4. marts 2016

Apologeter i citat: Om en ideologi-blind imamforsker og politikeren der allierede sig med en islamisk stat

De senere dage har jeg skrevet om dansk islamforsknings nye top-apologet. Adjunkt Niels Valdemar Vinding fra Københavns Universitet, bestyrelsesmedlem i Forum for Islamforskning. Herunder citater sakset fra Document: I, II.

Om Grimhøjmoskéen og problemets natur

“Det er en afmægtig og ynkelig islam, vi ser her. … Det er ekstremt konservative og islamistiske imamer. Det er der ingen tvivl om, og det er et meget lille mindretal af imamer, der har de holdninger og arbejder på den måde, som vi får indblik i i denne dokumentar. … De virker uuddannede, og det virker som om, de ikke har nogen ledelse. De tager sig nogle privilegier, som islam overordnet set ikke tildeler dem. De udtaler sig om islamisk ret og om straffe, de prædiker, og de leder bønnen og så videre. … Den her form for konservativ, islamistisk islam minder om ketteri, fordi de sætter sig selv i guds sted, når de tager det på sig selv at udlægge guds straffe. … Jeg vil gætte på, at mellem fem og otte procent af de praktiserende muslimer kommer sådan nogle steder. Efter min bedste overbevisning er det i en lille håndfuld moskeer, hvor man gør sådan nogle ting. Hvor man prædiker og taler på den her måde. … Det er meget lille fåtal, og folkene bag dokumentaren ved jo godt, hvad de vil have. De henvender sig jo også til de steder, hvor de ved, der er garanti for at finde brodne kar og for at finde folk, der taler bål og brand og den værste omgang sharia. … Det her er ikke særligt udbredt og sandsynligvis et problem, der er blæst ud af proportioner.” (DR Online, 2. marts 2016)

Om mulige løsninger

“Vi gør meget mere skade, hvis vi begynder at suspendere forkyndelsesfrihed eller religionsfrihed. Så ender vi med at dæmonisere og polemisere muslimer over en bred kam, og så når vi ingen vegne. … Det handler om en indre kamp i islam mellem moderate og radikaliserede kræfter, og vi kan ikke gøre andet end at støtte de moderate og veluddannede, og bakke dem op i islams indre kamp mod sig selv.” (Jyllands-Posten, 1. marts 2016)

“Moskéerne er særligt interessant når vi snakker radikalisering af den grund, at de på mange måder er første bastion i forsvaret mod radikalisering. Radikalisering er et kæmpeproblem, som vi alle sammen har et ansvar for, og vi som samfund har et ansvar for, der handler om at give de resurser, give de værktøjer, give den udddannelse og den forståelse der skal til, at imamer som de her, og den meget bredere vifte af fornuftige mænd vi har i Danmark, har nogle virkeligt godt at stå imod med i forhold til radikalisering. … de har en vigtig rolle… Imamen bør være en af mange man konsultere i rådgivning i tilværelsen, og må ikke blive en totalitær stemme, det er der igenting der må være. Alt må være åben for kritik, alt må være åben for diskussioner. Det skal imamen også være.” (Go’ Morgen Danmark, 3. marts 2016)

“Danmark er et lille land… dem som taler ekstremt og meget rabiat er meget få. … Der kan vi også godt løse de her problemer med dialog, i mindelighed, og man kan også godt tale de her begrænsede imamer til rette på en eller anden måde. Eller rejse en stærk opposition mod de her få imamer det trods alt er.” (Go’ Morgen Danmark, 3. marts 2016)

Om islamisme

“Efter min bedste overbevisning er det ikke særligt udbredt, og der er jo også en grund til at det her gør sig gældende i en dokumentar på TV2. For det er sensationelt eller enestående, de holdninger i en moské i Grimhøj. Efter mit bedste bud, og der er ikke nogen der har rigtige tal på det her. Der er ikke nogen der registrerer på religiøse holdninger i Danmark, så drejer det sig måske om en lille håndfuld moskéer, og måske 5-10.000 muslimer i Danmark, der er lydhør overfor den her slags rabiate holdninger. … Ud af en gruppe på en kvart million eller omkring 300.000 muslimer i Danmark, så er det en absolut lille marginal gruppe, der mener den her slags ting… De fortolkninger og det billede af islam vi får er også et meget afmægtigt, meget firkantet, meget tilbagestående forståelse af islam. Som vidner om en eller anden form for afmagt. Man har ikke kontrol over andet i sin tilværelse, og derfor bliver imamens ord lov.” (Go’ Morgen Danmark, 3. marts 2016)

“Et af islamismens kunstgreb, det er at overbevise os om, at islam kun skal fortolkes firkantet. Eller rettere sagt – overhovedet ikke skal fortolkes, man kan læse sort på hvidt i bogen, hvad der står. Og så skal man bare gøre sådan. Det samme gælder sharia, når islamisterne udlægger det. Sharia er meget bredere og for almindelige muslimer er sharia ikke noget man kan afsværge. Sharia er i bredeste forstand den vejledning man skal have gennem tilværelsen fra sin religion, det betyder også hvordan man skal bede, hvordan man skal være et godt menneske, og den slags ting. Men islamisternes greb her, er altså at overbevise de her muslimer vi taler om, eller den danske offentlighed om, at islam og sharia er ensbetydende med de her meget firkantede, meget voldsomme straffe.” (Go’ Morgen Danmark, 3. marts 2016)

(Collage: Islamforsker Niels Valdemar Vinding, Hizb ut-tahrir-optog, 2012)

Fritsvævende skyer af varm luft, og mest for underholdningens skyld, så skrev jeg til ham på Facebook, og bad ham svare på et tre simple spørgsmål. Hvis han har ret – at Grimhøjmoskéens imamer står alene, så burde det være relativt nemt for ‘imamforskeren’ (JP) at namedroppe moderate imamer med gode demokratiske holdninger.

Q: Du taler om moderat islam. Gider du ikke lige fortælle lidt om mainstream-islamiske menigheder der anerkender: 1) ret til frafald fra religionen, 2) muslimske kvinders lige rettigheder og ret til ægteskab med vantro mænd, 3) accept af homoseksualitet.

Niels Valdemar Vinding: Jeg tror, at alle de muslimske menigheder i Danmark der går ind for grundloven og menneskerettighederne – og vel at mærke mener der – også anerkender dine tre punkter.

Q: Det er lidt upræcist. Mener du at islamiske menigheder i Danmark er moderate, fordi de er underlagt Grundloven?

Niels Valdemar Vinding: Nej. De er moderate fordi de ‘moderer’ deres religion så den er i overensstemmelse med grundloven, menneskerettighederne og demokratiets grundlæggende værdier og spilleregler. Tænk på de tyrkiske, bosniske og de fleste marokkanske og mange af de pakistanske moskeer.

Q: Hvilke koraniske vers modererer de væk? Jeg er klar over at arabere er mere eksplicitte, men har du nogensinde hørt en dansk moské promovere holdninger der flugter med mine tre punkter? (Men i øvrigt, tak for din tid. Vi er naturligvis helt uenige om alt væsentligt.)

Niels Valdemar Vinding: Hej Kim, vi er givetvis helt uenige, og jeg er ikke sikker på at jeg får noget ud af at fortsætte snakken, men når nu du spørger, så se på f.x. Zubair Butt Hussain eller Naveed Baig. …

Det krævede lidt arbejde, at få ham til at konkretisere, og lige præcis her havde tavshed nok været en fordel.

Zubair Butt Hussain og Naveed Baig har begge en fortid i Minhaj ul-Quran og Muslimer i Dialog. Minhaj ul-Qurans grundlægger, professor Muhammad Tahir-ul-Qadri, var som politiker personlig ansvarlig for at gøre shariaen til en del af den pakistanske straffelov. Han var eksempelvis med til at indføre dødsstraf for blasfemi, og systematisere forfølgelsen af ahmadiyyaerne. Minhaj ul-Quran betyder ‘Koranens vej’, og så går det selvfølgelig ikke med en sekt der supplerer Koranen med lidt fra Bibelen, og undsiger centrale islamiske dogmer, herunder hellig krig.

Muslimer i Dialog eksisterer ikke mere, men er bedst kendt for at have inviteret konvertitten Yvonne Ridley til København. Her argumenterede taleban-sympatisøren for det legitime i jihadistiske henrettelsesvideoer. Der er kort afstand fra dialogsøgende muslimer til blodige macheter i en hellig krig, og den pointe, er tæt på at være sagens kerne. Bestyrelsesmedlemmers Hamas-eufori føjede spot til skade.

Det er rigtigt som imamforskeren fortæller, at sharia er mange ting, men sharia (‘Vejen’, efter sharraa, at lovgive) er også de såkaldt hudud-domme herunder dødsstraf for frafald. Den var dem der fik Naveeed Baig i medierne for ti år siden, da der dukkede en endnu ældre Minhaj-video op, hvor han fra prædikestolen talte om retten og pligten til at dræbe.

Den slags har herboende muslimer i det mindste lært. Hvor de tidligere ikke kunne tale med medierne uden at føle sig ‘fejlciteret’, så har de nu lært at sige så lidt som muligt, aldrig at blive konkrete i forhold til islam. Her lidt fra en fælleserklæring fra Dansk Islamisk Center, Dansk Muslimsk Union, Muslimernes Fællesråd, Imam Ali Moskeen, Imam Malik Instituttet og Mariam Moskeen efter afsløringen af Grimhøjmoskéens dobbeltspil.

“Så lad os være klare og utvetydige i forhold til det fokus, der uundgåeligt vil komme:

– Strafferet ift. islamisk jura hører ikke ind under privatpersoners eller moskéers resort. Alt som omhandler anvendelse af magt og straf er ene og alene noget, der falder ind under statens ansvarsområde i overensstemmelse med almenkendte juridiske principper.

– Alle borgere i Danmark, uanset trosforhold, er forpligtede til at overholde dansk lovgivning, både moralsk, etisk og juridisk.

– Som danske muslimer må og skal vi gå forrest i enhver kamp imod social, politisk eller religiøs uretfærdighed, uanset hvem der rammes.”

De kunne have undsagt stening, afvist dødsstraf for frafald og lignende, men valgte ikke at konkretisere. De valgte ‘klart og utvetydigt’, at sige absolut ingenting. Altså, udover – at alt det problematiske først kommer når de har magten. Det følger Muhammeds eksempel, og radikale Zenia Stampe er selvfølgelig i syv sind. Imam Ali-moskéen der er direkte finansieret af Den Islamiske Republik Iran, er ‘vores allierede’ i kampen mod ‘ekstremisme’. Hvis man betragter jøder som ekstremister, så har ‘Teheran-modellen’ vist sig at virke. Problemet bliver mindre og mindre.

“Budskabet er klart. De vil en anden vej end Grimhøj. Og i kampen mod ekstremisme og parallelsamfund er de derfor vores allierede. Ikke vores modstandere.” (Zenia Stampe)

(Zenia Stampe på Facebook, 1. marts 2016)

Oploadet Kl. 11:14 af Kim Møller — Direkte link11 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/71761/trackback

11 Comments »

 1. I relation til overnævnte. ALLE moskeer,Alle muslimer i Norge,Sverige og Dk er direkte eller indirekte styret fra Nordeuropas største islamiske center i Rendsborg, som har de 3 lande som muslimsk missionsmark. Det praktiske forbillede er metoden ,som kristendommen blev indført efter.Med den væsentlige forskel, at det skal hovedsageligt ske gennem indvandring. Men tag selv ned på “studietur”.

  Kommentar by dansker — 4. marts 2016 @ 18:04

 2. Det radikale venstre ofre kvinder – og vesterlændinge generelt – på islams alter.

  Kommentar by Liva — 4. marts 2016 @ 18:55

 3. Et diskret forslag:
  Send en enkelt hvid rose til Grimshøj og til X-0 Stampe.
  Hun forstå alligevel ikke en sk.. af det hele og muslimerne vil under alle omstændighed spille offerrolle- uanset om de forstår det eller ej.

  Kommentar by "skyggen" — 4. marts 2016 @ 23:45

 4. Islamforskeren Niels Valdemar Vinding udtalte allerede for femten år siden at det er et enkelt stående tilfælde da en muslimsk kvinde blev smidt foran Rigshospitalet dræbt med syv knivstik, det lader til at Islamforskeren er konverteret til islam og derfor inhabil, Zenia Stampes hjerte banker for islams herrementalitet og hun driver derfor landsskadelig politik mod etniske Danskere, man kan godt forstå at de er pisse bange bag ved de Bornholmske sten der omgiver Christiansborg, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 5. marts 2016 @ 00:06

 5. Man skal vist være ligeså blank som Zenia Stampe for at tro på det.
  De lyver stærkere end en hest kan rende, mens de griner os lige op i ansigtet.

  Imamer er ikke, har aldrig været og bliver heller ikke en del af løsningen, tværtimod de er en helt central del af problemet.

  Kommentar by For Mangfoldighed — 5. marts 2016 @ 00:41

 6. Og Naveed Baig:

  JYLLANDS-POSTEN bragte 23/7 2006 flere artikler, der fokuserer på, at Minhaj ul-Quran er en islamistisk bevægelse, der legaliserer drab på frafaldne.

  I centrum står imam på Rigshospitalet og medlem af Muslimer i Dialog Naveed Baig, der på en video fra 1994 udtalte sin støtte til sådanne mord.

  Naveed Baig vil ikke sige, om han stadig har disse anskuelser. Det må man gå ud fra, at han har.

  I bogen “Muslimsk-dansk dagbog”, der udkom tidligere på året på Informations Forlag, fortæller Naveed Baig, hvordan han glæder sig til at studere på Markfield Institute of Higher Education i Leicester i Storbritannien.

  Denne “undervisningsinstitution” er sidste skud på stammen hos den europæiske hovedcentral af den ekstremistiske bevægelse Jamaat-e-Islami, grundlagt i Pakistan i 1941 af Abul Ala Mawdudi, en af pionererne i islamismens historie.

  Leicester-centrets direktør, Khursid Ahmad, repræsenterer Jamaat-e-Islami i senatet i den pakistanske North West Frontier provins. Her gør bevægelsen sit bedste for at skabe forhold a la Afghanistan under Taleban.

  Det var Jamaat-e-Islamis ungdomsbevægelse, der under Muhammed-krisen satte en pris på de danske tegneres hoveder. Og det var fra centret i Leicester, at man i sin tid fik gjort Salman Rushdies roman “De sataniske vers” til en sag i Vesten.

  Jyllands-Posten har bedt islamforsker Tina Magaard om at gennemlæse nogle af Minhaj-lederen Tahir ul-Qadris bøger, og den fornuftige Magaard er ikke i tvivl: »En typisk islamist.«

  Kommentar by hodja — 5. marts 2016 @ 08:47

 7. Som ungt medlem af den islamistiske organisation Minhaj-ul-Quran tilkendegav den danske imam Naveed Baig, København, sin støtte til drab på muslimer, som ikke overholder den muslimske tro. Det fremgår af et videobånd, som Morgenavisen Jyllands-Posten er kommet i besiddelse af.

  Optagelserne viser Naveed Baig, der fra talerstolen i organisationens moske under et møde i Valby i 1994 på dansk refererer en tale, som en gæsteimam fra Pakistan holdt for tilhørerne på urdu.

  Den handlede om, hvordan muslimer skal forholde sig til muslimer, der ikke opfører sig i overenstemmelse med gældende, islamiske regler.

  »Hvis han (en muslim, red.) ikke beder om tilgivelse eller lærer af sine fejl, har man ret til (pligt til) at dræbe ham,« siger han blandt andet.

  Efterfølgende har Naveed Baig studeret ved et islamisk universitet i Pakistan i fem år og været Minhaj-ul-Qurans udenrigsordfører i over to år. I 2003 meldte han sig ud og dannede “Muslimer i Dialog” sammen med andre fra Minhaj-ul-Quran.

  Han har vikarieret som fængselsimam i Vridsløselille Statsfængsel, og han er frivillig imam på Rigshospitalet samt leder af et omsorgsprojekt under Islamisk-Kristent Studiecenter i København. Han er født og opvokset i Danmark.

  Naveed Baig ønsker hverken at høre eller kommentere sine udtalelser på båndet. Han ønsker heller ikke at udtale sig om, hvorvidt han stadig har disse holdninger.

  Kriminalforsorgen står for at ansætte de faste imamer i fængslerne. Her er de generelle retningslinjer, at ansatte har lov til at have deres private holdninger, så længe de ikke opfordrer til noget ulovligt eller truer sikkerhedssituationen i fængslet.

  Den holdning stiller integrationskonsulent Manu Sareen, Københavns kommune, sig uforstående overfor. Han er selv rollemodel for unge mennesker i Købehavn, og han mener, at man som imam og underviser har et særligt ansvar.

  Fra Jyllands-Posten 22. juli 2006

  Kommentar by hodja — 5. marts 2016 @ 08:49

 8. Stampezinken fylder os med løgn i denne pressemeddelelse.
  Hun skulle læse Grundlovens §67 og forstå den.
  Den er ikke til at tage fejl af, selv små hjerne kan forstå den.

  Kommentar by Sindsro — 5. marts 2016 @ 11:23

 9. Idioten Stampe ved ikke, at der er noget, der hedder taqqiyah: at lyve de dumme kuffar lige op i ansigtet – og grine bag skægget.

  Kommentar by Andersine — 5. marts 2016 @ 14:38

 10. Stampe burde læse denne artikel: http://www.jihadwatch.org/2016/03/muslima-who-beheaded-toddler-says-she-did-it-as-revenge-for-russian-airstrikes-on-muslims-in-syria – (dæmonen) ‘allah commanded her to do it’.

  Når folk bliver muslimske, besættes de af dæmoner, og deres ondskab kender ingen grænser! Islam skulle aldrig have været inden for det judeo-kristne Europas grænser, og den dag kommer, hvor selv Stampe vil råbe og skrige af rædsel over de grusomheder, der kommer til at udspille sig i vore gader.

  Kommentar by Andersine — 5. marts 2016 @ 15:14

 11. jf 10 – se dette horrible billede! Hun bliver forhåbentligt henrettet.
  http://www.jihadwatch.org/2016/03/robert-spencer-in-frontpage-muslim-woman-who-beheaded-child-allah-made-me-do-it

  Kommentar by Andersine — 5. marts 2016 @ 15:16

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper