19. marts 2016

Lektor om Nordkorea: Det er muligt ‘der sidder 200.000 i arbejdslejre’, men ‘23,6 millioner’ gør ikke

I dag nåede Soldiers of Odin de danske medier, og som forventet blev gruppen lanceret som højreorienteret og racistisk, selvom talsmanden fra Kalundborg-afdelingen, en tidligere dørmand, pointerer at gruppen er et apolitisk vagtværn der vil beskytte alle: “Om du hedder Ibrahim eller hr. Jensen er irrelevant”. Danskere der organiserer sig mod multikulturens iboende utryghed, er per definition suspekte højreekstremister.

Omvendt med venstrefløjen. I går bragte Orientering på P1 eksempelvis et indslag om venskabet mellem Nordkorea og Laos. På et intet tidspunkt i det seks minutter lange indslag blev det nævnt, at landene var kommunistiske, og det netop var ideologien der bandt landene sammen.

Kommunisme nævnes heller ikke med et eneste ord i en artikel på EB.dk, der sågar bruger den tidligere DKP’er Geir Helgesen som ekspert – Nordkorea-ekspert: Jeg har brugt 35 år på at forstå det mærkelige land.

“… Det fastslår Danmarks førende Nordkorea-ekspert, institutleder og seniorforsker på Nordisk Institut for Asienstudier (NIAS) på Københavns Universitet Geir Helgesen over for Ekstra Bladet:

– Jeg har brugt 35 år på at forstå det mærkelige land, og jeg bliver mere og mere overbevist om, at de omgivende lande og medier – herunder de danske – skal lade være med at fokusere 100 procent på det negative, hvis man virkelig ønsker, at nordkoreanerne skal få det bedre. …

– Hvis Kim jong-Un ønsker det bedste for sit folk, hvorfor byder han det så ikke mere frihed og mindre kontrol?

– Det nytter ikke noget bare at tænke frihed på vores måde. Der er forskel på frihed, om man tænker på Europa, Kina, Indien, USA eller Afrika. Jeg kunne heller ikke leve i sådan et land, men der er nogen, der aldrig har prøvet andet og er indoktrineret i at leve med, at der for eksempel altid mangler mad. Men hvorfor gør der det – det er blandt andet på grund af den skide handelsembargo, og så er nordkoreanerne glade for, at de heldigvis har en leder, som de tror og mener gør alt for, at de skal få det bedre. …

– Men er det nødvendigt at ophøje ham til en gud, som kan bestige Nordkoreas højeste bjerg iført lædersko og frakke?

– Det kræver tværkulturel indsigt at forstå kultdyrkelsen og myterne. … i et lukket land som Nordkorea er det stadig helt normalt at hylde lederne på den måde. Her trækker ingen på smilebåndet, men tænker bare: ‘Hvor er han dog god’. …

– Han er diktator, men alt, han gør, gør han ikke af egen fri vilje. Kim jong-Un har en række propagandasystemer bag sig – herunder tusindvis af folk, som vi ville kalde spindoktorer. For styret handler projektet om at overleve. …

– Det er muligt, der sidder 200.000 i arbejdslejre, men hvad med de 23,6 millioner, der ikke er i arbejdslejre. Der er også normalitet i Nordkorea – mennesker, der går på arbejde, sender deres børn i skole og passer på dem, der prøver at få et godt liv. …

– Nordkorea er Nordkorea – ifølge de fleste det værste land overhovedet at være i i hele verden. Men er de i virkeligheden meget værre end de lande, der opfører sig pænt overfor USA, som får lov til at pumpe olie op af deres jord, spørger Geir Helgesen.”

(Geir Helgesen, lektor, tidl. medlem af Danmarks Kommunistiske Parti; Foto: Youtube)

Oploadet Kl. 16:04 af Kim Møller — Direkte link8 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/72214/trackback

8 Comments »

 1. Måske EB har ændret overskriften ?

  Nu præsenteres Odins sønner som en ’selvtægtsgruppe’.

  Og de spørges om hvorfor de ikke bare lader politiet passe deres arbejde ? (det arbejde som bla består i at afspærre veje, så illegale indvandrere frit kan indtage landet).

  Jeg erindre ikke nogensinde at ‘Natteravnene’ er blevet præsenteret som et selvtægtsgruppe, eller spurgt om hvorfor de ikke lader politiet og de sociale myndigeheder passe deres arbejde.

  Odins Sønner er et flot initiativ, og nu må så bare håbe de forstår at holde en nogenlunde ren og pæn profil – desværre er jeg nok over aldersgrænsen for deltagelse.

  Kommentar by For Mangfoldighed — 19. marts 2016 @ 16:20

 2. Nord Korea er Én stor arbejdslejr.

  Engang havde jeg tiltro til Lars Løkke som statsminister. Nu ville det være rart med: “regeringen bag sløret” for at afdække alle de skjulte dagsordener. Mon Lars Løkke er lovet en plads i Angela Merkels sharia-råd ?

  Kommentar by k.m. — 19. marts 2016 @ 16:54

 3. Det er altid et mysterium når politikere og andre vil forsvare det alle kan se er sindssygt.
  Der ligger jo altid noget bag, Løkkes ulidelige konstante EU-leflen, eller i Geir Helgesen’s tilfælde noget psykiatrisk.

  Kommentar by mb — 19. marts 2016 @ 19:51

 4. Nordkorea er en stalinistisk slyngelstat, hvor befolkningen lever i armod og ufrihed. Hundredtusindvis sendes til lejre, hvor de fleste formentlig går til grunde.

  Hvor længe skal vi affinde os med, at uddannelses- og forsknings-institutioner i Danmark har folk ansat, der bortforklarer den slags umenneskelighed?

  Hvor længe skal vi have medier, der gør det samme.

  Kommentar by Niels P. — 19. marts 2016 @ 20:00

 5. Igen et omvandrende argument imod skattefinanciering, her af uddannelse.

  Kommentar by Nielsen — 19. marts 2016 @ 20:34

 6. Det er svært at fatte at et menneske kan være så ondt. Tænke sig at han bagatelliserer at 200.000 mennesker sidder i KZ lejre. Man fattes ord.

  Kommentar by Danskeren — 19. marts 2016 @ 20:38

 7. Odin er oprindeligt en asiatisk sagnfigur, så det hele giver god mening…

  Kommentar by Pedersen — 19. marts 2016 @ 20:55

 8. 200.000 mennesker i KZ-lejr, så ved alle udenfor, at de også står med det ene ben i KZ-lejr, hvis ikke de…

  Kommentar by AN — 19. marts 2016 @ 21:02

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper