  Kommentar by Jern Henrik — 31. december 2015 @ 10:22

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper